2021-10-15 118 浏览
食過尖沙咀唔少壽司店,今次呢間都算印象深刻,因為服務好好,就算我冇叫 omakase ,只係叫啲普通壽司,都俾到好好嘅服務我,令我覺得呢餐飯係一種享受😌😌當晚8點去到,bar枱已經full咗,得返最入有張二人枱,問我哋介唔介意,當然唔介意。因為下昼食得好飽,所以夜晚諗住坐底傾吓偈食少少野。當晚散叫咗啲壽司同軍艦,全部用我最鍾意嘅赤醋飯😍啲飯好軟好好味,配上新鮮嘅魚生,點會唔好味。三文魚壽司--每次壽司都必食嘅三文魚,好香。真鯛壽司--唔係人人都鍾意嘅魚,但係呢度嘅口感好爽滑。油甘魚壽司--油潤甘香,食完有餘香。火炙三文魚--呢個比三文魚更肥美,上面少少蔥花,平衝返啲油脂味,正。赤蝦壽司--平時食嘅係彈牙口感,呢度係偏嫩滑嘅口感。鰻魚壽司--燒得啱啱好,唔會太甜太重味。三文魚手卷--比壽司上面塊三文魚再厚啲,加埋脆脆紫菜,正。辣三文魚軍艦--唔會好辣,不過好味。所有軍艦都好飽滿好足料。明太子帆立貝沙律軍艦--呢個都好味,不過建議有味嘅軍艦最後先食。松葉蟹肉軍艦--呢度冇加其他調味料,食得出蟹嘅鮮味,而且蟹肉勁多。芥辣八爪魚軍艦--都唔會好辣,可以放心食。我哋見在場嘅所有顧客都好滿意好開心

三文魚壽司--每次壽司都必食嘅三文魚,好香。
真鯛壽司--唔係人人都鍾意嘅魚,但係呢度嘅口感好爽滑。
油甘魚壽司--油潤甘香,食完有餘香。

赤蝦壽司--平時食嘅係彈牙口感,呢度係偏嫩滑嘅口感。
鰻魚壽司--燒得啱啱好,唔會太甜太重味。

三文魚手卷--比壽司上面塊三文魚再厚啲,加埋脆脆紫菜,正。

芥辣八爪魚軍艦--都唔會好辣,可以放心食。

我哋見在場嘅所有顧客都好滿意好開心嘅樣,好似都係熟客,同厨師有講有笑,感覺令人好放鬆好舒服嘅一間店。
2021-10-12 105 浏览
神樂 sushi kagura 📍尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下B鋪 Hong Kong📢午市自選壽司定食呢個套餐可以自己選擇想食幾多件壽司,咁當然價錢就會有所唔同,但係都會同時附上沙律及麵豉湯六件壽司 $128八件壽司 $15810件壽司 $188另外仲可以用優惠價追加壽司,詳情大家可以睇吓佢地嘅餐牌❤️🤍今次小編就選擇以下壽司,件件都係我最鍾意食👉🏻北寄貝北寄貝味道鮮甜,爽口彈牙👍🏻👉🏻甜蝦好貼心,兩隻甜蝦都好細心咁幫你mock埋個蝦尾! 而且兩隻甜蝦都大大隻,好肥美❤️愛吃👉🏻赤蝦同樣地都系見吾到蝦尾,但赤蝦同甜蝦俾我揀嘅話,我更會推薦大家食甜蝦,因為甜蝦既肥美程度系高於赤蝦!👉🏻蟹棒見到圖都可以見到一條長長的蟹棒系會超出飯既一定範圍!真系非常扺食,而且仲好好味👉🏻火焰三文魚🍣大大條三文魚,火焰既程度又岩岩好,完全可以帶出三文魚既鮮味!👉🏻明太子帆立貝沙律軍艦明太子系小編既至愛,呢一個明太子帆立貝軍艦,真係好好味!佢嘅明太子好多,完完全全蓋住下面嘅帆立貝。入口個下滿滿既明太子就會系口中徘徊!小編食完即刻再order 多一件❤️👉🏻松葉蟹肉軍艦好重既蟹肉味道!一放入口就知道系好新
神樂 sushi kagura

📢午市自選壽司定食

六件壽司 $128
八件壽司 $158
10件壽司 $188

另外仲可以用優惠價追加壽司,詳情大家可以睇吓佢地嘅餐牌❤️

🤍今次小編就選擇以下壽司,件件都係我最鍾意食

👉🏻北寄貝
北寄貝味道鮮甜,爽口彈牙👍🏻

👉🏻甜蝦

👉🏻赤蝦

👉🏻蟹棒

👉🏻火焰三文魚🍣

👉🏻明太子帆立貝沙律軍艦

👉🏻松葉蟹肉軍艦
好重既蟹肉味道!一放入口就知道系好新鮮。而且蟹肉既份量都多!小編第一啖放入口就食到蟹肉,食到最後一啖都仲食到蟹肉

👉🏻蟹肉蟹膏軍艦
松葉蟹肉軍艦升級版,多左啲蟹膏系壽司上面!

🤍以上既壽司🍣,每一款都好新鮮!啲飯既軟硬度剛剛好,醋飯亦粒粒分明!

🤍師傅為了提高所有壽司既新鮮程度,師傅吾會一次過上哂你點既壽司,反正會等客人食完一件先再上下一件壽司,咁樣客人除了可以品嘗到每一件壽司既鮮味之外,仲可以俾客人慢慢食,放下腳步,享受一下生活!

🤍由於每一件壽司壽司之間都會有一個小休,食完之後嘴上也會有一些餘韻在嘴邊,心情十分不錯

🤍每個壽司師傅大約負責一至兩台,咁餐廳系分左bar台同4座位,店員會不時都會加茶

🤍食哂d壽司,最後會附送埋麵豉湯
湯內既海帶,和湯既味道也十分濃郁
2021-10-11 95 浏览
午市自選壽司定食(附沙律及麵豉湯)6件$128/8件$158/10件$188自選壽司定食選項每款最多可選擇兩件午市自選壽司定食(富沙律及麵豉湯)6件$128/8件$158/10件$188自選壽司定食選項每款最多可選擇兩件海膽深海池魚油甘魚比較深刻味道醋味唔錯 飯既軟硬度剛剛好醋飯粒粒分明店員會不時加茶有分bar台同4座位每個壽司師傅大約負責一至台來到食飯可以放慢節奏遠離都市繁囂,每一件壽司與壽司之間都會有一個小休食完之後嘴上也會有一些餘韻在嘴邊,心情十分不錯食哂d壽司,最後會附送埋麵豉湯海帶,味道也十分濃郁

午市自選壽司定食(附沙律及麵豉湯)
6件$128/8件$158/10件$188
自選壽司定食選項每款最多可選擇兩件
午市自選壽司定食(富沙律及麵豉湯)
6件$128/8件$158/10件$188

醋飯粒粒分明
店員會不時加茶
有分bar台同4座位

每個壽司師傅大約負責一至台
來到食飯可以放慢節奏遠離都市繁囂,每一件壽司壽司之間都會有一個小休食完之後嘴上也會有一些餘韻在嘴邊,心情十分不錯

食哂d壽司,最後會附送埋麵豉湯
海帶,味道也十分濃郁
❤️這應該是我吃過最便宜的omakase了❤️$350有前菜、湯、五款刺身、八款壽司、一份手卷質素是怎麼樣,說不知道是什麼,但已肯定可以捧着肚子離開。其中印象較深刻的是屬於刺身部份。兩塊吞拿魚拖羅,已紫菜夾著兩塊吞拿魚腩和一塊紫蘇葉,在濃郁油脂帶來一點清新。生蠔配酸甜汁啫喱味道出奇地能夠融化在一起,口感亦十分配合,很有驚喜,啟發了我對生蠔的新吃法。同樣還有一個酸汁啫喱配魚精巢,吃起來超鮮甜的,是這一餐令我回味的其中一道菜。火炙銀雪魚壽司第一次這樣吃銀雪魚,用火槍輕輕一燙,維持半山熟的狀態,吃起來油脂相當豐富,個人十分喜歡。壽司所採用的是赤醋飯,雖然比較傳統,但個人覺得味道太濃有可能會影響對上面刺身都味覺。總括來說,壽司大部份屬正常水平,我覺得刺身帶給我的驚喜來得比壽司更高,但以已超出$350的水準,值得一試。神樂 (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下B號鋪
❤️這應該是我吃過最便宜的omakase了❤️

其中印象較深刻的是屬於刺身部份。

生蠔配酸甜汁啫喱

火炙銀雪魚壽司

神樂 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下B號鋪
📍尖沙咀 𝚃𝚜𝚒𝚖 𝚂𝚑𝚊 𝚃𝚜𝚞𝚒❝媲美omakase質素既壽司拼盤🍣 ❞呢度出名食性價比高既omakase🧑🏻‍🍳個日見到師傅枱都坐滿晒! 但我今次黎食壽司拼盤🤣比omakase set更平!! 雖然定價比可以常吃既壽司店高 但呢度既壽司的確高質 媲美omakase! 好難相提並論🙈😚🍣🐟本鮪壽司拼盤 $280 (4/5)有大拖, 中拖, 赤身, 蔥吞拿魚腩軍艦各2件✨由油脂感最低既赤身食起 赤身彈牙唔腥 中拖同大拖入口即融🤤魚油香好重!!💓壽司本身已經掃左豉油🥢🍣🔥火炙壽司拼盤 $250 (4/5)有大拖, 右口魚邊, 三文魚, 帆立貝各2件✨最中意係右口魚😭爆有油脂感 重魚油香 食完好幸福…☺️大拖同三文魚都好食😍꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂📍神樂尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下B號鋪🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯
📍尖沙咀 𝚃𝚜𝚒𝚖 𝚂𝚑𝚊 𝚃𝚜𝚞𝚒
❝媲美omakase質素既壽司拼盤🍣 ❞

本鮪壽司拼盤
🍣🐟本鮪壽司拼盤 $280 (4/5)

火炙壽司拼盤
🍣🔥火炙壽司拼盤 $250 (4/5)

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍神樂

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯
本鮪壽司拼盤
2021-09-02 137 浏览
經朋友介紹後到尖沙咀宜間壽司店食晚餐。刺身牛柳粒御膳入門版omakase,性價比相當唔錯,首先有3款刺身,分別係帆立貝,油甘魚同真鯛,厚切又新鮮,仲帶少少柚子香。跟住有美國照燒牛柳粒,肉質嫩滑,牛肉味又濃郁。小小既一碗麵豉湯充滿魚香又鮮甜。接住落黎係時令壽司五貫。深海池魚質感嫩滑,紫蘇葉魷魚軟綿綿,拖羅甘香肥美,牡丹蝦爽口味道鮮甜,滿滿既三文魚籽軍艦,粒粒鮮味係舌尖爆出黎。火炙壽司拼盤另一個高性價比既選擇,每款壽司各有2件,可以同朋友開心share 。火炙左口魚邊入口即溶,炙燒過既大吞拿魚腩充滿油脂,三文魚,帆立貝炙燒過更鮮味。。。神樂尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下B號鋪。。
經朋友介紹後到尖沙咀宜間壽司店食晚餐。

刺身牛柳粒御膳

跟住有美國照燒牛柳粒,肉質嫩滑,牛肉味又濃郁。

小小既一碗麵豉湯充滿魚香又鮮甜。

神樂

2021-08-29 141 浏览
☆ 𝙎𝙪𝙨𝙝𝙞 𝙆𝙖𝙜𝙪𝙧𝙖神樂尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下B號鋪見到呢間lunch omakase 2pm後有8折,即刻心心眼,其實本身個價錢都唔係貴,不過既然有折所以就揀左$350嗰個omakase set食。✦ Omakase茶碗蒸、刺身五款、壽司八件、手卷 (本身lunch set跟埋沙律同麵豉湯) 刺身法國生蠔 配酸汁啫喱深海池魚拖羅象拔蚌汁煮黑梅貝壽司金目鯛魷魚金吉魚北寄貝昆布漬白蝦醬油漬赤身海膽帆立貝鵝肝手卷三文魚籽欣賞呢到服務,師傅一開始有問有冇d咩唔食,一路食都再有keep住問食唔食乜乜乜咁,好細心。食物質素就對得住個價錢,始終個set都唔係話貴嘛,但都好抵玩嘅,值得黎試下(*¯︶¯*)當日食都唔係繁忙時間但都好full下,所以大家有興趣試就記得book定枱啦。
☆ 𝙎𝙪𝙨𝙝𝙞 𝙆𝙖𝙜𝙪𝙧𝙖

海膽
帆立貝鵝肝

手卷
三文魚籽

🍄Dinner Kakura Omakase ($950)18道菜沙律前菜茶碗蒸6點剌身一品料理9貫手握壽司手卷味噌湯甜點繼早前介紹「一幸」後,想分享另一間同樣位於金馬倫道的廚師發辦。雖然沒有豪華的裝潢、奢華的食材,但係師傅的實力同貼心的服務絕對可從用餐體驗上反映出來👍🏻$950可以享受18道菜,性價比既首選,沒有之一😌刺身方面,最為出色的是龍蝦刺身、象拔蚌刺身、日本生蠔(見圖三)及紫菜包紫蘇葉大拖羅(見圖二)。款款都非常新鮮,大拖羅入口即溶,油脂豐盈,無可挑剔☺️🤍至於一品料理,是雞肉丸(見圖四),食法就是將雞肉丸子配搭蛋漿,丸子裏面有雞軟骨,還有幾款蔬菜伴碟,不過不失驚喜不大😆接下來壽司方面🍣有幾款到現在都念念不忘,首先係白蝦壽司配海膽和魚子(見圖一左上),白蝦是比較少見的食材,而且要按季節而定產量,所謂不時不食😌呢款壽司非常鮮甜,以頭一兩款相對淡味道的壽司來說,師傅安排得非常好👍🏻另一款自己非常鍾意食既吞拿魚部位—「腦天」(見圖一左下),先前係「鮨文」的食評都提及過它是非常珍貴,在我而言,比大拖羅更加吸引‼️肉質非常綿滑,試過就知我講緊咩😀真係世界級好食😋沙甸魚磯邊卷,起初聽到沙甸魚
沙律前菜
茶碗蒸
6點剌身
一品料理
9貫手握壽司
手卷
味噌湯
甜點

沙甸魚磯邊卷,起初聽到沙甸魚小妹的確有點卻步,本身好怕魚味太重的魚,加上處理沙甸魚絕對考驗師傅的功架。不慎處理的話,一定會滿口魚腥味🙈師傅處理得好好,完全冇腥味,小妹亦都對沙甸魚改觀,唔單止外觀吸引,肉質油香兼備,有驚喜‼️

總括來說,以這個價錢、這個質素,其實已經沒有什麼可以挑剔,100%回頭率😌雖然食材上未必係最頂級,但係師傅既誠意同埋席前料理既用心,已經值回票價👍🏻
見尖沙咀$350有午市omakase星期一至四2點後仲有8折即刻book咗🤣結論係性價比好高😍有前菜+湯+手卷+5款刺身+8件壽司重要啲壽司係用赤醋飯啱返我口味同埋師傅一睇就知好有經驗好熟手呢個價位有蠔有白子有拖羅真係好抵!生蠔較重海水味拖羅配紫蘇葉fresh啲,但個人認為有啲搶咗拖羅個味🧐赤身同赤鯥分別經醬油漬同火炙後都好好食👍🏻北寄貝同牡丹蝦好鮮甜銀鱈魚火炙完好香入口又重油脂感 好正😍海膽軍艦睇落唔多海膽點知一擺入口就知紫菜入面仲有幾層仲要係鮮甜㗎wor!!! 喺口入面溶化嗰吓真係好幸福💕而帶子鵝肝兩樣用料都高質所以好食👍🏻最後手卷嘅吞拿魚蓉都好多好好食.總括而言,呢個價錢有呢個份量同質素真係冇得輸(可能因為一開始冇咩期望所以覺得好驚喜)食完仲可以喺尖沙咀行街🤭 之後有機會會再encore💕🥰
見尖沙咀$350有午市omakase
星期一至四2點後仲有8折即刻book咗🤣
結論係性價比好高😍
有前菜+湯+手卷+5款刺身+8件壽司
重要啲壽司係用赤醋飯啱返我口味
同埋師傅一睇就知好有經驗好熟手

呢個價位有蠔有白子有拖羅真係好抵!
生蠔較重海水味
拖羅配紫蘇葉fresh啲,但個人認為有啲搶咗拖羅個味🧐
赤身同赤鯥分別經醬油漬同火炙後都好好食👍🏻

北寄貝同牡丹蝦好鮮甜
銀鱈魚火炙完好香入口又重油脂感 好正😍
海膽軍艦睇落唔多海膽
點知一擺入口就知紫菜入面仲有幾層
仲要係鮮甜㗎wor!!!
喺口入面溶化嗰吓真係好幸福💕
而帶子鵝肝兩樣用料都高質所以好食👍🏻
最後手卷嘅吞拿魚蓉都好多好好食
總括而言,呢個價錢有呢個份量同質素真係冇得輸
(可能因為一開始冇咩期望所以覺得好驚喜)
食完仲可以喺尖沙咀行街🤭 之後有機會會再encore💕🥰

2021-08-14 110 浏览
這間位於尖沙咀中心地帶兼地舖的日本料理,是朋友介紹我去的。我們兩位都叫了$350的廚師發板,包五款刺身丶8件壽司丶一件手卷丶前菜和日式蒸蛋,可以看看以下照片。其中特別一提,就是我第一次食的白子,吃之前有點不安,其實味道不錯,口感爽滑,另外拖羅和魚肝也很好味,還有帆立貝配上鵝肝味道好夾👍🏼,最後送上麵豉湯後,沒有甜品,有點不完美😅,但整體不錯。至於環境,地方不大,冷氣有點不夠,服務就很好。而且午餐與晚餐之間沒有落場時段,所以下午茶都可以食到Omakase😆。
這間位於尖沙咀中心地帶兼地舖的日本料理,是朋友介紹我去的。
白子
拖羅
汁煮螺
魚肝
鵝肝帆立貝
2021-07-25
2021-08-08 81 浏览
Came here for a weekday lunch and is of high CP value! If u like sushi, u would be choosing between $280 sushi lunch set of 10, and $350 omakase lunch which includes 8 pc of sushi and 5 pc of sashimi. The price differential is small comparing with other omakase shops so i opted for latter.I liked the first pc of France oyster serving, texture was rich and it was so fresh.Rest of the sashimi and sushi were also very fresh and portion was generous. One side note, they served uni on top of some of

Rest of the sashimi and sushi were also very fresh and portion was generous. One side note, they served uni on top of some of the sushi, but the uni was quite different from the uni served on standalone uni sushi.

But still the omakase was of GREAT value. If u pay the bill before 2pm u would get discount too!

Will come again!
2021-08-03 2687 浏览
//< 神樂>小編本身唔係諗住食呢一間壽司店,見到店員好好客咁樣出嚟介紹,就入咗去喇!😆————————————- 自選壽司8件 $138 -小編二人各自叫咗唔同嘅壽司🍣 呢一個自選係包埋沙律同埋麵豉湯~都係中規中矩冇乜特別!特別一提嘅係,店員先上沙律,然後隔咗15分鐘上三件壽司,然後無啦啦又攞湯過黎🙈好似個次序比較奇怪🤔壽司因為都係麻麻地,唔覺得特別新鮮肥美,就唔續件續件講喇~相對上都係比較薄切,而且上到枱都冇乜光澤感😭 同埋真係等好耐先有得食😢 每次可能三件兩件一件咁樣上,前後用一個鐘先上齊🤧 相對上軍艦壽司好食d~ 差唔多價位嘅,附近真係有好多間更好味🙈————————————評分:5.5/10地址:尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下B號營業時間:12:00-22:30#神樂 #壽司 #尖沙咀日本菜 #尖沙咀壽司 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀必食 #香港美食 #香港必食 #美食博客 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodpic #hkfoo
< 神樂>

————————————
評分:5.5/10
地址:尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下B號
營業時間:12:00-22:30
#神樂 #壽司 #尖沙咀日本菜 #尖沙咀壽司 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀必食 #香港美食 #香港必食 #美食博客 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodpic #hkfoodgram #🐷🐤尖沙咀 #🐷🐤日本菜
用餐时段
金馬倫道有好多日本餐廳今次呢間喺我嘅bookmark list入邊已經好耐因為我自己一個食午餐,所以就揀咗壽司六件呢度嘅午餐Set都有好多選擇壽司六件 $108火炙三文魚三文魚嘅色澤好靚,而且燒過之後好香,雖然唔算好多魚油,但係都做到入口即溶帆立貝帆立貝肉質好彈牙,而且仲有陣陣嘅柚子香油甘魚食得出好新鮮肉質結實,本身已經有醬油喺上面,就咁食都好夠味明太子帆立貝沙律軍艦我係明太子愛好者點可以唔試吓,明太子份量唔算好多但係都幾突出辣三文魚軍艦辣味嘅三文魚,辣得黎非常刺激又過癮葱吞拿魚腩軍艦蔥花吞拿魚茸一啲根都冇,而且蔥花味非常香三文魚刺身兩片 (+$15)去到加購嘅部份,我叫咗兩樣嘢,其中一樣就係三文魚刺身,雖然唔係腩位,魚油唔係特別香,但係都真係好新鮮火炙左口魚邊壽司 (+20)呢個係我覺得成餐最好食嘅,左口魚邊燒過之後,魚油真係好多好香,入口即溶之後如有仲係齒頰留香整體來講一樣令人失望嘅嘢都冇而且呢個價錢仲非常之抵食見到佢哋午餐仲有Omakase食最平三百幾蚊就有交易除咗壽司刺身類,仲有其他熟食可以選擇
金馬倫道有好多日本餐廳
今次呢間喺我嘅bookmark list入邊已經好耐
因為我自己一個食午餐,所以就揀咗壽司六件
呢度嘅午餐Set都有好多選擇

壽司六件 $108
火炙三文魚
帆立貝
帆立貝肉質好彈牙,而且仲有陣陣嘅柚子香
油甘魚
食得出好新鮮肉質結實,本身已經有醬油喺上面,就咁食都好夠味
明太子帆立貝沙律軍艦
辣三文魚軍艦
辣味嘅三文魚,辣得黎非常刺激又過癮
葱吞拿魚腩軍艦
蔥花吞拿魚茸一啲根都冇,而且蔥花味非常香

三文魚刺身兩片 (+$15)
火炙左口魚邊壽司 (+20)

整體來講一樣令人失望嘅嘢都冇
而且呢個價錢仲非常之抵食
見到佢哋午餐仲有Omakase食
最平三百幾蚊就有交易
除咗壽司刺身類,仲有其他熟食可以選擇
2021-07-28
用餐时段
夜晚7點幾去到唔洗排隊就可以入得,職員服務態度好好,好主動加茶,又會了解客人唔食啲咩,成個過程好舒適。我哋一行二人嗌咗580蚊嘅sushi set,包12件sushi同一碗湯。佢會分3次上菜,每次上4件,咁多件入面,最鐘意係醬油吞拿魚拖羅,海膽sushi同埋鵝肝帶子sushi!食完覺得值回票價!全部刺身好新鮮,海膽亦無腥味,好鮮甜。最後嗰碗麵鼓魚湯都好鮮甜,第一次食Omasake,無揀錯啊真係,一定會食第二次。😋😋😋

2021-07-29
2021-07-29 81 浏览
面對日本料理總是難以抗拒‼️❣️ 餐廳的刺身牛柳粒御膳(❥$𝟯𝟱𝟬) 有刺身、牛柳粒、壽司五貫和湯,滿足了嘴饞的我‼️😽▫️❶刺身有油甘魚、真鯛、帆立貝‼️👅 每款兩切,很新鮮‼️✨▫️❷照燒美國安格斯牛柳粒🐮 肉質非常的嫩、肉味濃郁、肉汁飽滿,不需太多咀嚼便融於口腔之中‼️🤤 配菜洋蔥和青椒都吸收了醬汁的精華,好滋味‼️😍 此時好想來一碗白米飯😆▫️❸時令壽司五貫分別有銀鱈魚、拖羅、牡丹蝦、紫酥葉魷魚和三文魚籽‼️🍣 銀鱈魚火炙後油香柔軟細膩👍🏻 拖羅油脂甘香👍🏻 牡丹蝦紮實Q嫩👍🏻 紫酥葉魷魚軟綿綿口感很順滑👍🏻 三文魚籽精瑩剔透粒粒飽飽👍🏻 全都很美味‼️😻😻▫️❹最後來一碗熱熱的蟹腳味噌湯🥣 滿足‼️👅

▫️
刺身有油甘魚、真鯛、帆立貝‼️👅 每款兩切,很新鮮‼️✨

❹最後來一碗熱熱的蟹腳味噌湯🥣 滿足‼️👅