家賀屋

Harvest House
2024-09-11 123 浏览
之前都有去過佢地灣仔嘅分店 品質有保證今次就朋友放工 見佢又想食日式居酒屋 就同佢一齊黎左銅鑼灣嘅家賀屋餐廳環境設計簡約 以木系作為主題 充滿日式風味餐廳食物好多元化 有壽司 刺身 又有唔同種類嘅熟食 定食 任君選擇刺身刺身種類好多 有好多選擇刺身好fresh好新鮮 鮮味十足個人黎講就最鍾意:特大帆立貝刺身肉質唔單止好厚身 仲好鮮甜真鯛 薄造 (15片)真係切得好薄 肉質細緻柔軟辛辣三文魚軍艦 & 吞拿魚辛辣卷軍艦好足料 三文魚滿瀉咁濟辛辣卷刺激味蕾 吞拿魚增加左唔少口感炙烤北海道魷魚條魷魚條有陣陣嘅炭燒味 魷魚好彈牙銀鱈魚西京燒魚肉好嫩滑 魚油亦好香鹽燒仙台熟成牛舌芯牛舌芯好厚身 口感好soft 食落都幾juicy想chill下 叫左杯蜜桃碳酸酒 爽啊!
之前都有去過佢地灣仔嘅分店 品質有保證

餐廳環境設計簡約 以木系作為主題 充滿日式風味

刺身
刺身種類好多 有好多選擇
刺身好fresh好新鮮 鮮味十足
個人黎講就最鍾意:
特大帆立貝刺身
肉質唔單止好厚身 仲好鮮甜

真鯛 薄造 (15片)
真係切得好薄 肉質細緻柔軟

銀鱈魚西京燒
魚肉好嫩滑 魚油亦好香

鹽燒仙台熟成牛舌芯
牛舌芯好厚身 口感好soft 食落都幾juicy

想chill下 叫左杯蜜桃碳酸酒 爽啊!
日本菜一定係我最鍾意嘅菜式,不過有時覺得喺香港食日本嘢唔抵,尤其是喺銅鑼灣呢啲地方,如果去居酒屋,散叫,其實好多時每個人要食$700先走得,今次俾我發現原來銅鑼灣都有好抵食嘅晚市定食,冇聽錯,係晚市唔係午市!佢定食嘅款式有好多,有壽司刺身丼飯同埋燒魚,最平百幾蚊到就有一個定食,包一啲前菜例如沙律,湯,同埋蒸蛋之類。叫咗個旗本壽司定食,壽司係好新鮮嘅,我更加想讚佢嘅軟骨餃子,口感好好,算係我食過覺得最好食嘅日式餃子!仲有佢個魚湯真材實料,好鮮甜!想再化算啲嘅可以叫丼飯定食,份量好大碗,男仔都會夠食,仲有佢個海鮮汁蒸蛋又係超好味超滑!不得不提係佢嘅一夜干,燒得好好,外面脆裏面係Juicy,自己屋企如果冇燒魚海鮮汁架,真係好難整到咁樣嘅口感。另外吉列廣島蠔講緊$68有四大隻,真係抵到喊。身為一間居酒屋佢嘅飲品選擇都好豐富,我叫咗檸檬冰果碳酸酒, $58有500 mL勁大杯,唔會太濃,女仔啱飲,真係好滿足。好耐都冇食過香港好抵食嘅日本菜,今次我覺得呢到真係一大發現,環境好舒服,侍應都好親切,非常good!

2024-09-09 180 浏览
朋友介紹左一間係銅鑼灣好高質既日本餐廳俾我,食完之後我覺得價錢同質素成正比,除左壽司好食之外,連日式料理都好出色,推介俾同我一樣鐘意食魚生既朋友。🟠清酒牛油煮蜆之前都試過好多間日本餐廳既清酒煮蜆,呢間煮得真係好出色!香氣撲鼻,而且味道好香濃,食到陣陣既牛油香味,我覺得係必點之選。🔵炙烤北海道魷魚條最近愛上左食魷魚,見到係北海道產既就叫左黎試下,果然無失望。魷魚一D都唔韌,燒完之後更香口,而且個質地仲好彈牙,推介!🟣阿波尾酢橘半熟雞肝串叫左串燒雞肝,一D都唔會腥,而且個汁甜甜地,幾好食。🟡特選海鮮丼定食特選海鮮丼包埋麵豉湯,海鮮蒸蛋同埋沙律。蛋入面有好大舊帆立貝,所以個蒸蛋好鮮味,而且質感好滑。而個魚生飯好出色,材料非常新鮮,食得出係高質同新鮮既魚生黎。三文魚子顆粒分別,魚油滿瀉,而個拖羅切得好大舊,滿滿魚油好肥美。另外個鮑魚都好出色,師傅好細心,切左做幾份方便食用,質感好滑同彈牙!而兩隻生蝦非常大隻,好鮮甜!🟢大名壽司定食朋友叫左壽司定食,套餐包括魚湯、沙律同埋唐揚炸雞。魚湯好足料,入面有幾塊魚片,濃濃魚味。而壽司都好新鮮,帶子好甜唔會無味,海鰻亦都好甜唔會腥。🟠麒麟一番榨 生啤黎日本

🟠清酒牛油煮蜆

🔵炙烤北海道魷魚條

🟣阿波尾酢橘半熟雞肝串
叫左串燒雞肝,一D都唔會腥,而且個汁甜甜地,幾好食。

🟡特選海鮮丼定食

🟢大名壽司定食
海鰻亦都好甜唔會腥。

🟠麒麟一番榨 生啤
黎日本居酒屋就梗係要飲啤酒啦,佢地最近有個套餐係食華美雞、雞腎肉刺身同半熟雞肝配麒麟生啤,有興趣既朋友可以試下。
2024-09-09 137 浏览
朋友介紹第一次去試,入到餐廳感覺好舒服👍🏻 各種款式嘅食品都有,魚生、壽司、串燒、燒物、熱食等等 …… 我們單點魚生,魚生好新鮮👍🏻 壽司一流,壽司飯已加入豉油,味道啱啱好👍🏻 另外又叫了炸三文魚皮,雞皮餃子等等熱食,好特別。要讚賞的就是服務,好親切細心。
2024-08-29
庆祝纪念
生日
在繁忙的工作日中,選擇一頓美味的午餐無疑能讓人感到愉悅。這天來到家賀屋,日色格調的裝修,加上侍應款待熱情,令用餐感覺更輕鬆愉快。蔥吞拿魚腩海膽丼定食這道料理色彩鮮明,配料新鮮。海膽的鮮甜與吞拿魚腩的滑嫩完美結合,每一口都充滿了海洋的鮮味。搭配的海帶味噌湯,湯頭清淡卻不失風味,讓整個用餐體驗更加圓滿。隨餐的胡麻田園沙律新鮮爽口,為整頓餐帶來了清新的口感,而日式燉蛋滑嫩的口感讓人回味無窮。特盛山椒鰻魚丼這道菜的鰻魚鮮香四溢,肉質鮮嫩,配上微微的山椒香氣,讓其味道更加豐富。巨峰乳酸梳打清新的氣泡感讓整體用餐體驗更加舒爽。原味乳酸飲品讓我在炎熱的午後感到一絲清涼,乳酸的酸甜平衡。最後,芝士蛋糕作為甜品,口感輕盈,甜而不膩,為這頓美好的午餐畫上了完美的句號。
在繁忙的工作日中,選擇一頓美味的午餐無疑能讓人感到愉悅。

巨峰乳酸梳打

清新的氣泡感讓整體用餐體驗更加舒爽。

原味乳酸飲品

讓我在炎熱的午後感到一絲清涼,乳酸的酸甜平衡。
芝士蛋糕

芝士蛋糕
收工去銅鑼灣食晚餐,如果想食日本嘢嘅話我好推介家賀屋,係灣仔已經開左15年。幾鍾意佢食物選擇多元化,一般居酒屋有嘅嘢佢都有,亦都有好多晚市定食,丼飯、刺身丼、壽司set都有。🔸師傅特選 壽司定食揀咗比較豐富嘅壽司set,一共有七件壽司、赤貝刺身。揀呢款最大嘅原因有我最鍾意嘅海膽壽司😍另外仲有炙燒左口魚裙邊、吞拿魚等等,整體都好新鮮!定食仲有日替湯品、沙律🥗吉列廣島蠔🦪湯飲到有落三文魚落去煮過,炸蠔都好食,好有誠意!🔸特選海鮮丼定食朋友要最貴既特選海鮮丼😈係最多款刺身最豐富嘅!有超過10款🤣包括好彈牙醬油漬鮑魚、鮮甜海膽、肥美大拖羅、厚切中拖、吞拿魚蓉等等🤩個飯本身係赤醋飯,味道都幾好😌定食有海帶味噌湯、胡蔴田園沙律、日式燉蛋,份量好足👍🏻🔸西京燒三文魚鮫🐟小食方面叫左廚師推介的燒三文魚鮫,食落有油香,送酒都唔錯!🔸檸檬冰果碳酸酒推薦呢杯檸檬冰果碳酸酒,飲落清新🍋🍋

🔸師傅特選 壽司定食
湯飲到有落三文魚落去煮過,炸蠔都好食,好有誠意!

🔸特選海鮮丼定食
朋友要最貴既特選海鮮丼😈

🔸西京燒三文魚鮫🐟
小食方面叫左廚師推介的燒三文魚鮫,食落有油香,送酒都唔錯!

🔸檸檬冰果碳酸酒
推薦呢杯檸檬冰果碳酸酒,飲落清新🍋🍋

幾個朋友一叫到成枱都係~好滿足!慶祝聚會喺呢到都係唔錯嘅選擇。私心推介以下幾款必食!🫧華美鳥拼盤
唔至視覺上吸引,仲可以食到唔同口感嘅煙燻生華美雞!薄薄粉色的新鮮的雞肉刺身,口感似生火腿,味道鹹香又好重煙燻香味。幾特別~
🫧吉列芝心豬扒
邪惡之選 ,仲有拉絲芝士!外皮薄脆熱辣辣~
🫧海苔脆醬魷魚 脆口的海苔和多汁的魷魚多重口感,必叫精緻小食!
🫧海鹽輕燒石狩丼 份量十足,一定夠飽~
🫧西京平目魚
日本料理嘅經典菜之一,魚肉鮮嫩多汁,味道甘甜。醬汁以白味噌做底,加上平目魚排本身一片一片,入口即化,送飯送酒一流!
-其他必食推介仲有:🫧關東煮 🫧鷄皮餃子 🫧清酒煮蜆
🫧市場刺身丼 🫧吉列廣島蠔 -
甜品必點
🫧蜜桃雪葩
🫧原個菠蘿雪葩
都係原個水果上,打卡必叫!

🫧另外特別推介呢到仲有唔同酒精飲品,同朋友一齊飲返杯真係特別爽!

🫧華美鳥拼盤

🫧吉列芝心豬扒
邪惡之選 ,仲有拉絲芝士!外皮薄脆熱辣辣~

🫧海苔脆醬魷魚
脆口的海苔和多汁的魷魚多重口感,必叫精緻小食!

🫧海鹽輕燒石狩丼
份量十足,一定夠飽~

🫧西京平目魚

🫧吉列廣島蠔
甜品必點
🫧蜜桃雪葩
🫧原個菠蘿雪葩
都係原個水果上,打卡必叫!

2024-09-07 71 浏览
收工同朋友去銅鑼灣行街,行到有啲肚餓,見到有間日式餐廳個燈箱廣告唔錯就上咗去食。我哋叫咗兩個定食、兩個小食同一杯酒。味琳雞泡魚乾雞泡魚乾少少帶甜,咬落質感好好,點埋好味嘅日式沙律醬食好正。炙烤北海道魷魚條魷魚鬚好多,而且燒得啱啱好,咬落去仲好有彈性,用嚟送酒一流。巨峰提子乳酸梳打酒去居酒屋一定要點酒精飲品,飲品調得好好,飲落有提子香味,又唔會太甜,好易入口。姬路 刺身定食定食有湯、田園沙律同日式燉蛋,主食配左蕎麥麵。刺身有吞拿魚、鮪魚腩 、油甘魚 、三文魚同赤海蝦 ,全部都係厚切,肉質好新鮮。日式燉蛋好滑,而且足料。蕎麥麵都幾滑身,食落唔錯。花魚一夜干定食定食配菜有海帶麵豉湯、胡麻田園沙律、日式燉蛋,主食係御飯。原條燒日本花魚一夜干比想像中大條,食落唔會好咸,廚師煎得剛剛好,冇浪費左高質嘅食材。餐廳環境寧靜,食物用心製作,下次有機會會再去。

味琳雞泡魚乾

炙烤北海道魷魚條

巨峰提子乳酸梳打酒

姬路 刺身定食

花魚一夜干定食

餐廳環境寧靜,食物用心製作,下次有機會會再去。

2024-09-07 1134 浏览
依間餐品牌已經好多年,證明質素嘅保證,最近天氣熱熱,最啱食壽司,就立刻相約朋友過嚟一齊食飯,餐廳裝修主打和風設計,有去咗日本嘅感覺✨熊本刺身定食$348定食CP值十分高,見到刺身有大拖羅,師傅特選刺身,特大帆立貝,特大赤海蝦,定食仲有蒸蛋,沙律,湯,大拖羅極度肥美,入口柔潤鮮甜,帶子非常大粒,厚肉,爽口鮮甜,頂級刺身level,蝦夠新鮮鮮甜,肉質夠結實✨牛油果軟殼蟹卷$88軟殼蟹嘅粉漿好薄,炸得好香脆,亦都唔會有好重嘅油膩感,牛油果生熟程度啱啱好,飯卷嘅餡料亦都好足料,有黃瓜同超多蟹籽✨劍魚腩壽司$32魚肉質細膩,口感嫩滑厚實,鮮甜美味✨火炙左口魚裙邊$45火炙過的左口魚,非常有驚喜,魚油脂爆發✨油甘魚腩$55非常厚切和新鮮,魚肉白皙有彈性,脂肪含量適中,口感清淡略帶甘甜✨明太子雞翼$65明太子鹹香味十足,釀喺雞翼裡面非常之飽滿,雞翼表面烤到非常金黃✨阿波尾酢橘半熟雞肝串$38鐘意內臟嘅朋友唔可以錯過,雞肝燒到5成熟,口感非常creamy,唔會有內臟嘅血腥味✨原味乳酸梳打酒$48乳酸酸酸甜甜的味道,依種梳打酒最啱女仔,容易入口

✨熊本刺身定食$348

✨牛油果軟殼蟹卷$88

✨劍魚腩壽司$32
魚肉質細膩,口感嫩滑厚實,鮮甜美味

✨火炙左口魚裙邊$45
火炙過的左口魚,非常有驚喜,魚油脂爆發

✨油甘魚腩$55

✨明太子雞翼$65

✨阿波尾酢橘半熟雞肝串$38

✨原味乳酸梳打酒$48
乳酸酸酸甜甜的味道,依種梳打酒最啱女仔,容易入口

日本傳統味道 高品質居酒屋🍶環境格調都係一等一銅鑼灣鬧市中  高價餐廳多不勝數要揾間食物質素對得住個價錢而且性價比高真係唔容易 依間餐廳主打日本新鮮直送食材🐟大力推介佐酒串燒揚物🍻豐盛嘅海鮮丼更令人食慾大增MENU太多選擇 小妹就唔客氣喇😎 🍱家賀特選海鮮丼🍣鮟魚康魚肝軍艦🍣家賀壽司🍣火炙鵝肝🍣火灸左口魚裙邊必點時令刺身海鮮,揀左打卡Able特選海鮮丼,十多款刺身包括海膽、鮑魚、拖羅、 特大赤海老等🦐真係大滿足!另外仲點左不同精緻的壽司,小妹大推「家賀壽司」,1件🍣 滿足三個願望,有我最愛海膽、赤海老同拖羅魚蓉,鮮味滿滿,其他款嘅壽司都係出面餐廳少有,值得一試😋 🐟鹽燒油甘魚絞手掌咁大嘅油甘魚絞, 鹽燒提升魚油香味,外脆、魚肉幼滑,出色👍🏻 🦑海苔脆醬魷魚脆漿加入海苔包住魷魚條炸,薄薄炸皮酥脆可口, 加少少沙律醬係好惹味嘅佐酒小食🍻 🍢阿波尾酢橘雞胸脆骨串(鹽燒)🍢阿波尾醉橘雞腎串(汁燒)🍢鹽燒半切雞皮餃子串 (2串)同朋友放工輕鬆喝兩杯,點可以唔order串燒,試左幾新穎嘅雞皮餃子,雞皮燒得又脆又香,入面包住餃子,口感有有層次,出面好少機會食到,必試!大部份串燒可選鹽燒或者汁燒, 可
日本傳統味道 高品質居酒屋🍶

🍣火炙鵝肝
🍣火灸左口魚裙邊

🐟鹽燒油甘魚絞

🦑海苔脆醬魷魚

🍢阿波尾酢橘雞胸脆骨串(鹽燒)
🍢阿波尾醉橘雞腎串(汁燒)
🍢鹽燒半切雞皮餃子串 (2串)
同朋友放工輕鬆喝兩杯,點可以唔order串燒,試左幾新穎嘅雞皮餃子,雞皮燒得又脆又香,入面包住餃子,口感有有層次,出面好少機會食到,必試!大部份串燒可選鹽燒或者汁燒, 可以按自己喜好選擇

🍹蜜桃碳酸酒
🍹巨峰乳酸梳打

家賀特選海鮮丼

家賀特選海鮮丼
  • 鹽燒油甘魚絞
  • 特選海鮮丼
2024-09-07 164 浏览
位於銅鑼灣的「家賀屋」,餐廳環境開揚,樓底高,擁落地大玻璃窗,空間感強❤️菜單內食物款式選擇好多,包括刺身、壽司、海鮮丼、沙律、小食、一品料理及串燒等,每款菜式都擺盤精美👍🏻店員服務貼心到位😊特選海鮮丼 $338推介‼️呢款海鮮丼有12款刺身😍,包括磯煮鮑魚、海膽、大吞拿魚腩、赤身、吞拿魚蓉、三文魚腩、油甘魚、赤貝、左口魚裙邊、特大赤海蝦、三文魚籽等,相當豐富。每款刺身都新鮮肥美,厚切足料,味道鮮甜,滿滿幸福感💟 特選鮪盛 $265推介‼️有大吞拿魚腩、中吞拿魚腩及赤身各有2件🥰赤身雖然不含油脂,但魚味濃郁;而吞拿魚腩顏色粉紅,油脂分佈均勻,魚油香味濃郁,色澤仲好靚🤩肉質甘甜鮮美,入口即融。 三文魚腩刺身 $72是厚切三文魚腩🤩入口質地柔軟細嫩,肉質肥美,油脂豐富,魚油香味濃郁,入口即融❗️ 辛辣三文魚軍艦 (2件) $25辛辣滋味🌶的辛辣三文魚軍艦,食落好開胃清新👍🏻 清酒牛油煮蜆 $58味道清甜無沙,蜆肉脹卜卜,而清湯亦滲出微微清酒🍶及牛油🧈味道,清酒加上蜆的鮮味,味道香濃美味。 鹽燒三文魚腩邊 $48魚皮燒得香脆🔥,三文魚腩邊的油脂含量很豐富,鹽燒後更將魚油迫出,令油香更突出,口感非常順

菜單內食物款式選擇好多,包括刺身壽司、海鮮丼、沙律、小食、一品料理及串燒等,每款菜式都擺盤精美👍🏻店員服務貼心到位😊

特選海鮮丼 $338

特選鮪盛 $265
特選鮪盛

三文魚腩刺身 $72
三文魚腩刺身

辛辣三文魚軍艦 (2件) $25
辛辣滋味🌶的辛辣三文魚軍艦,食落好開胃清新👍🏻
辛辣三文魚軍艦 (2件)

清酒牛油煮蜆 $58
清酒牛油煮蜆

鹽燒三文魚腩邊 $48
魚皮燒得香脆🔥,三文魚腩邊的油脂含量很豐富,鹽燒後更將魚油迫出,令油香更突出,口感非常順滑。
鹽燒三文魚腩邊

汁燒雞爽肉串 (2串) $55
雞爽肉肉味香濃🐔,食落口感嫰滑👍🏻
汁燒雞爽肉串 (2串)

巨峰提子乳酸梳打酒 (小) $48
巨峰提子味道濃郁,不是糖漿的死甜,小小甜再帶有淡淡的酒味🍺,適合一眾女士們 ☺️
巨峰提子乳酸梳打酒 (小)
2024-08-28
特選鮪盛
三文魚腩刺身
辛辣三文魚軍艦 (2件)
清酒牛油煮蜆
鹽燒三文魚腩邊
汁燒雞爽肉串 (2串)
巨峰提子乳酸梳打酒 (小)
  • 巨峰提子乳酸梳打酒(小)
  • 汁燒雞爽肉串(2串)
  • 辛辣三文魚軍艦(2件)
灣仔店一早已經吃過🇯🇵印象中味道不俗 款式又多最近銅鑼灣也開了新分店就約了一群好友試試😆這次都點了幾多食物:⭐️吉列芝心豬扒($78)豬扒外皮炸得金黃酥脆🐷半溶流心芝士慢慢流出🧀邪惡得來幾香口⭐️西京平目魚($85)鱈魚肉質滑嫩🐟簡單加上西京味噌汁調味已很足夠⭐️市場刺身丼定食($198)採用當季新鮮的生魚片🍱這次主要有帶子、三文魚及吞拿魚刺身米飯已拌了些醬油定食還包茶碗蒸、味噌湯和沙律🥗⭐️生薑燒安格斯牛丼定食($178)牛肉份量幾多🐮搭配生薑和其他調味料一起炒製🫚很入味呢⭐️燒鳥丼定食($125)雞肉滿是照燒醬汁又夠厚身🐔但這次肉質稍為過熟⭐️海鹽輕燒石狩丼定食($158)有齊魚子和魚腩🍣感覺幾新鮮味道不俗⭐️清酒牛油煮蜆($58)把蜆肉加入清酒和牛油慢慢燉煮🧈蜆肉吸收了各種香味⭐️雞皮餃子($72/ 6件)第一次吃雞皮餃子感覺幾有趣🥟無比想像中的油膩脆卜卜很可口⭐️青龍($88)青龍即是炸蝦卷壽司🍤外脆內軟外面有些海苔使味道更有層次⭐️生啤+華美鳥拼盤($138)拼盤包含了煙燻生華美雞雞腎串燒及烤雞肝🐥半熟的煙燻生華美雞很好吃配上日本生啤超夾🍺甜品:⭐️蜜桃雪葩($58)🍑⭐️菠蘿雪葩($78)🍍⭐️ 水
灣仔店一早已經吃過🇯🇵
印象中味道不俗 款式又多
最近銅鑼灣也開了新分店
就約了一群好友試試😆

這次都點了幾多食物:

⭐️吉列芝心豬扒($78)

豬扒外皮炸得金黃酥脆🐷
半溶流心芝士慢慢流出🧀
邪惡得來幾香口

⭐️西京平目魚($85)
鱈魚肉質滑嫩🐟
簡單加上西京味噌汁調味已很足夠

⭐️市場刺身丼定食($198)

採用當季新鮮的生魚片🍱
這次主要有帶子、三文魚及吞拿魚刺身
米飯已拌了些醬油
定食還包茶碗蒸、味噌湯和沙律🥗

⭐️生薑燒安格斯牛丼定食($178)

牛肉份量幾多🐮
搭配生薑和其他調味料一起炒製🫚
很入味呢

⭐️燒鳥丼定食($125)
雞肉滿是照燒醬汁又夠厚身🐔
但這次肉質稍為過熟

⭐️海鹽輕燒石狩丼定食($158)

有齊魚子和魚腩🍣
感覺幾新鮮味道不俗

⭐️清酒牛油煮蜆($58)
把蜆肉加入清酒和牛油慢慢燉煮🧈
蜆肉吸收了各種香味

⭐️雞皮餃子($72/ 6件)

第一次吃雞皮餃子感覺幾有趣🥟
無比想像中的油膩
脆卜卜很可口

⭐️青龍($88)

青龍即是炸蝦卷壽司🍤
外脆內軟
外面有些海苔使味道更有層次

⭐️生啤+華美鳥拼盤($138)

拼盤包含了煙燻生華美雞

⭐️蜜桃碳酸酒($65)🍹
⭐️威士忌/燒灼梳打($85)🥃

餐廳另收加一服務費
2024-09-06 131 浏览
朋友帶我到居酒屋午餐,感覺很舒服,輕鬆氣氛,慢慢享受呢。店子以日本美景為題,非常美!日本格調,聊天好地方真正日本體驗,服務很棒,前菜沙拉清新沙律,為午餐添上快樂的感覺茶碗蒸香濃旦味,順滑,低溫蒸煮蒸得嫩滑特選海鮮丼定食作為愛吃日式刺身的朋友,這很完美,滿滿的有三文魚,拖羅,赤身,鯛魚,吞拿魚蓉,海膽,三文魚子,赤蝦,赤貝,油甘魚,魷魚和鮑魚。刺身鮮味,海膽甘甜。新鮮的刺身,有層次感,鮮味滿滿醬汁減輕油膩感。滿滿和美學感,精心製作相當美美,套餐上麵豉湯,沙律和蒸旦本鮪魚腩定吃以本鮪魚腩為主,配合用心的設計,形成獨特的擺盤,食材講究,魚腩肥美,棒滿滿和式美學感,精心製作
朋友帶我到居酒屋午餐,感覺很舒服,輕鬆氣氛,慢慢享受呢。

店子以日本美景為題,非常美!日本格調,聊天好地方

真正日本體驗,服務很棒,

前菜沙拉
清新沙律,為午餐添上快樂的感覺

茶碗蒸
香濃旦味,順滑,低溫蒸煮蒸得嫩滑

特選海鮮丼定食

本鮪魚腩定吃

滿滿和式美學感,精心製作
2024-09-06 198 浏览
家賀屋於銅鑼灣開了新分店,食物同樣出色,環境更舒適!午市和晚市都有定食可以選擇,另有主餐牌選項也很豐富。🍣特盛山椒鰻魚丼 (二重鰻) 讓人驚艷的鰻魚飯,兩大塊鰻魚完全蓋住白飯,看上去就很滿足。鰻魚口感帶點紮實感,不會軟爛,調味上醬料用的不多,食盡鰻魚原味,喜歡鰻魚的朋友必試。🍱特選海鮮丼 海鮮種類超豐富,一共有十多樣,視覺味覺大滿足。海鮮味道很鮮美,不論海膽鮑魚三文魚籽鮮蝦等都相當出色,使用醋飯味道清新帶少少醋味,搭配海鮮很完美,份量十足大大滿足。晚市定食包含沙律、燉蛋和味噌湯。沙律蔬菜翠綠新鮮,淋少許醬汁味道十分清爽。燉蛋配料豐富,口感滑順,調味恰到好處。🍣三文魚刺身/ 三文魚腩刺身刺身各有四片,十分厚切,顏色鮮美。三文魚肉質滑順,油脂適中,味道很新鮮。三文魚腩油脂鮮甜,入口即化,好滿足!🐟鹽燒三文魚頭焦酥的魚皮帶點酥脆口感,魚骨之間膠質相當豐富,魚肉軟嫩新鮮。總體而言,食材樣樣高質,海鮮丼大大滿足,鰻魚也很出色,還會常常來Encore,推薦給喜歡日本料理的朋友。

🍣特盛山椒鰻魚丼 (二重鰻)

🍱特選海鮮丼

🍣三文魚刺身/ 三文魚腩刺身

🐟鹽燒三文魚頭

2024-09-06 62 浏览
無嘢可以阻擋我對日本菜嘅熱愛😂明明第二日就去日本都要食日本嘢朋友介紹食過家賀屋覺得食材好新鮮 環境又舒服 就話同我去食返餐好嘅😍特選海鮮丼定食如果有選擇困難症 我就推介食佢因為樣樣都有 唔洗左揀右揀大拖羅 油甘魚 赤貝 三文魚子 磯煮鮑魚吞拿魚蓉 海膽 三文魚 左口魚裙邊 材料豐富 飯底係赤醋飯 香氣十足仲有 海帶味噌湯 胡蔴田園沙律 日式燉蛋 上湯超級濃味 蒸出黎個蛋好鮮味北海道海膽自從去過北海道 成日心心念念同係北海道食一樣咁鮮甜 可以配紫菜或者赤醋飯 特選刺身盛深海池魚 特大赤海蝦 本鮪赤身 油甘魚 三文魚 日本八爪魚深海池魚超級好食肉質肥嫩 口感順滑鮮甜🧡巨峰提子乳酸梳打酒& 原味乳酸梳打同朋友小聚 點都要飲返2杯果味酒啱晒我 酸酸甜甜好易入口
無嘢可以阻擋我對日本菜嘅熱愛😂
明明第二日就去日本都要食日本嘢