2021-11-02
朋友知道最近佐敦新開左間過江龍北海道居酒屋就帶左我黎試下啦~ 餐廳位置雖然唔係話好就腳 但整體食物味道非常高質 值得一訪! 由於朋友同我dinner黎到都幾肚餓 我地正係叫左野食 下次有機會再黎既話想試下呢到既sake 軟棉蝦夷鹿肉漢堡兩食(味噌燒茄子)第一次食鹿肉漢堡 覺得同普通牛肉漢堡無咩分別 味道偏咸 有得配飯食會更佳土手味噌煮日本黑毛和牛內臟分別有牛腸、牛肚、牛肝、牛小腸等等不同部位 食落完住冇腥味 好似平時食開既牛肉咁 味道相對濃郁厚切牛舌平時好難食到好味既牛舌 但呢到既牛舌味道十分之出色 牛舌肥美入味 肉質雖軟稔 但帶有少少嚼勁 口感剛剛好 可惜我同朋友掛住係咁影相 如果再熱d食會更加美味白鰻魚鰻魚較厚身且帶有少少焦香味 外脆肉軟味道 十分可口海塩燒油廿魚鮫 油廿魚鮫油份充足 而且魚肉份量頗多 味道鮮甜嫩滑 香口惹味海鮮大阪燒無諗過呢個大阪燒十分足料 每啖都食到海鮮餡料 最鐘意呢個既大阪燒鋪溝滿沙律醬 岩哂重口味既我淳吟海鮮&蔥吞拿魚腩卷個人較喜歡淳吟海鮮卷 面層有海膽 三文魚子 吞拿魚蓉 卷物入邊則包裹住油甘魚 魚生相當豐富 超過推薦五點刺身拼盤刺身分別有三文魚 帶子
軟棉蝦夷鹿肉漢堡兩食(味噌燒茄子)
土手味噌煮日本黑毛和牛內臟
油廿魚鮫油份充足 而且魚肉份量頗多 味道鮮甜嫩滑 香口惹味
海鮮大阪燒
淳吟海鮮&蔥吞拿魚腩卷
五點刺身拼盤
刺身分別有三文魚 帶子 油廿魚 赤身同牡丹蝦 刺身相當新鮮 而且仲係厚切 尤其係油廿魚刺身 非常鮮甜肥美