2019-03-08
放假同老公喺尖沙咀行完街,正當唔知食嘜好,抬頭見到對面街2樓餐廳環境格局不錯,於是行去睇睇餐牌,老公見係四川菜,鍾意食辣嘅佢,兩眼發光,於是上去試一試侍應好有禮貌咁招呼我哋坐近窗口位置,叫咗個菊花茶,茶香充滿菊花味,不錯!干鍋牛肉粒賣相不錯,紅紅嘅辣椒加上綠綠嘅青椒,牛肉粒好juice, 咬落有小小嘅麻辣香味霸王辣子雞辣子雞食落香口,炸得脆脆的,加入脆卜卜嘅腰果,口感更好,我唔係太食得辣,呢個辣到剛剛好,但對於嗜辣的老公,就有點小兒科香油萵筍絲萵筍新鮮碧綠,入口感覺到香油加上爽口嘅萵筍,清新可口,分量唔大,兩個人吃剛剛好蒜泥白肉份量唔多,但恰到好處,因為油脂部份比較多,食完一塊唔會覺得好油膩,原來內裏包住一片青瓜,減去油膩感,肉同青瓜都切得輕薄,師傅刀工有一手👍🏻價錢唔算貴,下次可以再嚟幫襯
干鍋牛肉粒
霸王辣子雞
香油萵筍絲
蒜泥白肉
價錢唔算貴,下次可以再嚟幫襯