2023-12-01
又係時候為冬至做準備啦🥳 呢間餐廳做緊冬至套餐優惠 我就同屋企人去咗食😚-冬至團圓四人套餐($1,888)話梅小山藥非常清新嘅小山藥 唔單止健康 加入咗話梅有淡淡香味 更加開胃😍稻埕自家製台灣烤香腸拼墨鱼腸台灣餐廳梗係唔少得台灣香腸啦!每一塊都剪得好香 外皮脆卜卜😍 真係我最愛!白滷水九孔鮑魚鮑魚真係好大隻🤩🤩 但係唔會好韌 仲有啲酸酸地嘅味道 非常開胃😋😍鵝不是鴨肉呢個鵝片係冇骨㗎🤭 啖啖肉幾嫩 又唔會有蘇味 同滷水汁梗係絕配啦!金不換干貝螺頭燉雞湯非常足料嘅燉雞湯🤤🤤 聞落已經非常香 入面亦都好多瘦肉🤭🤭 每一啖都好似精華咁😋古早味三杯雞煲呢個個醬汁非常濃 仲有少少嘅辣😚 而且雞肉都煮得好入味 送飯真係啱晒🤩秘製台汁骨膠豬手花膠石鍋石鍋嚟到仲係滾住㗎🤩煮得好入味嘅花膠豬手😍 入面主要都係豬手皮 爽口彈牙 又帶點黏黏嘅口感😋 京蔥爆炒牛菲力粒好夠鑊氣嘅牛肉粒 味道香得來又唔會太鹹😚 牛肉有口感 又keep到肉汁 唔會乾爭爭👍🏼👍🏼紅槽文旦蔭樹蒸深海大花尾龍躉龍躉都幾厚肉🤩肉質都幾滑同時帶一點口感😚 上面加咗酒味嘅醬料 食落幾清新都幾特別😋蔭樹子豆乳鵝仔菜呢個油麥菜炒得好爽口!而且醬汁
冬至團圓四人套餐($1,888)
話梅小山藥
秘製台汁骨膠豬手花膠石鍋
京蔥爆炒牛菲力粒
紅槽文旦蔭樹蒸深海大花尾龍躉
蔭樹子豆乳鵝仔菜
呢個油麥菜炒得好爽口!而且醬汁非常香濃 配埋一齊真係好好食😍
八斗子炒飯
炒飯有虎蝦 北海道帶子 鵝肉 蟹肉等等 真係好豐富🤩 每一啖都有飯有餸 而且飯粒粒分明 乾身又唔硬🥰 再配埋蟹籽同豬肉鬆口感更加豐富😋
桂圓紅棗杞子芋圓湯丸
湯圓一粒係花生一粒係芝麻味🥳 大大粒好足料㗎 另外芋圓都好煙靭 配埋桂圓紅棗杞子湯暖粒粒好滋補🥰🥰