餐厅: 班蘭葉印尼餐廳
资讯:

2022-08-09 254 浏览
話就話係四大天王得兩舊雞+巴東牛肉+椰汁咖喱雜菜+花生魚干仔就叫「四大天王」!仲要收成$78 一個 lunch set.有d 過份,雞肉係好「鞋」既但係牛肉同花生又真係幾香口既。我明白本身想咩都試d ,四樣野預左係貴d 同份量少d但唔會預想到係包括雜菜同花生囉!咁就當兩個餸hea我不如比個健議你,叫得四大天王,緊係你地店既招牌野啦,你個咖喱雜菜轉做咖哩雞,但係整體份量可以少啲,客人心裏面都會舒服啲如果我一早知個餐係咁,我會食佢個牛肉飯,有一說一牛肉係唔錯既。$68包埋野飲但真係好失望,以後都唔會再試
話就話係四大天王
有d 過份,雞肉係好「鞋」既

但係牛肉同花生又真係幾香口既。
我明白本身想咩都試d ,四樣野預左係貴d 同份量少d
但唔會預想到係包括雜菜同花生囉!咁就當兩個餸hea我

但真係好失望,以後都唔會再試
四大天王
2022-08-09
午餐
  • 巴東牛肉飯
2022-08-03 131 浏览
一直都知銅鑼灣有間印尼餐廳,餐廳出面擺咗好多不同種類嘅印尼特色小食,經過好多次都未試過,今次終於有機會試了~一入到去餐廳空間雖然唔大,但成個感覺都好有印尼地道風味🤭店員好快遞上餐牌,見到有好多款印尼風味嘅小菜同套餐,款款都好吸引咁~特別係啲飲品同甜品,種類超多,全部有圖有真相🤤黃薑三寶飯個雞勁嫩滑,飯有少少黏口,配埋啲雜菜一齊食層次好豐富;牛肉質地似牛腩,醬汁有少少香料調味,配合醬汁味道絕配~個尖塔飯形狀特別,尖塔超吸晴,推介👍🏻高良薑脾菇撈麵個撈麵同樣好大份✨個脾比想像中大件,炸得好香脆,配埋佢哋個辣醬好惹味,而且芽菜好多,解膩一流。至於個印尼撈麵有沙嗲味,麵質煮得啱啱好,帶點煙韌,諗返都好耐無食過印尼撈麵,一食就停唔到口!我覺得喺呢度食撈麵種感覺同屋企極唔同,寧捨好味㗎~嘢飲方面叫咗兩杯珍多冰,都幾足料㗎,果然真材實料✔️呢間印尼餐廳我個人嚟講十分喜歡,鍾意食東南亞美食嘅人一定要嚟試吓呀!
特別係啲飲品同甜品,種類超多,全部有圖有真相🤤
黃薑三寶飯
高良薑脾菇撈麵
  • 黃薑三寶飯
2022-07-02 289 浏览
超正宗印尼菜銅鑼灣天橋附近有唔少平價餐廳 呢間食印尼菜嘅小店非常值得一試印尼羊肉沙嗲飯團羊肉串燒個醬真係超級惹味 咖哩雜菜味道都唔錯 至於飯糰有五塊 但口感似糕多過飯 有少少食唔慣黃薑三寶飯黃薑飯堆到一個塔嘅樣好搶眼 三寶分別係雞 配特色醬嘅雜菜 同埋巴東牛肉 巴東牛肉同雜菜嘅醬都好惹味飲品叫咗雜錦冰同埋印尼咖啡涼粉冰 咖啡味道唔錯 雜錦冰入面有好多料 連牛油果都有 少少似飲緊燒仙草總括而言 主菜兩道主菜加兩杯飲品埋單大約$200 雖然餐廳比較細 但呢個價錢食到正宗嘅印尼菜都非常抵
超正宗印尼菜

印尼羊肉沙嗲飯團

黃薑三寶飯

2022-06-22
2022-06-28 294 浏览
班蘭葉印尼餐廳(銅鑼灣)✨✨✨✨✨✨✨香港的印尼餐廳選擇不多,經親友介紹,好食又地道的有位於銅鑼灣這一間班蘭葉,姐姐愛幫襯之餘,好多印尼華僑都去食,足以證明夠地道。店舖細細又帶幾分昏暗,牆上面有傳統的民族裝飾,而門口玻璃櫃有很多印尼小吃,餐牌食物亦款式繁多😝小編有很多想試,無奈胃只有一個🙈✨✨✨✨✨✨✨評分:🍩🍩🍩🍩(out of 5🍩)1. 加多加多沙律 - 炎炎夏日的好選擇,這是印尼爪哇島料理,材料包括豆角、炸豆腐、印尼豆餅、飯團、雞蛋、耶菜等,再澆上店舖自家製的加多加多醬,味道類似花生沙嗲醬又帶一點微辣,非常惹味!個人覺得醬汁略微稀身了一點,若加上薯仔就會更加吸引!2. 箭葉果混吉蜜 - 飲品名稱相當有趣😆,主要是以不同地方的檸檬加上蜜糖,有泰國、印尼及香港檸檬🍋甜度可以自訂,就是檸蜜的味道,而檸檬香特別強!「一啲都唔混吉😂」🌟店員姐姐可以用流利廣東話溝通整體來說,味道是很不錯,以印尼菜來說是略有點貴,但銅鑼灣租金貴,食物有質素就可以😌小編會再去試埋其他地道菜!溫馨提示: 只收現金,冇帶的話都係洗碗啦😝!
班蘭葉印尼餐廳(銅鑼灣)
✨✨✨✨✨✨✨

✨✨✨✨✨✨✨

評分:🍩🍩🍩🍩(out of 5🍩)
加多加多沙律

箭葉果混吉蜜

🌟店員姐姐可以用流利廣東話溝通

溫馨提示: 只收現金,冇帶的話都係洗碗啦😝!
2022-06-27
加多加多沙律
2022-06-18 201 浏览
平時真係好少會食印尼餐廳今次真係朋友介紹話呢度嘅嘢食好食咁啱經過就決定試一試一間小店估唔到個餐牌款式非常多起碼都有五至六頁 多到影唔晒選擇困難嘅朋友應該所有嘢都想試所以試一試朋友推介嘅雜菜燒魚飯同埋巴東牛肉飯仲有唔少得一定係叫椰漿飯巴東牛肉飯非常好食牛肉好香個汁好濃再加埋椰漿飯嘅配搭味道一流 絕對值得推介俾大家燒魚同樣地都係好食最主要都係魚嘅將配搭得好好少少甜但有燒烤嘅香味條魚嘅份量都大條 好食至於另外再叫咗小食拼盤分別有雞塊雞翼炸秋葵炸芋頭同埋炸豆腐最好食嘅係炸雞 味道出色相信醃料覺得份量足這樣雞翼有少少偏乾身炸秋葵都係一個幾特別嘅食物其餘就正正常常另外要講講呢度嘅刨冰睇相望落去好吸引五顏六色一上到枱真係有少少嚇親 因為真係超級大杯!一個女仔絕對唔會食得晒😆但如果貪心又想試晒唔同嘅嘢當然可以叫入邊有平時食珍多冰嘅綠色一條條有粉紅色再有黑色嘅兩份再加埋龍眼肉牛油果而冰係粉紅色絕對係七彩顏色嘅配搭 打卡一流至於呢一杯斑蘭沙冰 你特別有特色淡淡的斑蘭放入口正下次絕對想再嚟呢度食下朋友仔果然冇介紹錯
平時真係好少會食印尼餐廳

炸秋葵都係一個幾特別嘅食物
其餘就正正常常

另外要講講呢度嘅刨冰
睇相望落去好吸引五顏六色
一上到枱真係有少少嚇親 因為真係超級大杯!
一個女仔絕對唔會食得晒😆

淡淡的斑蘭放入口正

下次絕對想再嚟呢度食下
朋友仔果然冇介紹錯
2022-06-16 195 浏览
銅鑼灣嗰條大天橋嘅地下有一間印尼舖,其實我之前成日經過見到門口買印尼食品椰汁糕嗰啲,但原來入面喺餐廳可以堂食!今次值得推介下,尤其中午有lunch set包飲品,餐牌款式亦非常非常多,飯麵小食串燒特飲好多款。就係位於天橋附近~Lunch set👓班蘭雞尖塔飯 $68算係餐廳嘅招牌菜,餐廳叫班蘭葉印尼餐廳不過好似得依款菜含班蘭葉🤔😂anyway個飯相當特別因為平時類似海南雞飯都係用上油飯,但佢係綠色而且外型砌到成座塔,味道有輕微椰奶味但唔算去到好濃烈,反而冇我想像中好濃郁嘅班蘭葉味,班蘭葉本身冇乜味道不過例如班蘭蛋糕會有好香嘅班蘭味,但個飯當中有啲綠色嘅葉粒疑似係班蘭葉,咬落似蔥粒口感😂雞方面份量都算多而且厚肉嫩滑,不過唔算話太大特色只係好普通嘅滑雞,上面反而灑上杞子好養生喎。附有兩種醬汁-泰式青辣椒醬、甜豉油。另外仲有碗雞湯,但飲落去比較似胡椒湯。以銅鑼灣地段來講呢個價錢算抵食仲要有湯、好大碗飯、包埋餐飲。飯底超多,大食人士啱晒。評分:8/10👓特色印尼炒飯 $88賣相相當之靚,雖然價錢唔算好平不過份量好大碟,炒飯底相當多,配料亦豐富有兩串雞肉串燒係好食相當惹味,旁邊有啲青瓜粒同蕃茄中

就係位於天橋附近~

Lunch set
👓班蘭雞尖塔飯 $68
評分:8/10
👓特色印尼炒飯 $88
賣相相當之靚,雖然價錢唔算好平不過份量好大碟,炒飯底相當多,配料亦豐富有兩串雞肉串燒係好食相當惹味,旁邊有啲青瓜粒同蕃茄中和返冇咁漏。面頭係一隻脆邊煎蛋,通常印尼炒飯都有隻煎蛋。炒飯方面雖然係啡色不過佢唔算好鹹,反而係有少少類似胡椒嘅味辣辣地不過唔算係香辣食唔到。美中不足係炒飯有雞肉似燒雞雞肉撕但好韌
評分:7.5/10
👓黑糯米特飲 升級特飲+$20
叫咗少甜已經好足夠,甚至覺得可以再更加少甜,因為黑糯米帶有甜味,椰奶底再吸收糯米香甜味,好好飲,反而黑糯米唔係平時食椰汁黑糯米甘煙韌粒粒分明,可能想淋淋地方便作飲品吸啜。黑糯米嘅份量亦相當多,飲完都飽飽地😂
評分:7.5/10
2022-06-07 128 浏览
好耐冇出去食飯啦!過海嚟到銅鑼灣,見到呢間好多人等,決定食呢間印尼小店!首先,舖頭細細但係入到去裝修都幾別緻。叫咗一個羊肉沙嗲串燒,唔好睇羊肉細細㗎但係好入味,配埋嗰個醬汁更加夾!之後不得不叫既係三重芝士炸碎雞撈麵,首先芝士已經非常吸引!仲要有三隻芝士非常正配埋撈麵勁入味!然後炸雞最重要嘅係有秘製辣椒,辣椒好入味加埋真係幾辣,配埋辣椒加芝士撈麵超級好味😋第一個主菜已經非常滿意!另一個主食嗌咗巴東斑蘭尖塔飯,一定唔可以唔食就係呢個綠色嘅飯,食落去有浸淡淡的椰汁香味,有種優雅嘅味道!配埋非常入味嘅巴東牛肉,一濃一淡啱啱好!香料味道好特別,大家可以試吓,感受一下係印尼風情!最後一定要叫返一杯斑蘭沙冰!斑蘭好適合同香料重嘅餸菜配埋一齊飲,有煥然一新嘅感覺可以解解油膩感啊!最後值得一讚嘅係,店員嘅服務態度好好,好友善同埋能夠顧及客人嘅需要。所以我明白點解呢度咁值得大家一齊幫襯,希望有好嘅生意!
好耐冇出去食飯啦!

過海嚟到銅鑼灣,見到呢間好多人等,決定食呢間印尼小店!

首先,舖頭細細但係入到去裝修都幾別緻。

2022-06-07 106 浏览
🐂燒牛仔骨 $128 超好食既牛仔骨! 燒得超級入味! 佢一定係醃過! 如果唔係唔會咁入味 然後佢個肉質又係超級軟熟 1d都唔會令你咬唔到 同埋係啖啖肉 每次黎都係必叫item🤤🤤 唔係間間都可以燒到咁juicy 🐟巴東燒魚 $138媽咪話想食魚 所以就試左呢個巴東燒魚 峇里盛產海鮮 當地人最愛食海鮮 所以都有好多燒海鮮既options🤍 巴東燒魚係好多種香料造成醬料塗滿魚身 燒香後魚肉嫩滑可口 同左倉魚 小細骨同埋多肉🤤🐮牛肉卷 $45炸野都係峇里既特色 好多野食都係炸既 所以今次試左牛肉卷 好得意 好似我地平時食開既春卷咁 只係個外皮 好似鹹水角皮 入面就有好多餡料 有牛肉 蘿蔔 豆角 炸得好好 唔會好油既感覺
🐂燒牛仔骨 $128

🐟巴東燒魚 $138

🐮牛肉卷 $45

2022-06-03 164 浏览
想同朋友食餐特別嘅晚餐,記得行過銅鑼灣有間特色印尼菜,門口有人排隊應該係好嘢,所以去試吓點左個印尼小食拼盤,有五六樣小食,包括炸雞、雞翼、炸秋葵、炸豆腐、豆餅,豆餅比較特別,可能係印尼食物,而炸雞脆卜卜,原來印尼食物同香港口味都幾接近另外叫咗個雜菜燒魚飯,燒魚賣相好靚,煎得好香脆,肉質鮮甜,配上醬汁食唔錯,發覺印尼雜菜喜歡溝醬汁一齊食餐牌推薦食印尼四大天王飯,有巴東牛肉、雞肉、沙甸魚同雜菜,雞肉嫰滑,而巴東牛肉嘅香料味較重,食落甜甜地,食完呢餐發覺對印尼食品加深左認識天氣炎熱揀咗杯椰汁冰,椰汁味重,夠晒消暑,而且份量都幾大朋友就叫咗杯牛油果沙冰,好值得推薦,牛油果味濃再配上朱古力醬,幾特別又好飲要讚一讚餐廳嘅職員好有禮貌,服務態度良好,同客人保持良好關係當晚仲有人訂咗好特別嘅生日蛋糕,原來係用幾種唔同顏色嘅飯,鋪成一層層蛋糕,如果想慶祝生日嘅朋友可以試吓,幾驚喜,門口仲有一啲印尼特色小食,例如香蕉糕、牛肉卷等,可以買返屋企

天氣炎熱揀咗杯椰汁冰,椰汁味重,夠晒消暑,而且份量都幾大

2022-06-02
2022-05-30 116 浏览
.📍Panda Leaf Indonesian Restaurant 班蘭葉印尼餐廳📍 #饅頭去銅鑼灣 #饅頭食印尼菜------------------------------1️⃣ 沙嗲拼盤8串 ($188)呢度嘅串燒全部都係即叫即燒,包括牛、雞、羊同白鱔各2串,佢哋嘅沙嗲醬混合濃厚嘅花生🥜、香茅、南薑同參巴醬等香料,偏甜但都幾惹味。小編最愛嘅係白鱔,燒到皮脆肉嫩😍,咬落去個皮帶少少炭火香,魚油慢慢咁滲出嚟💯,味道濃郁,魚肉夠厚同結實keep住個彈性,啲細條嘅魚骨全部被清晒,食得好放心👍🏻,個人認為唔加醬仲好食。雞肉似係用咗黃薑、黑果去醃製,嫩滑多汁😙,啖啖肉,炭火香相比白鱔就差啲,不過值得一試;羊肉同牛肉就比較普通,個人覺得可以唔嗌,羊肉有陣羶香,入口ok軟嫩;牛肉肉質較硬🤔,原味唔算好突,不過唔係乾身咬唔開。◾評分:8.6/10------------------------------2️⃣ 班蘭雞尖塔飯 ($68)雞肉浸嘅時間啱啱好,口感嫩滑,帶有少少鹹味,雞胸部位都唔會又乾又鞋口💁🏻‍♀️,可惜雞油香唔太重;沾醬嘅薑蓉帶有斑蘭嘅清甜,同雞肉味道幾夾;青綠色嘅斑斕飯賣相好靚🤩,飯似係
1️⃣ 沙嗲拼盤8串 ($188)

◾評分:8.6/10
2️⃣ 班蘭雞尖塔飯 ($68)
雞肉浸嘅時間啱啱好,口感嫩滑,帶有少少鹹味,雞胸部位都唔會又乾又鞋口💁🏻‍♀️,可惜雞油香唔太重;沾醬嘅薑蓉帶有斑蘭嘅清甜,同雞肉味道幾夾;青綠色嘅斑斕飯賣相好靚🤩,飯似係沾米溝糯米,口感較黏彈,煙韌得嚟又少少硬身,仲可以粒粒分明,味道似油飯,不過同時有陣斑斕同椰漿嘅清香😍,感覺較清新。仲有一碗蘿蔔湯,不過好鹹。
◾評分:8.1/10
3️⃣ 原條魚花膠湯粉皮 改燒魚 ($88 +$10)
有別於傳統印尼做法既滷水粉皮同炸花膠,湯底似係鮮雞、響螺頭、花膠、杞子、蟲草花同海底椰熬製😳,完全無落味精,充滿膠質,入口鮮甜滋潤😌,少少黏稠漿口,仲帶有椰香,感覺香濃豐富。花膠大塊厚身,軟稔適中,淋骨香滑 充滿骨膠原,食落黏口,性價比極高,好似飲緊屋企煲嘅湯,感覺都幾親切❤️,幾啱香港人口味,睇得出老闆娘幾有心思。粉皮雪白滑溜😋,唔會煮到碎曬,一片片層次分明有咬口,加埋花膠湯底係絕配。

魚係非洲鯽魚原條送上,非常大份🤦🏻‍♀,飽唔死你至奇;燒到恰到好處,表皮鬆脆,魚皮煙靭,帶些少燒汁煙薰香🤤,同時保留到入面嘅魚肉鮮嫩多汁,質感軟熟唔乾冇死實。而高溫燒烤令到魚油鎖緊喺魚皮入面🥰,一切開魚皮,魚肉嘅鮮味慢慢溢出,完全唔會食到泥腥味,就連魚頭魚骨都燒到脆卜卜,可以就咁食,特別係骨位魚油特別香濃,同燒汁醃料非常之夾,係煎皮拆骨,增加膽固醇嘅必選😈。
◾評分:8.4/10
4️⃣ 鮮奶薑蜜 ($28)
南薑絲加椰奶,聞落有少少薑嘅香味,但係味道好甜,零薑辛味,非常普通,除非你想暖身,否則唔太建議試。
◾評分:6.5/10
5️⃣ 斑斕千層糕 ($7)
質感非常煙韌🤤,滑得嚟黏性十足,好香斑斕椰汁味,唔會係死甜,非常高質,My favourite。
◾評分:8.3/10
🔸整體評分:8.2/10
🔸小編回頭率:7.5/10

整體嚟講偏貴但食物質素唔錯,串燒同魚超有驚喜🤓,但雞同花膠湯嘅味道就預料之內,不過不失。
2022-05-29 2625 浏览
之前都有食過呢間印尼菜 食過都會想再食🤤🤤 上次食過燒雞 今次食下其他款式食物先😝-餐廳位置小食店後面 門面售賣著不同特色地道嘅印尼小食 例如 椰汁糕 黃金糕 燒糯米飯團等 揭開帳幕後就一間佈置充滿民族風情的餐廳 -🥥 啦斯啦媽班蘭飯 $88個名好特別😂 吸引到我叫黎食🙈配料好豐富🤩 有炸雞 炸黃豆糕餅 炸豆腐 雞蛋 仲有 魚仔乾 花生🥜 炸雞炸到熱辣辣 裡面仍保留到肉汁🤤🤤 最鍾意呢度既班蘭飯 用班蘭及椰漿煮成嘅飯 食落特別有椰香味🤤🤤 撈埋啲魚仔乾食 特別惹味 開胃🤩🤩 -🐥鹹蛋碎雞飯 $98碎雞即係炸雞件😎 本身以為係鹹蛋漿炸雞 但原來真係一個鹹蛋😂😂😅 下次真係要睇清楚先叫不過就咁將鹹蛋黃撈飯 加炸雞食 又有另一番風味🥳🥳 特別一讚 配醬 辣椒魚仔醬 真係真係好好食好香辣 魚仔乾好脆 不過真係好辣 我都唔敢食太多辣醬😂🙈 愛辣嘅人一定要食👍🏻👍🏻 -🐥印尼小食拼盤 $88可以一次過食多啲唔同款式嘅炸物小食🤩 有 雞翼 雞件 黃豆糕 豆腐 秋葵 炸黃豆糕 好特別😋 口感較粉 味道好似食緊芋頭餅 點辣式辣醬食 好味😋 -🌿班蘭沙冰 $42好有驚喜✨✨好香濃班蘭味🤩🤩 甜度唔會太甜岩

之前都有食過呢間印尼菜

芒果沙冰&班蘭沙冰
  • 班蘭沙冰
  • 芒果沙冰
2022-05-27 94 浏览
正👍🏻平時都好少食印尼🇮🇩野又最近無得出旅行就試下不同地方美食補數原條魚花膠湯粉皮+$10燒魚脆口汁甜甜地咁👍🏻班蘭千層糕無諗過上到枱係熱暖暖咁🔥入口就因為熱 就椰香不停飄出黎班蘭葉上海刨冰實物好大大到3個拳頭咁大🥴有牛油果,涼粉,龍眼,重有2樣吳知係咩🙈但當冰食又🉐當飲品又🉐結: 值得一黎既印尼🇮🇩餐廳#原條魚花膠湯粉皮#班蘭千層糕#班蘭葉上海刨冰#班蘭葉印尼餐廳
正👍🏻

#班蘭葉上海刨冰
#班蘭葉印尼餐廳
  • 班蘭葉上海刨冰
2022-05-26 128 浏览
本身自己對東南亞菜式都好有興趣,但食嚟食去都係星馬泰餐廳,之前經過銅鑼灣嘅呢間班蘭葉印尼美食,睇門面以為佢係賣麵包,點知原來入邊係一間隱世餐廳,本身都冇乜機會食印尼菜,嗰日即刻同朋友一齊去食。餐廳唔算好大,但勝在裝修好有東南亞風味,員工清一色印尼人,但識講廣東話所以溝通冇問題。一打開Menu比佢哋嘅班蘭尖塔飯吸引,賣相好可愛,叫咗必食嘅班蘭雞尖塔飯,分量幾大份,雞香滑鮮甜,尖塔飯有淡淡班蘭香味,而且有椰漿嘅甜味,好有特色,附送嘅湯好重黑椒味,本身自己鍾意食黑椒,所以好鍾意個湯,滿足。😋朋友叫咗個班蘭雞花膠湯粉皮,花膠湯超級濃郁,粉皮亦都好淋身,一啲都唔硬,雞同樣香口嫩滑,食完覺得成身充滿膠原蛋白😆飲品方面叫咗個珍多冰,本身以為普通啦,點知好有驚喜,幾大杯,椰汁濃香而且唔甜,涼粉好大條,食落索索聲,真係覺得自己去咗東南亞國家度假咁😁 好味店舖外面售賣各種印尼特色小食蛋糕等等,今日太飽啦,下次經過都買返個班蘭蛋糕試吓先😃

2022-05-25
  • 珍多冰
2022-05-24 109 浏览
A friend and I decided to try this cute little place tucked at Causeway Bay. We’re both southeast asians and both love our SEA food. Their staff were all very friendly and we loved that they had so many different kinds of food available. They sold different cakes or ‘kuih’ outside their store for a very reasonable price. It was very hard to make a decision as everything on the menu looked delicious but we narrowed it down to: 1. Nasi Kuning Paha AyamThis was delicious! From their fragrant tumeri
1. Nasi Kuning Paha Ayam
This was delicious! From their fragrant tumeric rice to their crispy chicken thigh, this dish was delicious! I loved their peanut sauce too and reminded me of those I got in Bali. It tasted very authentic!

2. Nasi Ayam Gepuk Sambal Mentah
If you like all things spicy, this dish is the one to go! Their sambal was really good and very spicy, it complemented the chicken very well. The chicken was well cooked, crispy on the outside and very juicy and tender on the inside. They were very generous with their portion as well! They deep-fried their tofu and tempeh really well and it was a nice side dish. Would come back for more!

3. Oseng Kangkung Terasi/ Fried Water Spinach with Belacan Sauce
Belacan sauce is a sauce that is very familiar to all SEasians and often paired with fried vegetable. It does require an acquired taste! I loved it and loved how they fried it with the water spinach. It was very fresh! 10/10! Would recommend this to all foodies!

4. Es Jecuk Limau/ Ice Calamansi
Nothing beats a good glass of calamansi drink! It was very refreshing and was not too sweet! Loved it!

5. Wedang Lemon Jahe/ Lemon and Ginger with Honey

2022-05-22 104 浏览
中意食串燒嘅屋企人生日,睇左一輪最後就揀左呢間。舖頭細細,論坐就可能會無咁舒服好坐,但野食同服務絕對填補到呢一個問題。野食好香,我地叫齊雞牛羊都好好食。屋企人仲叫左菇同鱔,都讚不絕口。肉串燒方面,點醬同唔點醬有兩種風味,火候控制得非常好,香而不硬。好建議人開結唔好急住點醬,享受左佢地啲醃料嘅香料味,再去試香而不死辣嘅沙嗲醬黃豆餅有驚喜,燒嘅版本好咸香。但我更加中意爆辣版,有辣嘅刺激平衡返一口咬落一大舊豆蓉嘅微膩感。馬拉盞炒秋葵,成功令我呢個唔食菜嘅人都清左半碟去。飲品方面都有水準。個人非常推介佢地嘅沙冰,足料足量,可以當飲品同甜品。
馬拉盞炒秋葵,成功令我呢個唔食菜嘅人都清左半碟去。
外卖送餐
  • 鱔串燒