2021-09-08
今日同朋友到SOHO食個weekend lunch,見到呢間餐廳環境都幾好,就決定Walk in入去!入到餐廳,先發覺原來佢仲有一個戶外用餐區,喺嗰度飲番杯啤酒都幾Chill!呢度嘅set lunch都幾多選擇,價錢有$88至到$258,我同朋友揀咗兩個set之後都決定加錢要咗個鮮蜆周打湯同埋最重要嘅咖啡啦!🍡Latte & Cappuccino 呢度嘅咖啡味都幾濃,啱晒我呢啲鍾意飲咖啡人士!🍡Joy House Starters兩個set lunch都包咗新鮮沙律同餐包,沙律菜好新鮮,餐包食落有香草味,而且好脆!🍡鮮蜆周打湯個湯真係好足料,見到好多蜆!🍡烤紐西蘭特級肉眼扒HK$258好香牛味,帶有黑椒味,雖然叫左5成熟,但感覺有啲似7成🥲好彩既係肉質都好粉嫩同埋有彈性!配菜則有薯仔同茄子,薯菜外表好脆,但內裡好軟熟! 🍡輕煎三文魚扒HK$188沙律菜食到甜甜地,點知原來係香燈同西柚😍,食到好香嘅香橙味,感覺好清新!三文魚亦都係勁正,三文魚外皮煎到脆卜卜,但肉汁超級滑嫩,完全做到外脆內嫩嘅口感!
🍡Latte & Cappuccino
呢度嘅咖啡味都幾濃,啱晒我呢啲鍾意飲咖啡人士!
🍡Joy House Starters
🍡鮮蜆周打湯
個湯真係好足料,見到好多蜆!
🍡烤紐西蘭特級肉眼扒HK$258
配菜則有薯仔同茄子,薯菜外表好脆,但內裡好軟熟!
🍡輕煎三文魚扒HK$188