今次同埋3名朋友去將軍澳中心牛氣到食晚餐,因為臨時約嘅關係,所以都無打電話去book位,但一去到接待姐姐就非常有禮貌問我地人數,揀要咩湯底,仲好親切帶我地去用餐桌到,雖然大家都帶住口罩,但都感受得到接待姐姐由心而發嘅五星級服務。店內環境非常乾淨,就連用餐桌一絲嘅污垢都無,呢點值得一讚。出面擺放嘅自助區食物都會有蓋去蓋實,確保食物安全。而自助區種類繁多,見職員一見到啲食物去得七七八八,就立即去準備refill,令客人唔需要等待自己心儀嘅食物。職員亦都好有禮貌會主動走埋黎問我地啲食物如何,亦都會盡快收拾好用餐桌上多出嚟嘅碟。當日我地係食M5和牛餐,啲牛對得住「牛氣」呢個名,唔會雪到硬崩崩,確保顧客能夠立即淥落去食,職員亦會耐心教我地啲食材淥幾耐先最鮮最好味。而另一驚喜嘅位就係佢地「牛氣」嘅咖喱牛腩飯,飯與飯之間粒粒分明,咖哩嘅味道恰到好處,牛腩亦做到入口即化嘅口感。估唔到一間專營日本火鍋嘅餐廳,可以連啲細節位都處理得咁好咁細緻,完全顛覆咗我對火鍋嘅體驗。出街食飯,我最著重就係用餐體驗,職員嘅態度、食物嘅質素、環境嘅氛圍等等,而將軍澳中心呢間牛氣確實是對上述呢3樣點拿捏得恰到好處,職員親切友

出街食飯,我最著重就係用餐體驗,職員嘅態度、食物嘅質素、環境嘅氛圍等等,而將軍澳中心呢間牛氣確實是對上述呢3樣點拿捏得恰到好處,職員親切友善嘅待客之道,食物從高檔到平民嘅食材都絕無欺場,環境亦因為職員嘅工作態度而令到無比舒服,喺多方面上絕對係業界內首屈一指。
2020-10-28
  • 咖喱牛腩飯
  • M5和牛
2020-10-07 1415 浏览
平日中午去到無咩人,唔使等位。呢間牛気食過幾次,之前覺得味道還不錯,但而家質素大不如前。今次嗌嘅牛肉及豚肉味道可以接受,但配料選擇太少,比起其他火鍋店少一半,少到完全不能接受。出面可以挾嘅配料的選擇比以前少很多,質素也比以前差,外觀更令人倒胃口。總括而言,肉類可以,但配料真的不行。如果餐廳生意比以前差咗和成本上漲,建議餐廳可以考慮酌量加價,而非將貨就價,呢個質素唔會想再幫襯。火鍋點平都唔會平得過茶餐廳/小店,但而家味道又唔足以吸引顧客,想在疫情下生存,貴店似乎要改變策略。
平日中午去到無咩人,唔使等位。
呢間牛気食過幾次,之前覺得味道還不錯,但而家質素大不如前。
午餐
2020-07-01 2742 浏览
見佢午市有90分鐘放題優惠減40蚊,啫係160左右可以食曬牛肩肉,雞肉同豚肉,咁見佢咁抵食就入去試下,揀左個蒜油豬骨湯。不過感覺個湯太油同太重味,所以下次再食既話唔會再揀。個套餐可以任叫肉類,同埋係出面拎唔同既蔬菜類,甜品同野飲。我就不停咁叫牛肩肉,一個人食左差唔多6碟,老實講個牛唔算好好味,但唔難食都正常既,以依個價格黎講係性價比高。蔬菜吧方面,感覺d野唔太整潔,個雪榚吧得返士多啤梨味,vanilla機壞左😢 整體黎講係唔難食,性價比高,我下次會試下其他湯底,值得一提係加18/20蚊就可以任飲清酒/日本啤。
2020-06-28 1592 浏览
我們最近去了一間在於我們這邊開店一段時間的自助火鍋放題,他們總共有五個餐,而我們選擇第四個(價錢第四貴),一來是家人想吃海鮮,二來是和牛的餐在於這個價錢才有。但是他們要我們一開始就選擇,在那麼快速的情況下,我們根本不知道自己那個餐有什麼食物,這樣我們浪費了很多時間研究有什麼食物,也叫什麼食物也變成一個大問題,所以這種嘗試或者體驗真的不太好。。。不過還有一點是比較好就是我們可以享用人參雞湯,不用加錢,但是因為食物實在太多了,人參雞都沒有時間或者空間吃。最後一點,我覺得沒有火鍋豉油,他們只有日本豉油,而我這樣說是因為那些壽司或者刺身又是點那個,但是火鍋料又是沾這個嗎?

2020-06-24
2020-06-25 1165 浏览
牛気今日同女朋友黎到將軍澳嘅牛気過下忍咗好耐嘅邊爐癮😋😋😋牛気🐂有好多間分店,今次就食下將軍澳依間🤣🤣牛肉冇乜特別,同其他同煩型餐廳差唔多😌😌😌不過豬肉就有驚喜喎🐷🐷🐷啲豬唔會有豬個陣穌臭味,反而會有陣食落口好香!!我本人鍾意牛多過豬好多,打邊爐好少encore豬!不過!依到嘅豬竟然令我Encore咗🕵🏽‍♂️依到嘅食物選擇都好多,有雪糕🍨🍨🍧🍧有壽司🍣🍣有好多飲品🥤🥤有薯條🍟🍟喺到推薦佢比大家試下!!!!!!絕對值得一試嘅火鍋店👍🏼👍🏼👍🏼
牛気

今日同女朋友黎到將軍澳嘅牛気過下忍咗好耐嘅邊爐癮😋😋😋
牛気🐂有好多間分店,今次就食下將軍澳依間🤣🤣
2020-06-08 1377 浏览
太耐沒有打邊爐了!於是中午選了這間試試火鍋放題,大吃一番!今次選擇了比較清淡的湯底,黑蒜豬骨湯底和昆布湯底。起初湯底還可以見到一層白色的豬骨湯,但越食湯底就會越無味,因失去了面一層的豬骨精髓。我們選擇了牛肩肉放題,包括了有牛肉、豬肉和雞肉。說真的,肉質真的很不錯,牛肉肥瘦均勻,最有驚喜的是雞肉,選材是雞腿肉,所以食起來特別嫩滑。外面放題式的食物,熟食、蔬菜、丸子和甜品的選擇不算多,最好吃和最特別的就是玉子蛋,別家餐廳沒有見過。環境不算寬敞,但坐落舒服,折後價錢適中,肉類質素不錯,適合肉類愛好者😆

2020-05-11 1633 浏览
叫左個lunch放題最低價錢個個,order後上菜速度十分快,值得讚許。叫加湯都好快,職員會自己收碟,保持檯面乾淨。服務態度都好好,見你舉手就會即刻行過黎。d牛素質幾高,食幾碟牛都回本出面夾完都好快refill👍🏻👍🏻由於近排做緊午餐放題減40蚊,所以特別抵出面選擇較少,lunch壽司得兩款,蛋壽司同其他唔記得咩,如果平時既價錢去,就正正常常甜品就普普通通,嘢飲選擇都ok,值得一提,雪糕幾好素質
叫左個lunch放題最低價錢個個,
order後上菜速度十分快,值得讚許。
d牛素質幾高,食幾碟牛都回本
出面夾完都好快refill👍🏻👍🏻
由於近排做緊午餐放題減40蚊,所以特別抵
甜品就普普通通,嘢飲選擇都ok,值得一提,雪糕幾好素質
2020-05-09
2020-05-10 1080 浏览
原本開開心心慶祝第一次母親節,所以訂了這餐廳,還選了較貴的餐,我6點入座便出去拿自助吧的食物,拿了好幾轉食物飲品再影埋相湯底先滾,然後到加單時有兩次錯誤,我們兩人加單一份牛粒和牛小排,點知食物來了牛小排是一碟,但牛粒只來了一粒!問番落單職員佢話:「佢哋俾咗一粒你咋?」就係錦又浪費左我食既時間,之後再加單就有漏單既情況,等到差不多6:55我先食到第一碟牛肩肉!原本諗住今日大家都忙,所以無特別計較,但最後有職員係7:15望住我講:「你哋已經食到過曬時間啦,要快d食啦!」我即刻睇番單係寫7:30交枱,當時時間係7:17,跟住我哋以為佢講錯枱就無理繼續食,點知5分鐘後果位職員見到我先生出去拎飲品同甜品,佢又再大聲話我:「你哋真係過曬鐘,係錦call咪話佢知你哋要交枱嫁啦!」於是我話佢知單據寫明我6:00入座7:30交枱,我無遲走,點知佢重問番我「錦e家幾點阿?」我俾電話佢睇係7:22,話佢知未到7:30,我何來已經食到過曬鐘呢!佢冷笑錦講:「錦由佢囉,你哋繼續囉!」果下真係勁唔開心,佢完全無了解過張單就嚟話我!解釋完佢聽佢都無去處理!重講到我好似打橫嚟講錦!原本開開心心慶祝!點知俾人講到好似霸住張枱唔肯走又無恥錦堅持要食唔走錦款!明明我就係未夠鐘交枱,但俾人話我,重要俾隔離枱d人聽到,人哋會點諗牙!e間餐廳真係服務態度勁差!令到我慶祝母親節感到非常唔開心,未食完未夠鐘就俾人勁催!最後我7:25就走啦!明明寫住90分鐘放題,但原來75分鐘就會話你過時,要你交枱!e間餐廳我唔會再去食!

2020-03-18 1422 浏览
同事推薦的牛肉放題,趁著週末過來試試,90分鐘無限任吃火鍋,有4-5種套餐選擇吧,我們選擇了嚴選澳洲和牛+海鮮放題套餐。和牛賣相真的很棒,看起來超有食慾入口肉味湯汁完美平衡另外不僅大蝦爽口,帶子也很鮮甜,海鮮整體都很新鮮。除了肉類海鮮外還有很多火鍋材料可選擇,飲料櫃也是一整面都可以隨意拿。對於甜品愛好者來說,最棒的就是自助區有好幾款甜品選擇,奶凍,蛋糕,啫喱…… 還有自製棉花糖機和爆米花機讓客人自由發揮,真的停不下嘴,忍不住不停添吃。總的來說,是意料之外的美味

和牛賣相真的很棒,看起來超有食慾
入口肉味湯汁完美平衡

總的來說,是意料之外的美味
2020-02-21 1134 浏览
間唔中都會同d朋友或者屋企人黎牛氣打邊爐,每次嚟都會揀佢嘅美國牛小排放題火鍋。牛肉同以往一樣,厚薄適中,口感好正配料嘅選擇都好多,eg豆腐,西洋菜,京蔥,甜栗米,餃子,秀珍菇,魔芋絲……好多我中意同埋打邊爐必食嘅餸都有齊嗮,真係好豐富。 除左食材豐富之外,最重要同吸引到我黎甘多次嘅原因係衛生方面做得好好。因為通常打邊爐嘅地方,係清潔方面都做得唔好,但呢間真係做到好整潔,食嘢都食得好放心 今次仲試左紫薯味嘅雪糕,正到暈 地方寬闊,服務態度又好,聚會嘅話一定會推介!

牛肉同以往一樣,厚薄適中,口感好正

今次仲試左紫薯味嘅雪糕,正到暈

地方寬闊,服務態度又好,聚會嘅話一定會推介!
2020-01-22 844 浏览
我們是晚上去的,大概排了15分鐘,也算快。去之前看到這附近很多吃的,想起來之前在旺角逛街看到很多人排这家,就決定來試一下。有幾種不同價位可以選擇,限時90分鐘 。我們選擇了嚴選美國牛肩肉價位,牛肉很新鮮,而且可以無限加!真的是肉食主義者的天堂自助的菜品非常的多,其中蟹柳,和芝士丸特別好吃!沙拉區有個日本番薯甜而不膩,簡直太喜歡了和朋友來來回回拿了好幾次。 總而言之,鍋底美味,食材新鮮,價格適中,我會繼續帶朋友來的!
有幾種不同價位可以選擇,限時90分鐘 。

甜而不膩,簡直太喜歡了
和朋友來來回回拿了好幾次。

2019-11-02 1859 浏览
剛搬到將軍澳區住約個月,差不多每星期五也和老婆外出吃飯,到處找找有什麼好吃,發現在將軍澳區沒多少出名的火鍋名,那天見到這間排隊,昨天晚上特意約老婆一同試試,我下午親身去訂位,佢地話已Full 了,但可以walk in,她說他們是7成walk in的,就是想多點人在門口等,攪攪人氣囉.....😅 。等了15分鐘左右有位,點了個最便宜$188/人放題的+$20 啤酒任飲,第一次送來的牛肩肉好肥,每片有一半是見肉,不是雪花,是不半,食完再點一次,這次來的牛肩肉靚好多,是正常打邊爐果d, 其他丸類和菜類都是自助去拿,種類不太多,最後食多個雪糕就走,全程只食了45分鐘
九月份,是中秋節團圓,也是妹妹生日,亦是我的結婚紀念日。無奈,大家都很忙。 剛好某次在這商場嘆咖啡後,發現有火鍋放題。於是全家約好在這晚上,一餐火鍋搞掂曬! 全家集合,預備入場時,才發現小童有高度限制。幸好小米不算太高,没有超出指定高度,按小童計價。變相=抵左!既然是一餐搞掂三件大事,所以選擇較貴的組合:極上美國牛小排放題! 就座後,點了一辣一昆布湯底。 然後,大家都到自助區,看看有什麼好東西。 自助區內有大量小食,火鍋料,飲品雪糕甜品等。火鍋料先放在鍋內,慢慢煮,慢慢煲。慢慢等待靚靚牛肉來到。 小米卻帶著雞蓉粟米湯回來! 又是Show Me Your Love的朋友!小米口味十分專一! 假如小米肯食日本咖哩,會更好。 極上美國牛小排   紅白相間,平均分佈。可是,那個牛小排肉的紅色,實在太紅了!跟一般暗紅色的牛肉有很顯的分別! 令我想起阿硫!    要調至細火,慢慢浸熟牛上肉。在紅色牛肉剛變為粉紅色之時,就是肉質最滑的黃金一刻。看到湯底表面鋪滿的牛肉,真美。 大家追加了多碟牛小排,每次都是整碟放在鍋內浸熟,然後大家一同起筷~夾曬佢,然後再落第二碟!   嚴選美國牛肩肉 因為選擇較貴的
九月份,是中秋節團圓,也是妹妹生日,亦是我的結婚紀念日。
無奈,大家都很忙。
剛好某次在這商場嘆咖啡後,發現有火鍋放題
於是全家約好在這晚上,一餐火鍋搞掂曬!
2095 浏览
全家集合,預備入場時,才發現小童有高度限制。
幸好小米不算太高,没有超出指定高度,按小童計價。
變相=抵左!
就座後,點了一辣一昆布湯底。
酸辣湯
棉花糖
甜品櫃
然後,大家都到自助區,看看有什麼好東西。
自助區內有大量小食,火鍋料,飲品雪糕甜品等。
火鍋料先放在鍋內,慢慢煮,慢慢煲。
慢慢等待靚靚牛肉來到。
小米卻帶著雞蓉粟米湯回來!
又是Show Me Your Love的朋友!
小米口味十分專一!
假如小米肯食日本咖哩,會更好。
極上美國牛小排
紅白相間,平均分佈。
可是,那個牛小排肉的紅色,實在太紅了!
跟一般暗紅色的牛肉有很顯的分別!
令我想起阿硫!
要調至細火,慢慢浸熟牛上肉。
在紅色牛肉剛變為粉紅色之時,就是肉質最滑的黃金一刻。
看到湯底表面鋪滿的牛肉,真美。

嚴選美國牛肩肉
因為選擇較貴的牛小排放題,所以全家都放棄價格較低油花較少的牛肩肉。
美國豚肉
因很久没有嚐過豬肉,所以覺得這美國豚肉的豬味十足。

雞肉 無食到
鍋內煮過大量肉類,有肉汁精華和動物性油脂,當然要用來烚青菜,保証好味。
 單單享用牛小排已經很滿足,幸好没有選擇海鮮。
大家亦盡量把鍋內的食物都消滅了!不浪費!
庆祝纪念
纪念日
2019-10-04 1200 浏览
晚飯時間和老婆在商場揾食,見有新開日式牛肉放題取票一試。在知客推介下選了$348 一位的澳州和牛海鮮放題,豬骨湯底,等了一會和牛到了,一試下發覺和牛完全不像牛肉,再點牛肩及小牛排,豬肉片等,也是沒有肉味。正常舉手投訴,隔離檯的食客搶先投訴,問侍應到底是咩肉,但連侍應也分不到是什麼肉,草草回應幾句後立即走開了。如此劣質的食物及服務竟然也會在香港出現。另外免費飲品的種類也不多,沒有啤酒,以這個價錢可有更多同類而且優質的選擇。
,再點牛肩及小牛排,豬肉片等,也是沒有肉味
2019-09-30
用餐优惠
信用卡優惠
2019-08-22 2377 浏览
今日中午去食牛氣之前已經食過一次晚市幾okay所以一路有條癮好想再try try haha所以今次就試下佢個lunch set佢係有分兩款lunch set一款係平d 淨係食60minutes 而肉亦係限左100 gram only 姐係每樣得一碟咁上下 都係照可以用自助吧我同朋友就一個人叫牛小排 一個叫和牛 試左兩隻之後我反而覺得牛小排比較適合我食 我比較鍾意食d嫩口d嘅肉 而美國豚肉都好好味自助吧嘅嘢食都幾豐富 係呢個價錢來講 應有盡有
今日中午去食牛氣
之前已經食過一次晚市幾okay