2024-11-01
足足兩個星期食左兩次爐端燒居酒屋呢間餐廳有大半數都係日本人主理,而且佢地互相都係講日文,好似覺得自己喺日本咁。啲員工又好有禮貌同埋反應非常之快。🇯🇵無諗過一去到就感受到日本既感覺,因為當日有成3枱客人都慶祝生日,而個刻店員就會每張枱每人送一杯清酒🍶,一齊去舉杯慶祝生日既人🎉。真係好有氣氛 ,大家好次打成一遍咁,而呢到既食物真係好新鮮同埋味道好合適。白卷醋鯖魚昆布卷 $98 🐟好鍾意呢個菜式,因為佢卷左酸薑喺裡面,令成個卷都好清新,個醋鯖魚好開胃,而且啲蔥唔會好大陣味,呢個真係必點!蒜香辣椒牡蠣、八爪魚意大利麵 $118 🦑🦪🍝Oyster and Octopus Peperoncino 呢個意大利麵既味道麵好合適,有微辣得黎,個蒜香味唔會搶左主角牡蠣同八爪魚既鮮味,牡蠣係煎過既,啲味好出。秋刀魚刺身 $198 🐟好新鮮既秋刀魚,唔會太大陣腥味,呢個數量有限,一定要早啲點炭燒雞 $168 🐓🔥好香炭燒味而且肉質超嫩,另外配左個辣椒醬超惹味,真心推,送啤酒一流!燉牛舌溫泉蛋 $68 🐄啲牛舌真係燉得超軟身,食落啲牛舌好似入口即溶咁,芝士同溫泉蛋係絕配。博多和牛飯 $128 🐄🍚Hakata
白卷醋鯖魚昆布卷 $98 🐟
蒜香辣椒牡蠣、八爪魚意大利麵 $118 🦑🦪🍝
秋刀魚刺身 $198 🐟
好新鮮既秋刀魚,唔會太大陣腥味,呢個數量有限,一定要早啲點
炭燒雞 $168 🐓🔥
燉牛舌溫泉蛋 $68 🐄
博多和牛飯 $128 🐄🍚
Hakata Wagyu with Egg Rice Bowl
食得出呢到既和牛係新鮮貨,因為啲牛好滑好嫩係和牛級既質素,而且牛同飯份量都唔少,岩哂男士
們口味。
明太子天婦羅
Mentaiko Tempura
我係一個超鍾意食明太子既人,呢個明太子唔會太咸,粒粒分明,非常之好,而且唔會好熱氣,超推
海鮮明太子山芋鐵板燒 $78 🥘
淮山的清甜味配上明太子的鹹味,加埋啲海鮮,口感好豐富
自家制抹茶栗子蛋糕 $128 🌰🍵🍨
呢個好好味,裡面係包住舊雪糕而且個底係銅鑼燒,上面既抹茶栗子蓉好細膩,甜品必點之一。
明太子燒飯團 🍙
外面燒到好脆,最緊要口感搭夠,而且醬汁好適合。