2014-10-17
本人在附近工作,昨晚到了翠華晚餐,昨晚諗住食個飯再番公司做野,結果食到一團火! 約7:20 到翠華,叫了一個晚餐(1. 包 2. 湯 3. 板燒豬+蝦意粉 4.飲品)。幾分鐘後,包+湯+飲品都黎左,正常丫,現成食品。至於個板燒豬+蝦意粉就精彩啦,等左10個字先黎到。伙記A(15分鐘)我:「仲未黎,會唔會漏左?」伙記:「黎緊啦黎緊啦!」我:(...check 都唔check就先黎緊,hea我呀,搵第個)伙記B(17分鐘) 伙:「有單,我同你追一追」。 伙記C(30分鐘) 伙:「廚房話出左喎」。我:(關我咩事)「但個意粉仲未出,對面遲我幾個字叫飯都快食完啦!」伙:「我跟一跟」經理(40分鐘)再等,我已上曬火,到40分鐘,我怒丙個經理,再唔黎我真係會走人取消左個餐。一等再等,終於個板燒豬+蝦意粉響落單後50分鍾到。板燒豬好鹹,鹹到好似食緊M記的豬柳咁,我食一半已頂唔順。,蝦就得一隻!仲以為大集團、上市公司有系統,點知會混亂到咁,好失望。普通一個晚餐Set 都出唔到,伙記一係唔理,一係只識話追一追,都唔係做野。唔駛諗,永遠Blacklist。
幾分鐘後,包+湯+飲品都黎左,正常丫,現成食品。
至於個板燒豬+蝦意粉就精彩啦,等左10個字先黎到。
伙記A(15分鐘)
我:「仲未黎,會唔會漏左?」
伙記:「黎緊啦黎緊啦!」
伙記B(17分鐘)
伙:「有單,我同你追一追」。
伙記C(30分鐘)
伙:「廚房話出左喎」。
伙:「我跟一跟」
經理(40分鐘)
一等再等,終於個板燒豬+蝦意粉響落單後50分鍾到。
仲以為大集團、上市公司有系統,點知會混亂到咁,好失望。
唔駛諗,永遠Blacklist。