2018-05-06
星期日係好朋友生日,佢話想食好野,又要係尖沙咀食,一早約左朋友仔上呢間第一海鮮火鍋平時去打邊爐其實好少食刺身,因為感覺好參次!朋友話今日想食刺身,所以我地就決定一試!上到台見到好似好新鮮咁,我地先食拖羅,嘩!咩料!好好食,勁新鮮!牡丹蝦超級新鮮,而且一啲腥味都冇!勁爽口,原來侍員話係新鮮即劏,正!吞拿魚都係勁新鮮!我地想清清地,所以叫左魚湯湯底。有勁多海鮮,意想唔到。我地先飲左個湯同食左海鮮先,湯好有魚味,好飲!大大隻蠔,海鮮新鮮!飲飲下湯侍應拎左個炸野過來,我地以為攪錯,原來係頭先牡丹蝦個頭,完全唔會浪費好野,好香口!黑松墨帶子餃,大大隻!而且黑松露味勁香,同埋真係見到有帶子牛丸同松露芝士墨魚丸,牛丸食得岀係靚野,勁彈牙,芝士松露墨魚丸朋友勁讚,話好好食,材料勁多!有好多芝士同墨魚粒頂級手切肥牛,我地2個女仔係到狂食,因為比普通肥牛好食好多!食左咁多肉,就緊係要食返個菜清一清啦女皇粉,個名好有氣勢,可惜我地食得太飽,食唔晒個粉,但其實係好好食的
大大隻蠔,海鮮新鮮!
黑松墨帶子餃,大大隻!而且黑松露味勁香,同埋真係見到有帶子
食左咁多肉,就緊係要食返個菜清一清啦