2025-08-12
今日同男朋友喺附近搵食,俾我哋發現咗呢間越南餐廳嘅午市套餐真係**「抵食夾大件」**!$118起就有齊**頭盤、主菜同飲品**,選擇仲幾多添,二話不說就坐低試吓!**每人一SET,試多啲款!*** **我嘅SET ($118):** * **頭盤:牙車快沙律** - 一上碟就見到顏色好靚!椰菜絲、紅蘿蔔絲好爽脆,加上花生碎同越式魚露酸甜汁,**開胃到震**!好清新,夏天食一流,份量亦夠晒。 * **主菜:雞絲越南河 (Pho Ga)** - 個湯底真係要讚!**清澈得嚟充滿肉香**,飲落好鮮甜,一啲都唔油膩。雞絲份量唔少,好嫩滑,配上幼滑嘅河粉、洋蔥絲、香茜,**經典好味**!食晒成碗都唔覺滯。 * **飲品:凍白桃柑橘茶** - 呢個有驚喜!**白桃味好清香**,加上淡淡嘅柑橘酸香,**好解渴消暑**!甜度適中,配濃味嘅越南菜好夾。凍飲唔使加錢。* **男朋友嘅SET (同樣$118):** * **頭盤:越式炸魚餅** - 熱辣辣上碟!外皮**炸得金黃香脆**,入面啲魚肉好彈牙,蘸埋個甜酸醬,**香口惹味**!好有越南風味嘅小食。
**每人一SET,試多啲款!**
* **我嘅SET ($118):**
* **男朋友嘅SET (同樣$118):**
* **主菜:牛肉湯河** - 佢話個湯底同我碗雞絲河嘅一樣咁正,鮮甜清香。牛肉片生熟度啱啱好,唔會韌,浸喺熱湯入面慢慢變熟,**夠晒嫩**!
* **飲品:熱柑桔茶** - 暖笠笠,柑桔味突出,微酸帶甜,**好潤喉**,佢話食完濃味嘢飲返杯好舒服。