2024-08-29
每逢放假前都會食好西,獎勵自己努力返工😌今次捉埋食量唔少既友人一齊覓食(當然無我黑洞胃咁誇張😂)餐廳環境寬敞舒適,適合三五知己gathering,想增加私隱度仲可以book vip房,搵餐廳仲發現原來炮台山都有分店😯究極丼 $208賣相非常吸引😍有三文魚、油甘魚、帶子、海膽、吞拿魚蓉、甜蝦、左口魚、三文魚籽、紫菜天婦羅等多種食材,食前拌入生蛋及海藻,令口感及味道更豐富。個人比較鍾意肥美既油甘魚、厚切口感十足😍其次就係鮮甜既海膽。一人獨享究極丼😋大滿足不得不承認小店既赤醋飯幾有特色,由熟成的酒粕發酵而成,米飯味道濃香醇厚,酸度柔和,誠意之作👍🏻火炙壽司拼盤烏冬 $158吞拿魚、三文魚、帶子、左口魚、甜蝦、鰻魚等多款壽司賣相吸引🤤鰻魚大大條,燒得好香,加上燒汁味道香濃😋而且食落無骨,可見廚師刀功了得明太子芝士玉子燒 $78玉子入口嫩滑creamy,加埋脆卜卜既蟹籽,口感豐富,芝士同明太子既咸鮮味道融為一體😋食落唔肥膩,好快就俾我地KO日本雞柳配牛油果蓉 $38/串柳炸至外層香脆,熱辣辣啖啖肉,配埋香滑牛油果蓉估唔到幾夾😯
究極丼 $208
火炙壽司拼盤烏冬 $158
明太子芝士玉子燒 $78
日本雞柳配牛油果蓉 $38/串
柳炸至外層香脆,熱辣辣啖啖肉,配埋香滑牛油果蓉估唔到幾夾😯