2017-11-02
<如果想食高質素少少既打邊爐 輝哥私房菜係好選揀>😃👍🏻喺金巴利道東南大廈上面呢間輝哥 唔特登望係唔會知有間甘既野 見到樓下派傳單宣傳好似幾吸引甘 又有中菜 又有打邊類此 於是就上左去試 😄👍🏻🍴瑤柱冬瓜鍋 88 蚊😄大大個冬瓜鍋打邊爐🍲 落足料 有勁多冬瓜 煲到好林😍仲有好多雞脾菇🍄 當然仲有好多瑤柱粒 夠哂口感 湯底好清甜 喺打邊爐前飲碗都仲得😀🍴本地手切肥牛 細298蚊🐮雖然係細碟 其實都有成10 幾20 塊 😄 牛肉切得好夠薄 師傅刀工好好🔪 牛肉口感軟滑 牛肉味香濃 而且帶有少少油花 好正👍🏻🐂🍴鳳城水餃58 蚊🦐餃皮夠蛋香 🥚好夠薄入面落足料👍🏻蝦肉大又甜🦐木耳爽口 豬肉入味 推介👍🏻🍴招牌炸響玲48 蚊🔥新鮮炸熱既響玲, 口感好香脆而且密度好高😀 放落火鍋3 秒就食得 盡吸湯汁 🍜唔錯👍🏻🍴皇帝菜 38 蚊🌿識食一定食皇帝菜🌿, 皇帝菜有佢獨特既甘甜味 而且好新鮮 個人覺得打邊爐幾適合 👍🏻🍴超甜粟米 38 蚊🌽冇乜野好形容 就係好爽好甜 好juicy 🌽😍🍴竹昇生麵 28 蚊🍜麵充滿蛋香而且比較幼身 , 未放落火鍋時比較黏稠, 煮熟後好爽口彈牙 夠哂口感
中菜 又有打邊類此 於是就上左去試 😄👍🏻
🍴皇帝菜 38 蚊🌿
🍴超甜粟米 38 蚊🌽
冇乜野好形容 就係好爽好甜 好juicy 🌽😍
🍴竹昇生麵 28 蚊🍜
麵充滿蛋香而且比較幼身 , 未放落火鍋時比較黏稠, 煮熟後好爽口彈牙 夠哂口感 必點👍🏻😍
🍴炸魚皮 68 蚊🔥🐟
好大籃炸魚皮 好香脆 上面放左d炸蒜夠惹味 齋食就襯啤酒🍻 放落火鍋幾秒食又夠哂口感入味 唔錯😍
茶芥每人20蚊
順帶一提 佢既火麻茶 🔥☕味道幾特別 話來自廣西 就算夜晚飲左都唔會影響睡眠😲
Score 平均分 <7.8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
Address地址
#輝哥私房菜