2018-10-22 769 浏览
平時行開尖沙咀,通常都係美麗華同The One食, 但原來行遠小小,走上山上面一樣有好野食,今日趁著同女朋友紀念日,絕對不能輕視,當然要食個自助餐賀一賀佢啦!餐廳裝潢都幾特別,環境都幾優雅,好適合週年紀念拍拖黎食!前菜沙律我覺得幾新鮮,不過我都係鐘意凍蝦多D,食完立馬開晒胃呀!主菜基本上呢度的菜式都算多,有齊唔同國家的菜式,連我最愛我東南亞菜式冬蔭公都有,仲可以自行選擇冬蔭公的材料,我當然全部落晒啦~不得不提的是呢度的菜式是由藍帶的師傳製作,果然超水準!泰式焦葉雞好特別的一道菜,係出面未試過食,外邊用焦葉包住舊雞,入面的雞用泰式醬汁醃製,好巧廚師功夫!仲有好多各地特色菜~‌甜品甜品一定係女朋友的重頭戲啦~呢度除左有一系列傳統的西式糕點之外,仲有個自助班戟機,我可以自己親手整班戟都係第一次呀!我整左芒果班戟比佢,佢不知幾開心~

餐廳裝潢都幾特別,環境都幾優雅,好適合週年紀念拍拖黎食!

前菜

主菜

泰式焦葉雞

仲有好多各地特色菜~‌

甜品

2018-09-27
2018-10-21 1063 浏览
今日與先生來到尖沙咀山景閣食buffet。自助餐任飮任食,有果汁,啤酒咖啡或茶,成人一至五$331.2,加一服務費。每位附送鮮蝦百花釀蟹鉗一客。一入門口已經見到自助取餐位,都算大,分左右兩邊。非常多的美食令人興奮,令人見到食指大動,今日時間可能尚早,不是很多人。一入門口見到的就是五顔六色的甜品,非常多款式。藍莓芝士餅,日式朱古力泡芙,朱古力咖啡慕絲餅,萄國香芋布甸,泰式椰汁粟米糕,法式馬卡龍日式雪糕糯米糍,自助黑戟機,Dreyer’s 雪糕杯,精美自選班戟及古力噴泉黑森林蛋糕,鮮忌廉蛋糕,朱古力慕絲,士多啤梨慕士...等,非常多歀式。、見到大排檔有現場鐵板燒,西冷扒,雞扒,冬陰功海鮮湯。海南鮮雞,涼拌榨菜鴨腎,涼拌香茜鮮腐竹,涼拌麻辣木耳...等。西冷扒,入味有牛肉味,不錯,食完再加多一件,海南鮮雞肉嫩滑。熱盤的有森巴醬炒青蠔,韓式炒年糕,印尼炒飯,金菇瑤柱扒西蘭,花焗意式鮮茄比目魚忌廉芝士白汁焗美薯,碧綠雙脆...等。也是非常多款式。焗意式鮮茄比目魚,肉質嫩滑多汁,出來一會兒就只剩下魚骨。忌廉芝士白汁焗美薯,薯仔味+忌廉芝士味,味道真是薯不簡單。至於冷盤有凍中蝦,雜錦刺身,日式什錦壽
今日與先生來到尖沙咀山景閣食buffet。

每位附送鮮蝦百花釀蟹鉗一客。

今日時間可能尚早,不是很多人。

一入門口見到的就是五顔六色的甜品,非常多款式。

焗意式鮮茄比目魚,肉質嫩滑多汁,出來一會兒就只剩下魚骨。
忌廉芝士白汁焗美薯,薯仔味+忌廉芝士味,味道真是薯不簡單。

至於冷盤有凍中蝦,雜錦刺身,日式什錦壽司,日式雜錦小食,日式雙色冷麵,時令生蠔,雪花長腳蟹,藍青口....等
雪花長腳蟹味道咸了點,
時令生蠔夠新鮮加少少茄汁及青檸汁,味道更鮮甜。

沙律有鮮什果蝦沙律,粟米火腿沙律,華都夫沙律,德國薯仔沙律,雜法國生菜,鮮青瓜,車厘茄,紅腰豆,可以揀自己喜歡的自制沙律。

最後以哈蜜瓜,西瓜及菠蘿𤔡今晚的buffet 更添美味。

2018-10-20 224 浏览
朋友介紹尖沙咀山景閣10月自助晚餐星期一至五原價8折,非常抵食,所以今日與先生約了朋友2夫婦.専程到尖沙咀山景閣食自助餐。自助餐任飮任食,成人一至五$331.2,加一服務費。Buffet 有大排檔美食,湯,沙律還有冷盤,熱盤,沙律,甜品...等,無限果汁任飲,無限量啤酒任飲咖啡或茶,任飮任食真是令人興奮,令人十分期待。每位送鮮蝦百花釀蟹鉗一客,釀蟹鉗外脆內軟很香口。大排檔大排檔有現場鐵板燒,西冷扒,雞扒,冬陰功海鮮湯...等。我最喜歡西冷扒,肉質嫩滑入味,及冬陰功海鮮湯湯底濃厚,帶香辣,非常好味。冷盤有時令生蠔雪花長腳蟹藍青口,凍中蝦,雜錦刺身日式什錦壽司,日式雜錦小食,日式雙色冷麵.....等。其中生蠔軟滑,新鮮肥美,三文魚厚切色澤鮮明又新鮮。熱盤有椰汁咖哩牛筋腩燒羊肩配露絲瑪莉汁越式炸春捲,印尼炒飯,金菇瑤柱扒西蘭,花焗意式鮮茄比目魚忌廉芝士白汁焗美薯碧綠雙脆...等。燒羊肩,配上露絲瑪莉汁,令羊肉味更清新。金菇瑤柱扒西蘭,西蘭花帶爽口清甜,食完肉類再食㸃西蘭花,不會覺得滯。焗意式鮮茄比目魚,魚肉嫩滑多汁,非常搶手。甜品藍莓芝士餅,日式朱古力泡芙,朱古力咖啡慕絲餅,萄國香芋布甸,泰

自助餐任飮任食,成人一至五$331.2,加一服務費。

每位送鮮蝦百花釀蟹鉗一客,釀蟹鉗外脆內軟很香口。

大排檔
大排檔有現場鐵板燒,西冷扒,雞扒,冬陰功海鮮湯...等。

冷盤
有時令生蠔
雪花長腳蟹
藍青口,凍中蝦,雜錦刺身
日式什錦壽司,日式雜錦小食,日式雙色冷麵.....等。
其中生蠔軟滑,新鮮肥美,三文魚厚切色澤鮮明又新鮮。

熱盤
有椰汁咖哩牛筋腩
燒羊肩配露絲瑪莉汁
越式炸春捲,印尼炒飯,金菇瑤柱扒西蘭,花焗意式鮮茄比目魚
忌廉芝士白汁焗美薯
碧綠雙脆...等。
燒羊肩,配上露絲瑪莉汁,令羊肉味更清新。
焗意式鮮茄比目魚,魚肉嫩滑多汁,非常搶手。

甜品
藍莓芝士餅,日式朱古力泡芙,朱古力咖啡慕絲餅,萄國香芋布甸,泰式椰汁...等,生菓清甜。

其中泰式椰汁粟米糕椰汁味很香,日式椰蓉大福藍莓軟滑好味。
2018-10-20 209 浏览
今日同男朋友係尖沙咀行街,突然興起想食自助餐,就去Mira Yamm碰碰運氣點知都係遲來一步。心灰意冷之際搵到山景閣,見近近地就行過去睇睇。餐廳係天文台道,諾士佛臺交界,要往上走一小段路而已,入到去已經爆左大半個場,估唔到偏僻得黎都多人搵到。侍應安排左僅餘一張既corner table,餐廳坐位間距合適,安靜方便傾偈,坐低飲杯水就開餐!- 必食熱盤羊扒,羊騷味夠,有啲脂肪,食兩三塊夠過口癮- 其他熱盤有印尼炒飯,越式春捲,咖哩牛腩等,款式都幾多,啱晒唔多食生嘢嘅我- 開胃小食麻辣雞腎,唔算太辣但食落幾開胃!- 海鮮區:如果你係鍾意食蝦蟹青口等等,呢個價錢絕對係抵食,淨係蝦都掃左兩大碟,不過要快手拎,出場無耐就好快清- 甜品/飲料:除左盒裝雪糕外(記得個牌子都不錯),仲有pancake同多款蛋糕,味道亦不俗!👍埋單每個人約400左右,晚市buffet嚟講性價比算唔錯👏

- 必食熱盤羊扒,羊騷味夠,有啲脂肪,食兩三塊夠過口癮

- 開胃小食麻辣雞腎,唔算太辣
但食落幾開胃!

埋單每個人約400左右,晚市buffet嚟講性價比算唔錯👏
2018-10-20 674 浏览
前幾日男友問我星期六我地有冇咩安排,原來佢發瘟book左去食自助餐唔話我知😂🤣呢間喺天文臺道嘅史丹福酒店,位置旺中帶靜,星期五晚去到差唔多滿座,但都唔會話好迫同好嘈。侍應安排左我哋喺窗邊嘅二人枱,望到橫街街景,感覺都幾浪漫。💁🏼‍♀️呢度嘅自助餐係sell海鮮自助餐,本來我以為呢啲都唔似有啲好貴既野食,先出咗去行咗一個圈,我都見到有唔少海鮮,好似生蠔、蝦、青口、長毛蟹腳🦀、刺身等等。生蠔細細隻得來都幾新鮮,蝦、青口等等都幾好生蠔細細隻得來都幾新鮮,蝦🦐、青口等等都幾唔錯😙唯一可惜係幾次都食唔到蟹腳,好快畀人攞哂。除左呢啲主打冷盤佢都有啲點心型小食,好似有個茫果蝦沙津咁,用片茫果剩住隻凍蝦🦐、上面再加少少飛魚籽同蟹肉絲,我覺得賣相靚得黎都幾夾幾好食。至於飲品方面,有一樣好好既係佢有任飲啤酒🍻,雖然只係燕京,但都好好啊🤣唔飲啤酒都有蘋果汁🍎,起碼唔會限住你得一冷一熱飲品👏🏼👍🏼熱盤裏吃海鮮都食到有幾樣唔錯,好似原條焗比目魚、魚🐟肉好滑好鮮、焗青口、同埋冬陰公等等。冬陰公個湯雖然就偏酸同胡椒味較重,但入面好又多料,蝦同青口又唔在講,仲有好多蜆肉同埋香茅等等,交足功課。當然除咗海鮮,肉類都有唔少

當然除咗海鮮,肉類都有唔少。主打要食個燒排骨燒到好juicy好香,拼埋佢個燒菠蘿🍍食好正!個排骨係baby ribs來,所以啲肉質特別滑😋其他就仲有燒雞扒同燒西冷扒,不過我反而鍾意食佢個海南雞多啲,肉質幾嫩而且唔會太油。海南雞附近既冷盤小食好似個陳醋雲耳、炸菜鴨腎同腐竹都出奇地OK。執司就有待改善,啲飯相對地太硬了。🤷🏼‍♀️

甜品我就本身麻麻地,所以冇咩食佢既蛋糕🍰布甸咁。佢有朱古力fondue既,我見啲小朋友玩同食得好開心,不過我就冇試了🤪反而我玩左個自助pancake機,因為見佢出嗰塊pancake細細塊試得過😂起碼係熱辣辣,軟同香既,可以試下食一兩塊無妨。

但係見有dreyers, 唔食好似好唔抵咁,係咁易都食一杯啦😛🍨有朱古力、芒果同開心果味揀
一食完就有師傅開始整crepe,唉、所以我地都食左一件芒果crepe先買單🤣🤣

2018-10-20
  • 熱盤
2018-10-13 353 浏览
又係lunch beffet啦❤️❤️今日揀左 仕德福山景酒店係尖沙咀天文台道 行過去都十分方便😍冷盤有好多款沙律 🥗最緊係係新鮮 蔬菜都好fresh!!熟食有6-7款比較特別有辣酒煮東風螺, 泰式煎魚餅, 鮮冬菇扒西蘭花🥦!仲有其他例如椰汁咖哩雞中翼,香草洋蔥煙肉焗青蠔都好美味另外另一面既section仲有新鮮既海南雞同涼拌麻煩木耳 隔離有新鮮既生滾粥甜品更加包羅萬有,多達10種!真係食到飽一飽呀, 連晚餐都唔駛食!
又係lunch beffet啦❤️❤️
今日揀左 仕德福山景酒店
係尖沙咀天文台道 行過去都十分方便😍

冷盤有好多款沙律 🥗
最緊係係新鮮 蔬菜都好fresh!!

熟食有6-7款

比較特別有辣酒煮東風螺, 泰式煎魚餅, 鮮冬菇扒西蘭花🥦!
仲有其他例如椰汁咖哩雞中翼,香草洋蔥煙肉焗青蠔都好美味

另外另一面既section仲有新鮮既海南雞同涼拌麻煩木耳

隔離有新鮮既生滾粥

甜品更加包羅萬有,多達10種!
真係食到飽一飽呀, 連晚餐都唔駛食!
2018-10-08 358 浏览
跟老公在尖拍拖,難得在天文台道找到錶位,一於在附近開飯。問題來了,我愛中式熱葷,老公愛西式涼菜、沙律魚生,那應該只有buffet 才能滿足我們多個願望!就近身邊的仕德福酒店有buffet,正中天時地利人和! 一問之下,發覺自助餐價格超級便宜,假日成人折實$360有找,長者小童再平一大截!估不到尖沙咀酒店自助餐可以這麼便宜! 餐廳裝修很新淨,座位寬敞舒適。如此價錢,難怪人山人海。 冷盤有水果、沙律、刺身、壽司、生蠔同蟹腳。生果及刺身都新鮮;始終專攻生蠔同蟹腳的人實在太多,嚐到與否,堅要睇緣份。去到尾聲都標份生蠔尾會 😁😁。熱盤有粥檔、海南雞、東南亞美食如泰式烤魚同鴨胸;其中較美味及少在自助餐出現的,要算是法式焗田螺。每位客人都各有一隻釀蟹蓋甜品種類豐富,朱古力噴泉,大人小孩都喜愛 😍😍這個 Dreyers 開心果味,開心果的香味很突出,有驚喜!以自制 Dreyers 開心果味雪榚配涼粉作結尾,極致完滿。

冷盤有水果、沙律、刺身壽司、生蠔同蟹腳。

每位客人都各有一隻釀蟹蓋

甜品種類豐富,朱古力噴泉,大人小孩都喜愛 😍😍

2018-09-28 1016 浏览
作為公司的外交大使,每次接待訪客就可增加互相認識的機會。正所謂有朋自遠方來,不亦樂乎? 話說一位外國同事旋風式訪港,清晨來港後直到辦公室開會後再到區內考察,第由於他二天清晨就要乘早機回國了,於是主動相約於酒店內的山景閣吃自助餐,邊吃邊傾方便早點休息。其實山景閣都不算難找, 位於諾士佛臺盡頭、 天文台道斜路最頂的位置。旺中帶靜碰巧九月份自助餐主題為法泰海鮮,所以食品都以海鮮為主。本身是晚上六點半開始,所以到達後經已近乎坐無虛席了。L 精心挑選了多款熱盤包括泰式燒魚、香橙燒鴨胸、法式焗田螺、芝士汁焗雙蔬、泰式炒金邊粉、燒豬頸肉、蕉葉雞、海南鮮雞,以及保雲蘇羊扒。香蕉冰卷味道跟香蕉糕近乎一樣,但口感更彈牙、而椰汁紅豆糕則有濃濃的椰香。中蝦都算大隻法式焗田螺亦不是很多自助餐可以吃到廚師亦會為客人即制班戟,有芒果或車厘子選擇。鮮芒果肉班戟配上芒果Dreyer’s雪糕,冰火交融,正!生蠔都算大隻,雖然補充次數很密,好不容易才取到四隻。焗釀蟹蓋是額外送給客人,即叫即預備,上枱時熱辣辣的。啖啖蟹肉放在口中感覺實在。還有自助熱香餅機,即製很有趣。大廚精製冬陰功海鮮湯都值得一試,湯味酸辣度適中,餐前品嘗一

中蝦都算大隻

法式焗田螺亦不是很多自助餐可以吃到

廚師亦會為客人即制班戟,有芒果或車厘子選擇。

鮮芒果肉班戟配上芒果Dreyer’s雪糕,冰火交融,正!

生蠔都算大隻,雖然補充次數很密,好不容易才取到四隻。

還有自助熱香餅機,即製很有趣。

大廚精製冬陰功海鮮湯都值得一試,湯味酸辣度適中,餐前品嘗一碗特別開胃。

Dreyer’s雪糕更有開心果味提供呢。
2018-09-19
2018-09-27 535 浏览
為左慶祝娘親退休,一於帶佢食好DD。佢話有fd 介紹佢食仕得福酒店buffet, 所以咪book 定位帶佢尼食。酒店位於天文臺道斜路上面,開餐前要消耗D腳骨力呀。侍應安排我地坐落之後,娘親就逼不及待沖出去拎野食外面有salad bar, 水果。海鮮吧有生蠔,蟹腳,青口,田螺等等,仲有三文魚刺身同壽司。沙律菜新鮮。佢話蟹腳,螺同三文魚刺身有返咁上下水準。熱葷有飯麵,肉類等等。另一邊有即燒既雞同羊肉。仲有冬蔭功湯。湯品有中湯同西湯粟米湯好creamy飲品有蘋果汁, 特飲同啤酒咖啡機甜品選擇都幾多pancake 機自己可以整雪糕有dreyers食食吓侍應送上一人一隻焗蟹蓋Buffet 冇限時,食到咁上下齋坐吹水既人都唔少,多人食仲有優惠tim
所以咪book 定位帶佢尼食。
酒店位於天文臺道斜路上面,
開餐前要消耗D腳骨力呀。
侍應安排我地坐落之後,
娘親就逼不及待沖出去拎野食

外面有salad bar, 水果。
海鮮吧有生蠔,蟹腳,青口,田螺等等,
仲有三文魚刺身壽司
沙律菜新鮮。

佢話蟹腳,螺同三文魚刺身有返咁上下水準。

熱葷有飯麵,肉類等等。
另一邊有即燒既雞同羊肉。
仲有冬蔭功湯。
湯品有中湯同西湯
粟米湯好creamy

飲品有蘋果汁, 特飲同啤酒
咖啡機
甜品選擇都幾多

pancake 機自己可以整

雪糕有dreyers
食食吓侍應送上一人一隻焗蟹蓋

Buffet 冇限時,食到咁上下齋坐吹水既人都唔少,
多人食仲有優惠tim
2018-09-08
今日去開港島嗰邊做嘢 就約定媽咪同佢去尖沙咀食lunch buffet😋😋 上網見到呢間山景閣lunch都幾抵 $148一個大人 OpenRice有優惠卷有九折!😝 記得用阿😝因為我哋兩個都唔係食得好多🙈 本來諗住平平哋有啲海鮮 冷盤 甜品食下就ok😛 但呢間都食得過喎😋 雖然冇三文魚刺身😢 但係有煙三文魚補數😍 食返幾碟先😝 凍蝦同cold cut都幾正😛 Parma ham哈密瓜超甜 唔似浸過糖水 超推介呀!😍😍😍熱盤就正常啦 有黑松露煮青口 炆三文魚頭腩 仲有啲泰式既魚餅等等 最估唔到嘅係佢仲有生滾粥😯 下次帶婆婆嚟佢一定鍾意😛 我哋要咗魚腩豬膶皮蛋粥 材料好足料亦幾新鮮 不過就杰左少少粥嘅旁邊仲有啲醉雞 涼拌木耳 麻辣豬耳 比客人送粥 都幾好!食兩個半鐘lunch buffet就可以慢慢嘆 我哋休息一陣再勁擦甜品呀😍 甜品嘅種類比我哋想像中多😯 推介嘅係泰式鮮芒果黑糯米 鮮芒果好甜 呢度用嘅唔係椰汁 似係椰糕🤔 整體唔會好甜 幾好食😋 抹茶奶凍就夠香! 仲有朱古力噴泉添啊 我梗係用棉花糖同哈密瓜點啦 哈密瓜真係超級甜呀!!1:30pm開始有師傅即場整pancake😛 總共有三款

煙三文魚

熱盤
生滾粥

醉雞 涼拌木耳

朱古力噴泉啊🍫

1:30pm開始有師傅即場整pancake😛 總共有三款口味: 香蕉朱古力 芒果杏仁 黑加倫子 我就試咗香蕉朱古力啦!即整即食 特別好味架☺️☺️
即製pancake
最後食飽飽 飲番杯latte☕️ recharge完energy再去shopping就岩哂啦😝😝
2018-09-15
煙三文魚
即製pancake
  • 哈密瓜
2018-09-10 576 浏览
有親戚黎香港想食自助餐,咁係openrice見到呢間自助餐三百幾蚊好平,地點又方便佢,所以就黎左食。餐廳正正係酒店大堂隔離,所以都幾容易搵到。而我地都好好彩被安排到近食物既位置,可以知道幾時有新野出,哈哈。基本上一般自助餐有既食物都有既,沙律d款式都幾齊全,刺身卷物海鮮當然都係唔少得喇!蟹腳同生蠔都係定時出一輪,所以坐近放食物既地方係好大優勢。不得不說個蟹腳幾好食,夠鮮甜。熱食方面,飯麵一定唔少得。比較特別既係泰式鱸魚同羊架,羊架味道都不錯,夠淋,而且個汁都幾好。場内仲有即叫即整既pancake,新鮮熱辣。甜品區都有十幾款甜品,朱古力噴泉呢d都係必備既。而我就係咁食雪糕櫃既雪糕,哈哈。總括而言,以三百幾蚊既自助餐黎講,算係唔錯既。今時今日都已經幾難搵到呢個價位既自助餐。

2018-09-08
2018-09-10 391 浏览
實在太耐無食BUFFET啦...襯住HAPPY FRIDAY同媽媽2人夜晚一齊去食下BUFFET...係openrice見到呢度既buffet都幾平..於是早幾日就即刻BOOK左位~~地點無得輸..好就腳...就係正TST諾士佛臺附近...自助餐場地唔算好大...不過坐得都舒服..食物質素都不錯...而且食物都幾多樣化....有齊冷盤...中式, 西式, 日式食品...生果...仲唔少得有既係甜品!!!每位食客仲會送一份芝士釀蟹蓋....口感好豐富, 蟹蓋超多蟹肉, 每一啖都係充滿蟹肉架, 食左個蟹蓋好似食左成隻蟹咁~~~有魚生同生蠔,好少酒店會提供生蠔....估唔到呢間有..真係好驚喜!!!泰式菠蘿海鮮炒飯 好香囗惹味, 都幾足料...仲有香草羊架...煎雞扒...煎豬扒等等..
自助餐場地唔算好大...不過坐得都舒服..

泰式菠蘿海鮮炒飯 好香囗惹味, 都幾足料...
仲有香草羊架...煎雞扒...煎豬扒等等..

2018-09-07 400 浏览
今日同朋友黎食酒店buffet. 大家搵個舒舒服服同唔貴既地方。 左揀右揀就黎左呢間喇入到黎個環境同想象中差唔多。 幾舒服同食物選擇都好岩心水呀。我n call左牛同蝦自製左甜品。係幾好玩既。仲可以係煎餅上加入不同既水果同cream.有即煮既烏冬。 份量都唔細架我仲自製左朱古力脆皮雪米滋點心方面有燒賣都有班戟機。 幾好玩甜品花多眼亂。 全部試哂就最開心喇仲有凍凍地既紅豆糕tim。。我同朋友都食得幾開心。。。。

我n call左牛同蝦

自製左甜品。係幾好玩既。

仲可以係煎餅上加入不同既水果同cream.

有即煮既烏冬。 份量都唔細架

我仲自製左朱古力脆皮雪米滋

點心方面有燒賣

都有班戟機。 幾好玩

甜品花多眼亂。 全部試哂就最開心喇

仲有凍凍地既紅豆糕tim。。

我同朋友都食得幾開心。。。。
2018-09-05 364 浏览
係科學館玩完通常都係食連鎖餐廳呢日天氣唔錯。 胃口都唔錯就揀左呢間自助餐食下午茶時間係3點至5點。 時間再夾好d可以唔駛食lunch同dinner.食完直落supper夠喇下午茶食物選擇唔會好似lumch同dinner咁多。 但由於係buffet既關係。 係可以食到好飽好飽我最愛食滷水雞翼。 好入味。 魚餅好正。炸魷魚鬚。 任食勁開心。 水果片: 好多種 有西瓜, 提子等有即煮既烏冬同煎餅我朋友就最愛食小籠包仲有朱古力噴泉。 呢個小朋友食得又玩得。因為每人都200 蚊有找。 質素都唔錯。 所以好抵食呀
係科學館玩完通常都係食連鎖餐廳
呢日天氣唔錯。 胃口都唔錯就揀左呢間自助餐

我最愛食滷水雞翼。 好入味。 魚餅好正。

炸魷魚鬚。 任食勁開心。

水果片: 好多種 有西瓜, 提子等

有即煮既烏冬同煎餅

我朋友就最愛食小籠包

仲有朱古力噴泉。 呢個小朋友食得又玩得。

因為每人都200 蚊有找。 質素都唔錯。 所以好抵食呀
下午茶
2018-09-03 376 浏览
呢間酒店buffet最近做緊優惠,星期五六日晚折完都係三百幾一個人咋,依家出面食個自助餐閒閒地都要五百幾,所以呢間真係好抵地點又就腳,就係尖沙咀諾士佛台果邊。上網見到九月份係做緊法泰海鮮自助餐,星期六晚行完街黎食自助餐,真係完美既週末dinner buffet既用餐時間係630-930,我地未到630就到左,餐廳經理都比我地入去坐住等。呢度環境闊落,台同台之間有d距離,仲有大落地玻璃,空間感十足。到六點半已經約有一半人入座。一開始當然食沙律先啦,佢種類都算豐富,仲有冷面食!個火腿蜜瓜係最好食既,火腿鹹香味足,蜜瓜都好熟好甜估唔到呢個價錢,海鮮冷盤既選擇都不少!長腳蟹好鮮甜大隻,凍蝦鮮甜彈牙,生蠔都算肥美仲有魚生揀,其實食完呢d海鮮都已經值回票價生蠔雖然唔大,但係都幾肥好豐富呀滿足熱食都有好多選擇,我覺得泰式燒豬頸肉,泰式蒸魚,焗釀蟹蓋都好出色!不過我飽啦冇食太多呢個區域可以叫廚師煮海鮮冬陰功湯八點會有即整pancake,有三個味選擇,呢個必食!我食左香蕉杏仁朱古力pancake,所有材料都會夾甜品雖然選擇唔算非常多,但係樣樣都好食,都幾難得仲有朱古力噴泉,啱曬小朋友呢個價錢食到酒店自助

仲有魚生揀,其實食完呢d海鮮都已經值回票價

生蠔雖然唔大,但係都幾肥

好豐富呀
滿足

呢個區域可以叫廚師煮海鮮冬陰功湯

甜品雖然選擇唔算非常多,但係樣樣都好食,都幾難得
仲有朱古力噴泉,啱曬小朋友

呢個價錢食到酒店自助餐,真係好開心
推薦
另外值得一讚係侍應好nice,收碟速度超級快,令我地有足夠空間擺野食