2023-08-29 24 浏览
荃灣郁係一個好多野食既地方,今次黎到荃灣去左一間居酒屋食野 環境氣氛十分有味道,復古日系風格。黑豚豆腐鍋黎呢到一定要叫一個火鍋,湯底濃陏,有豆味, 配有豆腐, 蔬菜金菇同粉絲。黑豚肉量多 ,肉質鮮嫩, 配埋雞蛋又香又滑。水母刺身十分新鮮,味道清甜,帶有檸檬嘅香味,配有炸菜,口感十分彈牙、爽口又滑溜 ,做前菜十分推薦 明太子雞翼 明太子釀的量多,少少辣,有咸香味, 雞翼十分肥美 ,多肉汁。 阿波尾雞翼外皮燒得焦香,保留到有肉汁,肉質滑。好香燒烤味,加埋醬油蛋汁十分好食。 自家手作雞肉棒雞肉棒混有雞軟骨十分有咬口,配有醬油蛋黃,入口更滑。雞肉棒十分大包滿雞肉軟骨令口感變得豐富 炸廣島蠔炸蠔十分大件,炸到好香脆,炸粉唔太厚,蠔身嫩滑,蠔香味重。 煙燻豬肝十分特別既菜色,豬肝咸香,口感十分幼滑,帶有煙燻味,同鵝肝有相似,十分推薦 炸串鵪鶉蛋夠軟蛋味濃,配埋醬料十分夾。秋葵新鮮鮮嫩,炸得好香脆。蓮藕十分爽口,口感粉嫩十分推薦。 刺身叫左油甘魚吞拿魚同帶子,樣樣都大大件,份量十分足,未見過咁厚既刺身,肉質鮮嫩,帶子十分新鮮。 飲品叫左清酒同青蘋果特飲,清酒入口十分香米味,易入口,同食物味道十分夾。
荃灣郁係一個好多野食既地方,今次黎到荃灣去左一間居酒屋食野

環境氣氛十分有味道,復古日系風格。

黑豚豆腐鍋
黑豚肉量多 ,肉質鮮嫩, 配埋雞蛋又香又滑。

水母刺身
 ,做前菜十分推薦

明太子雞翼

阿波尾雞翼

自家手作雞肉棒
軟骨令口感變得豐富

炸廣島蠔
炸蠔十分大件,炸到好香脆,炸粉唔太厚,蠔身嫩滑,蠔香味重。

煙燻豬肝

炸串
鵪鶉蛋夠軟蛋味濃,配埋醬料十分夾。
秋葵新鮮鮮嫩,炸得好香脆。
蓮藕十分爽口,口感粉嫩十分推薦。

刺身

青蘋果特飲 好香青蘋果味,配左梳打水,十分岩解膩,十分清新。

總體十分推薦,好有日本味道,放工同朋友黎飲下酒食下野十分享受。
2023-08-27 24 浏览
📍瀛燒居酒屋 (荃灣)🏮平日夜晚黎食都滿座,個居酒屋嘅環境都好有特色,真係好似去左日本嘅居酒屋咁,放滿晒酒同旗仔燈籠😚❤️海膽甲羅燒 ($108)呢個係奢侈嘅配撘,食每啖飲團都配上一啖海膽同蟹膏😍味道非常濃郁❤️三點盛盒 ($138)(三文魚 3切、赤身2切、帆立貝)特別一讚係三文魚油脂分佈好均勻,好肥美❤️飛魚籽玉子燒 ($98)玉子燒旁邊有個蘿蔔蓉就更加易入口❤️日式冷牛舌 - 冷盤 (半份) $49❤️明太子雞翼 ($28)明太子釀雞翼呢個配搭都好新鮮,都好有驚喜一食落去滿滿嘅明太子☺️❤️阿波尾雞翼 ($29) - 左之前都無聽過阿波尾雞,原來係走地雞,肉質會相對有彈性啲,同脂肪含量會低啲嘅自家手作雞肉棒 ($45) - 右 每次食居酒屋都會試雞肉棒,呢個雞肉棒入面有啲軟骨咁樣,好有口感,點埋個蛋漿就又滑又好食啦😽❤️炸串sss 🫶🏻 呢個炸到好脆 啲粉漿又唔會話太厚- 蓮藕 ($22) 啲蓮藕仲係有絲架- 日本宮崎腸 ($22)- 鵪鶉蛋 ($22)- 沙錐魚 ($38) 個魚肉好滑唔會話過熟❤️黑白啤 ($68)❤️青森蘋果果汁汽酒 ($58)如果唔鐘意飲酒精嘅女仔,就會鐘意飲呢隻,好似飲緊蘋
📍瀛燒居酒屋 (荃灣)🏮

❤️海膽甲羅燒 ($108)

❤️三點盛盒 ($138)
(三文魚 3切、赤身2切、帆立貝)
特別一讚係三文魚油脂分佈好均勻,好肥美

❤️飛魚籽玉子燒 ($98)
玉子燒旁邊有個蘿蔔蓉就更加易入口

❤️日式冷牛舌 - 冷盤 (半份) $49

❤️明太子雞翼 ($28)
明太子釀雞翼呢個配搭都好新鮮,都好有驚喜
一食落去滿滿嘅明太子☺️

❤️阿波尾雞翼 ($29) - 左

自家手作雞肉棒 ($45) - 右

❤️炸串sss 🫶🏻
呢個炸到好脆 啲粉漿又唔會話太厚
- 蓮藕 ($22) 啲蓮藕仲係有絲架
- 日本宮崎腸 ($22)
- 鵪鶉蛋 ($22)
- 沙錐魚 ($38) 個魚肉好滑唔會話過熟

❤️黑白啤 ($68)

❤️青森蘋果果汁汽酒 ($58)
如果唔鐘意飲酒精嘅女仔,就會鐘意飲呢隻,好似飲緊蘋果汁咁

• 明太子雞翼
  • 三點盛合
  • 炸串
係荃灣嘅一條車房街嘅盡頭,有一間掛住日式燈籠嘅居酒屋🏮🏮🏮入面裝修都好和風,好有feel 🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵一入到去就感受到地道嘅港式服務🤣睇吓有幾多客人留過羨影就知幾受歡迎👏🏻我叫咗杯白桃Sawa ,好香桃味好甜,好啱女仔飲👍🏻👍🏻👍🏻汁煮螺份量足夠,作為冷盆前菜啱啱好👍🏻👍🏻阿波尾雞胸軟骨阿波尾雞頸肉自家手作雞肉棒三款雞都有唔同口感&味道👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻蕃茄三文魚濃湯海鮮烏冬超足料👍🏻👍🏻👍🏻個湯好濃厚,好想飲埋佢🤣串炸有蓮藕、秋葵、日本白板魚蛋、雞肝、鵪鵫蛋海膽甲羅燒又係超足料,蟹膏+海膽+蟹籽重口味人士注意⚠️
係荃灣嘅一條車房街嘅盡頭,有一間掛住日式燈籠嘅居酒屋🏮🏮🏮

入面裝修都好和風,好有feel 🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵

一入到去就感受到地道嘅港式服務🤣
睇吓有幾多客人留過羨影就知幾受歡迎👏🏻

汁煮螺
份量足夠,作為冷盆前菜啱啱好👍🏻👍🏻

阿波尾雞胸軟骨
阿波尾雞頸肉
自家手作雞肉棒

三款雞都有唔同口感&味道👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

蕃茄三文魚濃湯海鮮烏冬

超足料👍🏻👍🏻👍🏻個湯好濃厚,好想飲埋佢🤣

串炸有蓮藕、秋葵、日本白板魚蛋、雞肝、鵪鵫蛋

海膽甲羅燒
又係超足料,蟹膏+海膽+蟹籽
重口味人士注意⚠️
我同朋友都鍾意食日本嘢,去開荃灣,路經呢間居酒屋二話不說就入咗去試下😋店舖唔係好大但係有兩層,而且樓底好高,牆身貼滿日本posters,佈置亦好有地道日本feel,配埋日文歌,感覺舒適👍日本直送原條季節>蓮子鯛魚刺身🐟原條鯛魚切片,魚身紮實,味道鮮甜爽口,配酸汁同配料(蔥花,蘿蔔蓉,薑蓉)大大提升刺身嘅鮮味😋清酒煮大蜆🦪重點推介!!! 噴火清酒煮蜆,湯好清甜,酒味又唔會太濃!最緊要係蜆肉大大隻脹卜卜,入口爆汁!食落真係好好味,好滿足!牛肉鐵板飯🐮日本珍珠米,同粟米,牛肉及配料直接用預熱佐鐵板上抬,牛肉都吾小,當淋上燒汁即刻咋咋聲,,自己攪拌至熟,熱辣辣好惹味,好滿足!另外叫咗2串炸物炸鵪鶉蛋同炸長腳蟹腳,兩樣都好好味,脆卜卜,送酒一流!我點咗最鍾意嘅梅酒,呢度嘅梅酒係店主自己用當造嘅日本梅釀製,啲梅大大粒!至於巨峰提子汽酒,酸酸甜甜,而且有氣,好易入口,女士一定鐘意🤩另外店舖依家做緊任飲放題,$199就可以享用指定日本清酒同日本三得利生啤無限時放題!!!最啱三五知己,朋友聚舊🍻🍶🥃

日本直送原條季節>蓮子鯛魚刺身🐟

清酒煮大蜆🦪

牛肉鐵板飯🐮

另外叫咗2串炸物
炸鵪鶉蛋同炸長腳蟹腳,兩樣都好好味,脆卜卜,送酒一流!

2023-08-17
  • 季節性蓮子鯛刺身
  • 清酒煮大蜆
  • 牛肉鐵板飯
2023-08-18 27 浏览
第一次嚟瀛燒居酒屋,有種隱世嘅感覺三點盛合($138) - 有三文魚、油甘魚同赤蝦,好新鮮水母刺身($58) - 爽口彈牙,有齊甜、檸檬酸同少少辣味,特別嘅位係加咗榨菜,口感更獨特黑松露玉子燒($98) - 燒得好滑,黑松露濃郁得嚟唔會搶晒蛋香味日本宮崎腸、雞肶肉、鵪鶉蛋($22、$24、$22) - 炸皮夠晒薄,點炸豬排汁食,味道好襯阿波尾雞翼、明太子雞翼($29、$28) - 皮脆肉嫩,阿波尾雞翼特別好味辛味增牛筋肉鍋($168) - 牛筋肉好香,口感好好,湯底香濃,野菜又豐富又新鮮山桃白梨、白梨特飲($58、$32) - 山梨白桃sawa味香,兩杯都重白桃味,甜度啱啱好,清爽解渴晴天公仔同達摩都好得意,好有日本嘅感覺,天花仲擺咗好多唔同嘅日本酒居酒屋貼滿poster同掛滿燈籠,色彩非常豐富,感覺好有活力餐牌選擇好夠,亦有食物嘅畫點綴,好有心思居酒屋播輕快J-pop同動漫歌,感覺好chill,好有置身日本嘅感覺,幾正,環境好乾淨,舒適好坐,食物賣相吸引,又抵食,值得推介
第一次嚟瀛燒居酒屋,有種隱世嘅感覺

三點盛合($138) - 有三文魚、油甘魚同赤蝦,好新鮮

餐牌選擇好夠,亦有食物嘅畫點綴,好有心思

2023-08-17 18 浏览
今日同朋友喺荃灣廣場睇完戲,行過見到呢間居酒屋幾靚,幾有日本風味,於是就入去試吓食飯入到去真係以為自己入咗日本居酒屋,播緊嘅歌都係我哋耳熟能詳嘅日本歌,即刻有種返咗鄉下嘅感覺🥰🥰嗌咗兩杯嘢飲,分別係白桃梳打同埋白桃highball,Highball whisky味濃,但隻白桃味都十分之香。前菜我哋嗌咗水母刺身,感覺10分新穎,喺檸檬汁嘅配襯之下,酸酸地又爽口,幾開胃之後就係厚切刺身,大大件,就咁齋望都覺得滿足天婦羅蓮藕、秋葵、雞肝同雞髀肉賣相都幾靚,我哋最鍾意食雞髀肉,肉質鮮嫩呢個係特色燒飯團燒到外脆內軟,食到好飽肚😂😂😂 因為好大個呢個分別係烤羊架、阿波羅雞頸肉同埋手作雞肉棒最鍾意就係手作雞肉棒!加埋雞蛋好滑溜蟹膏蟹肉青瓜米紙卷啲蟹肉蟹膏好味嘅,不過側重晒喺其中一邊,如果佢喺中間就會令口感更好😊仲有呢個極新穎嘅海膽玉子燒,廚師都真係好大方,喺玉子中間加咗好大舊海膽,,第一次見到玉子燒入邊有海膽,成件事即刻高級好多😂😂😂荃灣都真係冇乜幾可見到有居酒屋,去唔到日本旅行,過嚟抒發下思鄉之情都唔錯🤭

嗌咗兩杯嘢飲,分別係白桃梳打同埋白桃highball,
Highball whisky味濃,但隻白桃味都十分之香。

之後就係厚切刺身,大大件,就咁齋望都覺得滿足

天婦羅蓮藕、秋葵、雞肝同雞髀肉
賣相都幾靚,我哋最鍾意食雞髀肉,肉質鮮嫩

呢個係特色燒飯團
燒到外脆內軟,食到好飽肚😂😂😂 因為好大個

呢個分別係烤羊架、阿波羅雞頸肉同埋手作雞肉棒
最鍾意就係手作雞肉棒!加埋雞蛋好滑溜

蟹膏蟹肉青瓜米紙卷

2023-08-15 24 浏览
小妹從來都無去過居酒屋,香港價錢太貴☹️經多位朋友力推下就嚟到荃灣呢間居酒屋😝今日就初嚐居酒屋🥰店舖有兩層,可容納多人。座位都寬闊,座得舒服,好適合一大班朋友邊食邊談心🤫裝修好有日本風,擺設好多日本清酒🍶懷舊日本海報加埋懷舊日本動漫歌⛩️打開menu先知有咁多嘢食,刺身、串燒、炸物、鍋物等等…仲有啲季節魚刺身,最特別係有阿波尾雞/特別部位 食日本野點少得食刺身,今日可以展開黑洞胃🫃🏿立即嗌碟刺身盛三點盛合$138有三文魚、油甘魚、帶子,件件都厚身好肥美呀!帶子厚肉啖啖肉又鮮甜🤭 阿波尾雞翼$29明太子雞翼$28阿波尾雞翼多肉無乜油嘅感覺配上檸檬汁令雞翼既調味料更加突出,無骨明太子雞翼好飽滿,雞翼加明太子真係無得輸海膽甲羅燒$108蟹肉蟹膏再加海膽好豐富配上飯團,一啖飯一啖蟹膏好滿足☺️,表層有炙燒過令蟹膏食落味道很濃郁味噌廣島蠔鍋$178份量啱啱好大大隻蠔,湯底味噌湯唔會好咸,剛剛好,有菜有蠔比例👍🏻咁多炸物串燒最好就係飲啖湯暖身🔥飲完暖笠笠日式冷牛舌$49有芥末醬可沾,牛舌凍凍哋淋淋哋 好食,再沾上芥末更加好食,作為開胃菜唔錯一口和牛$29鵪鶉蛋$22沙錐魚$38三文親子$38炸物熱辣辣上

食日本野點少得食刺身,今日可以展開黑洞胃🫃🏿立即嗌碟刺身
三點盛合$138

一口和牛$29
鵪鶉蛋$22
沙錐魚$38
三文親子$38
炸物熱辣辣上枱,外層炸得幾脆,唔會好厚粉。兩串魚都好好食 啖啖肉而且保留到鮮嫩唔會炸到乾晒身。炸鵪鶉蛋都幾特別 ,一口和牛會配一個特別燒汁一齊上 ,沾上同和牛一齊食好夾 ,一定要試

白桃chu-ha$58
提子特飲$32
黎居酒屋點都要飲返杯燒酎同朋友一路聊個𣈱快一路送下酒菜,兩杯飲品都唔會好甜 啱啱好,食炸物是必須配酒!
  • 味噌廣島蠔鍋
  • 三點盛合
2023-08-08 20 浏览
啱啱忙完個大工程,經理話不如去飲酒消遣下,有人話去酒吧飲酒掟標,有人提議唱k,有人想打邊爐,我就諗起之前係網上都好多人推介過,一間位於荃灣享和街嘅「瀛燒」居酒屋,因為這間居酒屋除左食物吸引,環境好有日本feel,仲有清酒及啤酒放題,同免費掟標,當我講完之後全部人舉手贊成!嘻嘻,Go Go Go!內裡裝飾帶日本居酒屋feel,配合埋日文歌,感覺好放鬆。清酒、啤酒放題每位$199,飲3杯已經回本,確實係低。呢度有地下同閣樓,係閣樓玩可以自成一國,而標機就放在閣樓,一路玩一路飲飲食食。講下幾樣特式食品日本直送原條季節魚-刺身伊佐木鮮甜!油脂味好豐富!而且一啲都唔黏口!仲可以點酸酸地嘅醋,突顯伊佐木嘅天然甜味,仲可以加$38加工左啲魚骨,送酒無得頂呀。另有多款串炸物,鵪鵫蛋同沙錐魚。炸粉厚度適中,啖啖肉,一定要點上個燒物醬汁,令串炸物更惹味,加分不少。特色燒飯團($58)係居酒屋飲酒點少得每間餐廳都各具特色嘅燒飯團,今次嘅飯團好有份量,搭配上特製的日式照燒醬,飯團表面燒得卜卜脆,飯粒分明,紫菜,芝麻增加香味,啱哂鍾意食飯焦嘅人令人回味無窮,買單時經理都有幾分醉意,佢話等佢買單:多謝老闆。
2023-08-03
喺日本食過牛腸鍋之後就念念不忘,朋友今日介紹我去荃灣食一間隱世居酒屋「瀛燒居酒屋」,推介佢哋嘅牛腸鍋,一於就去試一試佢✌🏻去到餐廳門口已經見到差唔多坐滿晒人,好彩有訂位啫😆入面嘅裝修好有特色,同日本嘅居酒屋一樣,牆上貼滿日本嘅海報同埋掛咗日本嘅燈籠🏮最可惜聽日要返工,如果唔係一定試吓佢嘅$199啤酒同清酒放題🥲牛腸鍋牛腸、金菇、冬菇、雞髀菇、京葱、黃芽白、白菜、粉條一上枱會用個爐熱住等佢煲滾,湯底帶點微辣,牛腸偏瘦而冇羶味,咬落去煙煙韌韌帶油脂香,所有蔬菜都吸滿湯汁嘅味道,水準拍得住日本嘅牛腸鍋👍🏻刺身三點盛合三文魚、赤身、帆立貝三文魚充滿魚油香,入口柔滑肥美,帆立貝新鮮爽口,加上魚籽口感豐富飛魚籽玉子燒推介👍🏻入口絲滑充滿蛋汁嘅玉子燒加入飛魚籽,可以根據自己嘅喜好灑上蔥花同蘿蔔蓉,味道一流煙燻豬肝味道有啲似鮟鱇魚乾,配上蔥花同酸汁,入口細膩而香濃,非常適合送酒嘅小食串炸三文魚親子、日本白飯魚蛋、沙錐魚、日本青椒仔佢哋嘅炸串亦做得非常出色,炸粉唔會過厚,魚肉嫩滑,白飯魚蛋爽口彈牙,青椒仔外脆內軟串燒秋葵、番薯仔、冬菇最後我哋點咗幾串蔬菜,番薯仔香甜軟糯,冬菇香口又juicy,秋葵爽脆加

牛腸鍋
牛腸、金菇、冬菇、雞髀菇、京葱、黃芽白、白菜、粉條

刺身三點盛合
三文魚、赤身、帆立貝

飛魚籽玉子燒

煙燻豬肝

串炸
三文魚親子、日本白飯魚蛋、沙錐魚、日本青椒仔

串燒
秋葵、番薯仔、冬菇
最後我哋點咗幾串蔬菜,番薯仔香甜軟糯,冬菇香口又juicy,秋葵爽脆加上木魚花,大大提升咗蔬菜嘅清新味道

白桃燒酎
蜂蜜綠茶

📍瀛燒居酒屋 (荃灣)
荃灣享和街5-7號香城大廈地下1號舖

人均消費:$300-400
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2023-07-27 20 浏览
今晚同frd係荃灣附近食飯,搵間好坐嘅傾下計。前菜我地叫左三點盛合刺身,有三文魚,赤身同赤蝦。三樣都好新鮮,解凍解得好。仲叫左水母刺身,第一次食,有驚喜,好新鮮口感爽脆。加上d檸檬同d酸酸地嘅汁調味,好fresh 唔腥。叫左飛魚子玉子燒,好大份好有蛋味,食完都飽左一半。阿波尾雞頸肉串燒,好香,啖啖肉。叫左個辛味增牛筋肉鍋,呢個好足料啊,有好多舊重肉味嘅牛筋肉,底有大量菜,粉絲,菇。越煮越入味,雖然係辛味增,個人比較食得辣 覺得佢唔辣反而係香。最後仲叫左炸串,鵪鶉蛋,雞比肉,沙錐魚。配上醬汁成件事香口又唔油膩。而且新鮮炸好熱辣辣就最正。整體餐廳食物質素都好唔錯,而且都爆曬。但係服務好好,臨尾仲送粒糖比我地食。
今晚同frd係荃灣附近食飯,搵間好坐嘅傾下計。

叫左飛魚子玉子燒,好大份好有蛋味,食完都飽左一半。

阿波尾雞頸肉串燒,好香,啖啖肉。

2023-07-27 30 浏览
Ooo荃灣日式居酒屋ooO整間店貼滿了日式的海報 營造日本昭和年代的感覺配合日本音樂 充滿日式居酒屋的歡樂氣氛🥳OooooO🔸水母刺身 $174第一次食水母刺身 原來即是海蜇水母刺身非常爽口 配上檸檬汁更鮮甜OooooO🔸三點盛合 $128油甘魚肥厚 凡立貝鮮甜 大片赤身口感一流OooooO🔸海膽甲羅燒 $98豐富的蟹膏混入海膽 小編自己加了少許清酒 更美味😋蟹膏配飯團🍙 蟹膏份量多至可以食到2個飯團🍙OooooO🔸味噌廣島蠔鍋 $168五隻特大廣島蠔 勁好味鍋內配有大量蔬菜 旺菜非常入味CP 值高的一道菜👏🏻OooooO串炸黑豚腩 $24串炸沙錐魚(2件) $36豚肉好爽口 配啤酒岩晒OooooO🍶壺裝清酒300ml (冷) $68選清酒杯是不二的環節 整壺清酒份量甚多可以加到十杯 喜歡清酒喝少少就有酒意 不肥亦不帶汽👉🏻餐廳仲做緊$199 啤酒/清酒放題,臨離開先留意到餐廳仲有上層可以玩飛標,幾特別日本清酒食物配飛標機。
Ooo荃灣日式居酒屋ooO

🍶壺裝清酒300ml (冷) $68
選清酒杯是不二的環節 整壺清酒份量甚多
可以加到十杯 喜歡清酒喝少少就有酒意 不肥亦不帶汽

2023-07-24 30 浏览
喺荃灣行街發現到呢間小店☺️入面嘅裝修好有日本嘅感覺唔係話太肚餓,所以叫咗啲小食食下🎀沖繩咸牛肉玉子燒有5至6舊大大舊😍本身都好鍾意食玉子燒不過鹹牛肉好新穎😃新鮮熱辣,啲蛋好滑。當下想加塊麵包當咸牛肉蛋治😂😂😂另外,叫咗啲串燒🎀明太子雞翼 阿波尾雞翼兩款都係饟左餡料塞到2隻雞翼脹卜卜 啖啖肉我個人就覺得明太子味道惹味d🥳🎀天婦羅串🥰鵪鶉蛋3粒串埋一串好得意,冇試過。個口感好特別我估應該預先搵sauce同d蛋做過處理!好好食。🎀蓮藕大大塊 爽脆🎀日本宮崎腸腸本身肉味比較濃 個人推薦一定要試呢款🎀日本白板魚蛋形狀似波板糖🍭魚蛋非常彈牙👏🏻食落感覺似食緊墨魚膠或者煮帶子so amazing 🥳🥳🥳🎀罐罐燒 🎀上菜時先知原來係燒原隻生蠔打開個蓋要小心 因為個罐都係熱辣辣🤣店員都會叫趁熱食先。入面有2隻連殼生蠔好神奇既係我見唔到任何外加材料調味蠔肉已經起左 食落係鮮甜 不過唔知點解都食到蠔豉味應該就係罐燒既化學作用😂😂😂😂🎀燒依佐木魚朋友話想試下😊本身我個人唔太鍾意食魚,因為成日都好驚腥😭上菜嘅時候好新鮮,同埋分量都好大條😃出奇地肉質好鮮嫩啲皮又好脆!一啲腥味都冇🥰🥰食到好飽🤣下次想試吓佢其他唔同
喺荃灣行街發現到呢間小店☺️
入面嘅裝修好有日本嘅感覺

唔係話太肚餓,所以叫咗啲小食食下

🎀沖繩咸牛肉玉子燒

有5至6舊大大舊😍
本身都好鍾意食玉子燒
不過鹹牛肉好新穎😃
新鮮熱辣,啲蛋好滑。
當下想加塊麵包當咸牛肉蛋治😂😂😂

另外,叫咗啲串燒

🎀明太子雞翼 阿波尾雞翼
兩款都係饟左餡料
塞到2隻雞翼脹卜卜 啖啖肉
我個人就覺得明太子味道惹味d🥳

🎀天婦羅串🥰
鵪鶉蛋3粒串埋一串
好得意,冇試過。個口感好特別
我估應該預先搵sauce同d蛋做過處理!
好好食。

🎀罐罐燒 🎀

上菜時先知原來係燒原隻生蠔
打開個蓋要小心
因為個罐都係熱辣辣🤣

店員都會叫趁熱食先。
入面有2隻連殼生蠔
好神奇既係我見唔到任何外加材料調味
蠔肉已經起左
食落係鮮甜 不過唔知點解都食到蠔豉味
應該就係罐燒既化學作用😂😂😂😂

🎀燒依佐木魚

朋友話想試下😊
本身我個人唔太鍾意食魚,
因為成日都好驚腥😭

上菜嘅時候好新鮮,同埋分量都好大條😃
出奇地肉質好鮮嫩啲皮又好脆!一啲腥味都冇🥰🥰食到好飽🤣

下次想試吓佢其他唔同嘅熱鍋🥹
另外,原來佢樓上仲有位置
有得打機,同埋玩飛鏢😍
下次多啲人嚟就可以上去一次過玩

放工好肚餓,不如就響呢頭揾食,行過見到呢間舖頭,係一間居酒屋,好似幾好咁,於是入去睇睇!餐廳有兩層地方唔大唔細,睇落好有日本風格。坐得幾舒服,環境乾淨整齊。睇到餐牌好多嘢都想食,我就叫咗牛腸鍋,份量都唔少,鍋入面有牛腸,粉絲,冬菇,金菇菜,雞脾菇,大葱,苟菜,娃娃菜,紅辣椒。牛腸入面夠粉 煙韌彈牙。小食就叫咗自家手作雞肉棒,阿波尾雞翼。雞肉棒口感豐富淡淡肉,雞翼香噴噴燒得剛好金黃色。串炸物我叫咗日本宮崎腸,日本白板魚蛋,三文親子。(再配上燒汁),宮崎腸味道特別,似煙燻過,外皮炸得唔太厚,唔會膩。魚蛋彈牙夠爽!炸三文魚配上魚子最啱係送酒!本人酒量麻麻,點咗柸山梨巨峰Sawa氣酒,有水果味容易入口,味道都唔錯。

2023-07-19 34 浏览
實在太耐無食過日本野難得見到個門面超級日本風就決左入去試試店舖近荃灣廣場一帶所以坐西鐵黎都超方便的入到去環境都闊落裝飾都好別致好靚佢地的服務好好會好詳細講解食物教導點樣食會好d同埋出餐時間都好快👍今次叫左幾款小食首先 雞皮餃子平時的我真係麻麻地鐘意食餃子不過叫左所以就試下O! 點知ok wo !!! 裡面好軟林林外皮脆卜卜,唔油膩香港真係少見雞皮的餃子之後係一碟串燒有自家手作雞肉棒,牛舌芯,阿波尾雞肝雞肉棒外脆內軟,同埋好多汁,重點係蛋醬,一齊食係更好味!牛舌芯的厚度岩岩好!👍👍如果好鍾意食雞肝嘅人,應該會好鍾意依個串燒因為佢嘅味好濃郁,一咬落去陣味就散發出來!炸物點左秋葵,冬菇,朋友就喜歡秋葵,話炸得幾好,脆的,佢好喜歡依質感。而我就好鐘意冬菇,又大份,唔厚粉,係好味!😙叫左個熱食,辛味噌牛筋肉鍋依個係有少少的辣味不過我都ok ! 佢的牛筋肉炆得好入味!仲有佢的配料,粉絲同冬菇都好正!好滿足!飲品今次叫左生啤同青蘋果特飲凍凍的,好味好舒服!😆😆正今次想特別介紹日本直送原條季節魚~伊佐木刺身配有酸汁,有葱花蘿蔔蓉,口感即刻升華左!好特別呢!真係值得一試依個店都主打好多雞的唔同部位,幾特
實在太耐無食過日本野

O! 點知ok wo !!! 裡面好軟林林
外皮脆卜卜,唔油膩
香港真係少見雞皮的餃子

之後係一碟串燒

有自家手作雞肉棒,牛舌芯,阿波尾雞肝

雞肉棒外脆內軟,同埋好多汁,重點係蛋醬,一齊食係更好味!
牛舌芯的厚度岩岩好!👍👍
如果好鍾意食雞肝嘅人,應該會好鍾意依個串燒
因為佢嘅味好濃郁,一咬落去陣味就散發出來!

叫左個熱食,辛味噌牛筋肉鍋

依個係有少少的辣味
不過我都ok !

飲品今次叫左生啤同青蘋果特飲

凍凍的,好味好舒服!😆😆正

今次想特別介紹日本直送原條季節魚~伊佐木

刺身配有酸汁,有葱花蘿蔔蓉,口感即刻升華左!好特別呢!
真係值得一試

依個店都主打好多雞的唔同部位,幾特別!鐘意的可以黎試下
2023-07-11
2023-07-17 28 浏览
雞皮餃子:雞皮整得幾薄,炸得香脆又帶點煙韌,內餡滿滿,食落唔油膩。自家手作雞肉棒:雞肉棒size 幾大支,有肉汁,點上蛋黃同醬汁,蛋黃令口感更嫩滑,味道香濃。牛舌芯:鍾意厚切牛舌有口感,牛味香濃,唔韌內裏柔軟。雞肝:沒有內臟腥味,烤得剛好,外皮微微焦香,入面粉粉的。炸秋葵+冬菇:炸皮又薄又香脆,秋葵炸得乾身,冇菜青味,食落唔會濕濕淰淰。冬菇肉厚,肉嫩juice。伊佐木刺身:原條魚上檯,打卡一流。肉質結實有口感,唔係魚油味重嘅魚,反而係鮮甜爽口。可以wasabi 配醬油,另外有薑蓉、蘿蔔蓉,蔥花同酸汁提供。比較喜歡點少少酸汁,感覺更清新。辛味噌牛筋鍋:牛筋牛腩份量十足,還有不少蔬菜同薯粉,滿滿一鍋大滿足。薯粉吸收湯汁後變得QQ又入味,好食。野飲叫左青蘋果特飲同生啤。呢度環境充滿日本風情,座位闊落,同朋友吹水邊食邊飲非常舒服。
牛舌芯:鍾意厚切牛舌有口感,牛味香濃,唔韌內裏柔軟。
雞肝:沒有內臟腥味,烤得剛好,外皮微微焦香,入面粉粉的。