2022-08-04 59 浏览
今日同朋友去到銅鑼灣想食日本野就見到呢間自稱日本野既餐廳咁巧合就點可以唔試!餐廳有好多選擇,刺身壽司到串燒主食都有自選丼飯呢度丼飯可以自選,自由度好大多款刺身提供我揀左三文魚,牡丹蝦,海膽,帆立貝全部都好新鮮,好鮮甜麵豉湯亦夠味暖胃霜降牛肉壽喜燒牛肉分量好足其他配料都好豐富煮滾後就食得牛肉吸引哂湯汁,好鮮甜惹味加上掛湯既烏冬,好滿足仲有係頂既生蛋,完全係畫龍點睛令成個味道提升左一個層次鹽燒牛舌牛舌燒得剛好外脆內軟食落軟淋香口两串完全唔夠!
今日同朋友去到銅鑼灣想食日本野
就見到呢間自稱日本野既餐廳
咁巧合就點可以唔試!

餐廳有好多選擇,刺身壽司到串燒主食都有

自選丼飯

呢度丼飯可以自選,自由度好大

多款刺身提供
我揀左三文魚,牡丹蝦,海膽,帆立貝
全部都好新鮮,好鮮甜
麵豉湯亦夠味暖胃

霜降牛肉壽喜燒

牛肉分量好足
其他配料都好豐富
煮滾後就食得
牛肉吸引哂湯汁,好鮮甜惹味
加上掛湯既烏冬,好滿足

仲有係頂既生蛋,完全係畫龍點睛
令成個味道提升左一個層次

鹽燒牛舌

牛舌燒得剛好
外脆內軟
食落軟淋香口
两串完全唔夠!
2022-07-28 86 浏览
唔夠人手等好耐先有人黎幫你,野食唔好食。得個樣。價錢都唔平,大家睇路🤔石燒霜降牛小排肉質唔新鮮,鞋口,石板要燒一段時間先夠熱。但跟餐個糖心蛋幾好食😋吉列牛純粹多左層炸皮,味道差唔多個蕃茄海鮮鍋唔值呢個錢,湯底偏甜,海鮮都麻麻地
個蕃茄海鮮鍋唔值呢個錢,湯底偏甜,海鮮都麻麻地
2022-07-25 76 浏览
食物好新鲜,刺身肥美,炸物好夾醬汁,環境十分舒適,洗手間乾淨,值得一试,天氣暑熱,早左半小時到,也可以比客人先坐下休息,這樣服務更体貼,更讚,已介紹朋友來試。值得再來。
星期六午餐🥣打算試吓呢間評價唔錯既餐廳,點知非常非常失望❗️絕對覺得中伏😟😟叫左3個set lunch同3款串燒⋯⋯首先第一道串燒已經好難食,帶子同牛舌串燒唔好食之餘價錢又貴,真係完全唔值🥲而刺身同壽司都係唔掂,唔新鮮加無味,魚尚仲好食過佢,都係價錢同食物質素不符❌❌唯一滿意係個環境,坐卡位幾舒服,又唔好感覺好迫…但作為餐廳,食物質素唔好已經唔洗再黎啦‼️總括黎講,不推介這餐廳😵‍💫😵‍💫
叫左3個set lunch同3款串燒⋯⋯
刺身壽司都係唔掂,唔新鮮加無味,魚尚仲好食過佢,都係價錢同食物質素不符❌❌
2022-07-16 91 浏览
【今日食咩好?】 #食日本野。🔸近年愈嚟愈多日式餐廳係專做某啲料理,例如丼飯店就淨係賣丼,壽司店就只有刺身,吉列店就只有吉列豬扒同雞扒咁,但我個人嚟講覺得如果乜都有得食嘅日本餐廳係好吸引嘅❤️如果你諗法同我一樣嘅話就可以試一試今次呢間👍🏻▪️火灸蝶魚裙邊海膽丼 $168送湯,飲品加配刺身拼盤 $98蝶魚可以係平時啲左口魚,又可以唔係。但今次食嘅風味同常見嘅火灸左口魚裙邊明顯唔同🤓~佢全部都好長好厚切,份量十足,所以食入口唔係平時玩入口即融嘅感覺,而係火灸迫晒嘅魚油出嚟玩油香玩口感🔥仲有好正嘅魚味,係好新鮮嘅嘗試!而海膽就正常水準,成個丼飯計水準高,而且好特別,值得一試~而刺身拼盤咩都有啲,整體都算新鮮,$98係性價比高之選🥰▪️大阪風吉列豬扒定食 $138送湯,飲品加配鰻魚玉子 $48日式吉列豬好易中伏,但呢間份量多之餘都做到唔錯嘅水準,豬肉本身唔會整到好乾,保留到一定肉汁,算有驚喜❤️不過鰻魚玉子就無乜特別,比較正路。
【今日食咩好?】 #食日本野

▪️火灸蝶魚裙邊海膽丼 $168
送湯,飲品
加配刺身拼盤 $98

蝶魚可以係平時啲左口魚,又可以唔係。
但今次食嘅風味同常見嘅火灸左口魚裙邊
明顯唔同🤓~佢全部都好長好厚切,份量十足,
所以食入口唔係平時玩入口即融嘅感覺,
而係火灸迫晒嘅魚油出嚟玩油香玩口感🔥
仲有好正嘅魚味,係好新鮮嘅嘗試!而
海膽就正常水準,成個丼飯計水準高,
而且好特別,值得一試~而刺身拼盤咩都
有啲,整體都算新鮮,$98係性價比高之選🥰

▪️大阪風吉列豬扒定食 $138
送湯,飲品
加配鰻魚玉子 $48

日式吉列豬好易中伏,但呢間份量多之餘都
做到唔錯嘅水準,豬肉本身唔會整到好乾,
保留到一定肉汁,算有驚喜❤️不過鰻魚玉子
就無乜特別,比較正路。
2022-07-12 75 浏览
上次係旺角mini friday🍽隔離發現間好日式的餐廳🇯🇵印象深刻,原來銅鑼灣都有仲要主打吉列牛同魚生刺身,今次同大家一齊入去試下d吉列牛🐮係咪咁正先💁🏻‍♀️餐廳環境出面係日式🇯🇵和室的木風感覺,特別係包廂位夠大又舒服)👉🏻 石燒吉列霜降牛小排🐮 ($218)$238定食會另送飯🍚、溫泉蛋🥚、湯/沙律及飲品,但因為我地都唔點食飯就叫左散叫🤣<Step 1️⃣> 一片片bite size的吉列牛🐮︰外層四邊係輕薄香脆的金黃色麵衣,配合裡面則為粉粉嫩嫩、油脂豐富的雪花肉質🥩,睇落都已經食指大動🤤<Step 2️⃣> 放上石燒🔥可以快速鎖住肉汁💦同自己控制返想食的熟成度,10-20秒⏱就夠架啦 (食到一半痴底可以叫店員幫手加少少油)<Step 3️⃣> 醬料🍯分別係海鹽、乾蒜粒🧄、honey mustard及牛肉汁俾大家任君選擇,總有一款適合你的口味😍建議大家可以先試左海鹽🧂品嚐左最鮮最原本的味道先,最突出到牛的濃郁及鮮甜肉汁😋,特別係牛小排本身的肉質偏QQ彈彈,嫩滑得來又無咩筋,燒左之後在口中噴發油香🤩,食落仲有多重口感tim勁好味💯👉🏻 自選魚生丼飯

👉🏻 石燒吉列霜降牛小排🐮 ($218)

👉🏻 自選魚生丼飯🍣~油甘魚🐟、玻璃蝦🦐、溫泉蛋、吞拿魚碎 ($184)
三款新鮮魚生集合左油甘魚🐟的鮮味、玻璃蝦🦐的爽甜、吞拿魚的肥美,再加上流心溫泉蛋🍳及紫菜,食落有少少似「貓飯」的昇華魚生版,絕對係小編心目中最強的comfort food 之一😎

👉🏻 厚燒鰻魚玉子燒 🍳($48)
偏甜口的厚蛋玉子夾住一大塊鰻魚,點上黑松露芥末醬點睛 (可惜小編唔好甜口🤪)

P.S:
▪️營業時間︰1200~1600;1800~0000
▪️做緊單點餐牌正價88折 promotion,散叫牛小排$200都唔洗

日本野石燒霜降吉列牛小扒大阪風吉列豬扒定食刺身拼盤價錢💲: $248/ $138/ $98好味程度😋: 3/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 2.7/5回頭率😚: 2.7/5-日本野呢個名真係好搞笑,人地問你去邊間食飯,就話日本野,唔講仲以為係食咩菜🤣 係旺角同銅鑼灣都有分店,最方便約朋友去!晚市有做套餐,會比散叫抵食阿🥳 不過質素就…-🆗石燒霜降吉列牛小扒。呢個見到個個叫,以為係招牌… 牛肉普遍都粉嫩的,但有一兩片就有d啡色唔新鮮的部分🥶有幾塊都有筋的出現..但如果無筋的位都係唔錯,油脂夠食落都香😌 不過都係個皮的問題,好軟好淋,有想成塊起出來的衝動😫 燒完都可以沾下鹽/蒜/沙律醬。-🆗大阪風吉列豬扒定食。要讚的就係真係份量多,有2片,食晒飯都仲有淨🤣 不過佢個皮係好軟,食落有啲糊口咁,似係買返來的質素😰 外皮唔鬆化好軟,一咬就散。入面塊豬扒肉好薄🥺 冇咩質感。跟餐的溏心蛋就唔錯🥸 同埋沾左醬就好食啲啦~-✅刺身拼盤。加配$98好抵食!有5款,每樣2片!三文魚厚切新鮮,肥美啲更好😬北寄貝八爪魚鮮甜唔腥😆帆立貝都幾厚,好甜!同埋2隻甜蝦都唔錯😝-總結就係,我叫的呢d
日本野
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 2.7/5
回頭率😚: 2.7/5

總結就係,我叫的呢d都麻麻地🫣同價錢唔成正比,可能當日唔好彩質素麻麻地… 連吉列皮都做得唔好,可能建議叫返鍋物/ 刺身丼飯會比較好阿!
同區美食🍧: #piggyfoodiein上環 #piggyfoodiein銅鑼灣
✦最近見到呢間裝修十分日系既日本野🤪餐牌食物選擇頗多👏🏻整體上菜都算快 整體覺得熟食更勝一籌😀▾▾🥩石燒霜降牛小排定食 $𝟐𝟑𝟖未燒嘅時候已經覺得油花幾靚🤪燒完放入口都有驚喜😝油脂比例平均而且牛味濃👏🏻定食仲附送溫泉蛋同飯 好抵食🔥👅炭燒牛舌串 $𝟓𝟖牛舌燒得幾香🙈🙈而且食落唔韌🙈下次再去都會想試吓其他串燒🍡🍢🥟芝士煎餃子 $𝟔𝟖餃子上嘅時候仲係熱辣辣🔥🔥煎嘅程度剛剛好 外皮煎得幾脆🙈而且仲有芝士拉絲效果🤣極邪惡🦹‍♀️🍣精選壽司拼盤 $𝟏𝟎𝟖壽司就唔太特別🙈但係如果有壽司選擇困難症 都不妨一叫🙂🍣🥑牛油果軟殼蟹卷 $𝟏𝟔𝟖 軟殼蟹味道唔算太出🙈而且飯比較鬆散🥲不過不失🧐💰 $𝟑𝟎𝟎 𝘱.𝘱 ( 𝟐 𝚙𝚙𝚕 • 𝐝𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫)𓂀 🏃環境舒適度: 𝟛.𝟞 / 𝟝💵ℂℙ值:𝟛.𝟜 /𝟝👀回頭率:𝟛.𝟝 / 𝟝🔎 日本野 (旺角)🔍📍 旺角西洋菜南街2A號銀城廣場9樓📍銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場2期6樓

▾▾
🥩石燒霜降牛小排定食 $𝟐𝟑𝟖

👅炭燒牛舌串 $𝟓𝟖

🥟芝士煎餃子 $𝟔𝟖

🍣精選壽司拼盤 $𝟏𝟎𝟖
壽司就唔太特別🙈但係如果有壽司選擇困難症 都不妨一叫🙂🍣

🥑牛油果軟殼蟹卷 $𝟏𝟔𝟖
軟殼蟹味道唔算太出🙈而且飯比較鬆散🥲不過不失🧐

💰 $𝟑𝟎𝟎 𝘱.𝘱 ( 𝟐 𝚙𝚙𝚕 • 𝐝𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫)

𓂀 🏃環境舒適度: 𝟛.𝟞 / 𝟝
💵ℂℙ值:𝟛.𝟜 /𝟝
👀回頭率:𝟛.𝟝 / 𝟝

🔎 日本野 (旺角)🔍
📍 旺角西洋菜南街2A號銀城廣場9樓
📍銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場2期6樓
2022-06-27 1645 浏览
男朋友好鍾意食日本野 今日就帶左佢去日本野食日本野😂😎 去到就睇中左2個dinner set 有埋前菜(沙律/湯) 飲品仲可以加配小食 好豐富😛 而且staff都好有禮貌 值得一讚👍🏼龍蝦海鮮番茄鍋配烏冬($258)海鮮一直係我最愛🥰 尼到見到個鍋好豐富 排到靚一靚🤤 海鮮有蝦 蜆 墨魚仔 龍蝦 夠哂豐富🤩 而且食落都好香同新鮮 唔會有雪藏味 仲幾彈牙🤭🤗 個番茄湯仲要好好飲🍅 我都忍唔住飲多幾啖 鍋底仲有啲菜同菇tim! 😍石燒霜降牛小排 ($238)石燒可以自己慢慢燒有時都係一種樂趣🔥 牛小排嘅份量都好足夠 食落幾嫩滑又冇筋 仲配左燒肉汁 同3款醬料任揀😋 套餐另外仲有飯同溏心蛋 包你夠飽😛芝士年糕(2件)(+$28)芝士年糕真係我最愛 咬落外脆內軟 仲有好香又滑嘅芝士真係好正🤤🤤厚燒鰻魚玉子 (3件)($+48)沙律醬仲加左黑松露架 香好多🥰 玉子有少少過熟 仲配埋鰻魚同其他配料都幾香🤩檸檬茶

龍蝦海鮮番茄鍋配烏冬($258)

石燒霜降牛小排 ($238)

芝士年糕(2件)(+$28)

厚燒鰻魚玉子 (3件)($+48)

檸檬茶
2022-06-26 90 浏览
♥日本野 銅鑼灣分店地點方便一出地鐵站對面就是了放工過來好方便餐廳各款日式料理小食、大阪燒、刺身、壽司、石燒牛等有套餐也有單點項目應有盡有而室內環境好有日本氣氛❥ 龍蝦海鮮番茄鍋🦞 配 餐飲+沙律滿滿一鍋海鮮拼✨熱騰騰的鍋內有波士頓龍蝦🦞、魷魚🦑、蝦仁🍤、大蜆另外還有蔬菜🥬和金菇等配料份量足、蕃茄湯底好濃郁鮮甜開胃❥ 自選丼飯 配 麵豉湯+餐飲 有十多款刺身任選四款或另外費加選這次選了北寄貝/八爪魚/三文魚/甜蝦(2隻)/三文魚籽全部食材都好新鮮👍🏻 另外日本米飯🍚格外香甜
♥日本野 銅鑼灣分店地點方便
一出地鐵站對面就是了
放工過來好方便
餐廳各款日式料理
小食、大阪燒、刺身壽司、石燒牛等
有套餐也有單點項目
應有盡有
而室內環境好有日本氣氛

❥ 龍蝦海鮮番茄鍋🦞 [飯/烏冬] 配 餐飲+沙律
滿滿一鍋海鮮拼✨
熱騰騰的鍋內有波士頓龍蝦🦞、魷魚🦑、蝦仁🍤、大蜆
另外還有蔬菜🥬和金菇等配料
份量足、蕃茄湯底好濃郁鮮甜開胃

❥ 自選丼飯 配 麵豉湯+餐飲
有十多款刺身任選四款或另外費加選
這次選了北寄貝/八爪魚/三文魚/甜蝦(2隻)/三文魚籽
全部食材都好新鮮👍🏻
另外日本米飯🍚格外香甜

2022-06-18 93 浏览
見新開有折又有位想試下。點知埋單先知原來間巿套餐無折。但因為食物質素非常一般所以覺得物非所值。絕對唔會再幫襯員工質素有待改善。我以為自己食緊椰林閣午餐咁。啲阿叔勁呼喝又無禮貌。諗多一秒都好似想殺左你咁壽喜燒食材普通。豆腐得一兩片。牛肉係有六片但鞋既。啲烏冬係冧既。量又小吉列豬扒有兩野但係一交落去啲粉同肉係分開。跟本無痴埋一齊。啲餐具全部係膠。係普通日本放題質素。總之就唔掂。整體感覺非常差失望唔會去lu
所以覺得物非所值。絕對唔會再幫襯
吉列豬扒有兩野但係一交落去啲粉同肉係分開。跟本無痴埋一齊。
啲餐具全部係膠。係普通日本放題質素。

總之就唔掂。整體感覺非常差
失望
唔會去lu
2022-06-17 83 浏览
霜降牛肉壽喜燒,和風壽喜燒風醬汁,拌和牛慢煮,最滋味喺加入半熟溏心蛋!另外,再加入爽口生菜,同添加日本烏冬,想平歎一人壽喜燒又多個新選擇,相當有日本嘅風味!壽喜燒味道濃郁帶鹹,鐘意重口味嘅人一定要試試!如果唔夠飽,仲可以加配厚燒鰻魚玉子,都喺$48起!玉子燒中間夾住啖啖鰻魚,熱呼呼的,好似剛整好咁,令我回味無窮!三文魚三文魚籽丼,特盛丼非常足料,兩款高級刺身,材料新鮮,啖啖滋味,再配自家製蘿蔔蓉嚟食,既微酸又中和油份,意外地合味道,好似置身於日本!

上次去隔離既Mini Friday見到呢間個名幾得意,呢次約朋友去開cwb就一於去試下😋。6點半去到都未full,不過之後都開始慢慢多人,建議可以先book定位🤓。座位都幾闊落,環境唔錯。Menu選擇唔算好多,不過基本日本野都有齊晒,魚生、石燒、定食、甜品等等都有✨。🔅石燒霜降牛小排 ($238)牛小排有10片,每片都唔算薄,細細片好方便燒。自己燒可以控制熟既程度,鍾意嫩啲就2邊燒到變色就可以食😋,燒太耐就會偏韌。另外有醬汁同鹽等等調味,個人推薦點少少鹽會令牛味更濃👍🏻。🔅大阪風吉列豬扒定食 ($138)吉列豬扒有兩塊😍,份量都幾多,啱啱炸起仲熱辣辣。炸豬扒既火喉都控制得唔錯,幾香脆又幾嫩,食落唔會好膩。🔅心太軟配雪糕 ($78)心太軟係朱古力味,配薄荷朱古力味雪糕,呢個組合比較少見😳。心太軟大約有拳頭咁大,好香朱古力味。留意返心太軟要等20min,所以記得就住時間叫起😄。💬定食有蛋(溏心蛋/溫泉蛋),仲有湯/沙津揀,加埋飯好豐富🙌🏻。呢次同朋友叫左牛同豬share食好滿足😎,下次再試埋壽司、丼飯呢啲🤤。

石燒霜降牛小排
🔅石燒霜降牛小排 ($238)

大阪風吉列豬扒定食
🔅大阪風吉列豬扒定食 ($138)

心太軟配雪糕
心太軟配雪糕
🔅心太軟配雪糕 ($78)

2022-06-11 111 浏览
尋日做完Facial同friend一齊去附近食晚餐見到呢間有咁多個好評就揀左呢間餐廳試吓上到去發現原來呢間餐廳都唔係好歡迎walk-in 客建議大家預先book咗先好去如果冇book到嘅話都係去譚仔/三哥/老麥比較好,會更抵食同埋更好食Reception 態度麻麻地上到去發現原來同層三間餐廳都係同一個reception拎位我哋就問吓有冇得Walk in邊一間最快可以入之後個阿姐就話得日本嘢有位非常強調walk-in冇得揀位我一開頭仲諗咗諗係咩意思因為成間餐廳都睇唔到有啲咩特色嘅位可以揀我哋坐低叫咗個炙燒帶魚海膽飯我覺得一田既比較好食同抵食啲無乜特別但要$160如果$120既話會覺得ok d之後叫咗清酒煮蜆一啲味都無 非常唔推介而且啲蜆有沙最好食係薯條Dinner set 好似可以加小食我哋叫咗一個鰻魚玉子超級超級超級難食非常非常不建議好dry又好un應該dry過我塊面
尋日做完Facial同friend一齊去附近食晚餐

2022-06-10
炙燒帶魚海膽飯
薯條配日式芥末醬
2022-06-10 68 浏览
好耐無食日本菜🥺係時候去「日本野」食翻餐🇯🇵.味付帶子裙邊🥢帶子裙邊好彈牙😆味付醬係偏酸少少嘅😝.芝士年糕(2件)🧀外脆內軟,年糕軟糯😗白芝士爆漿,芝士味幾足.沙律🥗一個細份蟹籽沙律😬蟹柳、蟹籽🦀青瓜絲🥒呢個組合唔會輸😌.和風牛肉炒飯🍚炒飯香口,醬汁味道特別🤤加上牛肉粒🐮粟米🌽椰菜絲,簡單美味👍🏻.海鮮大阪燒🔥大阪燒入面有椰菜🥬蝦🦐章魚🐙加上燒汁、沙律醬、木魚花 、紫菜🖤大阪燒質感偏軟腍,粉感較重🥺不過調味適中😋所以唔太差.心太軟配雪糕🌋即叫即做👨🏻‍🍳一切開🔪朱古力漿超級流心😍鬆軟微脆蛋糕,加上濃郁朱古力漿🍫另外配上雜莓🫐🍓非常出色.Coke Zero🥤
好耐無食日本菜🥺係時候去「日本野」食翻餐🇯🇵
味付帶子裙邊🥢帶子裙邊好彈牙😆味付醬係偏酸少少嘅😝