2018-03-02 165 浏览
朋友非常好成班來銅鑼灣揾我食飯,見新年就不如食放題,打去其他地方都有時段,當時已7:00 多便試試依間多好評但又入座才計兩小時之放題。另外加左$38 食鵝肝多士,牡丹蝦等一來點刺身,除左漏單同真係超食吾入口三文魚鞋口有骨,帶子奇奇怪,其他冇一樣掂。最後成盤浪費了。食甘多間放題最恐佈一次個花膠煲得一粒花膠碎鵝肝多士個底油炸鬼甘。其他壽司也好不掂。諗住熟食好野,串燒同厚炸物一d 冇様好食。除左有楊協成清涼爽同牡丹蝦,芝士年糕好d.真係其他不能入囗,又漏單。減肥的一天。個個餓住走,又浪費了食物。希望佢地改善一下。冇心機影相。
另外加左$38 食鵝肝多士,牡丹蝦等
一來點刺身,除左漏單同真係超食吾入口

三文魚鞋口有骨,帶子奇奇怪,其他冇一樣掂。
最後成盤浪費了。
食甘多間放題最恐佈一次
個花膠煲得一粒花膠碎

鵝肝多士個底油炸鬼甘。其他壽司也好不掂。
諗住熟食好野,串燒同厚炸物一d 冇様好食。

減肥的一天。個個餓住走,又浪費了食物。希望佢地改善一下。
冇心機影相。
  • 芝士年糕
2018-03-02 1068 浏览
久違咗一段時間嘅放題,今次嚟到組長!係初期興起放題時已經聽過,但都係第一次嚟咋一入去門口就有個檔位,原來新年有活動係農曆新年魚蝦蟹發財遊戲!每兩位有三次擲骰機會,最後我們選了牡丹蝦四件環境好有日式氣氛,有勁多日式燈籠飲品自助拎,另外亦有熱飲小量熱食同甜品係自助拎嘅每枱都送一個鍋物我地揀咗濟洲韓牛壽喜鍋甜甜嘅湯頭味道濃郁牛肉分量多,亦幾有牛味天氣凍冰冰,岩哂暖下個身!我地加咗$38要埋極上料理先嚟係刺身!送嘅牡丹蝦鮮甜又厚肉,夠哂新鮮帶子大粒肥美,入口即溶其他魚亦都好厚切,同樣鮮味十足壽司種類多,我地專攻火炙壽司左口魚邊油脂多到爆,勁甘香三文魚腩肥美入口半溶,好食!推介安格斯牛柳肉質粉嫩,有牛味又juicy完全無諗過放題有咁嘅質素鵝肝多士都高質舊鵝肝夠哂大舊,而且煎得香口多士又夠脆雞軟骨餃子皮薄香脆幾有特式,平時比較少見食得健康嘅我中意食炒雜菜唔會好油,又炒得少少爽口,岩岩好最後當然拎翻個雪糕食!性價比都幾高咖!
久違咗一段時間嘅放題,今次嚟到組長!
係初期興起放題時已經聽過,但都係第一次嚟咋

一入去門口就有個檔位,原來新年有活動

係農曆新年魚蝦蟹發財遊戲!
每兩位有三次擲骰機會,最後我們選了牡丹蝦四件

環境好有日式氣氛,有勁多日式燈籠

飲品自助拎,另外亦有熱飲
小量熱食同甜品係自助拎嘅

每枱都送一個鍋物

我地揀咗濟洲韓牛壽喜鍋
甜甜嘅湯頭味道濃郁
牛肉分量多,亦幾有牛味
天氣凍冰冰,岩哂暖下個身!

我地加咗$38要埋極上料理

先嚟係刺身
送嘅牡丹蝦鮮甜又厚肉,夠哂新鮮
帶子大粒肥美,入口即溶
其他魚亦都好厚切,同樣鮮味十足

壽司種類多,我地專攻火炙壽司
左口魚邊油脂多到爆,勁甘香
三文魚腩肥美入口半溶,好食!

推介安格斯牛柳

肉質粉嫩,有牛味又juicy
完全無諗過放題有咁嘅質素

鵝肝多士都高質

舊鵝肝夠哂大舊,而且煎得香口
多士又夠脆

雞軟骨餃子皮薄香脆
幾有特式,平時比較少見

食得健康嘅我中意食炒雜菜
唔會好油,又炒得少少爽口,岩岩好

最後當然拎翻個雪糕食!
性價比都幾高咖!
2018-01-24
My families and I went to a Japanese restaurant called " Captain's Japanese Restaurant" (組長日式放題) located in10/F, Kyoto Plaza, 491-499 Lockhart Road, Causeway Bay銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場10樓.The entire restaurant is decorated with Japanese paper lanterns.You can see lovely urban scenes through the floor to ceiling windows of the restaurant.The all you can eat Japanese buffet costs..Mon - Thurs nights HKD $178/ $188/ $198 per adult..Fri - Sun nights HKD $188/ $198 / $208 per adult..There is a promotion l
located in
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場10樓.

There is a promotion lucky draw that every customer can participate. Price includes HKD$1000 cash and other luxurious seafood for free!!

Each table can enjoy a free hotpot! There are 3 hotpots to choose from.

1.Korean Jeju beef Sukiyaki (濟州韓牛壽喜燒)

2.Kagoshima chicken pot (鹿兒島芝麻雞鍋)

3.Hokkaido Sea urchin fish maw Seafood hotpot (北海道海膽花膠海鮮火鍋)

We chose the Hokkaido Sea urchin fish maw Seafood hotpot (北海道海膽花膠海鮮火鍋).

Loads of seafood. Definitely can satisfy seafood lovers

There is around 40 cooked food. (40 多款熟食).

From Yakitori(爐端燒), Teppanyaki (鐵板燒), Tempura (天婦羅),Special dishes (一品料理) to noodles and Udon...etc.

Fermented red beancurd chicken wings(front right)
南乳雞翼 (前右)

Diced chicken (front middle)
一口炸雞 (前中)

Not greasy. Yummmm.

Garlic frog legs (front left)
蒜香田雞腿 (前左)

Rarely finds in Japanese buffet.

Succulent and juicy. Highly recommended!!!

Korean baby pork leg (back left)
韓風香蒜豬仔脾 (後左)

Very soft and tender. The meat off the bone!

Angus beef (front)
安格斯牛柳 (前)
(+ HKD$38 free flow item) (加 HKD$38 任食)

Tender and moist. Great flavours!

Cheese rice cakes (middle left)
芝士年糕 (中左)

Fluffy, airy, chewy with melted cheese center. Superb!!! Must order item!!

Stuffed squid (middle right)
魷魚筒釀糯米飯 (中右)

The squid body is stuffed with seasoned sticky rice.

Glazed with teriyaki sauce.

Another Must order item!! Highly recommended!!!

Diced beef (back)
燒汁一口牛 (後)

Rib finger (front left)
牛助肉 (前左)

Very tender, super soft & delicate.

Super flavourful!! Superb!!! Must order item!! Highly recommended

Chicken cartilages (front left)
雞軟骨 (前左)

Not dry at all! Quite succulent and moist! Good!

Beef roll with burdock & asparagus (front right)
牛蒡露荀牛肉卷 (前右)

With a subtle, tantalizing spicy taste!

Use healthy burdock! Tasty yet healthy choice.

Highly Recommeneded!

Dumplings (back right)
雞軟骨餃子 (後右)

Inside is very moist and juicy. Crispy on the inside. Delish!

Salmon tempura (back left)
三文魚天婦羅 (後左)

Yum and sensational!!

More than 10 seafood Sashimi to choose from. (Suck as geoduck 有象拔蚌)

The seafood is quite fresh.

Salmon is very high fat content! Yummmm and recommended!!

Customers can only + HKD$38 to enjoy free flow of premium ingredient!!
可加 HKD$38 升級至 "極上" 任食優質食材!!

-King Crab legs 鱈場蟹腳

-Jambo scallops 珍寶帶子

-Jambo Aka shrimps 特大赤蝦

There are free flow of homemade desserts.

The red bean paste sticky rice rolls (紅豆卷) and mini chocolate cupcake (巧克力迷你蛋糕) are super delicious!! Highly recommended!!

Ice cream is also free flow

Arrays of drink, juice, tea and beer are also free flow!

Homemade soup and congee are also provided.

Myriad of choice. Yum food . Delish homemade dessert.

Affordable price! Value for money! Definitely will visit again!!
  • Rib finger 牛助肉
  • Red bean paste sticky rice rolls (紅豆卷)
  • Stuffed squid 魷魚筒釀糯米飯
  • Cheese rice cakes 芝士年糕
  • Beef roll with burdock & asparagus 牛蒡露荀牛肉卷
  • Salmon  三文魚
2018-02-26 924 浏览
我家M佬真係樣樣好,但無主見係佢嘅最大缺點。佢話無主見係因為佢就我喎,由得我話事,所以佢先無所謂。講到咁sweet真係成個人融晒!如果你嘅另一半都係無乜主見,放題就最啱佢!今日我哋就去到銅鑼灣京都廣場嘅組長日式放題,有放題又有火鍋,正!店內掛滿紅同白嘅日式燈籠,好有日本feel。而且座位唔多,空間感十足,坐得都算舒服。點菜紙分別有刺身、壽司、火炙壽司、卷物、軍艦、沙律、鐵板燒、天婦羅、爐端燒、一品料理同刷刷鍋等,仲可以加$38 upgrade點埋“極上”菜單。飲品自取,除咗罐裝凍品,仲有自家玄米茶同柚子蜜。而自助吧枱仲有花膠元貝水蟹粥同粟米魚肚羹,等嘢食嘅時候,都可以有啲嘢咬吓。北海道海膽花膠鍋好豐富呀!有帆立貝、蝦、青口、墨魚仔、花膠、鮑魚仔同海膽,仲有大量蔬菜、金菇、豆腐等等。不過味道就淡咗啲。黃金焗蠔上面混入粟米粒、煙肉同薯蓉,味道香濃,不過蠔肉就相對較細,好彩蠔味搭夠。焗扇貝香噴噴!熱辣辣!半溶嘅芝士入面有粟米粒同煙肉粒,味道鮮香,味道唔錯。汁燒一口牛一口牛唔會over cooked,肉質嫩滑,索晒啲汁,味道好濃郁。安格斯牛柳牛味香濃,好大塊,好嫩,估唔到放題質素都咁高。串燒五

點菜紙分別有刺身壽司、火炙壽司、卷物、軍艦、沙律、鐵板燒、天婦羅、爐端燒、一品料理同刷刷鍋等,仲可以加$38 upgrade點埋“極上”菜單。

安格斯牛柳
牛味香濃,好大塊,好嫩,估唔到放題質素都咁高。

串燒
五花腩串燒肥瘦分佈平均,肉味香濃,食落唔油,真心讚;而雞軟骨串就好有咬口,不過就唔夠鹹。

刺身
刺身選擇好多,有北寄貝、象拔蚌、劍魚腩、三文魚、油甘魚、帶子同甘蝦,樣樣都夠晒新鮮!而“極上”菜單仲有得揀埋特大赤蝦同珍寶帶子。大大隻嘅赤蝦肉質夠彈牙又夠膠口,味道鮮甜;珍寶帶子肉質柔軟嫩滑,好新鮮呀!

火炙壽司
火炙三文魚壽司迫出魚油,好好味呀;而火炙左口魚邊壽司更加係我嘅最愛,好肥美又油潤,一再encore。

東坡肉
東坡肉嘅蘿蔔係超入味,如果可以單點蘿蔔就好喇。
東坡肉

(記住Like同Share畀朋友)
2018-02-26
2018-02-24 655 浏览
友人話新一年最想就是Keep住靚, 所以一早就book定facial啟巿那一日, 仲拉埋我一齊去, 要我新一年多啲扮靚, 咁先會有蜜運出現喎! 要我陪她扮靚當然無問題, 但我也要她陪我Keep住食, 仲要大食、勁食, 所以Facial後就揀了去食放題, 可盡情吃吧!揀了一間正位於做Facial大廈附近的放題店, 一出升降機門便見到一大牌刻上名字的木招牌, 就是「組長日式放題」。內裏環境光猛, 掛滿一盞盞又紅又白的日式燈籠, 滿有日本色彩。座位不算多, 設有多張二至四人卡座、兩排長沙發座的二至四人枱, 而枱子和枱與枱之間的空間較少, 感覺有點狹窄。 晚巿放題時間5:30-11:30pm, 任飲任2小時, 星期一至四成人收費 ($208+10%), 而星期五六日及假期成人收費 ($218+10%)。最划算是7:30pm前離座或9:30pm後入座全單有8折。但我倆做完Facial已是7:30pm, 沒有理由等到9:30pm後入座, 故正價收費。******************************一坐下就有遊戲玩, 就是【農曆新年魚蝦蟹發財遊戲】, 真有趣! 每兩位有三次機會, 全權由

拖羅壽司
一坐下就有遊戲玩, 就是【農曆新年魚蝦蟹發財遊戲】, 真有趣! 每兩位有三次機會, 全權由友人負責, 結果我們嬴了一碟拖羅壽司, 正! 色澤鮮紅亮麗, 油脂如雪花般分佈在整件魚肉中, 肉質柔軟鮮嫩, 鮮香油潤, 可再來一件嗎?
熱玄米茶
開飯前先準備飲品, 其實自助飲品的選擇也不少, 有多款罐裝凍飲, 包括啤酒、汽水、果汁等等, 還有熱飲, 包括玄米茶柚子蜜。另有兩款熱食, 分別是花膠元貝水蟹粥粟米魚肚羹, 就在吃刺身、小食等生冷食物之前, 先來一杯熱玄米茶, 暖暖胃仔之餘, 亦有助消滯解膩。
點菜紙分門別類插在架上, 客人填好遞交便可, 最傳統的方法。數數看, 足足十一類, 分別有刺身壽司、火炙壽司、卷物、軍艦、沙律、鐵板燒、天婦羅、爐端燒、一品料理刷刷鍋, 如想吃得豐富一點, 仲可+$38有 “極上” 點單紙
北海道海膽花膠鍋
每枱都會贈送一個刷刷鍋, 近幾日天氣轉涼, 正合時宜, 就先上它吧! 有三款鍋選擇, 花膠是女人的恩物, 當然揀北海道海膽花膠鍋, 以一個小型的gas爐邊滾邊吃, 暖笠笠, 正! 數數看, 有帆立貝、蝦、青口、墨魚仔、花膠、鮑魚仔 海膽, 還有大量的蔬菜、菇菌、豆腐 等等, 相當豐富。如不夠的話, 還可在刷刷鍋點單紙上追加配料。
北海道海膽花膠鍋
最吸引我當然是大大隻的帆立貝, 很鮮嫩; 花膠 亦不錯, 滑嘟嘟, 富有膠質, 而各款配菜 就很新鮮爽嫩, 很好吃!
黃金焗蠔
“極上” 點單紙有六款精選食品, 包括雪長腳蟹、鵝肝多士、黃金焗蠔、安格斯牛柳、特大赤蝦和珍寶帶子。在當中點了黃金焗蠔、特大赤蝦珍寶帶子黃金焗蠔 的確焗得很金黃,面頭是混入粟米粒 煙肉 薯蓉, 香濃可口, 可惜內裏的蠔肉 較細小, 蠔味亦一般。
赤蝦
還有特大赤蝦和珍寶帶子, 大大隻的赤蝦肉質黏性兼帶微爽, 味道鮮味, 絕對是encore之選。珍寶帶子 雖沒有想像中大隻, 但肉質柔軟嫩滑, 亦挺鮮味。
刺身
我倆都是刺身迷, 友人先一口氣點了七款, 還要每款兩件, 真厲害! 分別有北寄貝、象拔蚌、劍魚腩、三文魚、油甘魚、帶子 有頭甘蝦, 轉眼間便由她通通吃清……吓!? 而我只好再下單, 揀了劍魚腩、三文魚、油甘魚 熟廣島蠔, 雖沒有她那麼豐富, 但完是我喜歡的。
刺身
肥美的三文魚 色澤亮麗, 油脂分佈平均, 肉質柔軟油潤, 鮮味十足; 還有厚切的劍魚腩, 呈奶白色, 非常肥美, 肉質柔軟, 吃至滿口魚油香, 兩款必定加碼。
火炙壽司
一向都認為飯類是飽肚之物, 每次吃放題都只會點少許試試, 但餐店的火炙壽司款式挺吸引我, 故今次例外, 還要點完一次又再一次。共有八款選擇, 一口氣選了四款, 有火炙三文魚、火炙左口魚邊、火炙和牛 火炙海膽蝦
火炙壽司
先吃火炙三文魚壽司, 炙燒的時間掌握得剛好, 迫出魚油, 肉質油潤兼柔軟, 加埋魚面的沙律醬, 很好吃, 再來一件吧! 另一款是火炙左口魚邊壽司, 它是左口魚最油潤的位置, 加上再經炙燒, 迫出油份, 吃落更加肥美油潤, 加上連壽司飯也經稍稍火炙, 更添美味。
鐵板燒和爐端燒
三文魚鮫
鐵板燒和爐端燒竟有二十二款,  選擇好多。魚痴當然第一時間揀了鰻魚串 三文魚鮫, 還有日式蕃薯仔、燒新鮮菠蘿 日式炒野菜菌 也是我的首選。鰻魚串 面底同樣沾滿微甜的燒汁, 但可惜並不入味, 而肉質亦較腍身; 三文魚鮫 燒得皮脆肉嫩, 腩位相當肥美, 啖啖魚油, 很美味, 要encore再encore。至於粒粒如拇指般大小的日式蕃薯仔 外皮柔嫩, 內肉粉綿香甜, 挺吸引, 當然要再來一串。
燒新鮮菠蘿
燒新鮮菠蘿 令人吃得非常滿意, 大件厚切的菠蘿色澤鮮黃, 帶些焦色, 入口微暖, 極之香甜多汁, 相當新鮮美味, 必食之選!
日式炒野菜菌
日式炒野菜菌 也是必食之選, 成品有大量的椰菜, 配上一些紅蘿蔔絲、蔥段、芽菜、韮菜、金菇 冬菇絲, 用料款式豐富, 烹調入味, 吃起來亦很清新爽嫩, 很討我倆喜歡。
芝士焗扇貝
都已有七八成飽, 故只在一品料理中選了一款。芝士焗扇貝 熱辣辣, 香噴噴, 芝士焗至金黃, 半溶的芝士加入了粟米和煙肉粒, 味道鹹香, 拌着扇貝同吃, 味道不錯! 本想再encore, 但還要留肚吃甜品
甜品
甜品
輪到自助甜品選擇不算多, 數數看, 有朱古力冬甩、特濃朱古力糕、和菓子、朱古力球、雪糕杯 可可牛奶棒。揀了幾款一嚐, 最討我喜歡還是抹茶和菓子, 不算很甜, 亦有淡淡抹茶味, 比想像中好吃。還揀了一杯紅豆味雪糕杯, 平時甚少見紅豆味, 味道不算很香濃, 但原來內有大大粒的紅豆。
其實Keep住靚、Keep住食同樣重要, 但最重要還是keep住健康, 有健康的身體, 人自然會靚、自然食很開懷, 咁咪可以時時Keep住靚、Keep住食, 所以大前提還是要身體健康。祝願大家新一年: 身體健康!
2018-02-23
$281.6 (晚餐)
三文魚鮫
燒新鮮菠蘿
日式炒野菜菌
2018-02-23 504 浏览
今晚和爸爸來到銅鑼灣的組長日式放題,最近有得玩魚蝦蟹遊戲抽獎!兩人入座可以搖三次,我們中了一瓶清酒!我們加了$38要了極上體驗,可以任食雪場蟹腳、珍寶帶子、鵝肝多士等。蟹腳非常鮮美,沒有咸水味!而且很飽肉,吃了三盤,絕對是回本之選!珍寶帶子也是非常鮮甜。任食種類選擇多,串燒有很多特別的款式,例如牛肉豆腐卷、雞肉起司卷、雞肉元貝串等,重點是有鰻魚串!鰻魚肉質肥美,可以入口即溶,超正!雞肉起司卷就是雞肉包住煙肉和大葱,灑了些芝士絲在面頭,雞皮烤得香脆,吃下去咸香的滋味。柚子蟹肉沙律腐皮船真的有蟹肉碎在裡面!感覺配搭挺特別。火鍋方面我們選了濟洲韓牛壽喜燒鍋,配的牛肉感覺質素很不錯的,肥瘦適中,牛味濃厚而且有咬口。自助區有甜品、飲品、雪糕,還有瑤柱水蟹粥和粟米魚肚羹!令人感到驚喜的是這個粟米魚肚羹味道非常香濃,吃下去竟有酒樓吃的水準,而且很足料!吃了兩大碗呢!水蟹粥味道也不錯。甜品方面特別推薦這個綠色的綠茶糯米糍,外皮軟糯煙韌,內餡是綠茶味的豆蓉,甜度適中,出去兩轉都有再拿!雪糕有雀巢和朱古力牛奶樂冰棒,雪糕有比較少見的芝麻味和紅豆味!兩種都是我愛的口味,每款吃了一個,發現紅豆比芝麻更好吃,內

珍寶帶子也是非常鮮甜。

鰻魚肉質肥美,可以入口即溶,超正!

柚子蟹肉沙律腐皮船
真的有蟹肉碎在裡面!感覺配搭挺特別。

自助區有甜品、飲品、雪糕,還有瑤柱水蟹粥和粟米魚肚羹!

水蟹粥味道也不錯。

雪糕有雀巢和朱古力牛奶樂冰棒,雪糕有比較少見的芝麻味和紅豆味!兩種都是我愛的口味,每款吃了一個,發現紅豆比芝麻更好吃,內有紅豆粒和味道較清新自然,不會很甜。
整體感覺食物質素不錯,而且上菜速度快,店員會不斷主動為客人換碟,態度都非常友善!
星期一至四$208一位,星期五六日$218一位,4位成人1個半價,6位成人1個免費。
7:30pm前離座/9:30pm後入座還有8折優惠,真的非常划算!
2018-02-23 96 浏览
今日係大年初七,亦係大家生日嘅人日。我仲未洗返工,所以去咗接女放工再去食放題。上網搵咗位於京都廣場嘅組長日式放題。去到樓下有個派傳單嘅阿姐比咗張傳單我。一路搭一路睇。都唔錯。去到門口職員好有禮貌問我地幾位。貴姓訂枱。亦好清楚介紹放題規矩。每位$208+10%(任飲任食)加咗$38食埋火鍋。又於係人日,所以我地又再加多每人$38食極上(即係任食雪場蟹腳/珍寶帶子/黃金焗蠔/安格斯牛柳/特大赤蝦/鵝肝多士)鵝肝多士好香脆仲有一樣比較特別要講吓,就係因為新年期間有小遊戲玩。就係“魚蟹蝦”,職員攞咗一個骰盅比我地搖(有3次機會)我搖2次都冇獎。我個女搖咗一次,中咗2條魚。所以有2件拖羅壽司。火鍋選擇咗濟州韓牛壽喜燒~包捨有韓牛一碟/鮮冬菇/金菇/魚蛋/菜。韓牛切成薄片,牛肉味濃,唔靭再追加咗肥牛/蟹捧/菜/烏冬放題有好多好多種類。淨係食物紙都有10張。張張都有10款以上嘅食物選擇。認真難揀。樣樣都好想食刺身~象拔蚌/劍魚腩/三文魚/帶子/有頭甘蝦/熟廣島蠔/北寄貝/馬刀貝三文魚厚身,鮮味馬刀貝/象扒蚌都好爽帶子及廣島蠔就比較細粒劍魚腩厚厚的。好香魚油味有頭甘蝦size適中爐瑞燒芝士焗元貝日式

鵝肝多士好香脆

。我個女搖咗一次,中咗2條魚。所以有2件拖羅壽司

韓牛切成薄片,牛肉味濃,唔靭

再追加咗肥牛/蟹捧/菜/烏冬

三文魚厚身,鮮味

馬刀貝/象扒蚌都好爽

帶子及廣島蠔就比較細粒

劍魚腩厚厚的。好香魚油味

有頭甘蝦size適中
爐瑞燒
芝士焗元貝

日式蕃薯仔~我嘅至愛,自己已食5串,每串有2粒

燒新鮮菠蘿~夠香甜
鰻魚串,一串有2件

三文魚頭~夠大隻,多肉

由於我地寶在食得太飽,所以有好多食物都食唔到。要再去一次了。
仲有一d精緻甜品
朱古力蛋糕仔~朱古力味好好好濃~正

朱古力糯米糍/豆沙糯米糍都好食。其他仲有冬甩,本身自己唔太鐘意食。所以冇食到
雀巢雪糕有4款味道~朱古力/芝麻/紅豆/芒果。
雀巢牛奶味朱古力雪條

飲品都有好多選擇,我地揀咗忌廉溝鮮奶,芒果汁/蔗水

食咗2個鐘,飽到攬住個肚出門口,我地覺得都抵食。可以再encore

$291.5 (晚餐)
2018-02-20 106 浏览
接近年尾,約埋班friends攪團年,今日就攔揀咗銅鑼灣嘅組長日式放題。位置方便,鋪面裝修簡潔,天花掛上日式燈籠,幾有日本色彩。但位與位之間比較狹窄。坐低後,侍應生攞住套魚蝦蟹🐠🦐🦀過嚟,原來有抽獎,抽獎禮品,我哋揀咗清酒🍶。另外嘢食方面種類都幾多,最基本嘅魚生,天婦羅🍤,燒串燒🍢,沙律,壽司🍣,鍋物🥘等應有盡有,味道亦唔錯。最啱一大班朋友嚟,自己鍾意食咩就叫咩,唔駛理人感受。😜😜

2018-02-09
2018-02-19 124 浏览
係銅鑼灣行行下街,見好肚餓,想食下放題,知道有間組長放題,見佢呢度今日有8折,就上去食,點知每次落order都令人氣憤,一係出少同冇出,落左3張火炙壽司,都冇出,第一次問啲樓面就話有單,第二次就話落錯枱,第三次我直頭問佢係咪冇火炙壽司,佢先叫師傅即刻整,落左6張單,得3張有做,啲刺身落6款出3款,樓面經常扮睇唔到,次次落油甘魚都冇出,問到last order冇得追,話廚房收左。估唔到價錢8折,食物都打8折。
第二次就話落錯枱,第三次我直頭問佢係咪冇火炙壽司
。估唔到價錢8折,食物都打8折。

2018-02-19
$200 (宵夜)
2018-02-17 102 浏览
好耐都冇食過日式放題, 好耐之前有去嗰組長日式放題, 已經幾年嘅事啦, 今日就同朋友一齊上去, 回味一番!原來近期組長日式放題, 有一個魚蝦蟹嘅發財遊戲, 都幾有心思, 搖一搖, 就中咗個獎,就係有日式雞泡魚乾, HEHE雞泡魚乾, 能充分演繹出雞泡魚的干香味美,咀嚼時齒颊生香另外, 我再加錢換咗個極上日式食品, 包括有雪場蟹腳, 鵝肝多士,黃金焗蠔,安格斯牛柳,特大赤蝦,同埋珍寶大仔鱈場蟹腳, 蟹肉肉質非常鮮甜, 特大赤蝦非常之大, 肉質q彈, 安格斯牛柳, 肉質有口感, 又juicy! 鵝肝多士, 煎鵝肝的香滑口感, 配啲酸酸地既汁, 食起嚟會無咁肥膩, 正!佢嘅創作手工壽司, 的的色色, 賣相不錯, 經過火炙之後, 口感有所提升添!

雞泡魚乾, 能充分演繹出雞泡魚的干香味美,咀嚼時齒颊生香

2018-02-17 73 浏览
臨近農曆新年,就同伙記一齊食收爐飯!佢地就揀左組長日式放題任食岀面自助吧有野飲、湯同甜品,野飲選擇都幾多,仲有hite啤酒!刺身每樣嗌左D試下,幾新鮮厚切,尤其係油甘魚,鮮甜油潤入口柔軟我特別鐘意火炙壽司,微微炙過味道更加香擺盤都幾有心思鮭魚子晶瑩剔透,咬爆左就有淡淡咸香餐廳新年做緊魚蝦蟹推廣,搖中四粒/兩粒相同都有獎,一搖就中左四粒!新年行大運,好好彩!大獎係波士頓龍蝦超級啖啖肉,好正!一口牛煮得夠淋夠入味牛脷片好大塊,味道夠晒濃郁仲有煲仔打邊爐!可以烚下肉又烚下菜LEE到天婦羅幾多款式,有香蕉天婦羅同木瓜天婦羅幾特別!甜品有雪條雪糕,我地再拎左D糯米滋食!朱古力糯米滋好味!

我特別鐘意火炙壽司,微微炙過味道更加香

擺盤都幾有心思
鮭魚子晶瑩剔透,咬爆左就有淡淡咸香

超級啖啖肉,好正!

一口牛煮得夠淋夠入味

牛脷片好大塊,味道夠晒濃郁

仲有煲仔打邊爐!可以烚下肉又烚下菜

LEE到天婦羅幾多款式,有香蕉天婦羅同木瓜天婦羅幾特別!

甜品有雪條雪糕,我地再拎左D糯米滋食!朱古力糯米滋好味!
2018-02-14 57 浏览
一入座就有職員介紹佢哋嘅魚蝦蟹抽獎 game計返人數有幾次玩,四個人有六次機會!其中一份獎品係 sake 一支~黃櫻係來自京都嘅清酒品牌,呢份禮物都唔錯喎玩完就上咗個海鮮嘅刷刷鍋令個放題多咗個食法刷刷鍋嘅配料都幾多嘢揀,質素都唔錯特大赤蝦同珍寶帶子好吸引咁!於是加多咗 $38 食埋極上赤蝦真係隻隻都好巨型~食落勁漿口,蝦頭都有好多蝦膏!雪場蟹腳同帶子都好食不過赤蝦就最正安格斯牛柳好大塊入面仲係好粉紅,好嫩唔似食緊放題咁呀,哈哈哈鵝肝都算大塊,但唔係好 creamy不過塊多士好脆都加返分黃金焗蠔係最後一樣極上嘅嘢食蠔有啲細隻,味道都 OK就算唔加錢,一口牛嘅牛肉都好高質我哋 encore 咗兩份!串燒都燒得幾靚羊架唔騷,呢個都 encore 咗壽司類都幾好尤其是花之卷!真係整得好靚手卷好多料,紫菜又脆呢個一定要試!食埋甜品好滿足~btw 呢度換碟換得好密啲侍應換碟或者收嘢都唔該前唔該後,好有禮貌我哋中途倒瀉汽水,啲侍應反應仲快過我哋好快就攞毛巾紙巾過黎
一入座就有職員介紹佢哋嘅魚蝦蟹抽獎 game
計返人數有幾次玩,四個人有六次機會!

其中一份獎品係 sake 一支~
黃櫻係來自京都嘅清酒品牌,呢份禮物都唔錯喎
玩完就上咗個海鮮嘅刷刷鍋
令個放題多咗個食法

刷刷鍋嘅配料都幾多嘢揀,質素都唔錯
特大赤蝦同珍寶帶子好吸引咁!
於是加多咗 $38 食埋極上

赤蝦真係隻隻都好巨型~
食落勁漿口,蝦頭都有好多蝦膏!
雪場蟹腳同帶子都好食
不過赤蝦就最正

安格斯牛柳好大塊
入面仲係好粉紅,好嫩
唔似食緊放題咁呀,哈哈哈

鵝肝都算大塊,但唔係好 creamy
不過塊多士好脆都加返分
黃金焗蠔係最後一樣極上嘅嘢食
蠔有啲細隻,味道都 OK

就算唔加錢,一口牛嘅牛肉都好高質
我哋 encore 咗兩份!

串燒都燒得幾靚

羊架唔騷,呢個都 encore 咗

壽司類都幾好
尤其是花之卷!真係整得好靚

手卷好多料,紫菜又脆
呢個一定要試!
食埋甜品好滿足~

btw 呢度換碟換得好密
侍應換碟或者收嘢都唔該前唔該後,好有禮貌
我哋中途倒瀉汽水,啲侍應反應仲快過我哋
好快就攞毛巾紙巾過黎
2018-02-14 60 浏览
知道組長放題依家有魚蝦蟹骰盅玩,所以即刻黎玩下,碰碰運氣!一嚟到即刻見到人中咗圍骰,波士頓龍蝦即刻送上😍😍可惜我運氣就冇咁好喇,兩個人去可以有三次機會玩,最後就揀其中一樣禮物,我哋中左兩條魚,所以就揀咗拖羅壽司一客!兩個人去會送一個打邊爐,揀咗北海道海膽花膠鍋!如果四位以上去啊,仲有得任點火鍋配料添!不過唔好睇小佢送果個火鍋,原來配料都幾多下!又有菜又有四隻蝦又有青口~~加$38就可以點埋極上點餐紙,有鵝肝多士、珍寶蝦刺身、皇帝蟹腳等等!室內環境都幾舒服,仲有好多唔同甜品可以揀!
知道組長放題依家有魚蝦蟹骰盅玩,所以即刻黎玩下,碰碰運氣!
一嚟到即刻見到人中咗圍骰,波士頓龍蝦即刻送上😍😍

室內環境都幾舒服,仲有好多唔同甜品可以揀!
2018-02-12 42 浏览
今日放工約左中同食組長放題加行維園年宵。我地一上到去因為就到新年嘅關係,餐廳推出左個遊戲有得玩魚蝦蟹!我地搖到2粒骰仔一樣,所以有得每人減十蚊同2件金泊壽司送。2人個仲有鍋送!我哋揀咗濟州韓牛壽喜鍋,韓牛好重牛味,霎一霎就熟,一啲都唔韌!鍋嘅配粒好豐富,唔夠仲可以免費添食!芝士焗扇貝都好正好新鮮,濃濃嘅芝士冇得輸!剌身選擇都好多,我地叫左有頭甘蝦、帶子、三文魚、北寄貝,好鮮甜,上餐點都好快。火炙壽司,我地好欣賞火炙和牛壽司,不停encore。北寄貝同組長蝦壽司必試!牛油果菠蘿鰻魚卷、三文魚加州卷、大蝦芝士蛋卷好創新特別,一定要試下,我地食左幾round!雞肉元貝串,雞肉好嫩,完全冇雪味,元貝爽口彈牙!天婦羅即叫即炸,新鮮滾熱辣一啲都唔油膩,又唔會厚粉!真係食到勁飽勁滿足,下次都會再去encore!
我地搖到2粒骰仔一樣,所以有得每人減十蚊同2件金泊壽司送。
2人個仲有鍋送!
芝士焗扇貝都好正好新鮮,濃濃嘅芝士冇得輸!
火炙壽司,我地好欣賞火炙和牛壽司,不停encore。

北寄貝同組長蝦壽司必試!
雞肉元貝串,雞肉好嫩,完全冇雪味,元貝爽口彈牙!
天婦羅即叫即炸,新鮮滾熱辣一啲都唔油膩,又唔會厚粉!
真係食到勁飽勁滿足,下次都會再去encore!
2018-02-10 58 浏览
同四個朋友想約銅鑼灣,選擇日式放題為其中一人慶生,朋友L好有心一早已經book定位,不過真心要多謝,原來無book位就無得食啦,因為full晒可能個場地方有限,我都係第一次去咋!店內有日式燈籠裝飾都幾搶眼!雖然訂左位也要稍等,因我地較訂位時間早左去到,之後安排入坐四人枱。 他們講解order同枱號還放下個骰盅比我地搖贏額外禮物,又幾得意我們贏左支清酒同松葉蟹腳添!點單食物紙已分類如下 刺身 壽司 軍艦 火炙壽司 鐵板燒 天婦羅 一品料理還可加多$38 揀極上 有珍寶帶子 黃金焗蠔 安格斯牛柳 大赤蝦 即係多d選擇咁囉!有三款鍋物 三選一 我地係牛肉壽喜燒,豆腐香滑,多種蔬菜同菇類還有主角牛肉,肥瘦適中有牛味又鬆軟。個胃暖一暖後,刺身就送到但好平凡無特別造作,但新鮮尤其係個象拔蚌鮮甜爽脆。 帶子北寄貝甜蝦魚生也新鮮! 合級的!壽司細細件可以試多幾款也不會滯 一口一啖爽。鵝肝多士,對鐘意食鵝肝的朋友,他們就覺得唔夠厚身,但都能夠滿足到他們。燒三文魚較,燒得香乾身,內肉軟滑少許鹽香! 以上推介都係必選,還有好多食物不過普普通通無太特別,天婦羅同燒物都好味!放題大致 上都係差不多,得閒搞下Gi

點單食物紙已分類如下
刺身 壽司 軍艦 火炙壽司 鐵板燒 天婦羅 一品料理

有三款鍋物 三選一

帶子北寄貝甜蝦魚生也新鮮! 合級的!

壽司細細件可以試多幾款也不會滯
一口一啖爽。

燒三文魚較,燒得香乾身,內肉軟滑少許鹽香!

以上推介都係必選,還有好多食物不過普普通通無太特別,天婦羅同燒物都好味!放題大致 上都係差不多,得閒搞下Gimmick野先吸引到人。
2018-02-09