2018-06-24
呢間小店位置並不好找,係條橫街入面。不過門面好搶眼,留意一下就會見到。因為門口好大隻松葉蟹。一進門先知原來得八個位,仲要係一張大枱搭枱。好有日本啲小店feel。我地點左兩個餐share。前菜有魚干條、芝麻豆腐同松葉蟹湯。芝麻豆腐好濃好多芝麻醬。魚干條好特別,甜甜地咸咸地,不過點沙律醬又係濃味左啲。最正係個麵豉湯,有松葉蟹肉同蟹鉗!真係估佢唔到。個湯其實就只係麵豉湯,咸味蓋過左蟹肉既鮮甜。白桃同葡萄梳打,白桃偏甜。梳打配海鮮好似怪怪地。第一次食松葉蟹刺身,平時都係熟左既肉。原來生蟹肉係軟綿綿既口感,而且好有鮮甜味同海水既咸味呀!甲羅燒呢度既料非常足,好大一個。入面好多蟹膏蟹肉。不過調味偏咸,而且燒得太過火了。個底會有啲燒焦味。但都無阻我對甲羅燒既喜愛,食到好乾淨!我既三色飯,好特別呀!係三個小碗,小飯多料。蟹肉飯最淡味。不過好多蟹肉,我要將佢搬到另一隻碗先食到下面啲飯。三文魚籽海水味濃,和著飯吃好夾好易下飯。海膽飯係我最愛,好多好多海膽!真係大滿足!海膽鮮甜,完全唔需要落醬油。友人既刺身飯都好吸引。用料差不多,就係無佢唔食既三文魚籽。最後一味和牛粒。五成熟,好嫩口!食完仲有甜品呀!話說小
我地點左兩個餐share。
前菜有魚干條、芝麻豆腐同松葉蟹湯。芝麻豆腐好濃好多芝麻醬。
魚干條好特別,甜甜地咸咸地,不過點沙律醬又係濃味左啲。
白桃同葡萄梳打,白桃偏甜。梳打配海鮮好似怪怪地。
個底會有啲燒焦味。但都無阻我對甲羅燒既喜愛,食到好乾淨!
我既三色飯,好特別呀!係三個小碗,小飯多料。
三文魚籽海水味濃,和著飯吃好夾好易下飯。
友人既刺身飯都好吸引。用料差不多,就係無佢唔食既三文魚籽。
最後一味和牛粒。五成熟,好嫩口!
食完仲有甜品呀!
話說小店位置雖小,但客人不斷,看來都有一眾粉絲食客呢!