2022-06-11 1879 浏览
今日路過這壽司店,剛好有位,便入內試一下。迎面是壽司吧桌和走廊,內裡有少少枱座,燈光明亮,唔算太逼。今日試下$388 omakase.沙律菜新鮮爽脆,加上曰式沙律汁,口感清爽。茶碗蒸嘅味道比較淡口,但口感滑溜。先上刺身三款:螄魚口感軟滑柔潤,配上芥辣,平衡油潤感;真鯛口感清爽,配上梅子,有少少overpower左,吃到很重的梅子味,一份酸爽清新的感覺;兵庫縣蠔又爽又滑,加上微辛的調味,滑溜清甜。燒帶子的紫菜十分香脆,加上微焦的帶子,肉厚香甜。紫蘇葉配拖羅:正呀!油潤的拖羅軟滑又無脂,脂香豐腴,加上清香的紫蘇葉,味道雙輔雙承,十分合拍,正!松葉蟹海膽:這松葉蟹肉質幼軟、味道鮮甜,雖然海膽味道比較淡,但色澤鮮明,整體是海鮮井風味。金線鯛口感柔軟清爽,肉質纖細,有平衡的魚鮮風味。池魚柔潤軟滑,有豐富的魚脂,又不膩口北寄貝十分新鮮,口感柔軟不韌,有貝類獨🈶️的鮮甜味銀鱈魚經火炙後,魚脂味道更加甘香,口感油滑又帶一點厚度,好吃鮫鰈口感清爽,內有乾坤,原來夾有海膽,怪不得爽滑之中,又帶一點海膽的鮮蝦甜風味。三文魚籽十分鮮甜,三文魚籽份量十足又爆汁,調味剛剛好,鹹鮮到位。海膽份量不多,但味道鮮甜,加上

今日路過這壽司店,剛好有位,便入內試一下。

迎面是壽司吧桌和走廊,內裡有少少枱座,燈光明亮,唔算太逼。

今日試下$388 omakase.

沙律菜新鮮爽脆,加上曰式沙律汁,口感清爽。

茶碗蒸嘅味道比較淡口,但口感滑溜。

先上刺身三款:

燒帶子的紫菜十分香脆,
加上微焦的帶子,肉厚香甜。

紫蘇葉配拖羅:正呀!

松葉蟹海膽:這松葉蟹肉質幼軟、

金線鯛口感柔軟清爽,肉質纖細,有平衡的魚鮮風味。

池魚柔潤軟滑,有豐富的魚脂,又不膩口

北寄貝十分新鮮,口感柔軟不韌,有貝類獨🈶️的鮮甜味

銀鱈魚經火炙後,
魚脂味道更加甘香,口感油滑又帶一點厚度,好吃

海膽份量不多,但味道鮮甜,加上香脆的紫菜,和微辣的芥末,十分恰意。

蔥拖羅手卷口感香脆,
每一口有拖羅滋味,軟滑帶魚鮮,正好作這餐作完美句號。

面豉湯不鹹也不太淡,熱呼呼的,很溫暖。

壽司由淡到濃,既有拖羅又有海膽,真滿足。美中不足是沒有咖啡或甜品,否則可更完滿,不錯。

2022-06-11
2022-05-28 163 浏览
係佢開業無幾耐食過一次,事隔幾個月,係星期六下晝再同女朋友去食晏晝。我地係walk in,3點鐘唔需要等就行左入去,係bar枱有位既情況下,我地被安排坐左係入面非bar枱既位置。一坐低就聽到隔離枱話等左好耐,無幾耐佢地亦都上左食物,但食完都急急腳走左,相信都真係等左幾耐。我同女朋友聽完都有晒心理準備。我同女朋友各自叫左2個自選十件壽司既set,店員提供左2張紙比我地各自落單。惡夢就係落單後開始,首先上既就係沙律,都正正常常。但之後等左起碼15-20分鐘先上菜,我同女朋友都各自上左5件壽司,但係女朋友果碟就有出錯,本身佢叫左2件帆立貝壽司同1件池魚壽司,但黎左1件帆立貝壽司同2件池魚壽司。我地見佢一輪都上咁耐,都費事同佢地講,怕只會等更耐,因為已經好肚餓,所以都照食。我地好快食完,店員亦好快收左碟。隔左陣,佢就上左薑同wasabi。雖然壽司入面本身已經有wasabi,我唔太熟個程序,但覺得食完5件先比個wasabi我地有啲奇怪。而且隻碟都幾多崩位。如是者,我地又等左15-20分鐘,終於等到第二輪壽司上菜。今次就到我果碟出錯,本身叫左1件松葉蟹軍艦同埋1件蟹膏蟹肉軍艦,但最後黎左2件松葉蟹

如是者,我地又等左15-20分鐘,終於等到第二輪壽司上菜。今次就到我果碟出錯,本身叫左1件松葉蟹軍艦同埋1件蟹膏蟹肉軍艦,但最後黎左2件松葉蟹軍艦。

我地又係好快食完,佢都好快上左麵豉湯,但估唔到連麵豉湯都有伏。入面既豆類製品都未熟透,成個體驗真係好唔舒服。

食既過程見到有人遲過我地黎坐左去bar枱度,佢地既食物都係比我地早到,懷疑坐非bar枱係會被冷落😥

無下次了
2022-05-28
原來香港都愈來愈多食Omakase嘅餐廳見到呢間尖沙咀食Omakase午市Omakase都只係300幾蚊都真係非常抵食❗️雖然只係短短開業年幾但係Omakase 關注組間唔中被點名被譽為阿媽家姐入門級必選!今次就盡地一鋪試吓晚市Omakase 最高級嘅18品都1000蚊有找🥢餐廳座位唔多設有吧枱位 可以望住師傅製作純木裝修 好有日系感覺🎏-🍣 神樂OMAKASE HKD$950/1人前餐廳嘅食材每日空運到港來自日本北海道、豐洲、九州等多個市場確保食物品質新鮮神樂OMAKASE包括咗前菜、刺身、和食料理、壽司等十八道料理/品項/石鯛刺身兵庫縣真蠔🌟馬糞海膽🌟象拔蚌刺身螢光魷魚煙燻鰹魚刺身拖羅紫蘇葉紫菜卷🌟豆乳湯🌟鰂魚壽司金目鯛壽司赤身醬油漬壽司白蝦海膽壽司半熟車海老壽司🌟腦天壽司(吞拿魚)🌟松葉蟹肉海膽壽司🌟海膽軍艦🌟沙甸魚壽司麵豉湯🌟個人喜愛款式大部分都好高質食物種類都好多元化精選幾樣比較推介嘅款式1️⃣石鯛刺身打頭陣嘅石鯛鯛魚食落新鮮 味道鮮甜油香較低2️⃣兵庫縣真蠔🌟蠔好肥美🥹質感偏爽口 重海水味帶少少creamy🤤3️⃣馬糞海膽🌟原隻半個海膽上就咁畢出嚟食好正🤤非常新鮮 味道甘甜!4️⃣象拔蚌刺身
原來香港都愈來愈多食Omakase嘅餐廳
見到呢間尖沙咀食Omakase
午市Omakase都只係300幾蚊
都真係非常抵食❗️

雖然只係短短開業年幾
但係Omakase 關注組間唔中被點名
被譽為阿媽家姐入門級必選!

今次就盡地一鋪試吓晚市Omakase
最高級嘅18品都1000蚊有找🥢

餐廳座位唔多
設有吧枱位 可以望住師傅製作
純木裝修 好有日系感覺🎏

🍣 神樂OMAKASE HKD$950/1人前

餐廳嘅食材每日空運到港
來自日本北海道、豐洲、九州等多個市場
確保食物品質新鮮

神樂OMAKASE包括咗
前菜、刺身、和食料理、壽司等十八道料理

/品項/

馬糞海膽

3️⃣馬糞海膽🌟

原隻半個海膽上
就咁畢出嚟食好正🤤
非常新鮮 味道甘甜!

4️⃣象拔蚌刺身 柚子

中間再加咗塊紫蘇葉
呢個好正🤤食完唔會有膩感

豆乳湯

8️⃣蟹肉豆乳湯🌟

冇諗過連個湯都咁高質!
見到奶白色 就知豆乳味極濃!
加入蔬菜 仲有隻蟹鉗🦀

質感軟身 低油香
魚香較重

1️⃣1️⃣赤身醬油漬壽司

赤身油脂低
估唔到都可以做醬油漬!
味道有醬油香

燒螢光魷魚
拖羅紫蘇葉紫菜卷
豆乳湯
2022-05-16 1187 浏览
食omakase唔一定要去好高級嘅日本餐廳嘅 貼地啲食返個三百幾蚊嘅廚師發辦都可以好高性價比㗎🤤 呢間喺尖沙咀嘅日本餐廳叫神樂 餐廳唔係好大 加上想望住廚師喺面前大顯身手 就book咗檯 指定坐吧檯位置啦🤭 由於店舖座位有限 所以用餐時間都有限時 慢慢品嚐 食完咁多道菜 就啱啱好要走啦😮 而且我哋喺訂座時都有落訂 咁先可以確保有位呢個$350午市omakase 總共有五款刺身 八款壽司 一款卷物🐟 前菜方面有茶碗蒸 沙律同埋麵豉湯茶碗蒸面頭有一啲透明嘅䇜汁 有幾絲蟹柳同埋兩片小秋葵🌱五款刺身 真鯛配酸汁啫喱 酸汁啫喱令到魚肉鮮味更加提升生蠔配柚子洋蔥 有子洋蔥雖然只係一小點但係非常之搶味🤭煙燻鰤魚 煙熏味好濃郁 一款好特別嘅烹調方法拖羅紫蘇 拖羅好肥美汁煮八爪魚 呢碟似熟食多過刺身八款壽司鰈魚 魚肉同壽司飯中間有海膽醬油漬赤身 赤身肉質較實北寄貝 貝類都幾鮮甜松葉蟹海膽 松葉蟹加上醬汁同海膽調味 口感更上一層樓銀鱈魚 魚油好香海膽 呢一餐有好多海膽牡丹蝦 口感幾好 食材新鮮鵝肝帆立貝 賣相好靚 層次豐富一款卷物中拖羅手卷 拖羅肥美 整件卷物入面都有魚肉 再配埋醃蘿蔔 食落口冇咁肥膩成個
茶碗蒸

鵝肝帆立貝 賣相好靚 層次豐富
鵝肝帆立貝
一款卷物
中拖羅手卷
成個午市套餐有咁多道菜 好難逐一同大家介紹 但係每款食材都好鮮味🙊 omakase嚟講真係價廉物美
用餐时段
間唔中都有朋友問及omakase入門推介:可以淺嘗一下而銀包又唔會太痛٩(๑•ㅂ•)۶ lunch或者會多啲選擇,但dinner做到十八品同定價三位數,又兼備質素嘅,大概只得神樂!?𓃗❝KAGURA Omakase❞ ($950 +10% → $1,045)包括前菜﹑刺身﹑和食料理﹑壽司等十八品料理,今次到訪壽司有9貫再加「白子撈飯」,飽肚感滿滿。今篇先談前菜﹑刺身﹑和食料理,下篇詳細介紹壽司。(有♥︎為個人大愛)𓃗〔兵庫縣真蠔♥︎〕肉質結實爽口,蠔身非常飽滿,海水味偏淡。採用柚子洋蔥做調味配合得完美,係會令人期待「唔知接住落黎唔知有咩食呢~」嘅前菜!〔子持魷魚♥︎〕季節限定!魷魚筒口感爽滑﹑富有彈性,而魷魚筒內嘅卵呈透明啫喱狀,但夾落去似膏狀,而入口質感竟然係似柔軟版嘅麻糬HAHAHA〔象拔蚌〕面頭加咗加咗鹽同埋柚子提鮮,係omakase常見調味,爽甜象拔蚌配搭微酸柚子非常開胃。𓃗〔醬燒帆立貝♥︎〕首嚐鮨店紫菜就係依到~夠脆!當然因為有醬汁,不能要求食到最尾都係脆卜卜。king size帆立貝厚肉又結實,非常鮮甜。〔稻草燒鏗魚〕燒過後鏗魚帶些微油香,魚味偏淡,口感比較清新。𓃗〔拖羅紫蘇卷♥︎〕
〔兵庫縣真蠔♥︎〕

〔子持魷魚♥︎〕

〔象拔蚌〕
〔醬燒帆立貝♥︎〕

〔稻草燒鏗魚〕
燒過後鏗魚帶些微油香,魚味偏淡,口感比較清新。
〔拖羅紫蘇卷♥︎〕
拖羅肥美,入口帶油脂感,唔算多渣。兩塊拖羅厚薄適中,配合紫蘇葉﹑紫菜﹑新鮮山葵,味道層次豐富。魚脂會係口腔慢慢揮發,滿足感100分。

〔北海道紫海膽〕
紫海膽味道比馬糞海膽清新,帶甘甜而入口有顆粒感,原隻連殼呈現視覺效果一流。

〔冬瓜煮蟹鉗〕
蟹鉗鮮味濃郁,有冬菇座陣味道必然受我喜愛(嘿),係壽司前加插一道熱食,暖胃佳品。
𓃗
先付﹑料理做得出色,自然令食客非常期待壽司會有咩表現~spoiler alert:可以話係越食到後段越有驚喜!ჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)
〔鯛魚〕
前菜已經有唔少「打開味蕾」之作,作為第一貫壽司嘅鯛魚唔需要兼顧咁多野,只需要呈現出肉質堅實﹑魚皮紋路突出嘅魚料已經足夠吸引。

〔白蝦海膽♥︎〕
白蝦膠質唔算重,唔會太漿口,但同時蝦肉爽甜之中帶甘,配合面頭海膽提味,係有豐富aftertaste嘅一貫壽司

〔北海道櫻鱒〕
粉橙色外貌非常討好,帶有適量油脂感,魚味唔算濃郁,但肉質柔嫩,作為前段壽司非常合適。
〔活北寄貝〕
鮮味十足而且口感非常爽脆,盛夏時節貝類fans食omakase應該很開心~
〔醬油漬赤身♥︎〕
一向對赤身無咩大興趣,但依貫非常出色。醃漬時間剛剛好,令醬油成功提鮮到最佳水平(而且依貫魚料係king size)同樣係帶aftertaste嘅一貫。

〔雞泡魚白子撈飯♥︎〕
上菜一刻忍唔住問師傅「5月仲有白子食咁好嘅?!」師傅亦樂意解釋,原來雞泡魚白子依然係啱時節架。白子質感非常creamy細滑,直頭想撈夠一碗飯呀⋯( ✧Д✧)

〔吞拿魚腦天♥︎〕
Omakase一般都會有赤身﹑中/大拖羅,而原來腦天係吞拿魚頭頂位置嘅魚料,一條魚只得兩片!魚味非常濃郁,而且比較少筋,滋味程度不輸拖羅。

〔熟成十五日中拖羅〕
熟成處理後拖羅比較軟嫩,顏色係沉實中帶光亮嘅深粉紅色,魚香同脂肪比例都恰到好處。

〔海膽♥︎〕
食咗原隻紫海膽(見上篇)之後又有海膽品嘗,大滿足!!海膽質地稠密,口感綿滑細膩。

〔半熟車海老〕
肉質非常緊緻,鮮甜味美,車海老本身size就相當之大,口感又夠爽彈,用佢作結令人滿足感飆升。
〔麵豉湯〕
係熱辣辣又帶鮮味嘅麵豉湯!
𓃗
舍利方面首先必須要講:比較翻以往到訪嘅omakase,依到係屬於大飯級別!加上本身就有多道前菜,絕對會飽到捧住個肚走。醋度偏低,黏性適中,溫度比微溫再低少少,相當符合大眾口味。一句講哂:依個質素對得起價錢有餘。( ͡° ͜ʖ ͡°)
𓃗
𓂃𓈒 𓂂𓏸 神樂 𓏸𓂂 𓈒𓂃 @sushikagura.hk
尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下B號鋪
適合場景 | 二人聚餐
更多同區美食 ☞ #17尖沙咀
更多同類美食 ☞ #17日本菜 #17omakase
𓃗
♥️ 追 蹤 @17feelgood 發 掘 更 多 高 質 感 食 事 / 日 常 / 旅 遊 提 案 ♥️
2022-05-07 292 浏览
位於尖沙咀既神樂🏮上網睇到唔少食評都話唔錯🥰今次男朋友生日就同佢一齊左晚市既𝐨𝐦𝐚𝐤𝐚𝐬𝐞😋➣神樂 𝐎𝐦𝐚𝐤𝐚𝐬𝐞 (💰𝟗𝟓𝟎)👉🏻前菜、刺身、和食料理、壽司𝟏𝟖道料理師傅會預先問客人有冇咩係唔食,然後就可以睇住佢準備啦🥰師傅好仔細介紹每款壽司😝佢地既壽司飯採用北海道七星米,食材全部都好新鮮~特別喜歡大拖羅,紫菜包住減低左唔少油膩感✨海膽好鮮甜😳整體黎講用餐舒適、食物好高質呢☺️🔸𝙍𝙖𝙩𝙞𝙣𝙜: 𝟳.𝟯/𝟭𝟬💰𝙥𝙚𝙧 𝙝𝙚𝙖𝙙: ~$𝟱𝟬𝟬

➣神樂 𝐎𝐦𝐚𝐤𝐚𝐬𝐞 (💰𝟗𝟓𝟎)
👉🏻前菜、刺身、和食料理、壽司𝟏𝟖道料理

🔸𝙍𝙖𝙩𝙞𝙣𝙜: 𝟳.𝟯/𝟭𝟬
💰𝙥𝙚𝙧 𝙝𝙚𝙖𝙙: ~$𝟱𝟬𝟬
2022-05-04 247 浏览
系香港閒閒地食餐omakase 都要$500up, 今次食呢間神樂算系高cp值之選!不過都要預先訂位嗌咗個set $380 有刺身、壽司、手卷點完餐後,師傅都會問有無咩吾食,揀返d岩食ga材料俾客人好有驚喜,竟然有生蠔,同埋師傅整咗幾舊都有海膽嘅壽司,好開心。呢個價錢可以試到哂咁多款食材,同埋好食。值得推薦!!!

嗌咗個set $380 有刺身壽司、手卷
點完餐後,師傅都會問有無咩吾食,揀返d岩食ga材料俾客人

2022-04-30 210 浏览
已經係第二次嚟呢一間食嘢😚今次朋友生日特登揀咗呢一間,價錢合理,環境又舒服😌完全係值得推薦!佢嘅刺身壽司唔使講啦!全部都係食完滿足,最鍾意就係食佢嘅吞拿魚,加埋紫蘇葉真係好特別,我平時我唔食紫蘇葉,但係咁樣加埋一齊有幾好味😋本身諗住叫埋佢火炙,但係都飽飽地🤣應該下次先有機會食到。佢嘅環境都好舒服,亦都會好留意到你嘅需要,應該好快會去食第三次😂
已經係第二次嚟呢一間食嘢😚
2022-02-07
庆祝纪念
生日
2022-04-14 351 浏览
一直聽講神樂在omakase 中屬性價比甚高的鮨店,便與友人前來一試。訂位很方便,在OpenRice就可以訂座。我提早了約一星期訂位,不過被安排在卡座。😥預約較滿的情況,還是可以理解的。因為不能坐吧檯,所以也只選了有十二貫壽司的「鮨Omakase」set。晚餐來算,這個價錢和食物質素,是不過不失的。▪️石垣鯛 口感綿密▪️北極貝刺身 頗鮮甜▪️池魚 魚味重,略腥▪️赤貝 新鮮爽口,用了柚子提鮮▪️深海池魚 厚身,魚味重▪️鰤魚 以煙燻突出了其濃郁的魚油味▪️醬油漬吞拿魚 冇咩特別,不過有鮮甜餘韻▪️帶子 超大粒,好滿足的口感,十分鮮甜▪️火炙銀鱈魚 面頭有烏魚子,火炙嘅香,入口順滑;有極濃魚脂味,又略有甜味,烏魚子令口感層次更豐富▪️拖羅 十分肥美▪️海膽 十分綿滑,海膽味好濃,有餘韻▪️瀨尿蝦配蝦膏加烏魚子食omakase坐卡座,令整個體驗失色不少。不能看著師傅搓壽司、也沒有詳細介紹,壽司竟然是三款一齊上🤭整餐飯節奏很快,一個小時左右就吃完了,總是欠了些食omakase的味道,感覺似在食高級日本餐廳,與千兩差不多。😅下次

▪️石垣鯛
口感綿密

▪️北極貝刺身
頗鮮甜

▪️池魚
魚味重,略腥

▪️赤貝
新鮮爽口,用了柚子提鮮

▪️深海池魚
厚身,魚味重

▪️鰤魚
以煙燻突出了其濃郁的魚油味

▪️醬油漬吞拿魚
冇咩特別,不過有鮮甜餘韻

▪️帶子
超大粒,好滿足的口感,十分鮮甜

▪️火炙銀鱈魚

▪️拖羅
十分肥美

▪️海膽
十分綿滑,海膽味好濃,有餘韻

▪️瀨尿蝦配蝦膏加烏魚子

整餐飯節奏很快,一個小時左右就吃完了,總是欠了些食omakase的味道,感覺似在食高級日本餐廳,與千兩差不多。😅下次來試的朋友,一定不能坐卡座呀🤣
2022-02-25 408 浏览
情人節食好西系列Omakase lunch set沙律+茶碗蒸+刺身*5+壽司*8+手卷*1太多款色真係記唔晒🙈講下d比較有印象先🤣🤣胡麻沙律正常水準茶碗蒸較軟身,但味道幾好有不少配料在內刺身:生蠔海水味淡,一淡食落口幾滿足吞拿魚腩肥美得黎又唔太膩,正!💯鮟鱇魚肝估佢唔到咁正😍壽司:魷魚鹹鹹地又有咬口,好特別瀨尿蝦好好食,正😋鵝肝(?)帶子又係好好食,好夾😋海膽就中規中矩北寄貝原來可以咁易咬😯手卷好好食,包住吞拿魚蓉同其他配料口感好豐富,好食🤤第一次食Omakase印象大好💯所以另外加多兩款壽司🤣玉子大大舊,睇住師父好細心咁整味道一流👍🏻牡丹蝦肉質有彈性,新鮮好味🤤好少打咁長....我無野補充🫣總括黎講CP值不錯,推薦以上食評只反映本人立場,如有雷同,實屬不幸
情人節食好西系列

Omakase lunch set
沙律+茶碗蒸+
刺身*5+壽司*8+手卷*1
太多款色真係記唔晒🙈
講下d比較有印象先🤣🤣

胡麻沙律正常水準
茶碗蒸較軟身,但味道幾好
有不少配料在內

刺身
生蠔海水味淡,一淡食落口幾滿足
吞拿魚腩肥美得黎又唔太膩,正!💯
鮟鱇魚肝估佢唔到咁正😍

壽司
魷魚鹹鹹地又有咬口,好特別
瀨尿蝦好好食,正😋
鵝肝(?)帶子又係好好食,好夾😋
海膽就中規中矩
北寄貝原來可以咁易咬😯

手卷好好食,包住吞拿魚蓉同其他配料
口感好豐富,好食🤤

第一次食Omakase印象大好💯
所以另外加多兩款壽司🤣

玉子大大舊,睇住師父好細心咁整
味道一流👍🏻

牡丹蝦肉質有彈性,新鮮好味🤤
好少打咁長....我無野補充🫣
總括黎講CP值不錯,推薦

以上食評只反映本人立場,如有雷同,實屬不幸

2022-02-12 432 浏览
一直係ig見到好多人推介呢間omakase,又平又好食咁,所以就專登今日lunch同同事嚟左試,但由於係open rice book 位所以就冇bar枱坐食omakase 冇bar枱坐都有啲失望,黎到仲要啲鼓油碟嗰啲係崩既就更加失望,果然都係一分錢一分貨我地揀左$350既omakase,味道上面大部分都不過不失,不過$350有埋生蠔 拖羅同海膽都令我幾驚喜。生蠔就普普通通,拖羅都夠肥不過海膽就令我好失望,從來都冇食過omakase 既海膽會係咁苦🥲另外壽司個赤貝幾厚身幾好食😋不過唔知係咪唔係坐bar枱既關係,店員完全無介紹過啲壽司同魚生係咩,要問佢先講,又冇講食邊件先等等,都令我幾失望。總結性價比係幾高既,lunch都包咁多野,但就唔係會令人喜出望外同想再返嚟食既,或者下次食佢啲壽司set會冇咁失望

2021-12-30
2022-01-26 275 浏览
我加入了十幾年Openrice 會員,今次是我第一次寫食評,正確來講,我是未食但已一肚氣,餐廳電話的女服務員態度十分惡劣,聲線粗豪又無禮貌,講嘢無尾音。正所謂「待客以禮」,我只是打電話去餐廳,已充分感受到呢位女士的不禮貌回應,試問是否趕客?完全感受唔到待客以誠,然後我直接講唔需要訂位,也不會光顧。希望該餐廳的老闆睇到食評後,請 貴店作出該員工加以培訓或改善,食物質素就算好,但服務質素咁惡劣,只會趕客。😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
2022-01-26
2022-01-25 203 浏览
神樂好耐無得返鄉下,好掛住日本🇯🇵呀!🥲🥲🥲🥲食住日本野頂隱先得😟今次我地去左神樂試佢地既午市omakase🍣(日式蒸蛋,刺身五款,壽司八件,手卷)$350店舖分別有壽司吧枱同普通枱,想簡位既朋感覺仔記得book位個陣講埋呀!🥰叫左餐之後,店員好快上左前菜沙律同日式蒸蛋比我地,之後師傅就會逐件壽司上。🍣🌟真鯛刺身🌟生蠔/北海道帶子刺身🌟熟食章魚🐙🌟大拖羅刺身🌟天魚刺身🌟赤蝦壽司🌟池魚壽司🌟赤貝壽司🌟松葉蟹海膽壽司🌟赤身壽司🌟火灸銀雪魚壽司🌟海膽壽司🌟鵝肝帶子壽司🌟中拖手卷師傅一開頭都好細心問左我地有無咩唔食或者敏感作調整,而我唔食生蠔,就改左北海道帶子刺身比我🧡整體而言,每件都中上水準。壽司飯的醋味剛剛好,飯亦唔會散粒粒分明。依個價錢食到海膽、大拖羅真係唔話得🙌🏻十分抵食👍🏻
神樂

🌟海膽壽司
🌟鵝肝帶子壽司
🌟中拖手卷

2022-01-23 219 浏览
❥$𝟱𝟴𝟬 ꜱᴜꜱʜɪ ᴏᴍᴀᴋᴀꜱᴇ🥢 時令壽司十二貫🍣前菜🥗湯🥣▫️食材很新鮮‼️🌟 店員很友善‼️🙂雖然不是坐bar枱,不過店員都很細心的介紹不同的食材,只是我都忘掉了而已‼️🤣▫️暫停晚市的日子也要善待自己的胃‼️🐽
❥$𝟱𝟴𝟬 ꜱᴜꜱʜɪ ᴏᴍᴀᴋᴀꜱᴇ🥢
店員很友善‼️🙂
▫️
暫停晚市的日子也要善待自己的胃‼️🐽
2022-01-06 204 浏览
臨時臨近想食omakase,正值聖誕佳節後,許多知名鮨店都已滿座。做資料搜集時見到很多人讚這間店性價比高,於是便訂座一試。我跟友人入座後被安排在壽司吧,我們兩人都點了omakase。沙律就是普通日式餐廳跟餐的那種小沙律。印象最深刻的鮟鱇魚肝反而忘記了拍照。之前在其他地方食過一次鮟鱇魚肝,當時覺得調味怪怪,没有甚麼好味。神樂的鮟鱇魚肝反而令我驚美豔,入口有種慢慢融化的感覺,令人滿足。壽司方面以三百多元的價錢來說,絕對不失禮。我額外追加的大拖羅壽司亦非常肥美。

• 鮟鱇魚肝