2015-11-27 1222 浏览
今天來了這裏飲茶, 好多人等位呀, 環境有點迫, 食物都一般般啦, 唯一吸引的係桑寄生蛋茶, 我的至愛, 仲有10元炸, 好抵, 我們每人都叫左一碗, 蓮子好稀少, 雞蛋一隻, 不過個味道都幾好的, 唔會好甜的呀. 好味. 天氣涼少少食一碗成個人都會暖晒. 不過呢間酒樓都好舊了, 廁所還是沒有坐廁的, 是蹲廁, 同埋好唔乾淨呀.

2015-10-31
下午茶
2015-07-19 2327 浏览
見到Yahoo有海港團購,500蚊4人用,包茶芥有龍蝦鮑魚龍躉,即刻買黎試啦。提早兩日訂,過程順便,只要晚飯時間就用得。燒鵝例:1/4隻鵝,唔係好大份,但味道不錯。啫啫通菜:遇上一批唔靚嘅通菜,味道認真麻麻。龍蝦伊麵:龍蝦十分足料! 不過味道淡而無味。鮑魚:鹽燒! 幾好味。清蒸龍躉:我覺得係石班仔囉,算交到課啦。甜品可以忽略! 總體水評中下,夠飽,但味道真係好一般。埋單俾多50搞掂,但留意返,成個餐係無白飯的,想食自己俾錢。假日貴130蚊, 可以放棄。

提早兩日訂,過程順便,只要晚飯時間就用得。

燒鵝例:1/4隻鵝,唔係好大份,但味道不錯。

啫啫通菜:遇上一批唔靚嘅通菜,味道認真麻麻。

龍蝦伊麵:龍蝦十分足料! 不過味道淡而無味。

鮑魚:鹽燒! 幾好味。

清蒸龍躉:我覺得係石班仔囉,算交到課啦。

甜品可以忽略!

總體水評中下,夠飽,但味道真係好一般。

假日貴130蚊, 可以放棄。
2015-07-17
用餐优惠
團購
2015-02-03 3674 浏览
晚飯嚟過幾次, 但飲茶都係第一次. 原來都好多人等位的, 1:30已開始派飛. 好彩媽媽早嚟攞飛, 所以唔使等好耐就有位. 我們叫左一粥眉豆粥, 都好大碗的, 同埋好香眉豆味道, 好食呀, 都幾綿的. 鳯爪, OK, 皮蛋子薑, 賣相都幾靚仔, 幾好味, 皮蛋都好新鮮的, 咸菜豬肚, 細細碗, 唔會好辣, 味道OK, 有咸菜, 豬肚, 腐竹.濃湯時菜, 都好味呀, 生菜都好新鮮, 加左些什菌的上湯, 好食. 素鵝好味呀, 腐皮香口, 入面係齋嚟架, 都幾惹味呀. 鮑魚燒賣, 隻鮑魚好迷你, 呢個有賣點. 味道都OK呀. 唔會好肥的.我們見到有湯水好抵, 湯丸只係10元, 木瓜雪耳只係8元, 但質素當然係麻麻地啦, 湯丸好甜的湯底, 四粒芝麻湯丸發到好大, 好漲, 木瓜雪耳好甜.呢間酒樓的裝修都好舊式, 應該說好耐有翻新過, 連廁所都係好舊的, 同埋好唔乾淨呀.

$10.8
$11.8
$11.8
2015-01-24
下午茶
2014-09-22 4720 浏览
8月26日去左探家姐個BB, 之後一齊去左海港食晚飯, 9點都好多人在等位, 好彩一早訂左位炸. 我們點左幾個餸, 魚湯木耳浸勝瓜, 雞一隻, 炒鴕鳥肉, 豆角炒茄子, 蒸魚, 胡椒淮山木耳煲, 炒蓮藕片白合, 魚腐雜菜煲.D菜都幾大碟, 價錢都抵食的, 不過D仕應真的有點奇怪, 九唔撘八, 又唔識講正常廣東話, 完全溝通唔到. 隔離枱要飯盒3個, 仕應俾左3碗白飯人地...味道方面, 淮山胡椒咸排骨好好味, 好入味, D排骨都入晒味, 正呀, 淮山, 木耳份量都幾多,個湯又好重胡椒味, 這個好讚呀. 另外的有鴕鳥肉, 都好香口, 好淋身好鮮嫩呀. 隻雞都好脆卜卜的, 又唔係好肥喎, GOOD呀. 其它的都好味. 真的係大碟夾抵食呀.最尾我們有一個魚腐煲等左好耐都冇嚟, 追仕應係冇人理我地的, 之後同一個好似高級D的女部長講, 話唔嚟就埋單唔要...跟住就好快上菜, 但佢叫我地埋單, 我地話做咩, 佢話你話埋單...連基本的溝通也不懂, 怎樣做服務行業??

2014-08-26
2014-02-02 5872 浏览
間野啲態度勁差 從未試過有咁差既對代好聲好氣同佢講野 好似欠左佢咁啲侍應勁黑面 語氣同講野態度勁差話佢態度差 又係到喃喃自語 表示不滿啲點心等勁耐 一定超半個鐘以上呢樣都算 之後其中有啲野等得太耐 叫個飯都等成個幾鐘 啲餸都食晒咩同啲侍應講取消 位侍應聽完又吾回應過左陣拎左個白飯  咪話取消左竟然突然破口大罵 勁大聲咁話叫左又吾要,要取消好煩點點點……………   之後問佢咁係咪吾可以取消依加佢就走左去冇回應  勁過份 叫佢取消個下又冇回應自然當佢ok竟然去食野 要俾錢俾人鬧真係勁過份 一定吾會再去 講真佢味道吾差 點心ok 價錢都抵但態度太差了!!!
間野啲態度勁差 從未試過有咁差既對代
呢樣都算 之後其中有啲野等得太耐
叫個飯都等成個幾鐘 啲餸都食晒
咩同啲侍應講取消 位侍應聽完又吾回應
過左陣拎左個白飯  咪話取消左
竟然突然破口大罵 勁大聲咁話叫左又吾要,要取消好煩
點點點……………
之後問佢咁係咪吾可以取消依加
佢就走左去冇回應  勁過份 叫佢取消個下又冇回應
自然當佢ok
竟然去食野 要俾錢俾人鬧
真係勁過份 一定吾會再去

講真佢味道吾差 點心ok 價錢都抵
但態度太差了!!!
早餐
2014-01-20 5323 浏览
12月31日同屋企人嚟左呢度同媽媽食生日飯,一早訂左套餐,12位全包1488元,好抵食,套餐包括:乳豬全體 - 雖然隻乳豬係好似縮左水咁,但係都算叫做一隻,OK啦,肥左少少蠬蝦伊麵 - 好大碟,見到個賣相都好想食,好吸引,啖啖肉呀,都算新鮮唔會有腥味,唔會好梅,好味呀西蘭花雙蚌 - 有鮮魷, 貴花蚌,兩樣都爽口新鮮,好食呀,西蘭花都清甜海鮮卷 - 這個造法一般啦,好似春卷咁,但又唔係,似海鮮卷但又唔係,怪怪地. 但係都係熱辣辣的,入面都有蝦蒸魚 - 都幾滑同大條的, 唔會腥及鞋呀花膠翅 - 太多獻汁呀,攪到完全唔知係咩嚟,好淡,似食緊獻多D,雖然都有花膠係入面生炒糯米飯 - 都幾香,幾多料的呀, 有花生,蛋絲,臘肉料,臘腸粒,蔥花,好味呀燒雞 - 呢隻雞都幾大隻,香脆唔算肥,雞肉都算滑身的瑤柱扒豆苗 - 這個都好味呀,好多瑤柱架,豆苗都好鮮甜紅棗糕 - 我本身係唔鍾意食紅棗的, 佢地話都幾香及有紅棗味道見到隔離枱食壽包, 我地又叫, 10元一隻,叫左四隻, 好大隻架,入面都好多蓮蓉,沒有蛋黃的,幾香幾軟呀.這裏好多人食飯,初初以為除夕應該冇咩人,但都爆場,不過服務都好好的.

蒸魚 - 都幾滑同大條的, 唔會腥及鞋呀

燒雞 - 呢隻雞都幾大隻,香脆唔算肥,雞肉都算滑身的

瑤柱扒豆苗 - 這個都好味呀,好多瑤柱架,豆苗都好鮮甜

2013-12-31
2013-08-24 4053 浏览
其實都唔記得來了多少次,但每次都見到好多人,今次也不另外!地方都是一般酒樓裝潢,以木色為主。因為朋友遲到,所以有叫了一個意式鴨胸。圖片跟實物永遠有距離,鴨胸切得有點太薄,味道也沒有驚喜,而且油太多。不過這間餐廳以中式為主,而且是以燒鵝海鮮主餐廳名,所以真的要一試。今次我們一行6人,除了點了前菜之外,還叫了莧菜花膠、深海龍躉兩味、海港燒鵝皇、西蘭花帶子珊瑚蚌、上湯麵和糖醋排骨。 莧菜花膠: 賣相一般而且印象麻麻,莧菜沒有任何特別,而花膠也太乾。深海龍躉兩味i)翡翠炒龍躉球 - 翠玉瓜有點油,但厚薄大小上算適中,魚方面都算大件而且連皮龍躉炒雲耳、辣椒和青蔥,由於皮香肉滑,味道剛好。 (ii)清蒸龍躉頭腩 – 等得有點耐,但味道不錯,雖然有點油,但是頭腩都不算多骨,而且有些頭腩還是啖啖肉的,材料都算十足。它用雲耳、草姑、青蔥、和蒜頭一起蒸,令到本身爽口的雲耳可以盡吸魚汁的鮮味,更加好食。海港燒鵝皇(例): 此酒家是出名燒鵝,我們來的原因都是為了它的燒鵝,例牌燒鵝都有脾,燒鵝上有一點汁,味道皮脆肉香,真的不錯但可惜上枱時已不夠熱,就有點美中不足。西蘭花帶子珊瑚蚌: 賣相唔錯顏色豐富而且份量都
深海龍躉兩味:
(i)翡翠炒龍躉球 - 翠玉瓜有點油,但厚薄大小上算適中,魚方面都算大件而且連皮龍躉炒雲耳、辣椒和青蔥,由於皮香肉滑,味道剛好。
西蘭花帶子珊瑚蚌
西蘭花帶子珊瑚蚌: 賣相唔錯顏色豐富而且份量都算足,西蘭花帶子珊瑚蚌以黃椒和紅椒作伴。西蘭花厚薄大小上算適中,而且原來食到西蘭花本身的原味。珊瑚蚌及帶子都算爽口,味道剛好。
糖醋排骨: 雖然有洋蔥、青椒和紅椒作伴,但賣相仍然有點遜色,言而味道不錯酸酸甜甜,但醬汁有點重手。
上湯麵: 雖然有點金華火腿碎和青菜作伴,但麵質一般,而且麵條不太爽口彈牙,有點遜色。服務生雖然沒有什麼笑容但服務熟練都不算差的。
2013-08-22
西蘭花帶子珊瑚蚌
2013-03-25 3262 浏览
近年的三八婦女節前後數天,都會相約三五知己八一八,今年亦不例外! 一個墟其實並不太在乎食味,只求一個聚腳點,所以揀選了大家的方便位 - 荃灣英皇娛樂廣場。晚上5:50抵達酒家,滿以為是最早的一枱,sorry,已是第五枱!以坐擁那麼多酒家的荃灣區來說,相信這裡必有賣點。嘩!打開餐牌真是有點頭暈,魚,蟹,聖子,燒鵝......樣樣也想吃,而且大部分餸菜的定價也相宜。在大家一改再改下,最後決定叫以下餸菜。(1)四川囗水雞(小食)囗水雞沒有別店般麻辣,卻多了幾分香濃,再以流心皮蛋伴碟,I like it!(2)深海龍躉兩味: (i)翡翠炒龍躉球 - 大大件連皮龍躉炒西蘭花及少量紅椒,皮香肉滑,味道剛好。 (ii)清蒸龍躉頭腩 - 說明是頭腩,真的沒有期望是啖啖肉的,但不知是我們幸運或這店用料足,我們這一碟並沒有太多骨落地。"頭腩"伴以雲耳,草孤,青蔥和辣椒蒸,雲耳盡吸魚汁,我就吃盡所有雲耳。(3)海港燒鵝皇(例)有名你叫"海港燒鵝海鮮酒家",當然要試下燒鵝啦!例牌都有脾喎,哈哈!皮脆肉香,但上枱時已不夠熱,扣少少分啦。(4)馬來甘香蝦蝦的size適中,用上香茅烹調,味

(1)四川囗水雞(小食)
(2)深海龍躉兩味:
(3)海港燒鵝皇(例)
(4)馬來甘香蝦
蝦的size適中,用上香茅烹調,味道一般,沒有蝦味。朋友說蝦本身亦不大新鮮。
(5)生拆蟹腿肉浸菜苗
捨棄一般酒家選用的白菜仔,用上菜芯為主,值得加分。配上蟹腿,雲耳,蛋白,冬菇浸泡,平淡中見特色。

(6)辣酒花螺浸蘿蔔
辣酒花螺食得多了,但加上蘿蔔還是首次。看著被辣酒淹沒了的蘿蔔,心中想試,但又怕太辣......最終敵不過貪吃的咀巴,辣酒開始在囗腔游走,一囗往蘿蔔咬下去,仍然吃到它的清甜,感受到它的潤......不是太辣啫!
(7)蒜茸粉絲蒸聖子皇
聖子比餐碟的直徑長少許,沒有沙,不過火,鮮味並沒有被蒜茸搶去,正!
(8)黑椒豬爭煲
沒有別店的鐵板,出場的氣勢當然俾比下去。低調的豬踭有著軟淋的皮膚,黑椒味均勻滲入嫩肉,無聲勝有聲。

(9)高湯佛跳牆
雞腳,冬菇,豬肉,花膠,雞件.......用料足。
(10)楊枝甘露
色淡,但沒有太多奶味,夠凍填補了不充。
2013-03-11
2013-02-15 2344 浏览
1月30日屋企人食團年飯,今年無意中發現左呢間酒樓的團年飯套餐好抵,12人全包餐只要$1,490,我地訂左7:00,去到已FULL晒,因為呢個優惠做到1月30日,所以好多人.等齊人先上菜,上菜超快,因為冇炸蟹鉗,改左中蝦伊麵,即刻上中蝦伊麵,嘩,都好大碟喎,勁多蝦,味道都OK,蝦都算爽,伊麵OK唔算好淋,幾好味.乳豬拼盤,有鴨胸,燒肉,叉燒,雞,牛展,全部都好得,燒肉好脆唔肥,牛展好香好薄好味,叉燒都淋,雞及鴨胸都好食呀.份量都唔少的,西蘭花帶子珊瑚蚌,份量都係好大,西蘭花好爽口,帶子及珊瑚蚌都好爽甜的,好好味.翅係好足料,有蝦仁,竹苼,帶子仔,好好味呀,第一次食翅係有咁多配料呀,呢個勁GOOD!!!!!瑤柱冬菇扒生菜,瑤柱好大粒好味,冬菇都好大隻的,都好爽口架.蟹肉扒豆苗,蟹肉舖滿個面,都見唔到D豆苗,都好味,豆苗唔老幾甜,蟹肉都做得幾好,唔會好重味,幾鮮甜.蒸魚OK,幾大條及滑呀,唔會過火,炸子雞都好大隻,好香好脆口,唔會好肥,幾好味呀,糯米飯普通,都好淋身及足料的,生果係金嚟架,好甜的.呢個餐真的非常抵食,仕應服務都好好.

呢個餐真的非常抵食,仕應服務都好好.
2013-01-30
团年饭
2012-10-27 1665 浏览
我今日去左海港食飯慶祝我爺爺生日,一去到叫個5人份,野食等了二十分鐘先到,幾慢。我本人覺得芝士龍蝦伊面好香芝士味完全索曬的汁既味, 魚翅OKay,有碟似石斑的魚塊勁dry,食落去乾爭爭,too bad。
2012-10-27
生日
2012-07-03 1360 浏览
燒鵝皮唔脆 & 鵝之中都算細.... 芝士龍蝦伊麵 一般乳豬海浙一般 醋骨一般海鮮冬瓜湯都係一般個人感覺+========> 唔會諗起再去的 可能之前看到有人寫燒鵝好食...但我食就唔脆...很失望優點: 唔洗等位, 假期也相當多位....哈哈

燒鵝皮唔脆 & 鵝之中都算細....

芝士龍蝦伊麵 一般
乳豬海浙一般
醋骨一般
海鮮冬瓜湯都係一般

個人感覺+========> 唔會諗起再去的

可能之前看到有人寫燒鵝好食...但我食就唔脆...很失望

優點: 唔洗等位, 假期也相當多位....哈哈

2012-07-02
2012-06-08 1160 浏览
約友去荃灣食晚飯,因太耐無到喱區開餐喇。所以要上Open Rice 找間環境好啲嘅,可以一路食嘢同一路吹吓水嘅酒樓。見到海港燒鵝海鮮酒家之贊賞食評好多同名次排得好前,故一於選擇此間通知兩位老友。當晚大家都費事諗,就叫了個有三味餸嘅海鮮特價套餐同加一個小食,另叫三支特價大啤酒。餐前小食四喜烤麩,裏面除了麵筋,仲有東菇、雲耳及金針。用帶甜的醬油煮得幾好味喎!海港燒鵝皇真係此酒樓之鎮店之寶,皮脆肉嫩及充滿肉汁,非常之正呀!瑤柱鮮菰燴海參啲鮮草菇炒得好爽口,瑤柱味極重及海參夠淋,很好味呢!:翡翠炒龍躉球之石斑係新鮮,魚肉好嫩滑啊!

四喜烤麩
瑤柱鮮菰燴海參
翡翠炒龍躉球
:翡翠炒龍躉球之石斑係新鮮,魚肉好嫩滑啊!
點菜紀錄
2012-06-07
四喜烤麩
瑤柱鮮菰燴海參
翡翠炒龍躉球
2012-04-29 633 浏览
d人成日話"海港燒鵝海鮮酒家"d燒鵝好唔錯ma所以唔諗咁多lu~依晚不如就去試下呢^^食店環境好好~地方夠大+乾淨..我地揀左個好靜既位置坐order完啤酒~之後先叫個"燒鵝(例牌)"d燒鵝真係唔錯喎~皮層好脆肉質都好ok皮層唔會好肥..有油香味"淨湯瀨粉"..清湯底好夠味~瀨粉入口好滑加兩件燒鵝~就變成燒鵝瀨^^"胡椒焗加拿大巨蟹"隻蟹真係好巨~而且係用新鮮活蟹蟹件夠入味~肉質超新鮮超足配料~胡椒味好夠..炒得好香口反轉個蟹蓋一睇~wow..超多蟹膏!! 可以用脹爆黎形容半邊蟹蓋既膏~真係超巨蟹膏帶甘香又軟綿綿..好味道整體食店服務好好~食物價錢超值..而且味道都好唔錯
d人成日話"海港燒鵝海鮮酒家"d燒鵝好唔錯ma
所以唔諗咁多lu~依晚不如就去試下呢^^

食店環境好好~地方夠大+乾淨..我地揀左個好靜既位置坐
order完啤酒~之後先叫個"燒鵝(例牌)"
d燒鵝真係唔錯喎~皮層好脆肉質都好ok
皮層唔會好肥..有油香味
"淨湯瀨粉"..清湯底好夠味~瀨粉入口好滑
加兩件燒鵝~就變成燒鵝瀨^^
"胡椒焗加拿大巨蟹"
隻蟹真係好巨~而且係用新鮮活蟹
蟹膏帶甘香又軟綿綿..好味道
整體食店服務好好~食物價錢超值..而且味道都好唔錯
2012-03-24
2012-03-18 288 浏览
之前家人約好今日(18-3-2012 Sun)去拜媽媽,朝早大哥大嫂約9:30am o係o度飲茶,我同男友起身梳洗後會合佢o地.o黎到都已經10:00am,爸爸同佢o地都係o岩o岩坐低剔o左點心紙兼有一碟叉燒餐包o係枱上,我只加多個雞紮.之後o野食都陸續到o黎:正常o既有: 1.唔知幾錢o既叉燒餐包皮面夠甜.2. $16.00濃湯浸菜心苗湯都唔係太濃,算幾大碟3. $18.80o既藥膳雞腳同以往食開o既一樣咁腍.5. 蒜茸蝦春卷(大點)6. 蟹籽燒賣皇(精點)唔見有蟹籽喎.7. $20.80o既翠玉鮮蝦腸蝦仁好大隻,但仍有啲殼12. 四寶滑雞扎(大點)雞扎有蟹柳,魚肚,火腿同雞肉.8. $16.80o既生煎菜肉包特別o既有:4. 金紗米網腸(精點)原來係腸粉包住炸好用米網包o既蝦膠,食落,內裡係脆但我覺得有啲油’益’.一般o既有:9. $18.80鮮蝦菜苗餃成隻餃我食唔到蝦,只得菜苗.冇食到o既有:10. 鳳爪排骨飯(中點)冇o黎到o既有:11. $17.80o既XO醬炒蘿蔔糕服務:都唔錯,密密斟水同收o野,就連上菜o既亞姐都好好笑容,同介紹金紗米網腸係咩o野o黎.埋單$266.00

正常o既有:
1.唔知幾錢o既叉燒餐包
皮面夠甜.

2. $16.00濃湯浸菜心苗
湯都唔係太濃,算幾大碟

3. $18.80o既藥膳雞腳
同以往食開o既一樣咁腍.

5. 蒜茸蝦春卷(大點)

6. 蟹籽燒賣皇(精點)
唔見有蟹籽喎.

7. $20.80o既翠玉鮮蝦腸
蝦仁好大隻,但仍有啲殼

12. 四寶滑雞扎(大點)
雞扎有蟹柳,魚肚,火腿同雞肉.

8. $16.80o既生煎菜肉包

特別o既有:
4. 金紗米網腸(精點)

一般o既有:
9. $18.80鮮蝦菜苗餃
成隻餃我食唔到蝦,只得菜苗.

冇食到o既有:
10. 鳳爪排骨飯(中點)

冇o黎到o既有:
11. $17.80o既XO醬炒蘿蔔糕

服務:

埋單$266.00
2012-03-18
$53.20 (早餐)
2012-01-21 94 浏览
捱過了兔年又來到新一年了,預祝大家新年快樂今天收爐,老闆請我們一起到附近的海港吃團年飯。訂了枱,6:30pm來到的時候已經人山人海,被安排坐在近門口的位置。柯打了8道菜,很快便送來了。首先來的是咕嚕肉,送來時已經聞到濃烈醋酸味。吃下一塊肉,果然很夠味,甜酸平衡得很好,開胃醒神!隨後的豆苗也不錯,算是嫩滑,加上金菇醬料有助提味。冬天必吃的糯米飯,香口足料,口感綿糯,但又不會太過油膩。這個是當天最喜歡的菜。熱辣辣的上枱,雜菌和木耳十分入味,輕微焦的雞脾菇有點脆口,很好吃又很好下飯。主角千層腐竹咬下去很有層次感,一層一層的像蜂巢豆腐,但口感又像玉子般嫩滑,好吃!吃了一輪濃味的菜,吃清淡的菜芯特別好吃。菜芯鮮嫩爽脆,沒有任何調味依然好吃!燒鵝是這裏的得意菜色,吃下果然皮脆肉嫩,也有肉汁不會太乾。想不到雞肉也挺好吃的,肉煮得剛好,骨帶紅,肉嫩。這條魚真的不得了,真的有兩斤,來的時候把我們嚇倒!雖然體型很大,但是肉的肉質很嫩,新鮮有魚味,加上一大把蔥和蒸魚鼓油,很快便只剩下骨頭了。當天是團年飯高峰期,人多得背貼背坐,侍應也沒有心機理我們,匆匆上菜便急步離去。不過餸菜方面很滿意,好吃得來價錢也合理,
捱過了兔年又來到新一年了,預祝大家新年快樂

今天收爐,老闆請我們一起到附近的海港吃團年飯。
訂了枱,6:30pm來到的時候已經人山人海,
被安排坐在近門口的位置。
柯打了8道菜,很快便送來了。
甜酸咕嚕肉煲
首先來的是咕嚕肉,送來時已經聞到濃烈醋酸味。
吃下一塊肉,果然很夠味,甜酸平衡得很好,開胃醒神!
金菇豆苗
隨後的豆苗也不錯,算是嫩滑,加上金菇醬料有助提味。
臘味糯米飯
冬天必吃的糯米飯,香口足料,口感綿糯,
但又不會太過油膩。
雜菌千層腐竹
這個是當天最喜歡的菜。
熱辣辣的上枱,雜菌和木耳十分入味,
輕微焦的雞脾菇有點脆口,很好吃又很好下飯。
主角千層腐竹咬下去很有層次感,
一層一層的像蜂巢豆腐,但口感又像玉子般嫩滑,好吃!
清炒菜芯
吃了一輪濃味的菜,吃清淡的菜芯特別好吃。
菜芯鮮嫩爽脆,沒有任何調味依然好吃!
招牌燒鵝
燒鵝是這裏的得意菜色,
吃下果然皮脆肉嫩,也有肉汁不會太乾。
貴妃雞
想不到雞肉也挺好吃的,
肉煮得剛好,骨帶紅,肉嫩。
東星斑
這條魚真的不得了,真的有兩斤,來的時候把我們嚇倒!
雖然體型很大,但是肉的肉質很嫩,新鮮有魚味,
加上一大把蔥和蒸魚鼓油,很快便只剩下骨頭了。

當天是團年飯高峰期,人多得背貼背坐,
侍應也沒有心機理我們,匆匆上菜便急步離去。
不過餸菜方面很滿意,好吃得來價錢也合理,
有機會會平日再來光顧的。
2012-01-17
团年饭