2022-09-07
今次來到嵐橋,終於明白廚師的魔力有幾勁,每一道菜式我都用心感受,細味品嚐,呢一餐可以用極致奢華來形容。拉落去睇下我點選左咩食🔽🔽🔽💟 和風刺身沙律 ~ 本身一望已經見到好多刺身係上層已經覺得好吸引,但食一口後絕對會想讚美個醋, 因酸中帶點香甜很醒胃。💟 大拖羅刺身 ~ 脂肪分佈得好平均,入口即溶d油脂好甘香。💟 平政魚刺身 ~ 平政魚肉非常結實,味道甘甜,肉質呈漂亮的淡粉珍珠色。💟 牡丹蝦刺身 ~ 蝦肉甜美,肉質綿軟中帶彈性。🍣 深海池魚壽司 ~ 魚肉鮮嫩肥美,入口甘香細膩。🍣 伊佐木壽司 ~ 味道清爽甜美,入口帶點點爽脆。🍣 鮫鰈壽司 ~ 本身係白身魚,稍微炙燒過後卻充滿豐富的油脂。🍢 3 款串燒 ~ 薩摩赤雞翼 ,薩摩赤雞腿肉 和免治雞肉棒 ,燒得恰到好處,令人脣齒留香,回味無窮。💟 薩摩唐揚炸雞 ~ 相比起上面的串燒炸雞係正常發揮。💟 關東煮盛合 ~ 每次食完都有個幸福的感覺,好像身在日本街頭咁, 簡單清甜的味道卻令人回味。💟 黑松露帶子炒飯 ~ 粒粒飽滿的珍珠米被黑松露包圍住,入口先有鮮甜彈牙的帶子,後有黑松露的香氣。
拉落去睇下我點選左咩食🔽🔽🔽
💟 牡丹蝦刺身 ~ 蝦肉甜美,肉質綿軟中帶彈性。
🍣 深海池魚壽司 ~ 魚肉鮮嫩肥美,入口甘香細膩。
🍣 伊佐木壽司 ~ 味道清爽甜美,入口帶點點爽脆。
💟 薩摩唐揚炸雞 ~ 相比起上面的串燒炸雞係正常發揮。