2022-05-31 32 浏览
安格斯牛肉壽喜燒(2人用) $268 真係超級大碗,入面除咗牛肉之外仲有金菇豆腐同埋菜,啲牛肉絕對唔惹少,多到兩個人都食唔晒芝士吉列蝦卷HK$ 35 一份4件,同新朋友食呢個實冇死,因為我諗除咗蝦敏感嘅人之外其他都會鍾意食呢個,有好多沙律醬好正另外叫咗油甘魚同焦糖鵝肝壽司,焦糖鵝肝壽司佢係店舖推介,果然係冇得輸。佢最上面嘅焦糖真係好香脆,夾埋個鵝肝一齊食我好滿足好好味吉列廣島蠔 $38估唔到佢同我一樣都鍾意食蠔,下次食蠔會揾你架啦我唐揚魷魚鬚 $48好耐冇食過魷魚鬚,多沙律醬超好食😋

安格斯牛肉壽喜燒(2人用) $268

芝士吉列蝦卷HK$ 35

吉列廣島蠔 $38
估唔到佢同我一樣都鍾意食蠔,下次食蠔會揾你架啦我

唐揚魷魚鬚 $48
好耐冇食過魷魚鬚,多沙律醬超好食😋
2022-05-29 29 浏览
多謝網友約我去食飯🥰身為大埔人知道左呢間餐廳好耐,但因為之前疫情加上禁晚市堂食嘅關係,所以一直都未有機會去食,今次終於有機會食到喇☺️🌿安格斯牛肉壽喜燒(2人用)份量超大😳食落感覺較似牛肉鍋,鍾意佢d牛唔會好多肥膏👍🏻內裡亦有豆腐同菜,我地兩個女仔係食唔哂嘅🌿芝士吉列蝦卷 (4件)蝦卷內嘅炸蝦鬆脆,配上芝士&蛋黃沙律醬,係邪惡嘅組合😈🌿油甘魚 壽司油甘魚食落嫩滑唔會有筋👍🏻🌿焦糖鵝肝 壽司雖然我無試過呢款,但望落賣相很可以😍鵝肝色澤亮麗,上層有燒過嘅焦糖,下次有機會都想試下先☺️🌿吉列廣島蠔 (3件)廣島蠔炸得剛剛好,唔會有厚粉漿嘅感覺,內裡嘅蠔又唔會過熟,就算我地影左好耐相先食都無影響質素😂🌿唐揚魷魚鬚本身炸過嘅魷魚鬚已經調好味,食落惹味但又唔會好鹹,如果用黎送酒就真係一流喇👍🏻

🌿安格斯牛肉壽喜燒(2人用)

🌿芝士吉列蝦卷 (4件)

蝦卷內嘅炸蝦鬆脆,配上芝士&蛋黃沙律醬,係邪惡嘅組合😈

🌿油甘魚 壽司

油甘魚食落嫩滑唔會有筋👍🏻

🌿焦糖鵝肝 壽司

🌿吉列廣島蠔 (3件)

🌿唐揚魷魚鬚

2022-05-25
2022-05-28 30 浏览
There is a conscientious Japanese izakayain Tai Po. The shop is small but there are plenty of food choices. There are many fresh oysters and sashimi.There are a lot of different types of sushi. The quality is great and the overall price is resasonable. The sashimi is really fresh.Sea Urchin Rice Bowl ($188)This one is super edible because there are at least four editions, and four editions contain a lot of sea urchin. There are a lot of fish paste and crab paste in it, and the salmon roe is big,

Sea Urchin Rice Bowl ($188)
This one is super edible because there are at least four editions, and four editions contain a lot of sea urchin. There are a lot of fish paste and crab paste in it, and the salmon roe is big, very umami, and it really is a burst of rice

Pond Fish Sushi ($28/pc)
Scallop Sushi ($18/pc)
Grilled Left Mouth Fish Sushi (20/pc)
Iso Boiled Abalone Sushi ($25/pc)
Golden Sea Bream Sushi ($28/pc)

Original Grilled Hiroshima Whole Oyster ($68/2pc)
The roasted oysters are still big, with a very sweet oyster taste, and the bite is very juicy, just right

2022-05-25 31 浏览
呢排成日都食日本嘢,今日又去食🤣係大埔廣福道有間良心日本居酒屋,店舖細細但食物種類都幾多,有好多新鮮生蠔同刺身。嗌咗好多款唔同壽司,想試試佢哋嘅質素,整體價錢非常實惠,刺身都新鮮,店員話好多都係日本直送👍🏻縞池魚壽司 ($28/pc)磯煮鮑魚壽司 ($25/pc)金目鯛壽司 ($28/pc)火炙左口魚壽司 (20/pc)原味燒廣島全蠔($68/2pc)燒咗嘅生蠔依然好大隻,有非常鮮甜嘅生蠔味,咬落非常多汁,正👍🏻海膽爆丼飯 ($188)呢個超抵食因為起碼有成板海膽份量好多裏面好多魚蓉及蟹膏,而且三文魚子大大粒,非常鮮味,果然係爆丼🤣良鮨壽司 (大埔)大埔廣福道77號地舖
呢排成日都食日本嘢,今日又去食🤣

縞池魚壽司 ($28/pc)

磯煮鮑魚壽司 ($25/pc)

金目鯛壽司 ($28/pc)

火炙左口魚壽司 (20/pc)

原味燒廣島全蠔($68/2pc)

海膽爆丼飯 ($188)

良鮨壽司 (大埔)
大埔廣福道77號地舖
2022-05-24 38 浏览
呢日同朋友到去大美督玩雙人獨木舟後,朋友book左呢一間壽司店食,一於試吓先今晚揀咗呢個良鮨冬季二人餐 樣樣都啱食😋前菜磯煮鮑魚 鮮甜彈牙,醬汁香甜,加埋豆腐食清新開胃生蠔係即開的,蠔身飽滿爽甜,而且冇帶任何蠔殼碎三文魚2切給大拖羅2切 刺身很新鮮 甘腴甜美 ,大拖羅直頭融化在口中,魚油在整過口腔慢慢滲開 很幸福時令飛機魚壽司右上 黑曹以 肉質結實脆口左上 池魚 甘甜帶油香右下 金目鯛 魚味濃 肉質細緻肥美師傅介紹左下開始食 (最淡身魚)刺身面係檸檬啫喱,伴以同吃清爽而令魚肉不會覺得腥魚奶湯魚湯端上時已經聞到濃濃嘅魚香,啖湯很香甜飲後頓時覺得 骨膠原有所提升安格斯牛肉金菇卷 牛肉嫩滑肉味濃 金菇也燒得無渣不癡牙燒物仲有牛舌同燒雞翼兩款都同樣出色 牛舌燒得外脆中間軟滑有汁雞翼外脆內軟外 中間還有肉汁肉質也燒得鮮嫩不柴海膽海鮮炒飯很足料的炒飯,感覺海鮮配料同飯係1:1,而且蛋同海膽非常香,好滿足💫服務也很好 下次再來試多啲

今晚揀咗呢個良鮨冬季二人餐 樣樣都啱食😋

前菜磯煮鮑魚 鮮甜彈牙,醬汁香甜,加埋豆腐食清新開胃

生蠔係即開的,蠔身飽滿爽甜,而且冇帶任何蠔殼碎

三文魚2切給大拖羅2切

時令飛機魚壽司
右上 黑曹以 肉質結實脆口
左上 池魚 甘甜帶油香
右下 金目鯛 魚味濃 肉質細緻肥美

師傅介紹左下開始食 (最淡身魚)
刺身面係檸檬啫喱,伴以同吃清爽而令魚肉不會覺得腥

魚奶湯
魚湯端上時已經聞到濃濃嘅魚香,啖湯很香甜
飲後頓時覺得 骨膠原有所提升

外脆內軟外 中間還有肉汁肉質也燒得鮮嫩不柴

海膽海鮮炒飯

💫服務也很好 下次再來試多啲

2022-05-24 30 浏览
大埔區越開越多餐廳,成日都想去試吓新嘢,不過就唔係成日有驚喜。 不過今日試咗依間日本餐廳,又真係令我有驚喜感。 餐廳雖然開喺大街,門口又有個巴士站遮住,唔太起眼。 不過我6:30左右到,未到正式晚飯時間已經坐滿一半。門口見到生蠔買二送一,入到去第一時間嗌咗先,啲蠔隻隻脹卜卜又新鮮又大隻入口鮮美見到隔離張枱叫咗海膽爆丼飯,見到啲海膽好多好吸引,梗係即刻跟。 一上枱見到厚厚海膽再加上刺身,令人食到停唔到口,海膽口感奶滑而又濃郁,味道相當鮮甜!雖然已經食到飽,但又想試吓佢啲三文魚刺身,一放上枱已經超吸引,厚切加上油潤脂三文魚脂肪,真係冇得輸。 另外花之卷雖然係普通款式,但係三文魚一樣切得厚,食得都好滋味。總結今餐食完都好滋味,由其響大埔區都冇乜咁正嘅日本餐廳,會再嚟幫襯。

2022-05-24 38 浏览
呢個星期每日都落雨,心情麻麻,要搵朋友聚一聚,釋放負能量.路經過廣福道,見到有間日本野未試過,就試一試啦!冇諗過落雨天都差唔多滿坐餐廳用QR code落單📱,一落完單,好快就送上蟹籽沙律同湯。日本餐廳set lunch多數都係麵豉湯, 但呢間竟然類似中式燉湯,有冬菇,魚肚,素翅。飲完之後,立即暖笠笠🥰我叫左燒明太子飯,呢個好少見。明太子係偏咸,但配埋生雞蛋,撈埋一齊食一流呀!另外order左芝士吉列蝦卷,蟹籽軟殼蟹卷,燒白鱔,燒牛舌,炸芝士,炸蠔朋友一齊分享😋呢餐lunch食得好滿足,又經濟又好食,心情即刻靚晒💖💖
呢個星期每日都落雨,心情麻麻,要搵朋友聚一聚,釋放負能量.

路經過廣福道,見到有間日本野未試過,就試一試啦!

冇諗過落雨天都差唔多滿坐

呢餐lunch食得好滿足,又經濟又好食,心情即刻靚晒💖💖
今日同朋友行經廣福道順便想搵下野食見到良鮨門口放住幾支水💛明就明所以同朋友二話不說就去支持一下同朋友見到有個叫做良鮨冬季二人餐見到入邊嘅嘢食都相當豐富唔想諗食咩之下就叫咗呢一個𝐬𝐞𝐭店員安排左我同朋友坐𝐛𝐚𝐫枱面對住壽司師傅一路整野同埋師傅會介紹食緊既係咩魚好有食緊𝐨𝐦𝐚𝐤𝐚𝐬𝐞 𝐟𝐞𝐞𝐥前菜係磯煮鮑魚冷豆腐鮑魚鮮甜彈牙…配埋木魚碎加豆腐日本時令生蠔🦪Size大隻,配上蘿蔔蓉以及檸檬啫喱..好清新!三文魚+大拖羅 呢個刺身都係我同朋友選擇呢個set既其中一個原因..因為大拖羅價錢普遍都偏貴..但呢度係set有埋大拖羅仲要勁厚切..厚個擦子膠既𝐬𝐢𝐳𝐞果種油份同埋魚香…好滿足時令飛機魚壽司🍣壽司師傅介紹有比較小見同小食既- 黑曹以,池魚,金目鯛每款魚身都配上檸檬啫喱..簡單點豉油就已經帶出鮮味魚奶湯 極期待既一個湯..黎到完全唔失望..魚味夠濃之餘..湯入面個豆腐都好滑好香..如果下次再黎唔食呢個𝐬𝐞𝐭,我諗我都會散叫呢個湯黎飲安格斯牛肉金菇卷店員已經好細心咁將牛肉卷再剪開兩邊方便進食..入口肉汁Juicy鹿兒島雞翼及厚切牛舌呢度既串燒handle得好好👍雞翼皮脆肉嫩..係我既最愛牛舌燒
今日同朋友行經廣福道順便想搵下野食

好有食緊𝐨𝐦𝐚𝐤𝐚𝐬𝐞 𝐟𝐞𝐞𝐥

前菜係磯煮鮑魚冷豆腐
鮑魚鮮甜彈牙…配埋木魚碎加豆腐

日本時令生蠔🦪
Size大隻,配上蘿蔔蓉以及檸檬啫喱..好清新!

三文魚+大拖羅
但呢度係set有埋

大拖羅仲要勁厚切..厚個擦子膠既𝐬𝐢𝐳𝐞
果種油份同埋魚香…好滿足

時令飛機魚壽司🍣
壽司師傅介紹有比較小見同小食既- 黑曹以,
池魚,金目鯛
每款魚身都配上檸檬啫喱..
簡單點豉油就已經帶出鮮味

魚奶湯
極期待既一個湯..黎到完全唔失望..
魚味夠濃之餘..湯入面個豆腐都好滑好香..
如果下次再黎唔食呢個𝐬𝐞𝐭,我諗我都會散叫呢個湯黎飲

安格斯牛肉金菇卷

雞翼皮脆肉嫩..係我既最愛
牛舌燒到好淋…食落好香
兩款既串燒調味都做得唔錯

最後黎埋呢個海膽海鮮炒飯
個炒飯都用上幾塊海膽..
海鮮有青口,墨魚,食落口感豐富。
每一啖都有材料包住

而且飯個份量都預得好好..
因為其實食炒飯之前我同朋友都已經飽咗八成..
食埋最後呢一道炒飯真係大滿足

• 魚奶湯
  • 大拖羅
2022-05-22 75 浏览
今日喺大埔中電附近見到良鮨壽司店,店舖門口有部大電視,見到啲壽司相咁靚都忍唔住入去吃。焦糖鵝肝壽司 $42呢個係超推介美食,鵝肝表面燒至香脆焦糖,外脆內軟,入口帶有鵝肝香滑加上甘香焦糖,味道少少微甜,一食令人回味無窮蟹子軟殼蟹卷軟殻蟹炸得夠脆,表面鋪滿蟹子,以$35來說十分扺食。良鮨爆魚生丼 飯面上鋪到満満魚生,有海膽、三文魚子、甜蝦、拖羅魚蓉、蟹肉,份量十足三文魚子大大粒,入口有爆汁口感大大塊蟹肉,口感十足海膽口感奶滑又濃郁,味道鮮甜拖羅魚蓉份量十足,個丼名同實物一樣有爆魚生感覺,食得好滿足。

焦糖鵝肝壽司 $42

蟹子軟殼蟹卷
軟殻蟹炸得夠脆,表面鋪滿蟹子,以$35來說十分扺食。

焦糖鵝肝壽司

良鮨爆魚生丼

三文魚子大大粒,入口有爆汁口感

大大塊蟹肉,口感十足
海膽口感奶滑又濃郁,味道鮮甜

焦糖鵝肝壽司
  • 焦糖鹅肝壽司
2022-05-20 35 浏览
難得平日休假於是和媽媽去吃好西這間位於大埔廣福道的平民壽司位置起眼其實之前都和妹妹吃過因為太好吃所以二度光顧今日難得早到客人不太多所以可以慢慢點餐坐在bar台所以可以望住壽司師傅做壽司今次不太肚餓所以沒有點太多❤️安格斯牛肉壽喜燒(2人用)$268見到壽喜燒這個價錢也太便宜啦吧而且用料還是安格斯牛對於牛肉控的媽媽來說真的是大滿足入面失肉非常多豆腐滑嫩娃娃菜鮮甜!重點是湯底是日式醬油味非常日本風🧡三文魚壽司$10三文魚肥美而家紋路清晰厚切的三文魚刺身相當有口感咬下去啖啖肉💛饅魚壽司$18饅魚好長的一條而家燒到焦香肉質厚實饅魚汁好濃郁💚玻璃蝦壽司$8最喜歡半透明的蝦子新鮮的蝦不會有腥味反而清甜的蝦增加了食慾👍🏻👍🏻👍🏻💙火炙芝士海老壽司$17最喜歡吃火炙的壽司因為燒過的會有焦香芝士味濃濃的💜火炙帆立貝壽司$20帆立貝好大粒厚厚的🖤汁燒三文魚壽司$17🤍八爪魚壽司$15🤎帆立貝壽司$18帆立貝很大粒非常鮮甜❤️赤身壽司$20肉質非高質新鮮的鮮甜果然不同凡響🧡汁燒明太子壽司$25咸咸的送飯十分不錯汁燒的明太子帶有微辣💛腐皮壽司$7微甜的腐皮最深得我心因為這種甜度自己得難做出來加上腐皮很軟一口即開整

難得平日休假於是和媽媽去吃好西

整體來說,價錢便宜
所以2個人點了價錢高的也不過$500
雖然價錢便宜但質素卻不馬虎
真心非常值得再光顧

📍 良鮨壽司 (大埔)
大埔廣福道77號地舖
平時經常都會去大埔揾好嘢食,呢排真係好想食日本嘢呀,之前聽過一位朋友話食過廣福道呢間良鮨性價比高,仲要好近巴士站,交通真係好方便好易揾到。於是就約埋岩岩踩完單車黎到大埔嘅朋友仔一齊黎食喇!我地今次係坐喺bar枱位置,好有omakase嘅感覺,可以睇住師傅整嘢食~呢度點餐係Scan QR code落單,非常方便。同時都有實體menu,可以睇到大張啲嘅圖,超正。除咗刺身、手捲、壽司、燒物之外,仲有小食同埋丼飯等等,好想每樣都簡啲,哈哈~我地之後就叫咗各種壽司捲物同埋一啲串燒同埋小食。我重點簡咗炙燒和牛壽司、炙燒帆立貝壽司、炙燒三文魚壽司、日本海膽壽司、厚燒肉子~因為叫咗都幾多款下,重點分享下我最鐘意嘅幾種先。首先入口嘅係炙燒和牛壽司,和牛入口即溶,牛嘅油加上醬料同肉汁真係出色,除此之外仲有好香嘅火炙味!因為我勁鐘意食炙燒,所以叫咗好多款炙燒類嘅,之後依然係炙燒~帆立貝壽司。帆立貝大大粒,貝類嘅嗰種甜味真係好出,好好味。之後仲有重點講嘅就係海膽,佢有加拿大同日本嘅海膽簡,我地就簡嘅就係日本海膽,一啖過咁食,咬落去海膽嘅鮮味喺口入面爆出黎,好creamy,最重要係完全唔腥,可以感覺到係好新鮮,

之後仲有重點講嘅就係海膽,佢有加拿大同日本嘅海膽簡,我地就簡嘅就係日本海膽,一啖過咁食,咬落去海膽嘅鮮味喺口入面爆出黎,好creamy,最重要係完全唔腥,可以感覺到係好新鮮,就係超好味,之後回味咗好耐先捨得飲杯熱茶!

除咗壽司想特別講,仲有玉子燒都係好好味,蛋香同醬汁融合得好好,三粒真係唔水夠喉,好想再食多啲哈哈。

除咗重點想分享嘅之外,仲食咗好多嘢,最後同朋友做咗最後先離開嘅食客,哈哈,美食加埋一樣識食嘅朋友一齊食,真係會更加好味~

總括黎講,呢度嘅食材新鮮,性價比高,下次如果喺大埔又想食日本嘢嘅時候,都會想再過黎食多次!
  • 厚燒玉子
2022-05-18 25 浏览
大埔呢間壽司店都新開咗好耐🤣朋友都推薦咗我幾次,所以今次終於同家人嚟堂食!😍因為當日落大雨,所以人流唔算多,但亦有不少客人買外賣。朋友推薦我叫二人餐,豐富又好味。【良鮨冬季二人餐】🔸磯煮鮑魚冷豆腐鮑魚煮得入味軟腍同豆腐質感好夾配。加咗木魚更添香味。🔸北海道生蠔生蠔超大隻肉質肥美 ,冰鎮即開,鮮味十足,加入特製酸啫喱、蘿蔔泥同檸檬汁,味道層次更昇華。🔸三文魚、大拖羅厚切刺身,油脂豐腴,拖羅入口即融,好想encore!🔸時令飛機魚壽司共8件4款壽司,新鮮空運魚生,包括鯛魚、池魚、鯖魚、黑鯥。黑鯥肥美帶甜,炙燒過更香。🔸魚奶湯魚湯味道鮮甜,加埋京蔥好香。🔸安格斯牛肉金菇卷煎得焦香,金菇爽口,牛肉煙韌多汁,點上美奶滋更滋味。🔸鹿兒島雞翼雞翼外皮香脆,肉質嫩滑多汁。🔸厚切牛舌牛舌都好厚,外圍燒得爽脆,中間夠軟腍,唔會韌到咬唔到。🔸海膽海鮮炒飯食到呢道已經好飽。但我地都食埋個炒飯,因為炒飯炒得好靚,粒粒分明。上枱時聞到陣陣香氣。海膽鮮甜唔腥。🔸花膠湯最後師傅請我地飲。清甜的花膠湯,入面仲有花膠同花菇。🔸雪糕飽到撐嘅情況下,原來仲有飯後甜品雪糕食~

【良鮨冬季二人餐】

🔸磯煮鮑魚冷豆腐
鮑魚煮得入味軟腍同豆腐質感好夾配。加咗木魚更添香味。

🔸北海道生蠔

🔸三文魚、大拖羅
厚切刺身,油脂豐腴,拖羅入口即融,好想encore!

🔸時令飛機魚壽司

🔸魚奶湯
魚湯味道鮮甜,加埋京蔥好香。

🔸安格斯牛肉金菇卷
煎得焦香,金菇爽口,牛肉煙韌多汁,點上美奶滋更滋味。

🔸鹿兒島雞翼
雞翼外皮香脆,肉質嫩滑多汁。
🔸厚切牛舌
牛舌都好厚,外圍燒得爽脆,中間夠軟腍,唔會韌到咬唔到。

🔸海膽海鮮炒飯

🔸花膠湯
最後師傅請我地飲。清甜的花膠湯,入面仲有花膠同花菇。
🔸雪糕
飽到撐嘅情況下,原來仲有飯後甜品雪糕食~
今日去咗科學園踩單車,踩到廣福道附近停咗㗎單車之後就入去附近搵吓有咩好食。行行吓見到有一間好似好高質嘅日本嘢,叫做良鮨,攤牌見到好似壽司刺身串燒丼飯咩都有得食咁。入到去拎咗位,佢安排我哋坐喺師傅前面嘅高枱位,就好似食omakase咁~呢度點餐係用電子點餐方式, 不過都有實體Menu,我鍾意睇實體Menu,會比較睇得清楚同埋見到多啲大張圖片,不過落單我都係鍾意用電子落單方式,好方便!Menu入邊嘅食物非常豐富,啲刺身好似好高質!一場嚟到咁高質嘅壽司店,梗係叫多啲日本靚嘢啦。我哋叫咗辣味拖羅茸卷物,仲有個超級吸引嘅蟹膏蟹肉軍艦,另外我哋再叫咗厚燒玉子、芝士年糕、炸廣島蠔、燒五花腩串,因為太掛住日本居酒屋既小菜啦!首先嚟嘅係卷物,呢個非常惹味!辣醬撞落沾上豉油嘅拖羅茸隻味好正,辣辣地又甜甜地鹹鹹地,不得了!佢有四件,我地食得好滿足。之後我哋就食串燒,份量都幾多,豬味都幾出同香。呢度既炸物我覺得好出色,芝士年糕既芝士係流心,外脆內軟既口感不得了~芝士又香。炸蠔都超好味!廣島蠔真係唔同d,隻蠔好香,feel到好新鮮,炸既部份都好正,好鬆脆,唔會吉口唔會太熱氣,口感不得了。厚燒玉子係我朋友至愛!佢

之後我哋就食串燒,份量都幾多,豬味都幾出同香。

厚燒玉子係我朋友至愛!佢同出面既調味有d唔同,面好似有d焦糖面咁,甜甜地,加埋下面鹹鹹甜甜既蛋香,好味!份量剛好,唔會太多,又唔少。

最後食既,就係最期待既蟹膏蟹肉軍艦,果然冇令我失望!蟹膏好新鮮,真係好似之前喺日本食嗰啲咁,隻味香濃得來唔會太過犀利,而且非常足料,感覺落咗好多!蟹肉嘅口感都好彈牙,成件事好滿足。

本來仲驚唔飽,但係食食吓估唔到都啱啱好夠飽!正呀,滿足嘅一餐。
  • 吉列炸廣島蠔
2022-05-18 28 浏览
平日夜晚去大埔揾食,朋友推介呢間日本野,餐廳外表都幾街坊,望個餐牌都有好多款式,又有套餐,價錢都唔貴。入度去職員好親切招呼我哋👍🏼 坐低掃QR code落單,真係好多野㨂,本來想叫過二人餐,但始終未食過唔知水準,散叫算。鮨壽司盛($158)有三文魚,鯛,池魚,帶子,蟹棒,玉子,海膽😍同三文魚子,啲食材好新鮮海膽好出色,好足料,好飽滿,好食😋帶子鮮甜肉厚 👍🏼其他水準正常,唯獨玉子對我黎講有啲甜同老左少少海膽爆丼飯($188)嘩,超多海膽,大半都係海膽,仲好新鮮同肥美💕,仲有拖羅蓉,蟹肉,三文魚子同蟹子,拖羅蓉唔錯,都幾多👍🏼但蟹肉有一小塊碎殻🙈好彩唔係好硬另外仲叫左和牛($68)同牛舌($38)串燒個和牛燒得好好食,外層香脆,食落口油脂入口即溶🤤👍🏼👍🏼肉質好soft,有牛味😋😋牛舌就韌左啲,但都𡁻到嘅。推介海膽同和牛👍🏼👍🏼會再黎試下佢個二人餐,個餐都好吸引
入度去職員好親切招呼我哋👍🏼
壽司盛($158)
海膽好出色,好足料,好飽滿,好食😋
帶子鮮甜肉厚 👍🏼
其他水準正常,唯獨玉子對我黎講有啲甜同老左少少

海膽爆丼飯($188)

另外仲叫左和牛($68)同牛舌($38)串燒
牛舌就韌左啲,但都𡁻到嘅。

推介海膽同和牛👍🏼👍🏼
會再黎試下佢個二人餐,個餐都好吸引
2022-05-18 21 浏览
放工入大埔搵朋友食飯,黎左呢間食壽司。就咁睇Menu, 食物種類都幾多元化,價格都相宜。Menu菜式賣相都幾吸引,我哋兩個人就叫左兩個主食(一壽司盛,一丼飯),一個手卷,兩客串燒。飲品就按原本餐廳提供既熱日本綠茶。蟹膏手卷 $28味道都幾香濃,蟹膏肥美。鮨壽司盛 $1588件壽司:三文魚、金目鯛、縞池魚、帶子、蟹棒、玉子、三文魚子軍艦,同埋海膽軍艦。食材好新鮮,好好食,帶子好鮮甜,海膽都好好食。連平時我比較少食既池魚同鯛都好鮮美。玉子就甜甜地幾好食。海膽爆丼飯 $188丼飯有蟹肉,蟹籽,拖羅蓉仲有好新鮮既海膽,連挑剔既閨蜜都話好食。基路仔都出黎陪我哋食壽司。牛舌 (左)$38;鹿兒島A4和牛 (右)$68牛舌有濃郁既燒烤風味,和牛就肥美,入口即溶。

蟹膏手卷 $28
味道都幾香濃,蟹膏肥美。
蟹膏手卷

壽司盛 $158
鮨壽司盛

海膽爆丼飯 $188
海膽爆丼飯

基路仔都出黎陪我哋食壽司

牛舌 (左)$38;鹿兒島A4和牛 (右)$68
牛舌有濃郁既燒烤風味,和牛就肥美,入口即溶。
牛舌(左)$38; 鹿兒島A4和牛串$68

蟹膏手卷