2018-11-10 83 浏览
香港人鍾意打邊爐既程度都唔洗我多講,打邊爐既舖頭開到周圍都係,連本身賣家鄉雞或者粥既,都分分投入哩個火鍋競爭市場,可想而知香港人對打邊爐既普及程度同喜好有幾高。 最近我就試左湯•家既一人邊爐。覺得幾特別可以同大家介紹下。湯•家係用台式食店包裝既店舖,除左台灣出名既臭臭鍋,哩到仲可以試到台式經典小食同飲品。 臭臭鍋聽就聽得多不過就未食過,所以一於試下。望落雖然份量唔算大,不過配料都算多樣化,每款配料都有一至兩塊,血鴨、臭豆腐、貢丸,豆角、炸薯仔等等,仲會配多個飯或者米粉,數數下其實份量都唔少,對食量唔係特別大既食客,絕對夠飽。牛肉片都算幾新鮮,淥完食落都唔韌。朋友就點左個泰式海鮮,味道都唔錯,湯底有啲似冬陰公,不過就好清,冇油層。配料大致同臭臭鍋相同,主要多左蝦同青口。不過湯底唔同,出黎既效果都好唔一樣架!多啲人食可以試更多味道。哩到啲飲品都幾多選擇,食飯期間都見到好多人專程入黎買飲品拎走架。咁我哋就點左杯芝士凍頂烏龍同百香果綠妍。哩到既飲品味道都唔太甜。

泰式海鮮鍋

芝士凍頂烏龍茶
2018-10-29
2018-11-10 18 浏览
見到有d人排隊,個menu都幾吸引🤪入面有買好多唔同嘅特色野飲有唔同嘅醬料俾你自己調味☺️鹽酥雞扒$28簡直係必叫!唔會炸到皮同肉分開,個皮鬆脆,雞肉仲保持到肉汁😋日式味增鍋$98有豚肉,雞蛋,娃娃菜,椰菜,冬菇,云耳,金針菇,豆腐,豆角,粟米,炸薯仔,炸枝竹,蟹柳,嗚門卷同鵪鶉蛋😋豬香好重,吸收左味增埸底,更加好味🐷朋友叫咗沙茶牛肉鍋$108配料有牛肉,牛肉丸,娃娃菜,椰菜,云耳,金針菇,鮮冬菇,豆腐,豆角,粟米,炸薯仔,炸枝竹,嗚門卷,蛤蜊同鵪鶉蛋😋沙茶味好香好重,有少少辣,湯底幾濃郁🙊肥牛配沙茶,好夾👍🏻,滿杯菠蘿🍍$35好大杯😳飲落有淡淡的菠蘿香,果甜適中

見到有d人排隊,個menu都幾吸引🤪

入面有買好多唔同嘅特色野飲
有唔同嘅醬料俾你自己調味☺️

鹽酥雞扒$28

日式味增鍋$98

豬香好重,吸收左味增埸底,更加好味🐷

朋友叫咗沙茶牛肉鍋$108
沙茶味好香好重,有少少辣,湯底幾濃郁🙊

肥牛配沙茶,好夾👍🏻,

滿杯菠蘿🍍$35
好大杯😳飲落有淡淡的菠蘿香,果甜適中
有時候想打邊爐 但係大家想食嘅湯底又唔同一人一鍋就係最好嘅方法😝旺角新寶戲院附近開咗呢間一人鍋加有特色嘢飲嘅餐廳💁🏻‍♀️裏面有一個整嘅飲嘅區餐牌好清楚易明 選擇你自己想食嘅鍋 在選擇跟飯或者粉絲 嘢飲方面仲有依家好興嘅芝士茶😍叫咗個涼伴小青瓜做前菜$28夠爽口 小小辣 幾惹味😋沙茶牛肉鍋$108好香嘅沙茶味 叫咗小辣 味道唔錯 裏面都有好多唔同嘅配料好似牛肉牛肉丸娃娃菜冬菇豆腐炸魚皮等等配咗滷肉飯 肉量都幾多 撈飯食好正😋咖喱奶蓋鍋$108咖哩香重 但味道吾辣 有少少奶滑既感覺配料其實都差不多 主要係個湯底唔同咗肥牛切得幾薄 都幾入味配左粉絲☺️粉絲撈咖喱湯底好夾顧客可以因應自己鍾意嘅湯底口味而選擇芝芝桃桃🍑$39個芝士奶蓋幾厚身奶滑食落好滿足 桃味香又有果茶底好fresh ☀️
有時候想打邊爐 但係大家想食嘅湯底又唔同

個芝士奶蓋幾厚身奶滑
食落好滿足 桃味香又有果茶底
好fresh ☀️
2018-11-09 16 浏览
網絡上看到這裏的食評,知道這裏新開了一間不錯的臺式火鍋,今晚便來一試。地方夠乾淨,樓㡳又高,就算很多人都不會太吵。巴蜀烤魚煱$112,要了中辣,辣度偏高,香辣味濃,是台式麻辣,比較四川的麻辣就不算高,用上了黑鯇魚,鯇魚走過油,將肉汁鎖住了,就算放在麻辣鍋內很久,都不會過熟,配料有蜆、津白、腐竹、粟米、豆腐、鵪鶉蛋。還有一份粉絲可以放在鍋內一起吃。滿杯百香果$35,百香果味不算濃,配上青檸和茶香,味道尚可接受。酥炸花枝墨魚🦑丸$34,肉質夠爽口,內𥚃吃到墨魚粒,共六粒。

地方夠乾淨,樓㡳又高,就算很多人都不會太吵。

2018-11-09 8 浏览
友人推薦了這間食肆,加上看到這裡的食評不錯,我覺得麻辣烤魚適合我的胃口,便來試試。麻辣臭豆腐,麻辣味道不錯,臭豆腐夠軟滑,是一道開胃小食。麻辣烤魚鍋是一人份,鯇魚外表煎炸過,魚皮十分香脆,配料有蔬菜:木耳,金菇菜,冬菇,鵪鶉蛋,配上一份粉絲,不喜歡可以選飯或公仔麵。我點了小辣,辣度可以接受,不過越滾越辣,要加湯先可以吃,下次都是選微辣好些。鯇魚夠新鮮,吸收了辣味更加好。芝士莓莓,濃濃的芝士奶蓋,混合藍莓的味道,加上淡淡的茶味,是一杯不錯的選擇。一個吃一個,份量剛剛好,吃完不會肥。

麻辣臭豆腐,麻辣味道不錯,臭豆腐夠軟滑,是一道開胃小食。

一個吃一個,份量剛剛好,吃完不會肥。
2018-11-09 10 浏览
一家三口在旺角行街,見到食店門口的招牌,有巴蜀烤魚鍋,再睇下還有很多味道的鍋底,在門外看裡面又不似一般的火鍋店,於是入店試試味道如何。有九種不同味道的鍋底,3人共選左三個鍋沙茶牛肉,日式味增和泰式海鲜。一爐一煱 ,很衛生啊!沙茶牛肉煱,煱底有菜,豆角,薯仔,炸枝竹,雲耳,金菇,還有炸魚皮,當然有主角肥牛,慢慢滚,慢慢吃,很和味。泰式海鮮煱,大大隻蝦,鮮味十足。每個煱可配白飯,公仔麵或粉絲。有多種小吃,點了酥炸花枝墨魚丸和涼拌小青瓜。花枝丸味道十分好啊。吃一個煱加點小吃已很滿足。再來一杯果味濃郁的飲品,滿杯红柚子,兩大片西柚在杯中,賣相十分漂亮啊 ! 啖啖是西柚汁打成的沙冰, 更有柚子肉,值得一飲。滑滑的芝士茶,滿杯菠蘿,十分滿足的飲品。各式各樣煱品小食飲品

一爐一煱 ,很衛生啊!

泰式海鮮煱,大大隻蝦,鮮味十足。
每個煱可配白飯,公仔麵或粉絲。

吃一個煱加點小吃已很滿足。

滑滑的芝士茶,滿杯菠蘿,十分滿足的飲品。

各式各樣煱品

小食

飲品
剛好與老公🍋在旺角下班💼,會合了他後馬上開始覓食🤔,經過了一家台式食店🇹🇼,好奇心俱使下就進去了😉。小店主打一人一鍋🍲,除了台灣地道臭臭鍋外😍,還有8款火鍋湯底😲,另有多款台式小食及飲品🍹。店子裝潢簡潔✨,燈光鮮明💡,感覺還蠻好的😌。鹽酥雞扒🐔:雞肉厚實多汁🤤,炸漿不會太厚的👌,外層口感酥脆😋,味道濃郁💝。招牌臭臭鍋🙊:其實臭味不算很濃烈😅,與港式炸臭豆腐差很遠🤣,所以還沒嚐過的😊,千萬不要被它的名字嚇跑😘。湯底由沙茶醬🧡、豆瓣醬等調成🖤,配料包括了臭豆腐♨、牛肉片🐮、米血糕🍙、鴨血💉、滷大腸🐽等台式地道小食🇹🇼。台式的臭豆腐不經油炸🔥,所以入口不會太膩😁,臭味是蠻討好的😄;米血糕是好像是從台灣進口的🛬,口感煙韌😍,也算不錯👍;滷大腸爽脆彈牙😋,味道也頗入味👌。沙茶牛肉鍋🐮:湯底有著濃郁的花生醬和沙茶味道🤩,配料則有牛肉🐮、牛肉丸🐄、雲耳👂、豆角等🥦,滿滿的一鍋🍲,再加上人妻🐷最愛的粉絲🍜,最後還是要老公🍋幫忙完成🤭。百香果綠妍🍵:用上了真.百香果💖,入口酸酸甜甜的🤤,香氣十足😍,再配上了淡淡的茶香😌,解膩推介🌟。芋香珍珠奶茶🍼:口感幼滑👍,加上珍珠煙韌有嚼頭😋,老公🍋表示滿意🈵。總結
店子裝潢簡潔✨,燈光鮮明💡,感覺還蠻好的😌。
招牌臭臭鍋 // 粟米
沙茶牛肉鍋🐮:湯底有著濃郁的花生醬沙茶味道🤩,配料則有牛肉🐮、牛肉丸🐄、雲耳👂、豆角等🥦,滿滿的一鍋🍲,再加上人妻🐷最愛的粉絲🍜,最後還是要老公🍋幫忙完成🤭。
沙茶牛肉鍋 // 牛肉
沙茶牛肉鍋 // 牛丸
沙茶牛肉鍋 // 沙白
沙茶牛肉鍋 // 娃娃菜
沙茶牛肉鍋 // 冬菇
芋香珍珠奶
總結:其實每鍋的份量也蠻多的😲,位置於旺角中心地帶📍,這個價錢並不過份🤔,想要在香港來點台灣風味的🇹🇼,真的不妨一試喔😉~
2018-11-01
沙茶牛肉鍋 // 娃娃菜
沙茶牛肉鍋 // 冬菇
芋香珍珠奶
2018-11-07 16 浏览
今日同好友去波鞋街shopping, 行完街梗係要食晚啦。行過見到有間餐廳叫「湯·米」,一於入去試吓。 朋友叫咗個《超牌臭臭鍋 $108》。而且我就叫咗個《韓國泡菜鍋 $118》。一人一鍋, 好過癮, 這個泡菜鍋同韓式泡菜鍋有點不同。味道主要是泡菜味,是沒有芝士和韓式麵豉醬的。鍋裡同樣是有豬肉和蔬菜,留意豬肉要煮熟才可以進食,所以唔好心急慢慢煮熟呀!當全部材料都煮好,撈埋個即食麵一齊食,好正!我哋仲叫咗《柚子蜜雞翼 $26》 同《酥炸花枝墨魚丸 $34》做小食。 雞翼和花枝丸都是我最喜愛的小食之一,所以要必食啦! 雞翼是炸的,加上柚子蜜,食落有濃濃的柚子香甜,外脆內軟, 好正, 而味道亦配搭真得不錯。墨魚丸亦是炸的,灑上少少鹽,咸咸香香,好好味。我們點了《超級水果綠妍 $37》 ,口味豐富, 有多款水果,至於茶底非常特式, 好好味, 有獨特茶香風味,值得推介,大家不仿試一試!

朋友叫咗個《超牌臭臭鍋 $108》。

而且我就叫咗個《韓國泡菜鍋 $118》。

雞翼和花枝丸都是我最喜愛的小食之一,所以要必食啦!

墨魚丸亦是炸的,灑上少少鹽,咸咸香香,好好味。

次次經過旺角呢個鋪位.. 都見到大批人潮係門口八卦之下上網search XD 先知原來係一間新開既台式火鍋店今晚特登約朋友黎試下佢有幾正... 會成日都咁多人排隊!🙆‍♀我同朋友兩個人大約7:30去到, 前面要等5張枱等左大約20分鐘都入到~~ 算幾快!幾鐘意呢度個環境.. 有d台式小清新既感覺, haha, 而且又夠光猛~~同埋雖然食火鍋為主, 但係都保持到乾淨喎~~睇黎呢度d姐姐功不可抹~~ 但服務態度就有待改善XD(咁如果服務態度同環境衛生只可以二揀一既話.. 我都係會揀環境衛生既!!)Menu簡而清:: 一張係火鍋 (臭臭鍋之外仲有好多湯底口味)一張係台式小食🤩最後一張就係飲品喇!🥤🥤想講呢度既食物固之然吸引... 但其實飲品先最令我心心眼😍連勁hit既芝芝乜乜都有!! 仲有黑糖珍珠鮮奶🥛當然都有傳統既台式飲品選擇~~火鍋湯底一共9款, 當中只有3款係唔辣既~同行朋友非常食得辣... 自然揀左巴蜀烤魚鍋$112🌶而唔食辣既我... 見到 沙茶牛肉鍋$108 明明有一隻辣椒但偏偏任性地叫了! (後尾先發現原來有得揀辣度🤣由唔辣到勁辣分為6級...)落單後大約10分鐘左右就有野食喇
次次經過旺角呢個鋪位.. 都見到大批人潮係門口
我同朋友兩個人大約7:30去到, 前面要等5張枱
等左大約20分鐘都入到~~ 算幾快!
同埋雖然食火鍋為主, 但係都保持到乾淨喎~~
睇黎呢度d姐姐功不可抹~~ 但服務態度就有待改善XD
一張係台式小食🤩
最後一張就係飲品喇!🥤🥤
想講呢度既食物固之然吸引... 但其實飲品先最令我心心眼😍
連勁hit既芝芝乜乜都有!! 仲有黑糖珍珠鮮奶🥛
當然都有傳統既台式飲品選擇~~
巴蜀烤魚鍋
火鍋湯底一共9款, 當中只有3款係唔辣既~
同行朋友非常食得辣... 自然揀左巴蜀烤魚鍋$112🌶
沙茶牛肉鍋
落單後大約10分鐘左右就有野食喇~!!
賣相很不錯... 而且鍋送到面前時已經係處於熱烘烘既狀態~~ 好引起到我地食慾😝
所以唔好意思... 無乜影好多相就起動啦!!🥢🥢
想講呢隻小辣其實都勉強接受到... 只不過係要一路食一路飲凍野!!😂
沙茶牛肉鍋
牛肉分量剛剛好 大約有6-8片~~ 肥瘦均勻有牛香, 不錯~
另外鍋入面有唔少金菇, 菜, 豆腐同木耳~~
全部食材都非常索味呢😋
沙茶湯底惹味得黎唔過濃.. 食完都唔多覺有好口乾既感覺!!
想講呢個一人一鍋其實真係好飽下
配料多到爆!! 見到隔離枱都係食唔晒🤪
沙茶牛肉鍋
因為每個鍋都跟一碗白飯/粉絲架 : )
識揀一定揀粉絲😂😂索晒味.. 好容易就KO晒一碗😂
巴蜀烤魚鍋
朋友既烤魚鍋我唔敢試😂😂望到紅色的湯底已經感覺會好辣.. 但賣相確係唔錯
台灣夜市小香腸
為食既我地仲加左2款小食😛
分別係鹽酥雞扒$28台灣夜市小香腸$26 (小食價錢更加合理!!)
台灣腸一上枱時發現竟然無配蒜片😶😶的確失望左一下
(正宗的食法係一定要配大量生蒜頭一齊食架....) 好彩食落去香腸口感同味道都有係台灣食既風味
調味料
雞扒竟然幾大份!! 酥炸得不錯, 味道亦覺咸香 !!
只係怕油膩既我略嫌炸粉過厚
芝芝桃桃
最後係非常值得注意既芝士飲品!!🧀 覺得淨係黎飲野都吸引!!
朋友叫的 芝芝桃桃$39 面層的芝士奶蓋的確拍得住東喜茶! (Sorry... 我仲未試到喜茶🙊)
奶蓋充滿芝士同奶既咸香 ...但濃度剛好, 唔會膩
質感係中等厚度, 個人覺得係岩岩好~
桃味突出但同時有D過甜,,,, 建議大家可以揀少糖或半糖!
芝士四季春
我本來係想叫芝芝莓莓可惜已經賣晒😭 所以轉試 芝士四季春$33
未試過其他地方既四季春 但我幾鐘意呢款飲品: ) 享受到醇茶之外, 又可以解解滯
屬於較light既一款 (當然面頭既奶蓋又增加返罪疚感啦XD 但係人生咁樣先至平衡嘛😉)
食左咁多野食到勁飽先$381 ... 性價比確係幾高既
睇黎黎緊都要繼續加入呢一個排隊行列喇....
2018-10-10
台灣夜市小香腸
芝士四季春
2018-11-07 25 浏览
今日同朋友喺旺角睇完戲肚餓見到有間裝修都幾靚既食店就入去原來係一人一鍋黎有9種唔同既鍋另外飲品選擇都算多我揀左臭臭鍋朋友就揀左烤魚鍋仲嗌左台灣香腸同兩杯台式飲品兩個鍋好快就黎到聞到個湯底好濃味配料超多臭臭鍋有唔少得既臭豆腐大量牛肉米血糕鴨血豬大腸台灣貢丸唔同既菜同埋菇等等最有誠意係竟然仲有鵪鶉蛋同蜆配埋粉絲真係超滿足另外烤魚鍋就有超大舊煎魚好滑一啲都唔腥其他配菜就同臭臭鍋差唔多岩哂送飯呀未開始食啲香腸已經到左皮脆又多汁好似去左台灣咁飲品就係超級水果綠研同埋爆檸四季春睇到已經知道落足料啦抵飲埋單都係每人百幾蚊超抵食下次經過就算食唔落野都要買野飲呀
今日同朋友喺旺角睇完戲肚餓

埋單都係每人百幾蚊
超抵食
下次經過就算食唔落野都要買野飲呀
2018-11-06 13 浏览
火鍋可以話係香港人ge至愛,臨近冬天,天氣都變得有點涼,令人想一吃邊爐ge感覺又返黎。去開旺角想試下d新野,見到湯米係主打台灣臭臭邊爐就決定入去一試。時間仲早,大概只坐滿左3 4張枱,坐耐左就全場爆滿,仲有人等位。等位期間可以係門口到order野飲,咁就唔怕等到口渴飲品選擇多,喜歡去大陸飲喜茶ge朋友可以黎呢到叫杯芝士莓莓,一樣足料。但不喜甜ge朋友建議叫少甜半甜會更佳芝士莓莓 $39 ( 評分 7/10) 我男朋友因爲不太好甜野關係,所以只係叫左3分甜ge滿杯紅柚子滿杯紅柚子 $35 (評分 7/10)叫左少甜關係,更能品嘗到柚子ge香味,又有柚子肉,口感一流menu 上ge 鍋物選擇多,我樣樣都想試呢。沙茶牛肉鍋 $108 (評分 7/10)加入粉絲完美吸收湯ge精華,非常惹美。客人可以揀粉絲,麵,白飯。 鍋裏頭有豆腐,椰菜,魚片,娃娃菜,木耳,冬菇,多不勝數,可以食到唔同種類ge野,鍾意食重口ge朋友可以叫呢個另外如果想再重口d,枱面上有sauce比大家加,蒜蓉我至愛,點可以唔加日式味噌湯 $98(評分 7/10)男朋友叫左個豬肉ge味噌鍋,湯頭相對無咁重口,但可以自己令外加sa

芝士莓莓 $39 ( 評分 7/10)

滿杯紅柚子 $35 (評分 7/10)

叫左少甜關係,更能品嘗到柚子ge香味,又有柚子肉,口感一流

menu 上ge 鍋物選擇多,我樣樣都想試呢。

沙茶牛肉鍋 $108 (評分 7/10)

日式味噌湯 $98(評分 7/10)

男朋友叫左個豬肉ge味噌鍋,湯頭相對無咁重口,但可以自己令外加sauce。 男朋友鍾意加蒜蓉後ge味,因為佢太愛重口味喇

豬肉份量多,仲有粟米,鳴門卷,見男朋友一口接一口咁吸入呀

2018-10-11
  • 沙茶牛肉鍋
2018-11-06 17 浏览
🌬 秋風起 又到了瘋狂打邊爐的季節旺角嘅湯·米除左招牌臭臭鍋外仲有一系列芝士同水果茶系列芝芝莓莓酸甜交雜 好refreshing唔洗上深圳都飲到🍓芝芝莓莓喇yeahhhhhh!!臭臭鍋啲料多到火鍋塔咁湯底幾香濃 肥牛口感唔錯不過餸嘅款式唔係話十分之多樣化如果除左蔬菜外可以再多啲火鍋料嘅款式就更好-Taste: 👅👅👅Value for Money: 💰💰💰1/2Service: 👌🏻👌🏻👌🏻(on a scale of 0-5 emojis)
🌬 秋風起 又到了瘋狂打邊爐的季節

旺角嘅湯·米除左招牌臭臭鍋外
仲有一系列芝士同水果茶系列
芝芝莓莓酸甜交雜 好refreshing
唔洗上深圳都飲到🍓芝芝莓莓喇yeahhhhhh!!

臭臭鍋啲料多到火鍋塔咁
湯底幾香濃 肥牛口感唔錯
不過餸嘅款式唔係話十分之多樣化
如果除左蔬菜外可以再多啲火鍋料嘅款式就更好
Taste: 👅👅👅
Value for Money: 💰💰💰1/2
Service: 👌🏻👌🏻👌🏻
(on a scale of 0-5 emojis)
2018-11-06 17 浏览
原本想試下台灣風味一人一鍋,結果中午去到系冇既,中午得台式套餐,面或者飯,可以加配各種台灣小食,野飲都好豐富,于是決定試下吧,反正都來了。台式滷肉飯系我去開台式餐廳必點的食物。今天試下煎雞腿扒滷肉飯。餐具好靚,雞腿扒同飯系分開上。雞腿扒,比其他部位雞肉口感要嫩,大大塊,十分入味,送飯一流。滷肉不算肥,食到瘦肉粒粒,滷水撈飯很好。不過滷肉如果再多少少就更好了。可以加配小食,我地加左花枝丸,柚子蜜糖雞翼,花枝丸彈牙可口,脹卜卜好大粒。柚子蜜糖雞翼的柚子味好出,甜蜜的柚子蜜糖汁包住雞翼,特別好味,連我呢個平時唔食雞皮的人,也會食左少少雞皮貪口癮。台式香腸皮脆脆,偏甜,有特殊的香辛味,好有台灣味,不算肥,食多d都不怕,如果提供生蒜就更好了。飲品可以跟餐加料也可以單點,我地想試下特色招牌,就選擇單點。芝士凍頂烏龍同芝士茶茶八號有d似,不同的是芝士凍頂烏龍有搖勻,芝士味比較浓。茶茶八號系芝士奶蓋與茶分層,茶味比較濃。

餐具好靚,雞腿扒同飯系分開上。

2018-10-29
  • 台灣夜市小香腸
  • 芝士茶茶八號
  • 柚子蜜雞翼
  • 香煎雞腿扒滷肉飯
2018-11-06 7 浏览
話時話旺角開咗間新嘅台式打邊爐,仲有好多台式飲品,裏面位置非常寬敞,幾舒適。每人揀左一個過,其實選擇都幾多,好難諗,咁啱想食韓國嘢,就揀韓式泡菜鍋。朋友就揀招牌臭臭鍋。韓國泡菜鍋$112豚肉,餃子,韓國泡菜,公仔麵,年糕,娃娃菜,椰菜,雲耳,金針菇,鮮冬菇,豆腐,豆角,粟米,炸薯仔,炸枝竹,醃春蛋,鳴門卷裏面好多配料,個湯底都幾濃郁嘅香味,好多配料,勝在夠多,其實唔太特別。招牌臭臭鍋$108臭豆腐,牛肉片,米血高,鴨血,滷水大腸,台灣公園,娃娃菜,椰菜,雲耳,金針菇,鮮冬菇,豆腐,豆角,粟米,炸薯仔,蛤蜊,炸枝竹,醃春蛋,鳴門卷呢個就特別好多,臭豆腐味好濃仲比較結實FEEL,米血糕好香!!湯底臭臭地,好正!!花枝墨魚丸$34小食超香,外表金黃內面又彈牙又爽口!仲有D墨魚粒粒,真有口感。芝芝莓莓 $39 味道淡淡的莓味,甜味OK不是太濃,合格!芝芝茶茶八號$34 朋友飲,睇樣唔錯。

韓國泡菜鍋$112

招牌臭臭鍋$108

芝芝莓莓 $39 味道淡淡的莓味,甜味OK不是太濃,合格!

芝芝茶茶八號$34 朋友飲,睇樣唔錯。
2018-11-06 20 浏览
I usually don’t like the fruit beverages in HK as the quality is generally poor- either diabetic-range sweet or completely tasteless lolThis strawberry drink I had at this MK restaurant today was better than I expected. Rich in strawberry flavour and not overly sweet. Love the icy texture as well. hkfoodtour’s official verdict: Convenient location to stop for a drink if you aren’t free to go to Shenzhen.