壓力與疲憊,不該是我們永恒的陪伴。🌈 當工作讓你筋疲力盡,何不來一場味覺之旅,尋覓身心的舒緩與滿足!✨【悅火】是尖東的一顆日料明珠。環境溫暖而典雅,如同被和煦的陽光包圍,✨ 📸 出大片的打卡聖地,燈牌,許願場,日式餐桌,都是絕佳背景。捕捉美食與時光的閃耀瞬間,為朋友圈添上一抹色彩,定格難忘時刻!🌟串燒與生啤,更是令人向往的組合!🦞 串燒烤得剛剛好,惹味得來有保持了鮮嫩,搭配清爽冰涼的啤酒,簡直就是味蕾的盛宴(新張期間還可以85折)!

🌟串燒與生啤,更是令人向往的組合!🦞[啤酒] 串燒烤得剛剛好,惹味得來有保持了鮮嫩,搭配清爽冰涼的啤酒,簡直就是味蕾的盛宴(新張期間還可以85折)!
2023-07-25 21 浏览
一入去間餐廳。就有一種高級食肆嘅感覺。一排嘅紅燈籠。顧客同廚師中間有一排展櫃。有好多食材標明係啲乜嘢?可以現場睇到廚師嘅廚藝。每碟餸上菜時服務員都會介紹。不單止味道好仲係色香味俱全。
2023-07-23
2023-07-24 25 浏览
消費券派左啦,等我同朋友去尖沙咀行下街,再去歎返個爐端燒lunch先😉悅火有好多打卡位,採用傳統古色古香既和風裝修,陰暗格調加上一個個紅燈籠,好有氣氛🌸悅商務午餐🦪鮑魚:爽甜鮑魚加上鮑魚肝醬,鮑魚鮮度高,醬汁味道恰到好處,唔會太濃。🐟刺身兩點係油甘魚同梭子魚,先吃油脂豐富既油甘魚,再食燒過既梭子魚,兩款油份都好足🍢燒物盛五品:廚師安排左雞脾肉,牛舌,白鱔,秋葵,同五花腩。質素最出眾既係超甘香既雞脾肉,五花腩味道同口感同樣出色,冇乜油膩,而白鱔既皮都做到微脆效果🐣蒸蛋:加左海膽既茶碗蒸份外鮮甜,海膽味都幾濃郁㗎。🧄漬物:健康又口感獨特既牛旁🍣壽司四貫:有鱆紅,赤鯥魚,深海池魚,同大拖羅。質素都達到Omakase既標準㗎~當中赤鯥魚既魚味超濃,大拖羅有入口即溶既效果。🍲吸物:魚湯。🍨甜品:水玄凍同黃豆粉蕨餅。整體而言,套餐幾扺食,有齊刺身,壽司,串燒等美食。份量多,氣氛好,值得再黎呀~悅火7月新張優惠: 全日85折+每人送生啤一杯 ☝️此優惠不包括開業限定餐

🌸悅商務午餐

🐣蒸蛋:加左海膽既茶碗蒸份外鮮甜,海膽味都幾濃郁㗎。

🧄漬物:健康又口感獨特既牛旁

果。

🍲吸物:魚湯。
🍨甜品:水玄凍同黃豆粉蕨餅。

整體而言,套餐幾扺食,有齊刺身壽司,串燒等美食。份量多,氣氛好,值得再黎呀~

悅火7月新張優惠:
全日85折+每人送生啤一杯
☝️此優惠不包括開業限定餐
2023-07-18 42 浏览
今日朋友帶我去尖沙咀一間新開嘅日本餐廳「悅火」,餐廳環境寬闊,好似話有5000呎,又有日式榻榻米房最後我哋叫了2個不同嘅「開業限定」套餐及3款單點項目,包括:《廚師發辧十六品,$498 /位》A1. 沙律🥗 沙律好新鮮,一個清新嘅前茶A2. 生蠔🦪 生蠔 來自日本長崎小長井,大大隻,味道鮮甜又爽口A3-5. 刺身三品🥢 𩶘魚卷黃海膽,𩶘魚配上海膽,鮮上加鮮🥢 鮑魚帶子,鮑魚彈牙爽口,帶子鮮甜美味🥢 火炙伊佐木,十分肥美A6. 天婦羅🍤 天婦羅 係馬頭魚配紫蘇葉及海膽,一次過可食到多層口感,外層又炸得非常脆口A7. 煮物🐟 醬汁油甘魚鮫 用特製嘅醬汁烹調油甘魚鮫及蘿蔔,相當入味,味道十分不錯A8-13. 壽司六品🍣 壽司六品 有中拖羅、油甘魚、赤身、平目魚、金目鯛及海膽,樣樣都好鮮甜,估唔到連壽司都做到相當細緻A14. 吸物🍲 熱湯 清甜又好飲A15. 烏冬🍜 冷烏冬 十分煙韌,又富有咬口A16. 甜品🍧 甜品 是香芋味雪糕《 爐端燒 十二品,$398 /位》B1. 沙律 (同上)B2. 天婦羅 (同上)B3-10. 爐端燒 燒物八品爐端燒 燒物八品有:-後排:牛小排、雞脾肉、五花腩
今日朋友帶我去尖沙咀一間新開嘅日本餐廳「悅火」,
餐廳環境寬闊,好似話有5000呎,又有日式榻榻米房

廚師發辧十六品,$498 /位》
A1. 沙律
🥗 沙律好新鮮,一個清新嘅前茶
A2. 生蠔
🦪 生蠔 來自日本長崎小長井,大大隻,味道鮮甜又爽口
A3-5. 刺身三品
🥢 𩶘魚卷黃海膽,𩶘魚配上海膽,鮮上加鮮
🥢 鮑魚帶子,鮑魚彈牙爽口,帶子鮮甜美味
🥢 火炙伊佐木,十分肥美
A6. 天婦羅
A7. 煮物
A8-13. 壽司六品
A14. 吸物
🍲 熱湯 清甜又好飲
A15. 烏冬
🍜 冷烏冬 十分煙韌,又富有咬口
A16. 甜品
🍧 甜品 是香芋味雪糕
《 爐端燒 十二品,$398 /位》
B1. 沙律 (同上)

B2. 天婦羅 (同上)

B3-10. 爐端燒 燒物八品
爐端燒 燒物八品有:
-後排:牛小排、雞脾肉、五花腩、白鱔、牛舌
-前排:秋葵、焦糖車厘茄、青椒仔
每款食材都好新鮮,師傅燒得啱啱好,一性過可以食到咁多款啲串燒,十分滿足
B11. 茶漬飯
茶漬飯 有明太子及鰹魚湯底,簡單又好味
B12. 甜品 (同上)

《單點項目》
C1. 大蒜龍蝦串
🦞 大蒜龍蝦串 第一次這樣食龍蝦,龍蝦彈牙爽口,再加上大蒜味香,好好味
C2. 日本海螺串
🐚 海螺 肉質飽滿,食落口十分有咬口,味道又很清甜
C3. 甲羅燒
🦀️ 甲羅燒 好有特色,因為師傅在最上層的位置加上芝士🧀️,原來甲羅燒配上芝士,都相當好味
備註:
⚠️ 新張優惠 8️⃣5️⃣ 折
依家餐廳7月份做緊一個新張優惠,全日有85折,再每人送生啤一杯🍻,(但此優惠不包括開業限定餐)
2023-07-13 50 浏览
朋友生日想食日本野,Search左一輪,見唔少人都推薦呢間日式餐廳,就決定一試🤩!Order咗每日限量供應20份嘅廚師發辦16品套餐一試😋$498一位,覺得性價比都好高!每位包括沙律、日本生蠔、刺身三品、天婦羅、煮物、壽司六品、湯、烏冬、甜品或咖啡😆餐廳同樣選用時令新鮮食材,當日最愛係海膽,好鮮甜🤤🤤🤤好好食!其他刺身+壽司亦相當鮮味十足!當中冷烏冬好岩夏天食,食完好解熱😆!甜品有芝麻雪糕☺️好食!而且生日嘅話,餐廳更會送上寫生happy birthday字句嘅生日蛋糕,好貼心🥹!呢間餐廳好食到我已經連續兩星期都嚟呢到同朋友慶祝生日🤣因為實在係太抵食,坐得又舒服☺️☺️!大推!

2023-07-12 92 浏览
尖沙咀又有新日本餐廳開咗,主打爐端燒及OMAKASE,見星期六就同朋友仔去試一試。餐廳佔地5000尺,地方十分之寬敞,可以選擇坐日式榻榻米房,好有日本feel ,又適合一班朋友一齊來開餐,今日我地得兩個人,所以就選擇了坐Bar 枱。餐廳因為新開業,所以有開業限定menu:▪️廚師發辦16品$498/位▪️爐端燒12品 $398/位不喜歡選擇的我,當然是兩個試晒🔺廚師發辦16品🔺🔸️沙律蔬菜好新鮮,而且酸酸甜甜好開胃🔸️生蠔 - 日本長崎小長井 - 味道鮮甜,口感清爽🔸️刺身三品(𩶘魚卷黃海膽、鮑魚帶子、伊佐木)𩶘魚卷黃海膽 - 肉質爽口、鮮美,食落煙韌有咬口,散發著淡淡甘甜卷著口感細滑、味道濃郁而甘甜的黃海膽,十分之夾火炙伊佐木 - 味道鮮甜彈牙,肉質白裡透紅,火炙很更加香🔸️天婦羅天婦羅是馬頭魚包著紫蘇葉和海膽再包薄薄的炸漿,炸得剛好,十分蘇脆,馬頭魚肉質細嫩,鮮甜🔸️煮物油甘魚鮫用醬汁煮得好入味,有彈性,脂肪含量適中,口感清淡略帶甘甜,伴碟的蘿蔔也很入味🔸️壽司六品海膽、金目鯛、平目魚、赤身、油甘魚、中拖羅海膽十分鮮甜🔸️冷烏冬配熱鰹魚湯冷烏冬有煙韌及富有彈性,咬口十足🔸️甜品香芋雪糕🔺爐端燒12品🔺

餐廳因為新開業,所以有開業限定menu:

▪️廚師發辦16品$498/位
▪️爐端燒12品 $398/位

不喜歡選擇的我,當然是兩個試晒

🔺廚師發辦16品🔺

🔸️沙律
蔬菜好新鮮,而且酸酸甜甜好開胃
沙律

🔸️生蠔 - 日本長崎小長井 - 味道鮮甜,口感清爽
生蠔

鮑魚

🔸️刺身三品(𩶘魚卷黃海膽、鮑魚帶子、伊佐木)
刺身三品

𩶘魚卷黃海膽

火炙伊佐木 - 味道鮮甜彈牙,肉質白裡透紅,火炙很更加香
火炙伊佐木

🔸️天婦羅

🔸️煮物
煮物 - 醬汁油甘魚鮫

🔸️壽司六品

海膽、金目鯛、平目魚、赤身、油甘魚、中拖羅
壽司六品

海膽十分鮮甜
海膽壽司

🔸️冷烏冬配熱鰹魚湯
冷烏冬有煙韌及富有彈性,咬口十足
冷烏冬

🔸️甜品

🔺爐端燒12品🔺
🔹️沙律
🔹️天婦羅(馬頭魚)
🔹️爐端燒 燒物8品

牛舌、白鱔、牛小排、雞脾肉、五花腩、秋葵、焦糖車厘茄、青椒仔

白鱔

🔹️茶漬飯
茶漬飯配上了鰹魚湯底和明太子,鰹魚湯底超級清甜,配上帶咸香的明太子,惹味
茶漬飯

🔹️甜品

🔺單點了:
▪️大蒜龍蝦串
龍蝦肉質鮮美,口感彈嫩,配上大蒜一齊食,香氣四溢

▪️日本海螺串
口感很好。肉質很豐滿,烤的也不老,十分清甜
日本海螺串

▪️甲羅燒
最上層加上了芝士,再搭配蟹肉絲和蟹膏,味道更加惹味,同脆脆的多士十分相配

新張開業做緊以下優惠:
1️⃣凡預約訂座,全日全單85折(免加一)
☝️此優惠不包括開業限定餐

2️⃣ 每人送一杯日本Sapporo 300ML生啤,一隻日本長崎小長井新鮮生蠔(生蠔每天限量供應,送完即止)
沙律
冷烏冬
白鱔
日本海螺串
甲羅燒
香港地方咁細,好耐都無見過一間環境咁正既日式餐廳😍 如果大家想瞬間穿越日本~非常推薦大家黎「悅火」感受一下氣氛🎌 除左裝修充滿特色之外,食物同服務態度都好有水準,性價比又高,已經想約定朋友黎encore喇!由樓梯行落去就會見到餐廳分為兩邊:廚師發辦區﹑爐端燒區,空間感十足。鍾意私隱度既更加可以坐榻榻米包廂~ 餐廳裝得充滿日本風情🎏 爐端燒吧枱前放滿新鮮日本食材,又可以近距離欣賞師傅準備食物,賞心悅目😍 值得一讚既係師傅會用備長炭即席燒製,由於成本高昂,較少餐廳會用炭燒,可見餐廳十分講究!餐廳新張期間推出超值優惠❗️單點可享全單8️⃣5️⃣折及送𝟑𝟎𝟎𝐦𝐥 𝐒𝐚𝐩𝐩𝐨𝐫𝐨生啤一杯。仲有超值限定$𝟑𝟗𝟖爐端燒/$𝟒𝟗𝟖廚師發辦套餐,每日限量各20份咋,有興趣既朋友記得提早訂位😆單點料理餐牌選擇豐富,由海鮮﹑肉類﹑蔬菜燒物都應有盡有!黑板上仲有時令海鮮同刺身添~ 咁新鮮絕對唔可以錯過!♢ 🦀北海道鱈場蟹腳 $268即席炭燒,簡直係視覺x味覺雙重享受😌 蟹肉新鮮爽甜,蟹腳同蟹鉗都啖啖肉!值得一讚係師傅已預先破好殼,食用更加方便。♢ 🇯🇵燒日本帆立貝 $128超巨型帆立貝,火候控制得剛好,保持爽滑口感。最

單點料理

♢ 🦀北海道鱈場蟹腳 $268

♢ 🇯🇵燒日本帆立貝 $128
超巨型帆立貝,火候控制得剛好,保持爽滑口感。最正係d湯汁充滿鮮味,啖啖都係精華🤤

♢ 🦞大蒜龍蝦串 $128
師傅已起好哂龍蝦肉,以牛油﹑黑椒﹑七味粉炙燒,充滿香氣!龍蝦夠新鮮,爽口彈牙,每啖都令人驚嘆!超好食🌟

♢ 🎣蒜香香草海螺 $58
海螺好新鮮,粒粒都爽口彈牙,有咀嚼感,充滿油香同香草味,好正!

🔥 1️⃣2️⃣品爐端燒 $𝟑𝟗𝟖/位

♢ 沙律 ‧ 生菜新鮮爽脆,配上醋汁酸甜醒胃。

♢ 天婦羅 ‧ 有日本青椒仔﹑馬頭魚海膽天婦羅,炸得金黃酥脆。鮮甜魚肉加上海膽,口感豐富😍

♢ 燒物八品 ‧ 師傅燒好以木板端上,好有正宗日本風味!燒物有白鱔、牛舌、牛小排、黑毛豬五花、雞腿肉、日本蕃薯仔﹑車厘茄同秋葵。炭燒過後風味十足🔥 簡單用鹽同七味粉調味後已經令人回味無窮~ 另外仲配有海鹽﹑玫瑰鹽同辣椒醬。

♢ 明太子茶漬飯 ‧ 淡淡茶香飄逸,配上明太子﹑芥末增添辛辣口感。米飯亦熬至軟腍口感,十分暖胃。

♢ 開心果雪糕 ‧ 味道好香,仲有少少nuts既口感,滋味滿足😋

🍣 1️⃣6️⃣品廚師發辦 $𝟒𝟗𝟖/位

♢ 沙律 ‧ 生菜新鮮爽脆,配上醋汁酸甜醒胃。

♢ 岩手縣生蠔 ‧ 肥美飽滿,肉質結實,甘甜餘韻十足,令人回味~

♢ 天婦羅 ‧ 有日本青椒仔﹑馬頭魚海膽天婦羅,炸得金黃酥脆。鮮甜魚肉加上海膽,口感豐富。

♢ 汁煮油甘魚餃 ‧ 魚肉煮得好軟腍,油香豐富,秘製醬汁超香,忍唔住飲埋湯汁!

刺身三品 ‧ 擺盤精緻,有真鯛海膽卷、鮮帶子配赤貝、炙燒伊佐木。最驚喜係師傅用真鯛捲住海膽,味道鮮甜,入口有層次感👍🏻 鮮帶子配赤貝同樣新鮮,以日本蒓菜作醬汁,口感酸甜,清新開胃。伊佐木帶有炙燒香氣,鮮甜彈牙,好出色!

壽司六品 ‧ 每件壽司都係靚料😍 有北海道馬糞海膽﹑油甘魚、伊佐木﹑金目鯛、間白魚﹑中拖羅,全部食材都好新鮮!炙燒過後逼出魚油香氣,每件都高質!

♢ 吸物 ‧ 當日係豆腐魚湯,味道鮮甜,散發淡淡魚香。

♢ 冷麵烏冬 ‧ 烏冬入口冰涼,滑溜彈牙,消暑一流!

另外訂座註明慶祝生日,仲有一件蛋糕仔送架~ 仲可以寫埋祝福字句添,細心服務值得加分!
2023-07-09 52 浏览
星期五晚上,約齊朋友試食新開居酒屋🏮餐廳裝修闊落,餐廳座位多,食物又多選擇,刺身、串燒、銅物熟食樣樣有齊❣️餐廳職員幾有禮貌,耐心講解招呼又好好,最後仲送雪糕俾我哋食🥰🥰
2023-07-05 158 浏览
亞女很少放星期六 ,難得今日放假就一早帶我出尖沙咀食晏原來佢訂咗呢間位於加連威老道港晶中心地下的悅火,試吓餐廳開業限定的爐端燒及廚師發板,開業限定套餐平日及週末全日供應,但每日限售二十份,好在亞女一早訂咗啫🥰餐廳裝修得充滿日本風情,空間寬敞,一進門就見到開放式的爐端燒吧枱,圍住吧枱就擺滿了每日新鮮直送的食材,又可欣賞大廚席前製作的手藝 爐端燒吧枱對面有四間半開放式榻榻米,旁邊的藤籃還放着拖鞋,方便客人脫去鞋子穿上,放鬆一下 餐廳的另一邊原來是開放式的壽司吧枱及幾張方枱,仲有一個酒櫃放滿日本各地的清酒,供食客品嚐 餐廳的兩端各設有共三間獨立廂房,裝修都是以榻榻米形式,極具私人空間 開業限定 爐端燒 十二品 ($398/位)有沙律、天婦羅、爐端燒燒物八品、茶漬飯、甜品或咖啡 沙律菜新鮮爽脆配埋油醋汁,酸爽開胃 馬頭魚海膽天婦羅配日本青椒仔天婦羅,馬頭魚肉質鮮甜加上海膽的甘甜,一啖入口,令人回味爐端燒燒物八品有白鱔、牛舌、牛小排、黑毛豬五花、雞腿肉、秋葵、車厘茄同日本蕃薯仔,師傅使用日本備長炭即席燒製,火喉剛好,簡單配以玫瑰鹽及辣椒醬已很夠味 明太子茶漬飯,入口有淡淡茶的幽香,飯粒軟糯,加入
亞女很少放星期六 ,難得今日放假就一早帶我出尖沙咀食晏

開業限定 爐端燒 十二品 ($398/位)
有沙律、天婦羅、爐端燒燒物八品、茶漬飯、甜品或咖啡
沙律菜新鮮爽脆配埋油醋汁,酸爽開胃
明太子茶漬飯,入口有淡淡茶的幽香,飯粒軟糯,加入少許芥末可解油膩感
開業限定 廚師發板 十六品($498/位)
有沙律、生蠔、刺身三品、天婦羅、煮物、壽司六品、吸物、烏冬、甜品或咖啡
長崎縣小長井蠔,蠔肉飽滿肥美,肉質結實甘甜,海水味較淡
刺身三品有金目鯛海膽卷、鮮帶子及赤貝配蓴菜、炙燒伊佐木
淡味的白身魚金目鯛卷住鮮甜的海膽,味道超鮮
鮮帶子及赤貝亦非常鮮味,底下配搭的蓴菜即日本蒓菜,口感滑潤帶微酸,外面包裹着透明的膠質原來是營養價值高的多醣體,第一次食,感覺很特別
煮物是和牛面頰肉配薯仔及椿菜,和牛面頰肉質軟滑細緻,含豐富膠質,煮得非常入味
壽司六品有大拖羅、深海池魚、金目鯛、油甘魚、赤鯥及北海道馬糞海膽,全部食材均由日本直送,新鮮甜美
豆腐魚湯配冷麵烏冬,烏冬煙韌滑彈配搭鮮甜的魚湯,滋味滿足
甜品有我最喜愛的開心果雪糕作終結,呢餐超滿足

亞女話最少一天前打電話21552283或Whatsapp55966283與餐廳聯絡預訂留位,否則的話滿額就食唔到㗎啦,不過要注意不可與其他優惠同時使用
2023-06-24
午餐
悅火位於尖沙咀加連威老道港晶中心地下設半開放式以及全獨立榻榻米包間悅火推出開業限定爐端燒以及廚師發辦套餐;開業限定套餐平日以及週末全日供應;注意每日限量各二十份而且必需至少提前 WhatsApp 5596 6283 或者致電 2155 2283 聯絡餐廳預訂;留意番唔可以連同其他優惠同時使用包括八五折以及送生啤開業限定 爐端燒 十二品 $398開業限定爐端燒十二品包括沙律、天婦羅、爐端燒燒物八品、茶漬飯以及甜品車厘茄及青爪同埋沙律菜混合油醋汁清新輕盈同時酸甜醒胃馬頭魚海膽天婦羅魚肉鮮嫩同時海膽甘甜配搭紫蘇葉可以減輕油膩感;日本青椒仔天婦羅麵糊透薄經過油炸金黃酥脆同樣出色爐端燒八品集齊白鱔、牛舌、牛小排、黑毛豬、雞腿肉五款肉類以及秋葵、蕃茄同埋日本蕃薯三種蔬菜配搭玫瑰鹽以及辣椒醬勁惹味茶漬飯帶有明顯茶葉清香可以消滯解膩而且飯粒軟糯飽滿簡單配搭明太子以及芥末已經足夠開業限定 廚師發辦 十六品 $498開業限定廚師發辦十六品包括沙律、生蠔、刺身三品、天婦羅、煮物、壽司六品、吸物、烏冬以及甜品長崎縣小長井蠔蠔肉白嫩肥厚而且口感柔滑清爽超級鮮甜時令刺身三品包括金目鯛配海膽、鮮帶子以及赤貝配䔿菜同

開業限定 爐端燒 十二品 $398
車厘茄及青爪同埋沙律菜混合油醋汁清新輕盈同時酸甜醒胃

開業限定 廚師發辦 十六品 $498
長崎縣小長井蠔蠔肉白嫩肥厚而且口感柔滑清爽超級鮮甜
時令刺身三品包括金目鯛配海膽、鮮帶子以及赤貝配䔿菜同埋炙燒伊佐木;全部食材每日經由日本直送抵港保證新鮮
和牛臉頰肉質軟腍柔嫩而且油脂豐腴甘香配搭薯仔以及樁菜堅正
壽司集齊大拖羅、深海池魚、金目鯛、油甘魚、赤鯥以及北海道馬糞海膽六種矜貴水產真心抵
豆腐魚湯溫熱濃郁相反冷麵烏冬冰涼清爽
開心果雪糕完滿結尾
2023-06-24
午餐
  • 開業限定 爐端燒 十二品
  • 開業限定 廚師發辦 十六品
我同閨蜜最鐘意周圍搵野食☺️最近經過尖沙咀知道呢間悅火有開業限定優惠🤩即刻book位約佢食晏先🥳經過充滿日式味道樓梯後會完全感覺置身系日本居酒屋🏮分別有爐端燒及食廚師發辦嘅吧枱😍榻榻米卡位仲可以包箱約埋班friends 黎舉杯暢飲享受美食👍開業限定爐端燒12品 $398 沙律前菜新鮮爽脆👍沙律醋酸酸味味好開胃🥰🍢串燒包左3菜5肉車釐茄🍅青瓜🥒及我最鐘意日本青椒仔🫑唔辣又夠甜😍🦑魷魚燒至剛熟一啲都唔韌👍🐮牛味濃郁小排及Q彈牛舌點埋岩鹽食好正‼️🐣雞髀肉本身醃到好夠味☺️🐷講到最鐘意系豬五花腩🤤燒至金黃色肥豬肉部分變得香脆有嚼勁🤗烏魚子茶漬飯茶漬米飯味道清新又美味😋食左咁多肉類後食一口感覺好解膩😊~~~~~~~~~~~~~~廚師發辦16品 $498🐠刺身三點 💫淡味白身魚卷住濃味海膽🤩簡單夾埋紫蘇花食已經好正🥰💫赤貝新鮮爽甜💫鮮帶子搭配津菜食口感提升有層次煙薰鰆魚入口即帶來煙薰味道🥰🍣手握壽司有深海池魚、赤鯥、金目鯛🥰💫入口即溶拖蘿🥰鮮甜回甘海膽及口感黏糯甜度極高既白蝦系我最愛😋天婦羅青椒仔🫑及魚味濃郁馬頭魚🐟粉皮夠薄炸到好香脆🥰和牛面頰肉🐂和牛臉頰油脂均勻🥰細嫩多汁的口感令人回味無窮🤤伴菜有薯

開業限定爐端燒12品 $398

🐮牛味濃郁小排及Q彈牛舌點埋岩鹽食好正‼️
🐣雞髀肉本身醃到好夠味☺️

烏魚子茶漬飯
茶漬米飯味道清新又美味😋食左咁多肉類後食一口感覺好解膩😊

~~~~~~~~~~~~~~
廚師發辦16品 $498

🐠刺身三點
💫淡味白身魚卷住濃味海膽🤩簡單夾埋紫蘇花食已經好正🥰
💫赤貝新鮮爽甜
💫鮮帶子搭配津菜食口感提升有層次
煙薰鰆魚入口即帶來煙薰味道🥰

🍣手握壽司有深海池魚、赤鯥、金目鯛🥰

天婦羅青椒仔🫑及魚味濃郁馬頭魚🐟粉皮夠薄炸到好香脆🥰

和牛面頰肉🐂

和牛臉頰油脂均勻🥰細嫩多汁的口感令人回味無窮🤤伴菜有薯仔🥔淋滑菠菜🤤

冷烏冬煙煙靭靭食埋真系飽哂👍
鰹魚豆腐湯清甜豆腐嫩滑😍

最後一齊食埋開心果雪糕真系開心哂🥳
  • 刺身
今日跟老朋友黎到係紅磡既悅火食飯,我叫既刺身七品定食同朋友交既特上壽司十貫❕都非常好食❗️首先一定要提既係全部魚生都係厚切,大大塊口感一流!而且味道新鮮,冇腥味,搭配即磨既芥末,入口順滑,其中拖羅幾乎入口即溶!海膽同甜蝦非常鮮甜,有媲美日本築地既質素❗️兩個套餐仲包括沙律、蒸蛋、麵豉湯、白飯同甜品。$300左右既價錢就可以食到咁豐富既刺身定食,性價比非常高!而且呢間既環境隱密,唔會特別吵鬧,裝修簡約而高級,好適合朋友聚餐談心,真係好有驚喜❗️❗️❗️
今晚男朋友帶咗我去呢間尖沙咀嘅日本居酒屋🏮《悅火》!今日係我哋嘅拍拖紀念日- ̗̀ ( ˶'ᵕ'˶) ̖́-所以就決定要食得好啲!٩(๑>∀<๑)۶悅火晚市套餐 $988/位汁煮花螺°ʚ♡ɞ°超級入味!又大隻冇沙!鮑魚°ʚ♡ɞ°°ʚ♡ɞ°刺身 三點(大拖羅,赤身,金目鯛)三款刺身都非常高質,好鮮甜!°ʚ♡ɞ°爐端燒燒物八品(海蝦,黃油雞翼,牛舌,五花腩,黃油雞胸肉,黃意瓜,日本青椒,和牛串)八款燒物都好正,自己就最鍾意黃油雞胸肉,呢一款真係煮得好好,雞肉一啲都唔鞋仲好滑!另外仲有海蝦都彈牙鮮甜!°ʚ♡ɞ°天婦羅炸粉唔厚,食落夠香脆!°ʚ♡ɞ°吸物(鯛魚濃湯)清清地都幾好飲嘅濃湯!°ʚ♡ɞ°茶漬飯好有日本風味嘅茶漬飯,清淡得嚟又有茶香!°ʚ♡ɞ°甜品飯後仲要食返個甜品先夠滿足!

٩(๑>∀<๑)۶悅火晚市套餐 $988/位
汁煮花螺°ʚ♡ɞ°
超級入味!又大隻冇沙!
鮑魚°ʚ♡ɞ°
°ʚ♡ɞ°刺身 三點
(大拖羅,赤身,金目鯛)
三款刺身都非常高質,好鮮甜!
°ʚ♡ɞ°爐端燒燒物八品
°ʚ♡ɞ°天婦羅
炸粉唔厚,食落夠香脆!

°ʚ♡ɞ°吸物(鯛魚濃湯)
清清地都幾好飲嘅濃湯!
°ʚ♡ɞ°茶漬飯
好有日本風味嘅茶漬飯,清淡得嚟又有茶香!

°ʚ♡ɞ°甜品
飯後仲要食返個甜品先夠滿足!
2023-06-26 53 浏览
生日放左2日假,約左朋友食飯,難得放假,去左尖沙咀東悅火食Lunch。坐下不久便收到新鮮的壽司八貫,加上擺盤十分精緻,為美味的午餐揭開序幕。 壽司實在太新鮮!!!!!「好大粒好出色,非常鮮甜」- 帶子「油脂豐滿,魚油香口,保留了最原始樸實嘅鮮味👍🏻」 - 章紅魚「白身肉很軟韌,感覺十分特別」 - 池魚「嫩滑細緻的肉質,誰會不愛?」 - 劍魚腩「十分粉嫩」 -拖羅「簡單的美味🧡肉質很爽甜,亦屬於自己喜愛的刺身之一」 -赤身「肉質清爽,鮮美無比」 -鰆子鯛一系列壽司八貫新鮮肥美,真係無法抗拒甘香嘅油脂☺️切得非常厚塊,絕不吝嗇,而且每款都非常鮮味,非常高質。師傅後上返個蒸蛋,正好清清味蕾,回味無窮。以這個價錢$288和環境來說,絕對絕對可以稱得上是CP值爆登了。
「好大粒好出色,非常鮮甜」- 帶子
「白身肉很軟韌,感覺十分特別」 - 池魚
「嫩滑細緻的肉質,誰會不愛?」 - 劍魚腩
「十分粉嫩」 -拖羅

「肉質清爽,鮮美無比」 -鰆子鯛
2023-06-25 61 浏览
悅火推出開業限定套餐,分別係$398嘅12款爐端燒同埋$498嘅16款廚師發辦😍媽媽親身去左食喇,同大家分享下口感同味道啦🤤首先,刺身款式好豐富🍣新鮮嘅金目鯛海膽卷,加上軟滑嘅赤貝同埋帶子,再配上微微咸香嘅煙薰春魚,一口咬落去都好鮮甜👌接著嚟緊係天婦羅啦🍤媽媽最喜歡嘅係馬頭魚同海膽😋炸得好香脆,再配上脆口嘅青椒同埋糯糯嘅天婦羅,真係一絕👍煮物款式就揀咗牛蒡汁煮豬腩肉🍲豬腩肉好嫩,煮得恰到好處,牛蒡嘅淡淡香氣令味道更加濃郁😍壽司款式就更加豐富啦🍱有拖羅、鲛鰈、深海池魚、赤陸、油甘魚同埋海膽👍每款壽司都好新鮮,魚肉都好爽口,一定會令你食過之後回味無窮😋串燒款式亦都好豐富🍢牛舌、豬腩肉、牛小排、魷魚、冬菇、青椒、茄子,每一款都燒得啱啱好,外脆內嫩😍最後就係媽媽最鍾意嘅明太子茶漬飯同凍烏冬配鯛魚豆腐湯🍚🍜飯嘅口感好糯,加上明太子嘅鹹香,真係好開胃😋凍烏冬同鯛魚豆腐湯都好清爽,係呢個天氣食啱啱好👍記住啊,每日限量供應20份,而且需要喺前一日預訂,先訂先得嘅📝記得唔可以同其他優惠一齊使用呀🚫
媽媽親身去左食喇,同大家分享下口感同味道啦🤤

凍烏冬同鯛魚豆腐湯都好清爽,係呢個天氣食啱啱好👍