2024-06-16 161 浏览
米線關注組推介嘅紅磡隱世小店終於進駐港島啦!原來就開咗係和富貴商場入面,即刻要去試吓先!標榜每日用豬骨新鮮餚製絕不使用濃縮湯精製作嘅豬骨湯頭,即叫即製夠新鮮,果然食完真係唔會口渴~湯底可以自選辣度同酸度~我哋分別要咗酸辣同埋青花椒麻濃湯。青花椒麻濃湯花椒香味突出,麻香十足。酸辣湯底酸味自然,入口順喉唔油膩飲得到湯底有回甘,兩款湯底都唔會死鹹,唔錯!配料中最鍾意秘製腩肉,完全唔會肥仲好入味。仲有個手打魚腐口感嫩滑啱曬我心水!蘿蔔大大舊無渣又香甜,呢幾個餸都好出色~同埋竟然有少見嘅甜酸齋同埋辣芛絲、炸魚皮!店家仲係貼心地分碟上,唔會影響到湯嘅味道!有 heart~ 怕肥/keto 嘅朋友仲可以揀轉芽菜底,而且芽菜份量仲好足唔洗怕唔夠飽我哋仲追加咗重慶口水雞翼,係好方便嘅單骨雞翼嚟~麻辣又惹味
湯底可以自選辣度同酸度~我哋分別要咗酸辣同埋青花椒麻濃湯。

我哋仲追加咗重慶口水雞翼,係好方便嘅單骨雞翼嚟~麻辣又惹味
2024-06-14
  • 秘製腩肉
  • 手打魚腐
2024-06-16 122 浏览
平時好少食米線嘅我,今日食完呢間<貴緣小鍋米線>之後,真係真心愛上咗呢度嘅蕃茄湯底同醉雞湯底米線,真係足料大碗又好食!!<酒煮醉香鮮雞豬軟骨紅薯粉另外加配甜酸齋>醉雞湯底帶有微微嘅藥材香味同埋酒味,入口清甜。醉雞份量好多,都有5、6件,而且舊舊都有好多肉,雞肉都非常之嫩滑。豬軟骨炆得非常之入味好食。甜酸齋酸酸甜甜,好好味!紅薯粉入口軟糯而帶點Q彈的感覺,同湯底好夾。<特濃新鮮蕃茄湯米線配豬軟骨、腩肉、手打魚腐>超濃郁的蕃茄湯底入面有大大舊新鮮蕃茄,湯底好鮮甜。豬軟骨有半隻手掌咁大舊,而且非常之厚肉,炆得夠淋。腩肉肥瘦適中,入口帶少少微辣,非常好味。手打魚腐脹卜卜,大大舊,吸收曬蕃茄濃湯嘅精華,咬落去有爆湯嘅感覺。小食叫咗蒜泥雞絲山,呢個蒜泥雞絲山來到原來非常之多雞肉,配合埋蒜蓉香味濃厚而帶點微辣嘅醬汁,充滿驚喜。

<酒煮醉香鮮雞豬軟骨紅薯粉
另外加配甜酸齋>

<特濃新鮮蕃茄湯米線
配豬軟骨、腩肉、手打魚腐>

2024-06-16 122 浏览
-貴緣小鍋米線🍽️-招牌酸辣湯 $32貴緣標榜係無味精湯底可以成碗飲哂既😂酸辣湯個味的確冇其他咁重口味又好多調味料咁所以小辣都唔算好辣😉配料叫左腩肉/冬菇/螺旋藻/魔芋條😍最有驚喜竟然有魔芋條因為平時都會買黎過口癮呢度就係自己整所以個味冇咁化學味精😂腩肉半肥瘦唔會話得肥膏😉冬菇炆到好入味勁大粒🥹-特濃蕃茄湯 $35蕃茄湯好濃厚陣味亦可以揀辣度👍呢個另外試左甜酸齋超好味而且會分開上唔洗驚俾湯影響個味😋-雞絲火山 $28份量超足既火山🌋d雞絲係壓到勁實好多🤣鐘意重口味建議揀辣d因為小辣唔算好夠味🤣-麻辣鮑片 $25呢個係仿鮑片但係勁甜好好味😂呢個麻辣醬就好出色!我倒左d去撈雞絲勁正😋-🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅📍地址: 北角和富道21-53號和富B樓B15-16號舖-
貴緣小鍋米線🍽️

招牌酸辣湯 $32

特濃蕃茄湯 $35

雞絲火山 $28

麻辣鮑片 $25

🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅
📍地址: 北角和富道21-53號和富B樓B15-16號舖
2024-06-15 96 浏览
蕃茄湯米線湯底酸甜適中,非常鮮美。點了他們的招牌腩肉,肉質嫩滑,入口即化。魚腐也很入味,蘿蔔煮得軟爛但不失口感,每一口都充滿驚喜。必叫招牌腩肉😍麻辣湯米線香辣濃郁。豬軟骨煮得非常軟嫩,豬大腸處理得很乾淨且有嚼勁,豬紅更是鮮嫩多汁。我們還點了幾道小菜,包括蒜泥白肉、生菜和*雞肉絲山。蒜泥白肉片薄味濃,蒜香四溢;生菜新鮮脆口,清爽解膩;雞肉絲山小食鹹香適中,雞肉絲嫩滑,吃起來非常滿足。👍🏻👍🏻

2024-06-09 77 浏览
今日嚟到位於和富中心地庫嘅貴緣小窩米線6:00左右嚟到都唔少人喺度,睇嚟應該係區內都幾出名,環境都算企理,而米線店嚟講算坐得闊落👍🏻👍🏻叫咗兩碗米線,分別酸辣湯底同青花椒麻濃湯,酸辣湯底酸酸甜甜咁,青花椒湯底花椒味濃,夠晒麻,重點係唔會口乾,好食👍🏻👍🏻👍🏻配料揀左:豬軟骨、手帶魚腐、響鈴、麻辣腩肉同豬大腸豬軟骨:夠晒大嚿,又夠腍,重點係都好入味,算係幾難得麻辣腩肉:腩肉肥瘦均勻,辣味又夠晒出色豬大腸:又夠邪惡,入晒咪👍🏻👍🏻另外叫咗個雞絲火山同醉雞翼,雞絲火山夠曬juicy,又啖啖肉,必叫之選👍🏻👍🏻醉雞翼酒味濃郁,肉質仲保持到彈牙好有肉味👍🏻👍🏻整體而言算係好出色嘅米線,大家喺北角可以考慮食吓👍🏻👍🏻

今日嚟到位於和富中心地庫嘅貴緣小窩米線

配料揀左:豬軟骨、手帶魚腐、響鈴、麻辣腩肉同豬大腸
豬軟骨:夠晒大嚿,又夠腍,重點係都好入味,算係幾難得
麻辣腩肉:腩肉肥瘦均勻,辣味又夠晒出色
豬大腸:又夠邪惡,入晒咪👍🏻👍🏻

醉雞翼酒味濃郁,肉質仲保持到彈牙好有肉味👍🏻👍🏻
雞絲火山
醉雞翼

整體而言算係好出色嘅米線,大家喺北角可以考慮食吓👍🏻👍🏻

雞絲火山
醉雞翼
  • 酸辣湯米線
2024-06-09 90 浏览
熱愛酸辣米線,知道北角和富中心開了一間米線約左朋友晚上去試下新裝潢當然一貫地乾淨衛生是晚去都幾多人可惜坐唔到4人枱叫既食物有D多,坐2人枱真係岩岩好夠位放位於北角區既定價黎講,價錢不貴而且餸量都算幾多味道都唔錯是一間有誠意的酸辣米線而且呢度有得揀菜底,晚上唔食飯既我真係大愛推薦➽招牌酸辣米線 (小小辣)轉芽菜底平時要食4個餸但因為今次揀左菜底,所以3個夠晒數腩肉,金菇菜,鮑片芽菜底都幾多比一個餸量多,應該有兩倍既餸量勁喜歡芽菜既我,真係好滿足如果唔係非食飯面不可既,都可以試下叫,唔會驚餓到腩肉是微辣的口味量好多,而且係厚切本來想試雞翼尖,可能太好賣,冇晒下次吧!小小辣真係唔太辣岩晒我唔食得辣既人但係個湯又唔會淡或無味不錯可以食到辣的,建議可叫小辣或以上,應該幾香➽秘製麻辣米線(小辣)腩肉,滷水豬大腸,手打魚腐滷水豬大腸好推薦 洗得乾淨冇味斜片切,大大塊而且唔會難咬處理得好好!朋友揀左小辣麻帶香,而且辣度多左更惹味➽麻辣豬肚絲  $32雖然辣度對我黎講有少少辣左D呢個麻香好正食唔停,食到流晒汗~而且豬肚同豬腸一樣洗得乾淨,讚!➽娃娃菜 $14呢個價錢有兩大棵娃娃菜係幾抵食➽冷萃蜜香紅茶(
熱愛酸辣米線,知道北角和富中心開了一間米線
約左朋友晚上去試下

新裝潢當然一貫地乾淨衛生
是晚去都幾多人
可惜坐唔到4人枱
叫既食物有D多,坐2人枱真係岩岩好夠位放

位於北角區既定價黎講,價錢不貴
而且餸量都算幾多
味道都唔錯
是一間有誠意的酸辣米線

而且呢度有得揀菜底,晚上唔食飯既我真係大愛
推薦
➽招牌酸辣米線 (小小辣)
轉芽菜底

平時要食4個餸
但因為今次揀左菜底,所以3個夠晒數
腩肉,金菇菜,鮑片

芽菜底都幾多

比一個餸量多,應該有兩倍既餸量
勁喜歡芽菜既我,真係好滿足
如果唔係非食飯面不可既,都可以試下叫,唔會驚餓到

腩肉是微辣的口味
量好多,而且係厚切

本來想試雞翼尖,可能太好賣,冇晒
下次吧!

小小辣真係唔太辣
岩晒我唔食得辣既人
但係個湯又唔會淡或無味
不錯
可以食到辣的,建議可叫小辣或以上,應該幾香
➽秘製麻辣米線(小辣)
腩肉,滷水豬大腸,手打魚腐

滷水豬大腸好推薦

洗得乾淨冇味
斜片切,大大塊
而且唔會難咬
處理得好好!
朋友揀左小辣
麻帶香,而且辣度多左更惹味
➽麻辣豬肚絲  $32

雖然辣度對我黎講有少少辣左D
呢個麻香好正
食唔停,食到流晒汗~
而且豬肚同豬腸一樣洗得乾淨,讚!
➽娃娃菜 $14
呢個價錢有兩大棵娃娃菜
係幾抵食
➽冷萃蜜香紅茶(無糖) $9,武夷岩烏龍茶 $9
呢度雖然冇即沖飲品
但樽裝飲品選擇都算不錯
一枝的飲品收9蚊都算抵飲合理
2024-06-07
$95.5 (晚餐)
  • 滷水豬大腸
  • 麻辣豬肚絲
2024-06-09 95 浏览
貴緣小鍋米線今次要介紹北角一間米線店叫「貴緣小鍋米線」,呢間米線店仲係米線關注組勁推介之一嘅米線店,佢哋一碗最基本米線都係三十幾蚊,如果加配料只係加9至11蚊,辣度可以選擇,酸度都可以選擇,每樣餸我加下加下每碗米線都差唔多七八十蚊,其實每個餸真係好平,尤其是炸魚皮只係加十蚊,cp值好高!由於呢間米線店喺和富商場入面,輪椅人士如果要入去商場嘅話,要搭一部半層嘅人手操作升降機,要預留時間等職員出嚟幫你,佢哋職員出嚟幫你大約要等15分鐘,落到去米線店果層就同其他商場無分別,非常無障礙,米線店入面都算大,絕對方便輪椅人士入去幫襯!1.招牌酸辣米線(轉米粉,走炸醬,大辣)$32+滷水雞翼$11+牛丸$9+墨魚丸$9+金菇菜$9+蘿蔔$9+炸魚皮$10(8/10)呢個招牌酸辣米線個米線轉咗米粉,辣度揀咗大辣,走炸醬同要大辣,湯底嘅酸度比較酸,下次可以揀少酸,我就加咗$11兩隻鹵水雞翼、$9兩粒彈牙牛丸、$9兩粒冇咁彈牙墨魚丸、$9一大塊未搞散嘅金針菇、$9三大舊無渣好甜嘅蘿蔔同$10一大碟大約15舊好脆嘅炸魚皮,成碗米粉酸酸辣辣好開胃,米粉份量又多,吸哂酸辣湯底非常正!2.特濃新鮮蕃茄湯米線(轉米
貴緣小鍋米線

2.特濃新鮮蕃茄湯米線(轉米粉,小辣)$35+豬軟骨$11+秘製腩肉(微辣)$11+滷水大腸$11+蘿蔔$9(9/10)
呢個特濃新鮮蕃茄湯米線個湯底唔算得話特濃,但係都有四大舊切開嘅蕃茄,我轉咗米線,,辣度揀咗小辣,我就加咗$11三三大舊好軟淋嘅豬軟骨、$11份量幾多嘅微辣秘製腩肉、$11好彈牙嘅滷水大腸同$9三大舊無渣好甜嘅蘿蔔,成碗米線覺得湯底唔夠特濃蕃茄味,建議蕃茄肉搞爛佢可能會更好,米線都掛到汁,而且米線彈牙,份量都好多,唔錯!

3.貴緣雞絲火山$28(6.5/10)
呢個貴緣雞絲火山個火山頂塌咗落嚟,榨菜唔咸,雞絲肉質有少少韌!

4.皮蛋豆腐$25(9/10)
皮蛋好香,豆腐好滑!

5.小食甜酸齋$25(9/10)
呢個甜酸齋無其他舖頭咁酸,有少少甜!

6.重慶口水雞翼$28(8.5/10)
辣辣地嘅口水雞翼,每隻雞翼都切開一半,比食客食得方便,好細心,一共有五隻雞翼!

7.杯裝豆漿$10(9/10)
呢個豆漿豆味香濃,可惜有少少甜!

8.芬達汽水$8(10/10)
芬達汽水正常!

2人總共價錢$290

個人口味總評分:8.63/10

地址:北角和富道21-53號和富B樓B15-16號舖

#貴緣小鍋米線 #米線店 #米線關注組 #北角好去處 #北角美食 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

• 炸魚皮
  • 滷水大腸
  • 蘿蔔
2K
2024-06-04 74 浏览
放假同屋企人去左🥰⭐️米線關注組大熱「貴緣小鍋米線」食午餐,貴緣而家進駐北角啦!😋主打正宗雲南風味米線,湯底標榜每日用豬骨熬製🐷有招牌酸辣湯、🌶️秘製麻辣湯、🫛全新青花椒麻濃湯等𝟱款湯底選擇😜配料推薦厚切🐖豬軟骨、🐷腩肉、☘️螺旋藻,另有🐥雞絲火山、🧡麻辣鮑片等小食,真係回味無窮🤤⋄湯底標榜每日用𝟒、𝟓𝟎磅豬筒骨新鮮熬製👍🏻不添加味精,除左招牌酸辣湯($32),仲有秘製麻辣湯($32)、全新青花椒麻濃湯($34)、特濃新鮮蕃茄湯($35)和豬骨鮮濃湯($30)可以選擇😋⋄⋄====—====—====—====—✦ 米線 ✦🍲招牌酸辣湯米線($64)米線|中大辣|多蔥+$1|多湯|多芽菜|爽啲|秘製腩肉(微辣)$11|雞肉絲$11|豬紅$9米線選了爽啲,口感不錯,配上的秘製腩肉軟爽口嫩滑,雞肉絲浸在湯中非常入味,豬紅質地相當嫩滑😙湯底方面,酸辣湯偏酸而不太油膩,附有甜酸菜,不會「死鹹」😍—🍜招牌酸辣湯紅薯粉($63)紅薯粉|中辣|多湯|多芽菜|爽啲|豬軟骨$11|滷水大腸$11|蘿蔔$9選用幼身紅薯粉非常掛湯入味,配上豬軟骨香滑軟腍,滷水大腸口味偏甜,與辣湯出奇地夾,蘿蔔清甜沒有渣😜⋄✦ 涼

====—====—====—====—
✦ 米線 ✦
🍲招牌酸辣湯米線($64)

湯底方面,酸辣湯偏酸而不太油膩,附有甜酸菜,不會「死鹹」😍

🍜招牌酸辣湯紅薯粉($63)

✦ 涼拌小食 ✦
🐖蒜泥白肉($28)

豬肉唔會太肥,辣油、香醋同蒜泥混埋一齊好香好正😛

🐥🍗重慶口水雞翼($28)

口水雞賣相吸引,雞件肉質嫩滑,吸收麻辣香油味道夠香又不會太辣🤩

✦ 飲品 ✦
飲品非常夠凍,吃米線必備!

🍁玉露綠茶($9)
🥤Coke Lemon($8)
====—====—====—====
📌店名:貴緣小鍋米線’
📍地址:北角和富道21-53號和富B樓B15-16號舖
2024-06-01
Overrated喎,酸辣湯0辣味,餸菜唔夠味肉質又鞋🤡・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🍔 招牌酸辣湯米線 小辣 HK$64>豬軟骨、秘製腩肉(微辣)、螺旋藻・味道:豬軟骨醃得唔夠入味。秘製腩肉正常發揮,肥瘦均稱微辣惹味。螺旋藻冇咩特別~🚁🚁🚁最想講個湯底!已經打定低怕酸辣湯唔夠辣,佢最細係小小辣,我叫上一級嗌小辣。一飲個湯底,請問個辣去咗邊?成個湯就係上海酸辣湯走辣椒嘅味🤡完全冇feel😪・口感:豬軟骨肉質偏鞋,米線又淋咗啲,9 kick🚬・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🤰性價比:低~🤰9衝度:不了~🤰結論:低於普通水平嘅米線,買了個教訓🥲・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・
Overrated喎,酸辣湯0辣味,餸菜唔夠味肉質又鞋🤡

🍔 招牌酸辣湯米線 小辣 HK$64
>豬軟骨、秘製腩肉(微辣)、螺旋藻
・口感:豬軟骨肉質偏鞋,米線又淋咗啲,9 kick🚬

🤰性價比:低~
🤰9衝度:不了~
🤰結論:低於普通水平嘅米線,買了個教訓🥲

2024-05-02
🇭🇰 North Point 北角|Gui Yuan Siu Wok Mixian 貴緣小鍋米線I heard there is a new mixian 🍜 place in North Point and I got to check it out last time! 👀 Customers can choose the toppings and the broth 🍲 as they prefer! This time, I tried their extra heavy fresh tomato 🍅 broth with toppings like minced pork, 🥩 chicken strips, 🐔 cheese sausage, 🧀 homemade pork belly, 🐖 chicken wings, 🪽 and homemade fish dumplings. 🥟🍅 Extra heavy fresh tomato broth: It is so heavy in tomato flavor! 😲🥩 Minced pork: It has a grea

🥩 Minced pork: It has a great balance between sweet and salty which I like! 😊
🐖 Homemade pork belly: It is not too fat and not too thin, which I love a lot! 😍
🪽 Chicken wings: Their master stock flavor is very unique! 😋
🥟 Homemade fish dumplings: Their dumplings are soft and taste perfect when soaked in the broth! 😆

I also tried their Gui Yuan Piquanti Shredded Chicken 🐥 which was made with sour veggies! They are so good but I personally like them less dry. 🥹 Moreover, their soy milk 🥛 tastes great with the rice noodle too! They have a lot more toppings and side dishes, definitely gonna check them out next time! 😁

📍Shop B15-16, B/F, WORFU, 21-53 Wharf Road, North Point
💲Price per person: $100
2024-05-23 53 浏览
之前食開紅磡分店,終於得閒過黎北角食下新分店米線有招牌酸辣湯,秘製麻辣湯、全新青花椒麻濃湯、特濃新鮮蕃茄湯同豬骨鮮濃湯5款湯底可以揀,辣度都唔需要另外+錢(除咗特特辣+$1)自選米線$66自己食開特濃新鮮蕃茄湯底,內含新鮮蕃茄、韭菜、芽菜、蔥,夠鮮味配料揀咗螺旋藻+ 大腸+甜酸齋螺旋藻每次都必點,因為出面唔常見,份量多,夠爽口,大腸乾淨無異味,滷得入味夠淋,加上甜酸齋,酸酸甜甜口味加上小辣,味道濃郁自選米線$63朋友揀咗新湯底-青花椒麻濃湯,內含韭菜、芽菜、蔥,麻香味突出配料揀咗豬軟骨+蘿蔔+豬紅豬軟骨好入味,豬紅無腥味,蘿蔔清甜,最緊要無渣,加埋濃味嘅湯底非常夠味小食叫咗皮蛋豆腐,滑溜嘅豆腐加上蔥花同皮蛋碎,正常發揮,今日第一次試麻辣鮑片,鮑片加上麻辣醬夠惹味
之前食開紅磡分店,終於得閒過黎北角食下新分店

自選米線$66
配料揀咗螺旋藻+ 大腸+甜酸齋

自選米線$63
配料揀咗豬軟骨+蘿蔔+豬紅

2024-05-21
2024-05-21 451 浏览
米線關注組勁推介人氣米線店重點係港島區都有分店!終於食米線唔使淨係食連鎖舖頭🤣仲有螺旋藻食基本湯底$32起每款餸$9-11♡̴ 螺旋藻豬軟骨酸辣湯米線螺旋藻朔晒啲湯勁好食加埋軟腍腍入口即溶嘅豬軟骨而米線唔會太過腍口感適中湯唔會太酸太辣口味適中啱晒我啲鍾意食酸辣湯嘅人我覺得比連鎖米線更加好食♡̴ 雞翼魚皮餃豬骨湯米線雞翼超級入味啖啖肉仲要勁林🤣🤣而魚皮餃就係普普通通出邊食到嘅味道😂豬骨湯超級濃唔會好似好重味精咁♡̴ 巴蜀狂野雞翼呢個味道有啲似薩莉亞加KFC雞翼嘅味道🤣甜甜地我好鍾意食👀♡̴ 蒜泥白肉同平時連鎖店有啲分別個汁起碼唔係勁重辣油個蒜勁香啲白肉勁厚呢個勁好食!晚餐時段💰$40-$60/1p

米線關注組勁推介人氣米線店
重點係港島區都有分店!
終於食米線唔使淨係食連鎖舖頭🤣

個蒜勁香啲白肉勁厚
呢個勁好食!

晚餐時段
💰$40-$60/1p
1. 特濃新鮮蕃茄湯米線 (4餸: 秘製腩肉 + 滷水豬肚絲 + 滷水大腸 + 肥牛) $79蕃茄湯超級濃,而且飲落好住家湯既感覺,飲到少少魚嘅鮮味;米線滑身彈牙,秘製腩肉偏瘦但係醃得好入味唔鞋而且係厚切唔係用豬肉片;滷水豬肚絲份量好多,好香滷水味彈牙冇怪味;滷水大腸大腸好厚切而入面多餘嘅脂肪都清理好,口感彈牙;肥牛唔韌好有牛味。🌟 評分: 8/102. 豬骨鮮濃湯米線 (2餸: 手打魚腐 + 鮮製魚皮餃) $51豬骨湯好香濃豬骨味;手打魚腐入面啲魚肉好彈牙好有魚味,外皮吸收晒湯汁;魚皮餃外皮好煙韌,入面有滿滿嘅蝦肉。🌟 評分: 7/103. 蒜泥白肉 $28大量蒜頭同埋辣椒喺上面,肉片切得好薄,可以更加吸收晒蒜泥嘅香味,而且辣味有後勁。🌟 評分: 7/104. 蒜香醬油雞翼 $28雞翼做成單骨,食起嚟就方便多少少,而先以醬油煮,所以,雞翼本身都好入味,而鋪上蒜蓉,但不得不講,啲蒜蓉刴到極之幼細,蒜香味更細緻。🌟 評分: 8/105. 杯裝豆漿 $10豆漿有濃厚嘅豆香,而且味道唔會太甜。🌟 評分: 8/10🎖️整體評分🎖️❤️ 味道: 8/10🧡 環境: 8/10💛 服務: 8/10💙 性價

🌟 評分: 7/10

3. 蒜泥白肉 $28
大量蒜頭同埋辣椒喺上面,肉片切得好薄,可以更加吸收晒
蒜泥嘅香味,而且辣味有後勁。
🌟 評分: 7/10

4. 蒜香醬油雞翼 $28

5. 杯裝豆漿 $10
豆漿有濃厚嘅豆香,而且味道唔會太甜。

🎖️整體評分🎖️
❤️ 味道: 8/10
🧡 環境: 8/10
💛 服務: 8/10
💙 性價比: 8/10

📍貴緣小鍋米線 (北角)
北角和富道21-53號和富B樓B15-16號舖
#米線 #北角美食 最近轉左去港島返工👩🏻‍💼要發掘更多港島美食😋.呢間米線由紅磡開始 見Openrice都幾多👍🏻過咗去港島就嚟試吓佢質素😉見成個商場都冇乜人 估唔到都要排隊😮食緊都見到好多街坊等外賣🥡.店舖好似連鎖餐廳咁 坐得寬落😌叫咗兩碗米線 最抵讚係啲配菜👍🏻👍🏻👍🏻😋未試過食麵有咁大隻冬菇🤣豬軟骨份量多 有口感😲蘿蔔淋又冇渣😙自家製魚皮餃🥟皮薄彈牙.佢嘅芽菜係比得特別多 差唔多有麵嘅一半🤣米線係我哋拍片又影相咁耐都未淋👌🏻小食就雞翼比較有驚喜🐔汁調得幾好 見到佢拉絲🤣蒜泥白肉肉 都幾多🧄不過不失.#貴緣小鍋米線 #米線關注組 #香港米線 #港島美食 #ricenoodles #hkfoodie #tumtumfoodie
#米線 #北角美食

2024-05-10
  • 冬菇皇
  • 魚皮餃
2024-05-13 30 浏览
米線控可以試下,我哋試咗三款湯嘅米線,三款都不錯吃🤩自己比較鍾意招牌酸辣湯米線,湯底好好飲😂貴緣雞絲火山普通😉甜酸齋最有驚喜,比一般齋舖賣的仲要好食😱連本身麻麻地甜酸齋嘅我都食唔停口🫡👍🏻
米線控可以試下,我哋試咗三款湯嘅米線,三款都不錯吃🤩
自己比較鍾意招牌酸辣湯米線,湯底好好飲😂
貴緣雞絲火山普通😉