2020-06-02 732 浏览
身為一個駕駛人士,觀塘又塞車又難搵位,老公非常抗拒過嚟。加上之前食咗幾間餐廳都係工廠大廈入面,佢唔係好仲意個環境,所以今次佢生日我話book咗間餐廳喺觀塘,佢開頭直情想我改地方 😂。懷着少少嬲嬲豬嘅心情到步,一見到個門口咁靚,即刻見到老公心情靚返晒,眼裏面充滿着期望!我哋叫咗個升級二人餐 有魚生、澳洲鮑魚、龍蝦、和牛好彩成餐飯都冇令我哋失望,魚生、鐵板燒食材樣樣都新鮮,食得好飽好滿足!餐廳仲送咗個生日靚靚甜品俾佢,佢好開心,最緊要老公開心!

我哋叫咗個升級二人餐

有魚生、澳洲鮑魚、龍蝦、和牛

餐廳仲送咗個生日靚靚甜品俾佢,佢好開心,最緊要老公開心!

2020-06-02
2020-05-30 5489 浏览
#fridayla_kwuntong⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀鐵板燒平時都食得多通常都係以熟食為主甚少包埋刺身⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀而兩款都做既餐廳,一般都會顧此失彼😭但出奇地今次試食既呢間新店反而兩者兼得😝而且性價比好高!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀*️⃣板神積極引進⽇本最時令的⽔產,以每星期四次空運直送的頻率,輔以接近成本價出售,讓食客在香港也可以相宜的價格嘗鮮。每⽇不同的廚師推介餐單,讓每次光顧都有最鮮味的驚喜。⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀1⃣新席前鐵板燒二人前💲1080/2位*️⃣隨餐限時附送燒活龍蝦一隻, 送完即止💭開頭先一客時令沙律,清新開胃😝💭刺身五點有三文魚,油甘魚,深海池魚💭另外仲有帶子及時令魚,全都好新鮮💭而且用上即磨山葵,更添香氣😍💭估唔到刺身都做到咁有功架,絕不馬虎💭跟住就係燒銀鱈魚,魚肉入口即融💭而魚皮煎得十分香脆,正💭燒南非活鮑魚燒得熟度剛好,口感彈牙💭伴碟南瓜亦好香甜🤤🤤💭鐵板美國Prime肉眼薄燒包著蔥蒜,好惹味💭另外仲有美國Prime肉眼粒
#fridayla_kwuntong
鐵板燒平時都食得多
通常都係以熟食為主
甚少包埋刺身
而兩款都做既餐廳,
一般都會顧此失彼😭
但出奇地今次試食既呢間新店
反而兩者兼得😝
而且性價比好高!
💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1⃣新席前鐵板燒二人前💲1080/2位
*️⃣隨餐限時附送燒活龍蝦一隻, 送完即止
💭開頭先一客時令沙律,清新開胃😝
💭刺身五點有三文魚,油甘魚,深海池魚
💭另外仲有帶子及時令魚,全都好新鮮
💭而且用上即磨山葵,更添香氣😍
💭估唔到刺身都做到咁有功架,絕不馬虎
💭跟住就係燒銀鱈魚,魚肉入口即融
💭而魚皮煎得十分香脆,正
💭燒南非活鮑魚燒得熟度剛好,口感彈牙
💭伴碟南瓜亦好香甜🤤🤤
💭鐵板美國Prime肉眼薄燒包著蔥蒜,好惹味
💭另外仲有美國Prime肉眼粒
💭但脂肪分佈就一般,唔怕肥🤣
💭而炒飯則炒得粒粒分明充滿醬油香,好正
💭最後還有一個龍蝦麵豉湯
💭真係超滿足!😍
💭甜品部分,跟餐有3款小點
💭分別係牛乳布丁,青檸啫喱及和果子,各有特色!
💭最後的最後,師傅重送多客燒焦糖多士
💭真係飽到差D走唔到!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🎆Mood:🔥🔥🔥🔥🔥
💰痛快度:🔥🔥🔥🔥🔥
🤡趣味度:🔥🔥🔥🔥
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
#hkig #hkigfood #hk #hkfood #hk852 #hkgirl #hkgirls #hkboy #hkcouple #hkfoodie #foodporn #foodie #like #likesforlikes #tea #afternoontea #hkrestaurant #dessert #sweet #pink #鐵板燒 #觀塘日本菜 #觀塘美食 #觀塘必食 #觀塘 #香港美食 #香港鐵板燒 #香港必食 #日本
2020-05-29 644 浏览
Lunch teppanyaki, 隱藏食法鵝肝撈落炒飯一齊食,每啖飯都變得甘香,而且冇淨食咁油膩。好彩叫左肉眼薄燒,但略嫌唔夠肉味,口感是嫩滑的。見同事個厚燒出晒血水放下面墊底既吐司充滿血都不太開胃。飲埋杯☕唔太差,呢餐都滿足到胃仔既。...#test_kwuntong______________________________🏠 板神鐵板燒日本料理📍觀塘駿業街43號地下______________________________.
#test_kwuntong
🏠 板神鐵板燒日本料理
📍觀塘駿業街43號地下
  • 和牛炒飯
  • A5日本宮崎和牛薄燒
2020-05-26 525 浏览
觀塘區一向好多食肆,今日為咗慶祝朋友嘅生日,特登上網搵咗一間近佢Office又食到高級鐵板燒嘅餐廳,對呢邊嘅打工仔來講地理位置非常方便,食好嘢都唔使出到中環嗰邊咁遠。我哋叫咗880嘅套餐,一開始唔少得嘅緊係前菜沙律同埋漬物。沙律菜新鮮爽脆,酸酸甜甜好開胃。漬物方便我就鍾意牛蒡,好有咬口。食主菜之前師傅特登俾我哋睇同介紹啲食材,童叟無欺,我哋呢個套餐有龍蝦同銀鱈魚。手臂咁大條龍蝦真係非常吸引。食鐵板燒最鍾意就係睇師傅嘅功夫,師傅烹調龍蝦嘅時候動作非常流利,賞心悅目,係視覺同味覺嘅享受。呢度龍蝦係我最鍾意嘅菜式,材料係簡單嘅牛油同蝦膏烹調而成,但配上龍蝦本身肉質嘅鮮味,真係忍唔住食完一舊又一舊,真係好想送飯食。之後上碟嘅係煎銀鱈魚配蘆筍紅椒同冬菇,師傅煎到銀鱈魚嘅表面呈金黃色,外皮香脆之餘又保留到入邊魚肉嘅嫩滑。之後上嘅日本A5宮崎和牛薄燒就咁睇個紋路就知道好出色,油脂分布好均勻。和牛煎到表面略帶香脆,配埋一邊嘅香蔥同蒜片,有另一層次嘅味道同口感,非常邪惡。我未試過飲龍蝦頭製成嘅麵豉湯,味道好似合併西式嘅龍蝦湯同日式嘅麵豉湯,一次過滿足你兩個願望,又唔會浪費左套餐嘅龍蝦頭。用鐵板燒炒出嚟嘅

用鐵板燒炒出嚟嘅炒飯係非常有鑊氣,材料好簡單但係好考師傅功夫,啲蛋均勻咁痴滿每粒米飯,好正。

砂糖多士都係我每次食鐵板燒最期待嘅一道菜,師傅煎到多士非常香脆,好似食緊薯片咁。

最後仲有抹茶雪糕,為呢一餐點上完美嘅句號。

估唔到觀塘有呢一間臥虎藏龍嘅餐廳,呢個價錢絕對係物超所值,侍應亦都服務周到,係咁幫我哋加茶,我絕對會再次光臨呢間鐵板燒餐廳。
2020-05-25 515 浏览
今次係日本菜,入口美侖美奐,光猛整潔,怕油煙味所以沒有選鐵板燒。二人餐看起來滿吸引冷盤酸酸甜甜幾酸胃主菜銀鱈魚西京燒師傅好細心,先起魚骨,女士不用怕吃得尷尬。肉質非常嫩滑,外層煎得脆口香甜。和牛薄燒最喜歡牛肉卷着的蒜和青蔥,減少了點油膩感。脆卜卜的蒜像薯片剛好沒有焦燶,也沒有一般蒜頭的辛辣味,跟牛肉極配。炒飯鐵板炒飯零舍不同,受熱均勻,每粒飯都十分入味,意料之外,有點意猶未盡。麵鼓湯解膩一流抹茶雪糕 自家製,新鮮,香滑,無雪味

今次係日本菜,入口美侖美奐,光猛整潔,

怕油煙味所以沒有選鐵板燒。

二人餐看起來滿吸引

炒飯

麵鼓湯
解膩一流

抹茶雪糕
自家製,新鮮,香滑,無雪味
2020-05-21 537 浏览
見到零負評,便和夫人吃晚餐慶生。選了海鮮和牛2人set $1980。事先數天前已預約,6點半入座,和另外一家3口同桌。主要有兩款set,沒和牛的980,和牛的1980,一心為了要吃和牛便選了1980set。跟活龍蝦和活鮑魚。如之前會員分享,服務貼心,一名侍應負責一桌客,廚師也會和我們互動,和牛熟度我交由廚房拿主意,推介5成熟,廚師和侍應也會指點和推介食法,介紹食品等等,洗手間也附有牙線和瀨口水供應,整體無可挑✔️,只是本人覺冷氣稍稍凍而已。
見到零負評,便和夫人吃晚餐慶生。
選了海鮮和牛2人set $1980。
事先數天前已預約,6點半入座,和另外一家3口同桌。主要有兩款set,沒和牛的980,和牛的1980,一心為了要吃和牛便選了1980set。跟活龍蝦和活鮑魚。如之前會員分享,服務貼心,一名侍應負責一桌客,廚師也會和我們互動,和牛熟度我交由廚房拿主意,推介5成熟,廚師侍應也會指點和推介食法,介紹食品等等,洗手間也附有牙線和瀨口水供應,整體無可挑✔️,只是本人覺冷氣稍稍凍而已。
2020-05-21
2020-05-20 485 浏览
星期5 happy firday 大家都你觀塘返工收工之後黎想同個朋友依間比較高級既日本餐廳食個dinner 輕輕鬆鬆傾下計~就簡左依間板神,環境都幾有feel,仲要專人廚師去煮比你食,又有熱茶同 熱毛巾,服務非常周到!等我介紹一下我食左咩set 啦~龍蝦好爽身同彈牙,而且好入味>< 佢既醬汁原來特別加左龍蝦膏,唔得咁入味銀鱈魚佢煎得岩岩好,又好香脆,入面又好軟,不過我個人就覺得有少少鹹,但都okay ge鵝肝就最鍾意啦,超級喜歡食鵝肝,但食落有少少肥膩,好彩佢放左係面包產面吸一吸D油A5宮崎和牛薄燒依個真係全部中我最鍾意食既一款,佢加左好香既韭菜同蔥花,牛肉又相當軟熟,食落非常嫩滑簡單D黎講,今餐dinner 非常滿足,有80分 <3
星期5 happy firday 大家都你觀塘返工

等我介紹一下我食左咩set 啦~

龍蝦

銀鱈魚

鵝肝

A5宮崎和牛薄燒

簡單D黎講,今餐dinner 非常滿足,有80分 <3
2020-05-19 388 浏览
板神今日同朋友經開,見裝潢非常漂亮的餐廳,決定去食餐好慶祝活龍蝦 肉質爽口味道鮮甜用龍蝦膏炮製嘅膏醬,正!龍蝦會好彈牙,到口除咗彈牙、就只有濃郁嘅蝦味!銀雪魚 魚肉質嫩滑,外表香脆金黃,內裏滑溜軟綿綿,配少量嘅鹽,鮮味十足A5日本宮崎和牛薄燒A5日本宮崎和牛薄燒,牛肉味道濃郁,再加埋炸過嘅蒜頭同埋蔥,外脆內軟配合爽口的蔥蒜、油而不多重口感和牛炒飯師傅先將蛋煎熟再切成一粒粒,炒飯除咗有和牛嘅香氣,仲有雞蛋快嘅口感甜品將砂糖整融變成糖漿浸入麵包中,好似西多一樣,再配合雪糕,一試難忘!#foodie #hkblogger #foods #hkfood #hkfoodie #likeforlikes #like4likes #likeforfollow #likeforcomment #likeforlikeback #likeforcomments #instalike #followers #followers #photooftheday #amwriting #blogging #newblogpost #instablogger #me #followme #comment💬 #li
板神
今日同朋友經開,見裝潢非常漂亮的餐廳,決定去食餐好慶祝

活龍蝦

銀雪魚

A5日本宮崎和牛薄燒

和牛炒飯

甜品

#foodie #hkblogger #foods #hkfood #hkfoodie #likeforlikes #like4likes #likeforfollow #likeforcomment #likeforlikeback #likeforcomments #instalike #followers #followers #photooftheday #amwriting #blogging #newblogpost #instablogger #me #followme #comment💬 #like4me #smile #igers #hkig

2020-05-19 283 浏览
店門口外面唔算好搶眼,可能都唔係咁易搵到,一入到去就見到個裝修都唔錯而且啲位都幾闊落幾舒適。Menu大多數都係一個餐咁叫,我就同我朋友一人嗌咗一個餐試吓啲唔同嘅嘢。餐廳入面一個師傅就會招呼一枱客,大約六至八位客人,今日唔算唔係太多人看因為時間仲算早,所以都唔會等太耐,店員會係你差唔多食完就會開始準備好下一道菜。印象比較深刻既第一樣就係煎銀鱈魚,師傅將佢魚皮同埋魚肉分開黎處理,魚肉外脆內軟之餘再加埋果皮煎到有少少香脆,有少少似薯片咁嘅感覺。之後呢師傅亦開始燒龍蝦,佢拆埋肉再用龍蝦膏整成嘅醬汁襯托起龍蝦肉。龍蝦真係相當新鮮,見到佢喺度郁。龍蝦肉好彈牙,鮮甜得來加埋個醬汁真係一流。呢間餐廳仲可以係你一路食嘅時候你可以一路同師傅溝通交流,佢又會教你點樣食先至可以品嚐到食材嘅鮮味。之後係五道刺身,全部都係好鮮甜亦都係幾好食,食完刺身後就係一個薄切嘅肥牛,師傅燒完後將佢捲起。一啖吞舊和牛落肚,腍之餘仲充滿油香。係我食過仲多間鐵板燒來講,雖然佢嘅價錢會係比平均高但係性價比來講絕對係首屈一指。
二人板燒席前龍蝦餐🦞$1000都唔使❗️話說我成日經過觀塘一間門面神祕嘅日本菜,原來係一間走中高路線嘅日式鐵板燒🔥!我今日終於有幸一嘗,覺得性價比高,簡直物超所值❗️我同朋友叫咗一個龍蝦二人餐🦞有沙律、前菜、🍣刺身五點、燒銀雪魚🐟、活燒南非鮑魚、美國肉眼牛肉薄燒、板燒活龍蝦🦞、炒飯和甜品,席前燒✨加上材料新鮮,熱辣辣咁serve你。其中活燒鮑魚同埋埋板燒活龍蝦🦞我大力推薦,鮑魚和龍蝦新鮮不在話下,嘅燒活龍蝦,仲係用咗啲類似蝦膏嘅物體去炒,雖然充滿着膽固醇,但味道實在令心靈得到解放🤤🤤🤤 我甘願為咗佢而犧牲我嘅身形😆係香港,好食嘅鐵板燒有好多選擇,真係好多選擇,但係用呢個價錢,加上環境舒適,有如此質素,相信無幾多間可以做到👍🏼 同行朋友只不過講咗一句「電話無電」,餐廳侍應就好醒目咁樣奉上充叉電器,真係抵讚❗️👍🏼👍🏼👍🏼板神,I will be back❗️【池記推介】餐廳環境:🌟🌟🌟🌟🌟食物質素:🌟🌟🌟🌟🌟食物價格:🌟🌟🌟🌟🌟地理位置:🌟🌟🌟🌟🌟池記推介:🌟🌟🌟🌟🌟【餐廳資訊】 板神鐵板燒日本料理地址: 觀塘駿業街43號地下電話: 28160617溫馨提示:📍餐廳晚市
二人板燒席前龍蝦餐🦞$1000都唔使❗️

板神,I will be back❗️

【池記推介】

板神鐵板燒日本料理
地址: 觀塘駿業街43號地下
電話: 28160617

溫馨提示:
📍餐廳晚市比較full, 建議早幾日訂枱✨
📍 餐廳隔離有四個車位,揸車人士可預早向餐廳預留車位

#觀塘餐廳 #日本菜 #鐵板燒 #kwuntong #foodiehk #觀塘 #刺身 #日式 #日本料理 #omekase #廚師發板 #美食 #觀塘美食
2020-03-16
2020-03-29 351 浏览
一直在觀塘工作,雖然餐廳的選擇也很多,但是並沒有日式鐵板燒選擇。難得前幾天聽同事講,在附近開了一間全新嘅日式鐵板燒,今天放工後,立刻相約朋友來試一試🤩餐廳裏一個鐵板爐頭,大約招呼八位顧客。我們叫了餐廳推薦的二人套餐😋首先來的是沙律,緊接着廚師也開始炮製我們的第一道菜,便是龍蝦!😍😍龍蝦非常生猛😯,而且龍蝦非常多膏!!金黃色的膏鋪在龍蝦肉上,超好味👍下一道菜,煎銀鱈魚,銀鱈魚非常厚身,煎過後肉質仍然非常滑!A5日本宮崎和牛薄燒,超級有牛香味,裏面卷著厚厚的葱!!吃下去口感特別。下一道菜是和牛炒飯,很喜歡看鐵板燒炒飯,飯會一粒粒的彈起😂,炒出來的飯一粒粒分明🤗加上少量的葱配搭,食左一碗填飽了肚。原來第一道菜龍蝦頭,還用來煮了麵豉湯。師傅很好的煎了一個蜜糖麵包給我們試一試🥳最後甜品我選擇了紅豆雪糕作為結尾🤗

下一道菜,煎銀鱈魚,銀鱈魚非常厚身,煎過後肉質仍然非常滑!

原來第一道菜龍蝦頭,還用來煮了麵豉湯。

師傅很好的煎了一個蜜糖麵包給我們試一試🥳

最後甜品我選擇了紅豆雪糕作為結尾🤗
2020-02-05
2020-03-15 267 浏览
3月14日~白色情人節在疫情下也能好好慶祝一番近日看到板神推出了$880 (+1) 的二人套餐,決定去嘗試一下我們提早幾天訂了位,7:30pm到達餐廳便可入座進入餐廳後,職員給我們遞上信封讓我們裝入口罩再有禮貌地為我們量體溫再把酒精搓手液給我們使用~~$880二人套餐包括了多款食物,全部的味道與質素也很好1) 時令沙律及前菜: 看上去雖然平凡,但吃得出是新鮮的沙律菜~~2)刺身五點: 職員用心介紹讓我們由淡味的魚吃至濃味的魚~味道不錯3)南非活鮑魚: 鮑魚是活的,十分新鮮,廚師烹調後點上少許鹽已十分美味4) 銀雪魚: 用上醬汁煮的銀雪魚,外層脆口,內層juicy及嫩滑~5) 鵝肝: 外層煎得香脆,配上已烤過的面包多士,配搭不錯~~6)鐵板美國肉眼簿燒: 牛肉裡包著大量炸蒜片及香蔥~很惹味7) 牛粒炒飯~不要少看這一碗炒飯,炒得乾身而且有著牛肉的香味8) 每位客人會有一客雪糕: 芝麻味/豆腐味/抹茶味等~9) 最後會送上一片用牛油及砂糖烤過的脆多士,為全晚的晚餐作結束總結而言,全晚用餐體驗不錯職員服務用心,經常為我們加熱茶,而且亦為換上熱毛巾。菜式味道全都不錯,廚師亦會與客人交流,令人能
3月14日~白色情人節
在疫情下也能好好慶祝一番

我們提早幾天訂了位,7:30pm到達餐廳便可入座
進入餐廳後,職員給我們遞上信封讓我們裝入口罩
再有禮貌地為我們量體溫再把酒精搓手液給我們使用~~

$880二人套餐包括了多款食物,全部的味道與質素也很好

6)鐵板美國肉眼簿燒: 牛肉裡包著大量炸蒜片及香蔥~很惹味

8) 每位客人會有一客雪糕: 芝麻味/豆腐味/抹茶味等~

總結而言,全晚用餐體驗不錯

職員服務用心,經常為我們加熱茶,而且亦為換上熱毛巾。
菜式味道全都不錯,廚師亦會與客人交流,令人能享受這一個晚飯。
2020-03-14
  • 鮑魚
  • 銀雪魚
  • 牛粒炒飯
2020-03-13 211 浏览
很久沒有吃鐵板燒,今天有朋友生日,於是來到這間位於觀塘的鐵板燒日本料理。餐廳有VIP房,也有普通bar枱,由於朋友擔心會有油煙味,於是揀選了壽司師博那邊的bar枱坐。壽司師傅也很nice很健談,會跟我們介紹每道菜式和食材。我點選了鐵板一人前,食完都已經好飽了。先來前菜和沙律,沙律落了柚子醋,而醃菜也是酸的,兩者令人十分開胃。由於我們不是坐鐵板師博那邊,所以未能看到師博在席前燒。龍蝦用上龍蝦膏炒,蝦肉爽口彈牙,而且很鮮甜,加上龍蝦膏令口感更豐富。而龍蝦肉下面還有一塊麵包,吸收了龍蝦膏的味道,特別惹味。銀雪魚,魚皮煎到脆卜卜,魚肉嫩滑,再配上蘆筍,能減去滯的感覺。A5日本宮崎各牛薄燒,牛肉味濃,牛肉夾著炸蒜,令口感更豐富。此外還附有蘆筍,令味道更清新。和牛炒飯,炒飯用上蔥粒、牛肉粒、青椒、紅椒等,炒飯粒粒分明,味道香口,味道有層次。龍蝦頭面豉湯,龍蝦頭有蝦膏,令面豉湯也有啖啖的龍蝦味。甜品是芝麻雪糕,芝麻味能夠充斥著整個口腔,十分滿足。這間餐廳的鐵板味道惹味,值得再次光顧。
壽司師傅也很nice很健談,會跟我們介紹每道菜式和食材。
我點選了鐵板一人前,食完都已經好飽了。

由於我們不是坐鐵板師博那邊,所以未能看到師博在席前燒。

龍蝦頭面豉湯,龍蝦頭有蝦膏,令面豉湯也有啖啖的龍蝦味。

甜品是芝麻雪糕,芝麻味能夠充斥著整個口腔,十分滿足。

這間餐廳的鐵板味道惹味,值得再次光顧。

2020-03-09 197 浏览
同朋友慶生,所以食餐好既日本菜😛😛我地一個想食刺食omakase, 一個想食鐵板燒,所以一人叫個set, 滿足兩個願望🥳🥳又可以一齊share😋先係前菜,沙律🥗同叫安藝紫漬既小食,希望我無寫錯😂😂大概聽到廚師咁推介😏小菜都好開胃,好易下口😋😋跟住已經有好幾款壽司🍣最記得係深海池魚,上面加左啲綠茶鹽,師傅話新鮮的一拍就會動L🤣果然有!刺身壽司新鮮不在話下,更重要既係,佢全部壽司既配料都好花心思,有啲配食用花,有啲魚仔,有啲係柚子醬咁😳仲有個好驚喜既係吞拿魚飯咁,加埋啲洋蔥絲、芝麻同紫菜,好香口,幾淡食完。😛吞拿魚既肥美🥳配幾淡飯中和返剛剛好🥺🥺好想食多幾次啊!鐵板燒方面,有鐵板龍蝦🦞,不但爽甜而且加左啲山椒調味,有少少微辣,但好過癮!😋😋跟住有個鐵板銀雪魚加炒蔬菜🥬本身唔太喜愛魚既朋友都大讚銀雪魚好食😚😚好嫩滑,唔係冰左幾多日平時屋企煮飯個隻🤣🤣🤣到黎個鐵板炒飯😍😍真心我人生中食過最好味既炒飯,佢係正到好爽口,油度岩岩好,食完配碗底都無油,呢個真心考廚師功夫😝😝仲有個私心推介既牛肉薄燒,夾蒜片(獨子)同面包🥯,面包係用於吸走多餘既油份,牛肉真係做到好薄,而燒到香脆,唔會乾巴巴,又保留到啲

😝仲有個私心推介既牛肉薄燒,夾蒜片(獨子)同面包🥯,面包係用於吸走多餘既油份,牛肉真係做到好薄,而燒到香脆,唔會乾巴巴,又保留到啲油份,所以剛剛好😉😉
仲有碗一蝦兩味既龍蝦麵豉湯,用左剛剛整鐵板鐵龍蝦🦞殼黎煮,入哂味又唔似傳統既麵豉湯咁鹹😜😜好想再飲!

跟住最後有爆多海膽既手卷!😍😍😍好正,
師傅仲成板拎出黎同我地介紹用左隻北海道海膽,寫上俄羅斯出,因為大家海域好近,所以有咁既獨特之處😆😆真心長知識了!
海膽唔腥唔梅係基本,仲有塊紫菜,都唔可以睇少!😂😂由於我去過間好出名既日本壽司連鎖店食,發現佢既紫菜唔脆,但今次既超脆,師傅就話佢地用左「有明」紫菜,仲要將紫菜放係個箱度保存,先令佢地keep 住脆👍🏻👍🏻👍🏻師傅果然專業

最後點少得食埋個濃濃既抺茶雪糕先走😂😂😂為呢餐畫上完美句號🥰🥰🥰呢間omakase少有又有刺身,又有鐵板燒,真心大時大節對自己好啲要黎食啊 😋😋
2020-03-09 161 浏览
最近同朋友去咗呢間位於觀塘嘅omakase度食飯, 無論係食物嘅品質同埋餐廳嘅服務態度都十分之令人滿意, 值得推薦。成個set首先食左刺身先,幾款刺身分別係深海池魚,帶子,金線鯛,牡丹蝦同瑩光魷魚,每款都非常新鮮好食。我特別鍾意帶子同深海池魚,帶子上面加左綠茶鹽,令本身嘅清甜味更為突出,而深海池魚食落肥而不膩,相當鮮美。之後就有個迷你拖羅溶飯,拖羅加香蔥嘅配搭真係冇得輸。之後就到幾款唔同嘅壽司,分別係竹籤魚,拖羅同眼仁奈,每款都由師傅手握同親自調味,非常好食!最後嘅手卷可以由客人根據自己嘅口味選擇,而我就揀左海膽,味道非常鮮甜,果然冇揀錯。