2019-09-09
今日約左個老朋友聚舊,專門搵間可以慢慢食野再傾下計既餐廳,選擇左山林道呢間籽樂廚房。我同朋友2個人叫左2個set dinner, 一個主菜係BBQ燒原條西班牙黑毛豬肋骨,另一個係12oz安格斯肉眼扒。個set本身已包餐湯、麵包、沙律、甜品同飲品,都幾豐富。餐湯係南瓜濃湯,好濃滑,又香南瓜味,好味,而且加上蒜香包,味道更好。而沙律我要左煙三文魚,朋友叫左密瓜配火腿,煙三文魚配沙律十分開胃,適合食主菜前清新一下。輪左主菜,見到個豬肋骨真係大滿足,足足有10條骨,係成隻豬既肋骨都差不多比晒你,而且味道相當好,夠淋,但食落仲有𡁻勁,勁好食。而朋友份牛排都好大塊,佢比左啲我試,好有牛味,而且都好淋。最後係甜品我要左士多啤梨泡乎,而朋友係藍莓芝士餅,細細份,剛剛好,因為食左主菜實在太飽。總結餐廳坐得舒服,食品水準好高,價錢都好合理,值得再來。
個set本身已包餐湯、麵包、沙律、甜品同飲品,都幾豐富。
而朋友份牛排都好大塊,佢比左啲我試,好有牛味,而且都好淋。
總結餐廳坐得舒服,食品水準好高,價錢都好合理,值得再來。