每人$218免加一 兩小時任食。由於當時既蟹已經賣哂,唯有加多$20轉龍蝦。重點啲海鮮真係好新鮮!!!除左漏左一次單,地方係比較嘈雜既大排檔之外,其他方面都好滿意,衛生程度亦有做足。下次會再來!
2020-01-12
2020-01-14 39 浏览
今晚farewell 好同事, 我地訂左台黎長沙灣熟食中心既「林洪記」歎番餐平靚正既海鮮蒸氣鍋。當晚是平日,但差不多全場爆滿,好熱鬧的氣氛。而且環境乾淨企理乾淨,坐得都舒適。 -$208 蒸氣海鮮火鍋,有大大盤海鮮拼盤,仲有數十款食材任點任食,支裝汽水任飲😍😍 真心抵到爛-這盤時令海鮮拼盤賣相相當吸晴,人人見到都讚歎😛。 海鮮拼盤有肉蟹、安格斯牛 、北極貝、赤貝、蟶子、鮑魚、鮮雞、石斑、海蝦。 餐廳亦有溫馨提示教導每類海鮮蒸煮時間,確保不會蒸過時。 -每款海鮮很出色!肉蟹啖啖肉很鮮甜;大赤貝及北極貝很爽彈;鮮雞件很厚肉扎實,還伴有蟲草花;斑魚白滑嫩口;安格斯牛牛味濃郁。吃罷這盤海鮮,令人有滿滿的幸福感。-任食配料中最驚喜的是有「香辣炒蟹」😍 即叫即炒好香好有鑊氣,啖啖肉超惹味! 仲有最愛即包韭菜及鳳城水餃🥟皮薄餡多。唐生菜🥬西洋菜都好嫩綠-大家都食到好滿足!

大家都食到好滿足!
2020-01-14 40 浏览
再戰熟食市場,今次長沙灣。之前已經聽過有朋友話依間抵食,一行4人一於專登食下。依到有分雞煲同蒸鍋。當日見到好多人都食蒸鍋,所以我都揀左蒸鍋食。另再加龍蝦🦞。👨‍🍳👩‍🍳食物質素:🦐🦀海鮮拼盤大盤,新鮮,多種類。各海鮮都新鮮,唔削肉。石斑片冇骨,岩我怕骨的人。貝殼類有幾款,冇沙,啖啖肉。海蝦彈牙,大隻。🐔蟲草滑雞,分量唔少,而且蒸完都好滑,調味唔算太濃。🐂牛小排要小心蒸,避免過熟。牛味濃郁,而且因為蒸,仲原汁原味。平時食海鮮蒸鍋,冇任食其他火鍋配料。依到係唔同,有任點任食火鍋配料。火鍋配料不論肉類,🥬菜類,丸類都有,仲有粉麵類。食材新鮮。另外,一個最為驚喜係😍,支裝汽水。已經唔係好多餐廳有支裝提要依到唔單止有,仲任飲。

👨‍🍳👩‍🍳食物質素:

🦐🦀海鮮拼盤

2020-01-11
2020-01-13 33 浏览
家姐住係長沙灣果頭.又到夜晚時間.諗食乜嘢真係好頭痕.天氣又凍凍地.家姐就推介去3樓熟食中心食蒸氣海鮮火鍋😍最正係任飲任食.仲有海鮮食🥰私心推介每人一份)龍蝦.海蝦.鮑魚.北寄貝.大元貝生猛石斑片.貴妃蚌.美國牛小排.蟲草滑雞(任點任食)游水海蝦.香辣炒蟹.白貝.蟹子墨魚滑.西班牙黑豚肉.即包鳳城水餃.臺灣香菇貢丸.鮮味炸魚角.超甜粟米✅整體方面:海鮮全部都好新鮮鮮甜,貝類都無沙,龍蝦超彈牙超甜,估吾到咁正,其他食材都好乾淨👅👅👅而D香辣炒蟹係即叫即整,無限任食,仲有玻璃樽既可樂.忌廉任飲.正😊雖然係係街市大樓入面,但地方好乾淨,而且價錢合格,性價比高!值得一試👍🏻📌餐廳: 林洪記 📍地址: 長沙灣保安道325號保安道街市3樓CFS4號檔
家姐住係長沙灣果頭.又到夜晚時間.
諗食乜嘢真係好頭痕.天氣又凍凍地.
家姐就推介去3樓熟食中心食蒸氣海鮮火鍋😍
最正係任飲任食.仲有海鮮食🥰

私心推介:
(每人一份)龍蝦.海蝦.鮑魚.北寄貝.大元貝
生猛石斑片.貴妃蚌.美國牛小排.蟲草滑雞

(任點任食)游水海蝦.香辣炒蟹.白貝.蟹子墨魚滑.
西班牙黑豚肉.即包鳳城水餃.臺灣香菇貢丸.
鮮味炸魚角.超甜粟米✅

整體方面:
海鮮全部都好新鮮鮮甜,貝類都無沙,
龍蝦超彈牙超甜,估吾到咁正,
其他食材都好乾淨👅👅👅
而D香辣炒蟹係即叫即整,無限任食,

仲有玻璃樽既可樂.忌廉任飲.正😊

雖然係係街市大樓入面,但地方好乾淨,
而且價錢合格,性價比高!值得一試👍🏻
📌餐廳: 林洪記
📍地址: 長沙灣保安道325號保安道街市3樓CFS4號檔
2019-12-03
  • 龍蝦
  • 鮑魚
  • 貴妃蚌
最近朋友一直向我推介一間位於長沙灣保安道街市嘅林洪記蒸氣鍋。餐廳就在街市嘅熟食樓層,環境雖然比唔上冷氣火鍋店,但也比想像中衛生。而朋友極力推介嘅就係呢個$208嘅2小時任食任飲,而且無加一。簡單嘅爐具,落單後伙計馬上為我哋加入熱水,等我哋可以正式開動。$208係無包啤酒,如果想啤酒任飲就要另外加$20,眼見在場人客都係好酒之人,所以佢哋呢$20絶對值回票價。而小弟唔飲酒嘅就有支裝汽水任飲$208已經包埋講咁耐主角上場啦,海鮮大拼盤有游水海蝦,新鮮鮑魚,蟶子,蜆,蚌,海班,本地龍蝦,肥牛,蟲草花雞,應有盡有,相信就係佢秒紅嘅原因。龍蝦雖然唔算大隻,但本地種所以都多肉,海班四人用都有半條,只要跟住餐牌建議嘅蒸煮時間都可以蒸出原汁原味又熟度剛好嘅美食。貝類方面當然係鮑魚稱霸,但蜆肉就略帶幼砂拼盤過後就進入任食環節有帶子唔算厚肉,但勝在新鮮,鮮甜帶子肉,入口彈牙而香辣炸蟹亦係必點之選,惹味非常,另外當然有丸類,其餘海鮮,牛肉,蔬菜同菇菌類個人認為呢碟炸魚皮亦係無忘之選

而小弟唔飲酒嘅就有支裝汽水任飲$208已經包埋

應有盡有,相信就係佢秒紅嘅原因。

貝類方面當然係鮑魚稱霸,但蜆肉就略帶幼砂

個人認為呢碟炸魚皮亦係無忘之選
2020-01-11 78 浏览
今日勁想食粥底火鍋,平時有幾間食開都話full哂男朋友就係社交網tag咗我有間呢間店嘅廣告。睇片又覺得幾吸引,一於去試試六點去到都未有好多人,一去到就可以坐底食,價錢218,但老闆話無哂肉蟹轉咗龍蝦,結果價錢變咗238。 扣分位:就係點解你無蟹焗我食龍蝦仲要收多20蚊,呢個唔係我要求。我有無得話少咗隻蟹減20蚊?不過我男友都鐘意食龍蝦,所以是旦啦 。等咗無耐就上咗個俾你蒸嘅海鮮拼盤,就好似平時啲蒸鍋咁,等你啲海鮮汁滴哂落去個粥底度,再食個粥時就滿滿鮮味喇。扣分位:個鍋嘅下格,係清水連清湯都唔係。不得不讚個海鮮拼盤啲海鮮係好食嘅,真係鮮味。但係,完全無員工提過你邊啲蒸幾耐,所以蒸嘅時間你自己睇路。食到咁上下,開始想食粥,所以就同靚仔我想食粥,哥哥好快手拎咗成碗米俾我。重點又嚟啦,係生米嚟嘅!大佬阿,一餐飯你俾兩個鐘頭我,多數都係食到一半或者最後先食粥㗎啦。你俾碗生米我自己煮,煮到聽朝先食得啦,然後已經有少少燥燥地。之後我要話下自己,唔係自己傻更更之後都無咁嬲。 因為我見到佢係生米之後,就無用過腦咁一野倒哂落去。煮過十幾分鐘之後打開嚟睇,死!太多米太少水,嗱嗱聲叫哥哥過嚟問佢點算。點知,佢
今日勁想食粥底火鍋,平時有幾間食開都話full哂

不過我男友都鐘意食龍蝦,所以是旦啦 。

扣分位:個鍋嘅下格,係清水連清湯都唔係。

煮過十幾分鐘之後打開嚟睇,死!太多米太少水,嗱嗱聲叫哥哥過嚟問佢點算。點知,佢笑笑口話:好彩你叫我叫得早咋,唔係會煮燶。一路講一路同我加湯落去個粥底度,所謂「湯」都依然係水嚟。

一路見佢加咁多水我個怒氣值都隨住個湯水位升高已升溫。你加咁多清水,我個粥無哂味啦,點食阿。真係嬲到谷氣都谷飽。

結果,到我走嗰陣個粥都仲未煮好。平時自問都唔係挑剔,係街市入面都明白好多都係self-service,但呢幾點真係唔關你間餐廳係邊度事。

晚飯途中已到經即刻打番去平時食嗰間約星期一食,呢間粥底,真係唔會推薦

啲米多到我要but番出嚟

以下係我走前嘅粥底狀態

2020-01-11
  • 沙白
  • 刀貝
2020-01-11 1162 浏览
今日由長沙灣的朋友帶我去食這間位於保安道街市3樓的林洪記食蒸氣鍋放題。餐廳已經有很多人。蒸氣鍋208/位,2小時任飲任食,免收加一服務,我們要了本地龍蝦加$20/位。青島純生啤酒大樽裝及汽水任飲。menu寫著新鮮海鮮即叫即劏,已令我感覺食得安心及有質素。侍㒣先送上一個大大的非任食的海鮮盤,有本地龍蝦、生猛石斑片、鮮鮑魚、大聖子、大北寄貝、黃金蚌、美國牛小排、蟲草滑雞、海蝦...等。海鮮都非常新鮮。最觸目的當然是龍蝦,龍蝦膏橙紅色的份外誘人,肉質爽口又鮮甜。鮮鮑魚、大聖子、大北寄貝、黃金蚌及海蝦,新鮮之余,肉質也是帶爽口。美國牛小排,每人有2件,切得不是很大件,牛肉味較濃,好味哦。蟲草滑雞份量很多,按餐廳提供的時間指南,蒸出來肉質嫩滑又多汁。除餐廳提供的十大頂級食材外,放題自選的還有80多款海鮮及其它火鍋配料。當中要了喜愛的配料,要了牛柏葉、雞雜、魚卜...。牛柏葉腍中帶點爽,口感很好。雞雜份量都很多,當中我最愛食雞腎及雞潤。魚卜脹卜卜,點一次有2隻,蒸的時候,由於熱脹冷縮的關系,裡面的空氣彭脹,魚卜會懪開,爆時聲音較響,我被嚇了一跳呢。魚卜爽口又帶鮮味,必試。食完覺得材料新鮮又美味,有

餐廳已經有很多人。

青島純生啤酒大樽裝及汽水任飲。

menu寫著新鮮海鮮即叫即劏,已令我感覺食得安心及有質素。

海鮮都非常新鮮。

當中要了喜愛的配料,要了牛柏葉、雞雜、魚卜...。
牛柏葉腍中帶點爽,口感很好。
雞雜份量都很多,當中我最愛食雞腎及雞潤。
魚卜爽口又帶鮮味,必試。

食完覺得材料新鮮又美味,有機會帶家人來試下。
2020-01-11 48 浏览
見有任食海鮮咁正就一於同朋友黎試吓,睇下有幾新鮮好食一早要訂枱,佢有限制幾點唔訂得枱既,所以大家要問清楚呀一去到佢地就會問我地食海鮮定食雞煲,都係一個價錢,其他食物任食任飲氣水,我今次為海鮮而去就梗係食海鮮啦叫完就好快黎左海鮮啦一睇就覺得好新鮮,果然食落都好好食但本人覺得海鮮太少,因為海鮮只係送呢度,而任食係其他食物,如果要再食呢啲海鮮就要再加錢叫啦,但2百幾蚊黎講算唔錯既但只會食一次,唔會再番食
見有任食海鮮咁正就一於同朋友黎試吓,睇下有幾新鮮好食

一早要訂枱,佢有限制幾點唔訂得枱既,所以大家要問清楚呀

叫完就好快黎左海鮮啦

一睇就覺得好新鮮,果然食落都好好食

但只會食一次,唔會再番食
2020-01-09 45 浏览
想食蒸氣海鮮鍋 但係又驚貴 又驚唔夠飽 又驚唔新鮮?今次我地又有好介紹😎 係長沙灣保安道街市入邊發現到呢一間蒸氣海鮮 2小時任飲任食免加一都係$208😱 有無咁抵食丫🤭雖然係街市入面 但係客人好多 平日都8成以上坐滿🙈 蒸氣海鮮鍋本身已經包括左肉蟹 鮑魚 元貝 刀貝 黃金蚌 美國牛小排 蟲草滑雞海蝦 加$20仲可以改為本地龍蝦🦞由於係街市入邊 標榜海鮮非常新鮮 跟住餐牌指示時間去蒸 海鮮食落鮮甜彈牙 超級新鮮👅 龍蝦仲有膏 牛小排比想像中牛肉味更濃 蟲草滑雞已經調味 夠哂味之餘仲好嫩滑👍🏻食哂海鮮 仲有成65款食物俾你免費任點任食😱 大家可以自行選擇繼續用蒸氣鍋形式食或者打邊爐 我哋就決定繼續用蒸鍋 保持原汁原味😋食物質素通通都唔差㗎 特別建議大家叫嘅係牛肉 分別係安格斯牛柳粒同美國雪花肥牛 雖然比較肥 但係用蒸鍋方法煮特別濃肉味 份量仲好慷慨添🥳 除左牛肉 貝殼類海鮮例如獅蚶 沙白 白貝等都係好推薦嘅選擇😍 新鮮鮮甜 唔使點調味料都好正😚飲品主要係支裝汽水為主 仲有蘋果汁 想飲啤酒加$20可以任飲青島🍺 真係幾抵食 性價比好高🌟

長沙灣住嘅朋友仔話市政大廈有間任食雞煲、蒸氣海鮮火鍋、小菜嘅大排檔, 可以任飲任食,又平、靚、正!😏 所以就同同事係收工之後黎試下。 嘩真係平喎! 雞煲任食火鍋都只係$138/位, 蒸氣海鮮任食火鍋 $208/位, 支裝汽水、果汁任飲, 平時飲一支都要十幾話廿蚊啦,😂 而家仲包埋加一,真係好抵呀!😍 任飲青島純生啤酒都只係加$20/位, 啱晒一大班人聚會! 先來一盤是日精選海鮮拼盤先~ 有鮑魚、海蝦、大元貝、石斑、貴妃蚌、蟲草滑雞、美國牛小排等, 海鮮全部都好新鮮, 我仲見到石斑在上枱嘅時候仲識郁,海蝦仲識跳,真係好新鮮呀!😯 好少可係任食嘅餐廳會安排原條石斑仔! 見加$20/位就可以轉本地龍蝦,幾抵呀, 🌟推薦❗️ 龍蝦好肥美,唔算有好多蝦膏, 但肉質彈牙,鮮味十足! 鮑魚雖然上枱時唔係仲會郁,但食落軟腍鮮味, 🌟推薦❗️貴妃蚌和大元貝好大隻,😍肉質鮮甜爽彈,😋 美國牛小排肉香味美, 蟲草滑雞感覺似食緊北菇蒸雞飯嘅雞咁。😂 食完呢盤海鮮拼盤, 就可以加其他火鍋配料啦!☺️ 有超過70款嘅任食火鍋配料, 海鮮如海
可以任飲任食,又平、靚、正!😏
所以就同同事係收工之後黎試下。

嘩真係平喎!
雞煲任食火鍋都只係$138/位,
蒸氣海鮮任食火鍋 $208/位,
支裝汽水、果汁任飲,

支裝汽水

平時飲一支都要十幾話廿蚊啦,😂
而家仲包埋加一,真係好抵呀!😍
任飲青島純生啤酒都只係加$20/位,
青島純生啤酒

青島純生啤酒

啱晒一大班人聚會!

先來一盤是日精選海鮮拼盤先~

貴妃蚌

美國牛小排

海蝦

鮑魚

海鮮全部都好新鮮,
好少可係任食嘅餐廳會安排原條石斑仔!

見加$20/位就可以轉本地龍蝦,幾抵呀,
🌟推薦❗️ 龍蝦好肥美,唔算有好多蝦膏,
但肉質彈牙,鮮味十足!

本地龍蝦
鮑魚雖然上枱時唔係仲會郁,但食落軟腍鮮味,
🌟推薦❗️貴妃蚌和大元貝好大隻,😍肉質鮮甜爽彈,😋
大元貝

美國牛小排肉香味美,
蟲草滑雞感覺似食緊北菇蒸雞飯嘅雞咁。😂

食完呢盤海鮮拼盤,
就可以加其他火鍋配料啦!☺️
有超過70款嘅任食火鍋配料,
海鮮如海蝦、沙白、帶子、大獅蚶、大魚頭、魚卜、鱔片、脆肉鯇魚片等都係任食,
第一次食獅蚶咁大隻,肉質肥美多汁,值得一試!👍🏻
帶子

大獅蚶
大魚頭、鱔片、脆肉鯇魚片都好新鮮,
媽咪級同事最鐘意九肚魚,好少何九肚魚都有得任食,
海鮮

安格斯牛柳粒、雪花肥牛都係任食架!
小編淨係試左牛柳粒,肉香味美,不錯吃!
生菜

安格斯牛柳粒

不過最估唔到係出前一丁係原裝豬骨湯味,好正呀!
魚皮

出前一丁

後記:
雖然之前係openrice見到有d負評,
不過食完之後,真係覺得唔了解,
其實真係唔差,
食物質素唔錯,又便宜,性價比高,
不過如果蒸完海鮮之後可以揀第二d湯底就更好了!😏
安格斯牛柳粒
魚皮
出前一丁
2020-01-08 45 浏览
🔺林洪記隱世蒸氣火鍋店坐落於舊式街市入面 非常地道海鮮全部都好新鮮🥰.208蚊位任食任飲汽水先黎個海鮮拼盤龍蝦鮮甜多汁🦞生猛石班好嫩滑🐟蟶子鮮味夠🐙 鮑魚鮮甜彈牙👍🏻 大元貝都好新鮮🤗牛小排好有牛味😍仲有蟲草鮮雞🐔生猛大蝦等等 ....食完蒸氣海鮮就可以開始打邊爐🙈任食種類好豐富 超過五十款食材可以揀🐮小編覺得呢間餐廳性價比高抵食得黎食材新鮮 雖然呢度唔係有咩靚裝修同環境 但值得再encore👌🏻
🔺林洪記
隱世蒸氣火鍋
坐落於舊式街市入面 非常地道
海鮮全部都好新鮮🥰
208蚊位任食任飲汽水
先黎個海鮮拼盤
龍蝦鮮甜多汁🦞生猛石班好嫩滑🐟
仲有蟲草鮮雞🐔生猛大蝦等等 ...
食完蒸氣海鮮就可以開始打邊爐🙈
任食種類好豐富 超過五十款食材可以揀🐮
小編覺得呢間餐廳性價比高
抵食得黎食材新鮮
雖然呢度唔係有咩靚裝修同環境 但值得再encore👌🏻
2020-01-08 53 浏览
保安道街市內的「林洪記」,好有氣氛的蒸氣火鍋專門店!任飲任食每人都只需要$208!轉本地龍蝦加$20/位。呢一盤海鮮,有新鮮石斑,鮑魚,大蟶子,蟲草滑雞,龍蝦等等,樣樣都鮮味。貝類選擇多而味道鮮甜。蒸新鮮石斑魚更加係無懈可擊。原來滑雞都好好味。😋龍蝦新鮮,有蝦膏!美國牛小排,有肉味又嫩。再encore大量貝類清蒸!食完一輪蒸海鮮之後,精華就變成火鍋湯底,我地就開始火鍋部分:雖然當時已經半飽,但都忍唔住再食一啲肉類、蔬菜類、炸魚皮、同埋新鮮好食嘅貝類。汽水任飲,正!
保安道街市內的「林洪記」,好有氣氛的蒸氣火鍋專門店!

任飲任食每人都只需要$208!轉本地龍蝦加$20/位。

貝類選擇多而味道鮮甜。

蒸新鮮石斑魚更加係無懈可擊。

原來滑雞都好好味。😋

龍蝦新鮮,有蝦膏!

美國牛小排,有肉味又嫩。

再encore大量貝類清蒸!

汽水任飲,正!

今日收工超攰,所以去咗屋企附近嘅熟食市場食嘢,好多街市嘅熟食市場都係大排檔,火鍋等等,通常都比出邊平同新鮮。我揀咗一間任食嘅火鍋,佢可以揀雞煲或者係蒸氣海鮮,大大盤海鮮一上枱,有龍蝦🦞,貝類,魚🐟,牛同雞,餐廳仲有個餐牌,話俾你知每樣海鮮或者肉類要蒸幾多分鐘👍🏻,完全唔怕蒸到老晒或者唔熟,係等緊蒸熟嘅過程中仲可以叫香辣蟹,炸到非常香脆連殼都食得。食完蒸氣海鮮仲可以任食貝類同其他火鍋料,所有嘅食材都非常之新鮮,完全冇梅左嘅感覺,全部都好彈牙,款式亦都好多種,連平時任食好少見嘅東風螺都有。

2020-01-06
2020-01-04 297 浏览
街市熟食中心,給人一種價廉物美的感覺,經友人介紹,來到位於街市內的熟食檔,享受一度超值的蒸鍋。蒸氣火鍋,任飲任食兩小時,成人$228。汽水有可樂、雪碧、橙汁和忌廉,啤酒另加每位$20,可以任飲。海鮮盤一份,有中蝦、肥牛、蟶子、龍蝦、鮑魚、貴妃蚌、蟲草蒸雞、北寄貝、生猛石斑片,款款都很新鮮,其中以生猛石斑片,最為鮮甜。雖然沒有店員招待,不過看著餐牌上的食物烹煮時間,自己蒸煮又是另一番風味。任食方面有海蝦、田雞、魷魚、炒蟹、炸魚皮、手打滑類、貝殼類、牛肉類、黑豚肉、雲吞類、內臟、丸類及蔬菜🥬。其中個人認為安格斯牛柳粒、蝦滑、墨魚滑、鮮雞腸腸,最為好味。

蒸氣火鍋,任飲任食兩小時,成人$228。

1K
2020-01-03 181 浏览
天氣一轉涼就想打邊爐, search 完決定近近地試下長沙灣熟食街市呢邊試下,可能臨近Xmas 超爆場多人,等左個鐘終於入座選左蒸氣火鍋,原來加$20可以任飲青島或者森堡beers. 如果愛飲beers 真係超抵剛黎太肚餓,先劃左個香辣炒蟹剛炒好幾夠獲氣,份量唔少,蟹肉都頗多,肉厚身有蟹膏,好食段人頭會先送上一盤海鮮,係靚d 料. 部分如果想encore 就另加錢鮑魚新鮮到仲郁緊,同酒樓食到個d 細隻又橡膠口感鮑魚仔完全唔同. 真係厚肉要鮮仲有鮮帶子,海蝦蝦肉結實有蝦味,可以任食,仲有雞肉,應該有用酒略醃過,加埋冬蟲草感覺更滋補,而雞肉蒸完口感滑又嫩,好食. 呢個唔駛加錢已經可以任食仲有龍蝦同半條魚,唔知係邊品種但好滑,有鮮味剛蒸好魚肉嫩白,好得叫左個白貝同沙白,都係可以任叫配beers 最岩黎左一大碟,幾新鮮如果唔飲beers 都唔緊要,可以任飲汽水蘋果汁呢度汽水仲要係枝裝,平時出去食野買枝都要十幾蚊啦枝裝汽水真係唔同,有氣好飲好多. 平時罐裝開左得第一兩啖夠氣,然後勁快走氣變糖水,但枝裝真係開完飲成枝都足氣. 全晚,平時少飲汽水既我都忍唔住飲左好多打邊爐唔少得當然仲有肥牛同牛柳粒當

剛黎太肚餓,先劃左個香辣炒蟹

剛炒好幾夠獲氣,份量唔少,蟹肉都頗多,肉厚身有蟹膏,好食

仲有鮮帶子,海蝦蝦肉結實有蝦味,可以任食
仲有龍蝦
同半條魚,唔知係邊品種但好滑,有鮮味

剛蒸好魚肉嫩白,好得

叫左個白貝同沙白,都係可以任叫配beers 最岩
黎左一大碟,幾新鮮

如果唔飲beers 都唔緊要,可以任飲汽水蘋果汁
呢度汽水仲要係枝裝,平時出去食野買枝都要十幾蚊啦

打邊爐唔少得當然仲有肥牛同牛柳粒
當晚肥牛同牛粒都真係幾肥,好處係食落更香味,入口更軟腍,油脂嘛. 壞既,肥lor
打邊爐就唔理,照食. 不過牛粒真係要睇住火喉,本來第一次食timing剛好,有牛肉香而juicy 肉質都算腍. 但fd 話蒸耐熟d 好,結果大半煮過龍就勁難咬

食完差唔多晚上1030,都仲係好多人,果個好野係多人欣賞. 呢個價錢有咁多海鮮仲有枝裝汽水beers 任飲,性價比幾高
下次搵日平日再食過,不過要避開公眾假期前可能會少人d