2012-12-15
朝早落大雨,諗緊應該要取消呢次既lunch,畢竟大雨下既山頂好掃興,11點幾開始停雨及放晴, 真好彩~~因友人在山頂工作,餐廳職員認得佢,比左一張唔錯既檯我地,可以一覽山下既景色~~不過如果我知道呢度無set lunch (友人話以前有), 我未必會揀呢度,因為如果價錢一樣,夜景吸引好d~~2人叫左2個main黎share~~份量唔算大,鱸魚經過燒烤仍然好嫩滑,配上燒餅好好味~~~份量不小,好容易切開,而燒汁不會太咸,味道岩岩好,很有水準, 薯條亦好好食, 粗幼適中~~當然甜品唔少得~~我最愛既lemon tart, 唔會過酸, 好香檸檬味, love it~~~等了十五分鐘先黎既Apple pie 熱辣辣, 蘋果唔太甜,同vanilla ice cream配對一流~~環顧今日呢度既客人,多數係遊客或商務客, 見佢地對香港既景色都非常欣賞, 身為香港人亦覺得好驕傲~~~
份量唔算大,鱸魚經過燒烤仍然好嫩滑,配上燒餅好好味~~~ 份量不小,好容易切開,而燒汁不會太咸,味道岩岩好,很有水準, 薯條亦好好食, 粗幼適中~~ 當然 甜品唔少得~~
我最愛既lemon tart, 唔會過酸, 好香檸檬味, love it~~~ 等了十五分鐘先黎既Apple pie 熱辣辣, 蘋果唔太甜,同vanilla ice cream配對一流~~ 環顧今日呢度既客人,多數係遊客或商務客, 見佢地對香港既景色都非常欣賞, 身為香港人亦覺得好驕傲~~~