2021-02-26
住係元朗係幸福、去到老闆係食福😋呢到座位就算冇限聚都好寬敞,食物質素高,份量好足!今晚我哋撐枱腳,食咗個好傳統既小菜👉花菇花膠鴨掌蠔皇蝦子麵。佢味道用料非常出色,不得不黎openrice讚讚佢對做菜既認真同用心!👍花菇屬中size, 聞到菇香。花膠有厚度,質地黏實而軟。鴨掌不難整得好食,但佢實在太正,筷子夾起唔會甩頭甩尾,一入口就連皮帶肉滑嘟嘟咁啜哂出黎,正到冇朋友😋😋,太耐冇食過呢個質哋嘞!蝦子麵粗粗的,見到點點蝦子㗎👍總之成個菜式有大酒樓質素,但價錢就只係一百頭咋!我哋仲叫咗兩個小食,泡椒無骨鳳爪同鹽酥雞軟骨。前者清辣、爽脆,愛辣一定喜歡佢。後者酥皮薄,同雞軟骨離身,所以會有兩個口感,唔係得啲粉痴住軟骨果款,香口抵食👍其實仲想叫好多款小食,見到好特別㗎,唔係周圍都有,所以決定下次一定再黎,仲要叫多啲朋友齊齊黎食多啲款式!
花菇花膠鴨掌蠔皇蝦子麵
鹽酥雞軟骨