2018-02-26 184 浏览
同朋友係旺角食飽晚飯,意猶未盡,好想再食埋個甜品,就搵到油麻地廟街呢邊有間好特別的榴槤王甜品店,對於好鐘意食榴槤的我當然好有吸引力啦,二話不說就同朋友行過黎食,原來就係油麻地地鐵站C出口出面。夜晚已經少人,但遠處見到的招牌都已經十分當眼,做外賣生意多,都有幾張檯凳可以坐低食。老闆好友善地介紹我地可以試下榴槤芝士凍餅同貓山王榴槤卷,就試下咁有特式的榴槤甜品啦。榴槤芝士凍餅,$42,芝士滑溜到不得了,入口即溶,食落去透心涼,榴槤蓉係用D24榴槤制成的,香濃鮮甜,夾埋芝士食好夾味道必試的貓山王榴槤卷,$58/2卷,貓山王蓉多到成個卷都係,班㦸皮薄,煙韌,每食一啖都充滿貓山王的香味,味道比D24更加重,更加香濃,是十分有誠意之作。
2018-01-27 200 浏览
同朋友喺廟街食完煲仔飯,喺街頭見到呢間榴槤王,同樣都係榴槤控嘅我哋就即刻決定食埋甜品先走。貓山王榴槤Pizza$88芝士加榴槤兩樣濃味食物,原來加埋一齊夾到不得了。薄薄嘅批皮上面放上車打芝士,再鋪滿榴槤蓉,最後加上水牛芝士,味道是香、甜、軟、濃於一身。店員落芝士是毫不手軟,拉絲效果強勁。批底果然極薄,口感似薯片,令整體更香口。超推介呢個榴槤Pizza ,食完仲想食。D24榴槤卷$42兩條榴槤卷揀左D24,比起濃郁既貓山皇,D24個味道比較清甜,好岩凍食。軟熟既餅皮入面全部係果肉,同班戟唔同,裡面並無加入忌廉,真材實料,啖啖都食到榴槤甜味。熱既桔仔水,酸酸甜甜可解膩。

貓山王榴槤Pizza$88

超推介呢個榴槤Pizza ,食完仲想食。

D24榴槤卷$42兩條

熱既桔仔水,酸酸甜甜可解膩。
2018-01-24
$60 (宵夜)
  • 榴槤Pizza
2018-01-26 2290 浏览
如果你話巴士迷叫做巴膠,鐵路迷叫做鐵膠,咁我就一定係榴膠!講笑,應該係叫做榴槤控先正確,我細細個已經好愛榴槤,但奈何而家個女友唔鍾意食榴槤,連聞到都唔得,所以就真係好麻煩。如果你問我舊榴槤同我女友跌左落海救邊個,我會選擇救榴槤,因為我女友識游水!講笑!但係事實上人榴有別,我當然選擇女友啦,個榴槤都唔可以攬住訓啦,所以我每一次搵榴槤,都好似偷情咁樣,幾得意!咁我今日就同我一個志同道合嘅老友去現時點睇玩具啦,咁佢都好鍾意食榴槤呀!行行下佢就同我講佢上次係廟街食過一間好正嘅榴槤甜品店,好味到返唔到轉頭,話一定要帶我去呀!咁我地買完玩具就即刻行過去啦!其實間野係廟街近旺角果邊嘅街頭第一間,好容易見到,我好遠已經見到榴槤王e3個字啦!我心諗叫得自己做榴槤王,差極都有個普,今次發達啦!店舖面積唔係話好大,以外賣為主,可能夜d會開多幾張枱啦!快d過去望下佢個餐牌先!咁佢餐牌個內容都非常豐富,有一d特色飲品,亦有我最想見到嘅榴槤特色甜品,分別係榴槤布丁,拿破崙,心太軟,榴槤卷,榴槤春卷,榴槤蛋糕,班戟及榴槤芝士凍餅等,真係好難選擇。咁最後我就選擇左心太軟,而我老友就選擇咗貓山王榴槤班戟。咁係等待個心太

咁係等待個心太軟焗果陣,再望下間店舖其他餐牌,見到個雪糕櫃裏面都有榴槤雪糕同埋榴槤糯米糍,即買即食,買返屋企食都得,唔錯唔錯。另外重有自選香雪米餅餡味,可以自由選擇餡料,重咁係度等嘅時候我都見到有3個客人購買,我估應該都會幾好食。重有新鮮貓山王榴槤賣,我都見到有個大陸客人買,最特別就係有個榴槤pizza,之前係太x都聽過,唔知x興係唔係抄佢呢!?證明榴槤其實都真係好多人鍾意呀!

貓山王榴槤班戟

有得食啦,首先係榴槤班戟,我老友話同我分甘同味,分享一舊俾我,個班戟個皮都好薄,而d忌廉都好滑,唔係太甜,但係就肯定新鮮,唔會有酸味,而裏面果舊貓山王榴槤就真係不得了,好大舊,每一啖都吃到榴槤嘅芳香,更能嘗到啖啖果肉,有得咁大舊果肉就應該係貓山王,因為貓山王粒核較細,口感俱備,而果肉呈黃色,粒粒飽滿,最重要一點係食完之後個口就真係有少少回甘,絕對高班過出面果d甜品店嘅榴槤班戟呀!令到我更加期待個心太軟呀!
榴槤心太軟

好啦,心太軟焗好啦!一黎個賣相都ok,黑d朱古力拉花我覺得都靚過呀謝x峰!
,外面個皮就焗到好脆,咁我吉穿左個皮之後呢!d朱古力加榴槤流心就即刻搶閘跑出黎啦,e方面絕對能夠充分顯出師傅嘅功架,時間同溫度係剛剛好,咁一食落去,好重榴槤味道,而朱古力味又唔會話覆蓋d榴槤味wor,如果你再將個朱古力皮點落去個榴槤流心果度食,重正,另外個榴槤雪糕都好香,同個老友兩個麻甩仔去share一個心太軟真係別有一番風味呀!
!e間咁正嘅餐廳我已經收藏左啦!有機會我都會再黎偷情呀!
貓山王榴槤班戟
榴槤心太軟
2018-01-26 165 浏览
冬天到油麻地吃一個熱熱的煲仔飯,香香的酥炸蠔餅,再加上一個炒蜆,這才是一個正常的冬天,如果今天沒有吃過骨煲仔飯根本就不可以說是冬天。吃完煲仔飯後,由於沒有叫飲料感覺有點口乾,想到便利店裏叫個飲料,未看到便利店前已聞到一陣濃濃的榴槤香味,想著那裏來的生果店這麼晚也沒有關門,再走一會看到了一間榴槤小食店,小食店主打的全部也榴槤食品。立即興起到小食店叫了一個榴槤奶昔,榴槤奶昔不是街邊的奶昔,水水的沒有生果味,它是比較杰身,充滿榴槤香味,每一啖飲料入口都有感受到滿滿的幸福感。在等待的過程中,店長推介我們吃那個榴槤卷,榴槤卷有d24版本和貓山王版本。由於我也不是很飽,所以便決定叫了一個作出嘗試。 榴槤卷用冷冷的的pancake皮包著,pancake皮內充滿了榴槤肉果,真是貓山王,貓山王的香味進入舌尖再進入腦袋中,正。在冬天吃到久違了的榴槤,真是不得了。

在冬天吃到久違了的榴槤,真是不得了。
2018-01-17 616 浏览
老公今日工作上遇上阻滯,好唔開心,愁眉苦臉,作為太太的我,當然希望做返一些事情氹他開心,知道老公鍾意食榴槤, 希望搵一間專做榴槤嘅甜品舖,這個時候唯有喺萬能嘅openrice那裏尋找, 不消片刻, 找到一間位於喺油麻地廟街附近嘅 ~ 榴槤王,於是同老公食完晚飯後,立刻帶他前往去 。榴槤王位於港鐵油麻地站c出口,步行大概一兩分鐘就到 ,地點絕佳; 而且有大大塊既綠色招牌,遠處已能看到。榴槤王屬於小店,以外賣為主,如果客人有需要堂食,會有摺檯及膠櫈提供,其實係街邊食飯, 也是廟街嘅一大特色。榴槤王嘅餐牌已貼在牆壁上及設有banner,令人一目了然 ; 這裏嘅榴槤食品真的好多,例如貓山王榴槤pizza、 炸榴槤卷、榴槤芝士凍餅、流心榴槤心太軟 ……令我同老公心大心細,幸好有友善嘅老闆,他介紹我食~ 貓山王榴槤白雪米餅($35), 外脆內軟,煙煙韌韌的,內裏的貓山王榴槤餡,絕對有爆漿既效果,由於係貓山王榴槤,屬於他獨特嘅榴槤香味,久久不散,後來老闆告訴我,這個白雪米餅是用日本米做成的,唔怪之得可以咁好食 ; 榴槤愛好者, 絕對不能錯過。一個白雪米餅又怎能夠滿足我老公呢,另外我俩叫了一杯榴槤布丁
老公今日工作上遇上阻滯,好唔開心,愁眉苦臉

; 而且有大大塊
既綠色招牌,遠處已能看到。

一個白雪米餅又怎能夠滿足我老公呢,另外我俩叫了一杯榴槤布丁($25), 這個榴槤布丁真的不能看小,一口咬下, 好似將整個榴槤放入嘴裏一樣,足料嘅程度完全出乎我意料之外,而且夠香夠滑,老公吃得津津有味

吃了這兩款甜品,真的好需要來杯飲品解渴, 友善嘅老闆介紹我倆飲紅毛榴槤同桔仔特飲 ; 紅毛榴槤($25), 又叫刺果番荔枝, 同榴槤全無關係,是一款在市面上非常少見的飲品,奶白色的,全無榴槤味,而真的很像番荔枝, 有點甜又有點酸, 白色嘅果肉, 聞上去有淡淡的香氣,味道不錯, 最厲害的是,紅毛榴槤在一些國家嘅醫療報告中 ,證實能抑制壞細胞,有助防癌, 纖維含量比較高, 促進腸臟蠕動,有助排走宿便, 它的好處真多,難怪老闆會用一個大大嘅招牌去介紹紅毛榴槤嘅益處。

桔仔特飲($25), 這杯飲料可以喝到滿滿的桔仔酸香滋味, 味道令人回味無窮,而且有助舒緩喉嚨乾涸, 聲音沙啞, 適合在這個惡菌橫行嘅時節享用。

臨離開時,還看見有新鮮既榴槤果肉賣,不過我倆已食得好飽,實在容納不下,唯有留返下次啦!

老公也因為食完這些美味嘅榴槤甜品後,心情變得開朗不少, 所以甜品不只是屬於女性的
2018-01-15
其他
  • 桔仔特飲
  • 榴槤布丁
  • 貓山王榴槤白雪米餅
  • 紅毛榴槤
2018-01-14 129 浏览
想食榴槤就一定唸起呢間位於廟街附近既榴蓮王。小小一間外賣店,係鋪位外放置兩張膠枱凳,坐係街邊度享受榴槤大餐真係風味無窮!我地兩個人都嗌左好多野,飲品有熱桔仔蜜,甜品就點左榴槤心太軟,榴槤肉捲同埋貓山王雪米餅。榴連心太軟比想像中夾好多,朱古力外皮好脆,好濃好香,榴連同朱古力味又唔會互相掩蓋。另外仲有個榴連雪芭,榴連味都好重,口感唔會粘,平時唔好食榴連嘅可以試呢個。老闆就沖左杯桔仔比我地試下,好甜帶少少酸味,好合適冬天飲,入面真係有位桔仔。我都忍唔到手買左一樽翻去。再黎係貓山王雪米餅,雪米餅用純正米漿做,口感外脆內煙韌,軟林好食。入面既榴槤容溶似係不經調味,正。壓軸出場嘅係榴槤肉捲。外型細細件一個捲薄餅,切開左一半放係紙托上。咬一啖入面滿滿既榴槤味道係口中爆發,仲會見到一絲絲既非常濃厚既貓山王果肉,真材實料!好正!呢間小店用料真實,佢既質素絕對值得呢個價,所以想回味榴槤必定黎光顧榴槤王。

再黎係貓山王雪米餅,

2017-12-19 108 浏览
身為好鍾意食榴槤嘅我,個個朋友都推薦我去食廟街呢間榴槤王。呢度有唔同嘅榴槤甜品,有好多唔同嘅選擇。左邊嗰個叫做說餅,白雪雪,中間全部都係榴槤餡,仲有啲好似糯米糍嘅煙韌感。榴槤可以揀貓山皇或者係d24,我就當然係揀貓山王啦,果香味更加濃郁,更加甘甜,食落重有回甘嘅感覺添。個人來講就最鍾意呢一個甜品,因為我自己好鍾意食煙煙銀銀嘅嘢。有邊個叫榴槤卷,個外皮好似包雪糕嗰啲pancake咁,日本都成日見到,佢哋叫做crepe。呢塊皮煙煙銀銀,但係比較薄,一咬落去就食到滿滿嘅榴槤肉,真係超級滿足。

2017-12-18 866 浏览
其實香港都好多鍾意食榴槤嘅人㗎,但係搵一間所有製品都係榴槤嘅店舖,真係少之又少。今次我哋就嚟咗一間油麻地嘅小店,品嚐一下各式各樣既榴槤小食啦~ 呢間小店,乜嘢榴槤製品都有,包括貓山王冰皮月餅, 但係好似中秋節已經過咗囉喎。 呢度最出名嘅應該係個貓山王榴槤pizza,但我哋今次冇試呀,試咗其他榴槤小食。 老闆係一個勇於創新嘅人,今次佢就發明咗呢個榴槤芝士火鍋,我估都係全港獨一無二掛。見佢咁有誠意,就叫咗呢個芝士火鍋試一試啦。 一上到枱,香味已散發咗出嚟。榴槤同芝士本身都係一種好重香味嘅食物,佢哋溝埋一齊好似有有一種化學嘅作用咁,除咗香味之外,食落去味道仲更加濃烈,一啖一啖嘅榴槤香從芝士汁度散發出嚟,味道層次好獨特。 榴槤梳乎厘 面頭鋪滿咗一層嘅榴槤蓉,榴槤蓉非常之清甜,好味。而梳乎厘呢就外脆內軟,而且裏面蛋味濃郁,配合榴槤蓉,味道非常之夾, 冬天食,熱辣辣,好暖心。 跟住就係呢個榴槤白雪米餅。呢個雪餅都係熱食,外面好似糯米糍嘅一層餅,質感煙煙韌韌Q彈,好正,而入面充滿左香甜既榴槤蓉,好好食。 食咗咁多嘢家要飲番杯嘢,濕濕個口啦。呢杯紅毛榴槤汁,雖然叫榴槤但係唔係食開嗰隻榴槤味。佢味道反而

食咗咁多嘢家要飲番杯嘢,濕濕個口啦。
呢杯紅毛榴槤汁,雖然叫榴槤但係唔係食開嗰隻榴槤味。佢味道反而似紅毛丹,飲落好清甜,解渴,而且有小小酸味。 聽講紅毛榴槤仲好健康,可以抗癌添。

除左支持小店之外,榴槤愛好者真係不容錯過呀!

• 榴槤梳乎厘
  • 榴槤白雪米餅
2017-12-06 82 浏览
Recently just spotted a place for durian lovers!!!!! You can choose from D24/ 貓山皇 and order different types of durian desserts, like rolls, pancakes, millecrepe cake, mochi, millefeuille...etc.The iced 貓山皇durian roll was pretty much a pancake-like thin crepe, wrapping up durian meat. The durian tasted strong and bitter-sweet, with long lasting scent. The d24 durian mochi cake tasted less strong, but the mochi cake layer was chewy, giving a special texture as a whole.

2017-11-20 894 浏览
住在廟街附近,每日都經過這間店,一直好想食,尤其是那個貓山王榴槤Pizza 套餐,真是引死人。曾經問哥哥要不要去試,他說榴槤副產品多數不好吃。但我和家姐都想試Pizza,所以就不理同樣是榴槤控的哥哥,兩個人去試了。這裏座位有限,要座街邊,但坐在廟街看著街景,極有風味。我們等吃的時候,已經聞到隔迫枱傳來陣陣榴槤香,很令人期待。要是不想坐出街,小小的店還是有個兩人座位的。這個8吋大的貓山王榴槤Pizza ,加兩杯飲品才$118。兩個人吃一定夠飽。師傅說Pizza是自製的,賣光就沒有了,好彩我們早來,還有機會吃到。拉出來真的和宣傳圖一樣會起絲的!揭開芝士來看可以看到貓山王榴槤肉很足料,滿滿的一層,每一啖都有榴槤香。從來不知道芝士和榴槤口感可以這麼夾,加上薄餅皮很鬆脆香口,不會太厚,似PizzaHxx的厚批和薄批之間,份量剛好。我們也試了貓山王榴槤白雪米餅,$35。師傅建議要是吃貓山王榴槤Pizza ,那麼雪米餅也要貓山王餡。因為貓山王味道比較濃,如果要D24,除非一開始吃D24之後才吃貓山王,要不就會被貓山王的味道淹蓋了D24的甜。白雪米餅用米漿做的,外脆內裏煙韌,口感似年糕或麻糬,吃時暖暖

要是不想坐出街,小小的店還是有個兩人座位的。

拉出來真的和宣傳圖一樣會起絲的

白雪米餅用米漿做的,外脆內裏煙韌,口感似年糕或麻糬,吃時暖暖的,有淡淡米香,不過差不多讓榴槤味蓋過了

你看,裏面的貓山王榴槤肉好爆滿啊

榴槤控的我原本飲品也想要榴槤的。但師傅說這樣就會吃不出雪米餅和Pizza榴槤的美味了。我當然聽專家的意見。所以飲品我們要了特飲紅毛榴槤和檸檬酸柑,是很有特色的飲品,單價都是$25。

紅毛榴槤原來是一種熱帶水果,雖然也叫榴槤,但味道清甜帶有微微酸味。入面有紅毛榴槤肉,乳白色的,很甜,好好味。

檸檬酸柑酸甜味很濃。喝完再沖泡多兩杯仍然很有味。

這裏還有好多美食和飲品呀。

吃不夠可以整個買回去啊。

要是不想買成個,買這些也可以一解口癮。

不要以為廟街就會不乾靜,這裏很衛生的。師傅會帶手套工作。吃Pizza也提供手套給我們。

這一餐很滿意。家姐說可以外賣返工做宵夜,還說要找天捉哥哥來試,讓他知道用榴槤做的食物也有好味道的!
2017-11-18
$76.5 (晚餐)
  • 貓山王榴槤Pizza 套餐($118)
  • 貓山王榴槤白雪米餅($35)
  • 紅毛榴槤($25)
  • 檸檬酸柑($25)
2017-11-07 1192 浏览
又是甜品當正餐的時候,因為都過了午餐時間,約了朋友行街,想起大家都喜歡吃榴槤,一開網站看,就發現這裡有榴槤薄餅,二話不說便找到這裡來。店子小小,食物和飲品款式都算多,主要外賣形式,當然可以坐,有摺枱和膠櫈,很久沒有坐街邊吃東西,幸好無車經過,空氣還好,只是有食客和路人吸煙。店員熱情介紹特色的食物和飲品,聽到我好多榴槤的食品都好想食,但吃不下太多,所以未有吃馬來西亞預製的榴槤冰/糯米糍。一、紅毛榴槤($25)紅毛榴槤不是真的榴槤,而是類似番荔枝的水果,甜甜和微酸,既解渴又美味,而且可以降升糖、預防癌症和補充體力,還可以通便,是非常有益的健康飲(食)品! 由於我不能喝太多冷飲,嚐了幾啖就給友人喝了。二、貓山王榴槤白雪米餅($35)純米漿水弄成的雪米餅皮烘得外脆內煙韌,熱熱的榴槤餡好爆滿,非常足料!三、貓山王榴槤披薩($88)8寸厚餅底,其實都不算厚,十分脆,不像平時薄餅底那麼油膩,上面很多榴槤蓉、芝士榴槤醬和Mozzarella cheese,非常豐富,2人食會太膩,建議約多2位喜歡榴槤的朋友一齊去吃!四、貓山王榴槤班㦸($58/2件)班戟皮薄有蛋味又有彈性,包裹著冰涼又滑滑的貓山王榴槤,

一、紅毛榴槤($25)
紅毛榴槤

二、貓山王榴槤白雪米餅($35)
貓山王榴槤白雪米餅

三、貓山王榴槤披薩($88)
貓山王榴槤披薩

四、貓山王榴槤班㦸($58/2件)
貓山王榴槤班㦸
班戟皮薄有蛋味又有彈性,包裹著冰涼又滑滑的貓山王榴槤,口感同樣一流,真的太美味!

我較喜歡吃凍的,加熱是另一種風味的食法,當然兩者都非常吸引,而且比較其他類似的食店抵吃又足料!
加上店舖還有賣原隻貓山王榴槤,樣子圓圓的,肉一定又多又好味,因為我們選擇吃的白雪餅和班戟都是用這些貓山王榴槤,吃完2小時榴槤味還未散呢!
题外话/补充资料: 店舖有賣原隻馬來西亞貓山王榴槤,圓碌碌好飽滿,識食的一定要買返去慢慢嘆,正!
2017-11-05
紅毛榴槤
貓山王榴槤白雪米餅
貓山王榴槤披薩
貓山王榴槤班㦸
2017-10-30 168 浏览
呢個白雪餅真係一試難忘,好驚喜,裡面啖啖都係榴槤肉,完全無偷工減料,榴槤味又濃。講完個餡,講下白雪餅,呢個係最驚喜既地方,用米漿做既皮,外面脆脆地,咬落去係超級煙un,值得一試!!
貓山王榴槤白雪餅
貓山王榴槤白雪餅
2017-10-23 122 浏览
能夠做到專做榴槤甜品,應該都無乜幾多間... 佢哋鋪頭揀選嘅一定係最靚嘅榴槤啦... 今日一試,名不虛傳... 呢度除咗榴槤甜品好食,老闆仲毫不吝嗇,將榴槤知識,都話我知...言談間,老闆仲話俾我知,最原始嘅貓山王,其實係苦㗎... 我話俾老闆知,其實我喺星加坡食過啲貓山王係苦㗎,但我覺得好難食,唔鍾意食... 老闆就係知道無人鍾意食苦嘅貓山王甜品,所以特意引入,又甜又香又濃味嘅貓山王做佢嘅甜品...仲教識我,貓山王嘅編號,係D197... 太好喇,對於我呢個求知欲咁強嘅為食貓,一邊享受美食,一邊學到嘢,實在係非常豐富嘅一晚~
能夠做到專做榴槤甜品,應該都無乜幾多間...

佢哋鋪頭揀選嘅一定係最靚嘅榴槤啦...

今日一試,名不虛傳...

言談間,老闆仲話俾我知,最原始嘅貓山王,其實係苦㗎...

仲教識我,貓山王嘅編號,係D197...

2017-10-22 757 浏览
聽朋友講廟街有間好好味既榴槤甜品小店,所以我今晚就好即興咁去尋找榴槤既蹤跡。呢間甜品小店係係廟街1號近油麻地地鐵站C出口,幾分鐘路程,地點方便易搵。佢係屬於街頭小店,所以冇固地既座位,只係有風味咁將枱凳放係路邊。Menu呢度係主打榴槤,而最出名就係日賣300個既爆餡D24白雪餅,但係我今晚都冇緣一試,因為已經售罄紅毛榴槤飲品$22呢杯紅毛榴槤其實係一種番荔枝既熱帶水果,飲落味道酸酸甜甜咁但又會好清新解渴,仲話係健康飲品有防癌功效tim榴槤拿破崙$32芒果拿破崙就食得多啦,榴槤拿破崙都係第一次食,呢個拿破崙外面既酥皮香脆,榴槤餡又多,一啖咬落去都真係爆漿榴槤芝士凍餅$38至於呢個凍餅,我諗都冇諗過芝士同榴槤原來可以咁夾。雖然兩樣都係濃味既,不過佢地唔會搶左對方既風頭,反而互相輝映,增強味道,一啖食落去先有濃郁既芝士味再有香甜既榴槤味,味道有層次,再加埋個餅底,大滿足貓山王榴槤卷$48呢個貓山王榴槤卷唔好睇佢賣相普通,食落真材實料,入面啖啖超濃貓山王榴槤果肉,再加埋外面香軟蛋卷皮,真係不得了,鍾意食榴槤既朋友一定唔好錯過

Menu

紅毛榴槤飲品$22

榴槤拿破崙$32

榴槤芝士凍餅$38

貓山王榴槤卷$48

2017-10-20
2017-09-23 75 浏览
木 食完晚餐打算到油麻地廟街逛逛幫助消化,可能天氣下雨關係,很多檔子沒有開,正因路中心沒有檔口, 沒有遮擋情況發現有間榴槤專門店招牌,榴連都是我同老公最愛的,當然急不及待去嘗嘗﹐這店有很多款式的榴槤制品,每款真的很吸引每款都想試﹐店員建議我們小量多款,這可以多試不同款式﹐這正合我們的意思﹐在店員準備中﹐剛好有人取榴連生日蛋糕﹐店員巳預備好了並表示店內一般榴連食品一般是用D24榴連來做的﹐只有拿破崙及榴連班㦸都是貓山王肉做的﹐所以都是虧本的﹐先來一件榴槤拿破崙﹐以三層的酥皮中間㚒著榴連蓉﹐店員說這款要一層層的食下去的﹐酥皮口感鬆化﹐榴連肉很香甜﹐之後再來一個榴連班㦸﹐這款班㦸皮薄薄的﹐卷著滿滿的榴連肉﹐一口啖淡榴連肉﹐老公來了一杯榴連奶昔﹐他開心不得了﹐第一次可以飲到榴連奶昔﹐榴連奶昔不是每處地方都能飲到的﹐最後是榴連月餅﹐冰皮外皮包著榴連蓉﹐喜歡食榴連的一定愛不惜手﹐所以我們結果買了一整盒榴連月餅。

榴連蛋糕

榴連奶昔

榴連月餅

榴連班戟

榴班月餅

榴連王

2017-08-27
$100 (宵夜)
榴連奶昔
榴連月餅