2010-03-02
新年前放假最後一天,同公司同事出左去食團年飯,一行十人訂左呢間酒樓,因為未試過想試下,點知真係大失所望,我們入嚟唔多人,落左一次單,加左一兩次單,後尾越嚟越多人嚟左就好混亂,我們叫左都係普通點心,但係些炸的食品或酥皮的食品都好怪,有種奇怪的味道,個蛋tart好似變左味咁,於是叫仕應嚟問下,點知佢話係佢地d奶味嚟,話唔係個個人都會慣,真係唔知咩反應,跟住叫佢取消,其實其它用酥皮整既嘢都係咁味.我們其實都等左好耐都冇嚟齊點心及好似食唔飽咁,所以叫左兩碟炒粉飯之類食,再叫多些點心,但係等左over半個小時都未嚟,於是不停咁追單,點知佢地話排緊隊話好快,但係都係等等等.....最後我地都係決定埋單,但係張單又計錯晒,張單計緊又嚟點心,我地話唔要,d點心還要係第一張單落既,個仕應態度好差咁話唔食咁就攞走囉.但轉頭又有另一個仕應又話我地d點心係加單的,我地堅持唔係,佢又黑面攞走左,最終先攪得掂.食物唔好食又貴,服務又差,唔會再嚟幫襯.
食物唔好食又貴,服務又差,唔會再嚟幫襯.