2018-02-08 41 浏览
呢間餐廳一直都想試,但一直冇機會,有幾次我提議食最終都食唔成,今日最終都如願以償!一入到去,就聞到一股好濃郁、好香既芝士味,超級吸引!一問之下先知原來係餐廳既王牌菜,黑松露菌醬意式pizza,就毫不猶豫咁點左,加上幾味主菜同小食。餐廳以海盜為主題既小小佈置~等左冇幾耐,d野食就開始到,第一樣就係黑松露意式pizza,真係好香!食落個味好有層次,creamy得黎又唔肥膩,而且外皮好脆有口感,不愧為餐廳既王牌!店員仲提供左三種食法,一係就咁食,二係連醬食,三係夾埋d沙律食,值得一提既係夾沙律食會有好fresh既感覺,一定要試!係我地食到lum lum 脷既時候,店員送上法國鵝肝,個賣相以經贏晒!食落去更加不得了,夠香之餘油而不膩,有驚喜!我地仲點左小食拼盤同一個天使麵,兩樣都不錯。整體黎講食物水準高,而且餐廳環境唔錯,好好座,值得再試!

餐廳以海盜為主題既小小佈置~

我地仲點左小食拼盤同一個天使麵,兩樣都不錯。

整體黎講食物水準高,而且餐廳環境唔錯,好好座,值得再試!
2018-02-02
  • 鵝肝
2018-02-08 31 浏览
見到OpenRice呢間人氣餐廳,一直都好想黎試吓,今日終於約埋朋友有機會嚟啦侍應推介餐廳招牌菜 「黑松露馬卡斯芝士夾心薄餅」佢地話係攞獎嘅食品,我哋梗係試吓啦Menu 上寫有三種食法1) 就咁食 2)加埋提子果醋 3) 加有機沙律菜我自己就鍾意加提子果醋,因為本身黑松露味道比較重,如果加少少果醋中和下,感覺冇禁滯,而且味道好特別,值得一試朋友叫咗set dinner 法式燒羊架,羊架上面有啲麵包糠,外面脆,入面啲肉多汁又香,朋友話下次要encore 最後,我哋叫咗個甜品—-薑汁疏乎厘,飯後係咁凍嘅天氣下食啲又香又軟嘅甜野,真係人生一大樂事

平日去親大角咀都係打邊爐,呢輪天氣咁凍本身都係約左朋友喺附近食雞煲,點知去到竟然無位,喺條街吹多兩吹都係頂唔住去附近揾食。見呢間有位睇餐牌又話啲食物拎獎乜乜乜。。。咁就唔諗咁多衝入去一入去成間餐廳彌漫住芝士味,芝士控既話實好鐘意。原來有個黑松露芝士pizza 好出名仲拎曬獎,成間餐廳陣除就係呢味餸!可能天氣凍要食多啲野暖胃,我地叫左呢個得獎pizza ,鵝肝蘋果沙律,龍蝦汁虎蝦帶子天使麵,小食拼盤,同兩個梳乎厘。1. 黑松露芝士pizza要趁熱食,否則面頭既咸香芝士會更咸,入面搽滿黑松露,所以係幾重口味仲要焗得幾脆呀。侍應介紹呢個薄餅有三個食法,第一係就咁食,第二點下提子醬汁食,第三夾埋隔離棵菜再點提子汁食。我就鐘意夾住啲菜食,雖然有六塊,不過有別平日pizza 既格局,呢個似小食多啲,再多六塊都食到!2. 睇相就知鵝肝係幾咁大塊同肥美,隔住個mon 都聞到佢煎得好香。鵝肝入口即溶,左面有啲用黑糖煮過既生果粒,加埋旁邊沙律,可以中和鵝肝既油膩。3. 小食拼盤有炸洋蔥圈,焗青口,蜜糖雞翼同炸玉子豆腐。呢個菜式相比其他較普通同失色,不過不失。4. 龍蝦汁虎蝦帶子天使麵無得輸既配搭,食得出蝦

1. 黑松露芝士pizza

4. 龍蝦汁虎蝦帶子天使麵
無得輸既配搭,食得出蝦同帶子都係新鮮,再加上個龍蝦汁幾濃郁,overall 都幾好

5. 朱古力梳乎厘&薑味梳乎厘
薑味好夠薑,冬天食一流,食完暖粒粒。朱古力味就甜品中既百搭。建議試下薑味

結帳時和侍應傾左陣計,除左讚食物美味之外,希望餐牌上有多啲甜品選擇。

今次太飽無點到特飲,下次再黎!
2018-01-07
2018-02-07 23 浏览
今晚有天寒地凍又唔想晚晚打邊爐今晚同老婆食好西 ,好耐之前去過呢間餐廳,今晚再嚟一次 ,它是區內都算數一數二的老牌餐廳。你間餐廳好易認,,喺門口已經有好多剪報介紹呢間餐廳入到餐廳做服務員講table for two, 攞嚟menu嚟嘅時候,佢就介紹佢哋有個得獎名菜 ,就係黑松露夾餅pizza。跟他說了叫個大嘅九吋 黑松露夾餅pizza,之後再叫多個 肉醬千層麵 ,同老婆撐枱腳。跟住啲餸就嚟啦先嚟㗎係黑松露夾餅pizza ,我應該從未試過食成塊夾餅裏面全部都係黑松露so yummy其實唔應該叫pizza應該叫黑松露夾餅會啱聽好多 ,夾餅上面全部鋪滿芝士碎加埋佢哋獨有嘅提子醋 ,簡直是最佳配搭稍後到的肉醬千層麵,原來係焗的又係有好極邪惡嘅芝士 !點算 ?食完肯定要跑多幾個圈,食千層面嘅時候 ,發覺原來肉多過面……感覺上啫, 非常之好味口感一流!雖然同老婆sharing, 但係真係好飽好邪惡好好味!埋單走人,拍住拖拖住老婆的感覺,好warm好sweet....好飽!
你間餐廳好易認,,喺門口已經有好多剪報介紹呢間餐廳

2018-02-07 26 浏览
今日個朋友仔去左間環境氣氛浪漫的小餐廳🏚 食晚餐。環境暗暗地,坐得都幾舒服。坐底左,店長推介我地食 餐廳既🏅得獎作品: 黑松露菌醬意式馬斯卡普芝士夾心比薩 🍕都幾特別咁,有三種食法。一於試下先。配有提子果醋醬。沾落黎食更突顯出個黑松露味。成個包都好夠味。而且包面亦烘到好脆身。唔錯再叫左:🥈三文魚比目魚伴白酒忌廉汁 🐟賣相幾特別。兩條魚都煎得幾靚!唔會話煎得好乾。👍想讚一讚佢個薯蓉好滑好味!🥈焗田螺。好香既焗田螺味!放上係多士上面食。多士吸收左田螺同芝士既味道,一起吃更滋味。仲叫左杯🍹橙汁什飲甜甜的橙汁,飲完好解渴。幾好飲!👍
今日個朋友仔去左間環境氣氛浪漫的小餐廳🏚 食晚餐。

環境暗暗地,坐得都幾舒服。
坐底左,店長推介我地食 餐廳既🏅得獎作品:
黑松露菌醬意式馬斯卡普芝士夾心比薩 🍕
都幾特別咁,有三種食法。
一於試下先。

配有提子果醋醬。沾落黎食更突顯出個黑松露味。
成個包都好夠味。而且包面亦烘到好脆身。
唔錯

再叫左:

🥈三文魚比目魚伴白酒忌廉汁 🐟
賣相幾特別。兩條魚都煎得幾靚!
唔會話煎得好乾。👍
想讚一讚佢個薯蓉好滑好味!

🥈焗田螺。
好香既焗田螺味!放上係多士上面食。
多士吸收左田螺同芝士既味道,一起吃更滋味。

仲叫左杯🍹橙汁什飲

甜甜的橙汁,飲完好解渴。幾好飲!👍

2018-02-07 35 浏览
今晚約咗女朋友食飯,特登去大角咀睇下有乜嘢好食,原來大角咀都幾多美食,今日就特登同佢黎試下啦。鋪頭都唔係好大,大概可以坐到10靚張枱,不過去到嗰時已經見到有好多係一大班人黎食,不過我都建議多啲人嚟一齊食會開心啲,因為佢啲主菜都幾大份,可以幾個人一齊share鋪頭都幾多特色嘅擺設,入到黎就好似置身喺船當中。我哋叫咗個黑松露菌醬異式馬斯卡普芝士夾心Pizza,好重嘅黑松露嘅香味,食入口再加埋面頭充滿嘅芝士粉,好香,簡簡單單兩三種食材放埋一齊就已經好好食,如果一班人食一定要叫。蜜糖雞翼,焗到外面雞翼皮好脆,而入面嘅雞翼好嫩滑,面頭仲有少少甜甜地嘅蜜糖嘅香味,好味,不過呢個始終係小食,如果多人食嘅話就可能要叫兩三碟。最後叫咗隻豬手食,呢隻豬手係主菜,佢可以配飯意粉同薯菜,豬手好大隻,份量都好驚人,我哋兩個人食都已經好足夠,佢隻豬手好juicy,出邊食開嘅豬手通常都好乾身,佢呢一隻唔會,食落口個皮好滑,肉入面充滿汁,呢一個係必食嘅推介,我見有幾張枱都叫咗呢個豬手食。最後建議,如果上嚟食飯嘅話一定要Book定枱,因為我見到平日都幾多人嚟食,都有幾張枱嚟到要等位,所以一定要book定位。
鋪頭都幾多特色嘅擺設,入到黎就好似置身喺船當中。
2018-02-06
  • 蜜糖焗豬手配蜜糖燒汁
2018-02-06 30 浏览
今日有d野要去大角咀,有個係個到住左好耐既同事,介紹我去呢間餐廳試下,咁就帶埋女朋友去試一試。睇得得獎作品,黑松露又係今期大熱,咁緊係試下啦。咁經店員介紹都有三種食法,就咁食又得,夾有機菜食又得,點個提子醬食都得。但我就貪心d又夾有機菜又點醬食。食落好鬆軟,黑松露味岩岩好,淡淡芝士香味,果然係得獎作品。Set dinner都好抵食,所以就揀set dinner,唔洗諗。另外仲叫左個辣蒜香青口,蒜香味好濃,但又唔會搶左青口既味,恰到好處。番茄湯都好鮮番茄味,配個真係好脆既多士。到個主菜啦,牛柳幾厚身,咬落去啖啖肉。我比較鐘意食熟d,岩岩好,口感都唔差,牛味極重,黑椒汁都好香口。順帶一提,薯條超多,薯條都食到飽。我一定會再番食

睇得得獎作品,黑松露又係今期大熱,咁緊係試下啦。

食落好鬆軟,黑松露味岩岩好,淡淡芝士香味,果然係得獎作品。

番茄湯都好鮮番茄味,配個真係好脆既多士。

到個主菜啦,牛柳幾厚身,咬落去啖啖肉。

順帶一提,薯條超多,薯條都食到飽。

我一定會再番食
久仰金船長嘅黑松露pizza,今晚終於有機會試下喇!.黑松露pizza上枱熱辣辣,濃濃嘅芝士同黑松露香令人食指大動😍 staff仲為我地介紹左呢個pizza 3種唔同嘅食法😚👍🏻 創意同服務絕對值得加分!不得不讚3種食法真係各有特色,我自己就每種食法都好鐘意☺️:🍕🍕簡簡單單就咁食塊pizza就可以食到外脆內軟嘅口感,黑松露同芝士嘅香味喺口裏面四散,無論係口感同味道都好rich😍;🍇🍇淋上提子果醋嘅pizza倏然變得酸甜清新🍷 微微嘅果香同兩樣濃味嘅食材相映成趣🙌🏻;🥗🥗若然覺得果醋嘅水份除去左pizza外脆嘅口感,不妨佐以沙律菜,沙律菜嘅爽脆同清甜令pizza層次更豐富!❣️.除此之外我都仲食左黑松露薯條同黑松露忌廉意大利飯😝 因為咁啱朋友們都鍾意黑松露嘅味道,就一於試多啲啦🤣 前者份量比想像中大,沙律醬都整得好滋味;後者味道香濃,飯亦煮得夠軟夠creamy😚.要左小食拼盤作為appetizer ,其中比較鐘意芝士豆腐同青口😋 .另外仲食左幾個main,都十分啱口味呢!軟殼蟹南瓜意大利飯嘅賣相吸引,軟殼蟹唔會炸到好油膩,而意大利飯亦啖啖充滿南瓜香,🎃微甜再加上芝士嘅鹹香確實令人食到停唔到
久仰金船長嘅黑松露pizza,今晚終於有機會試下喇!

另外仲食左幾個main,都十分啱口味呢!
軟殼蟹南瓜意大利飯嘅賣相吸引,軟殼蟹唔會炸到好油膩,而意大利飯亦啖啖充滿南瓜香,🎃微甜再加上芝士嘅鹹香確實令人食到停唔到口🤤

車仔意粉呢個term好新奇呢🤣 其實係西餐版嘅車仔麵😚 食客可以發揮創意,mix & match唔同嘅意粉、食材同醬汁!
貪心嘅我地要左墨汁麵+香草忌廉汁+三文魚+鴨胸+ 白菌+蟹肉+mozzarella cheese+parmesan cheese+溫泉蛋 一次過滿足晒咁多個願望😂🤷🏻‍♀️ 不過其實加埋都係同其他意粉差唔多價錢嘅😛
多唔代表一定好😀 所以本身對我哋呢個配搭唔大期望😂 點知味道有二百分驚喜!!! 呢個車仔麵嘅餸比得十分大方,基本上每一啖都食到蟹同三文魚嘅味道😭❤️ 意粉本身帶有墨汁嘅香味而且係al dente,溫泉蛋同個汁更令到個意粉非常creamy,大愛呢個自創嘅main啊🤤

牛扒就正常發揮,order左八成熟,肉質唔韌亦唔老,配菜嘅薯蓉夠幼滑👍🏻

食完所有野已經好飽,但係女孩子點都會心思思想食多個甜品👧🏻 我哋每人叫咗一個原味梳乎厘💁🏻 因為朋友笑言梳乎厘都係空氣姐 唔會食得飽嘅🤷🏻‍♀️ 甜品繼續有驚喜!呢個梳乎厘甜度適中,蛋香夠濃,軟軟綿綿,值得推介🙆🏻

呢度仲有另一個驚喜,就係有得飲黑牛🤤 正啊🤤🤤🤤🙌🏻

2018-02-03 64 浏览
今日難得約咗朋友食飯 聽人講金船長好食 就嚟嚟到敘舊一入餐廳就覺得氣氛幾好 係微藍有情調嘅燈光 餐廳亦靜靜地 好適合同朋友一路傾計一路食食物單睇餐牌都覺得好吸引🤤所以揀咗唔少野食試😋我地叫咗個大份嘅黑松露pizza佢既黑松露芝士pizza真心推介😋黑松露同芝士味都好重 但又唔會遮蓋咗雙方嘅味道 配埋香脆嘅口感真係無得輸😋 店員仲好細心咁話比我地聽嚟個pizza有三種食法 1 可以咩汁都唔點咁食2 加一啲提子醋3 提子醋+少少沙律提子醋味道都重幾吸引 不過個人最鍾意佢咩都汁都唔加 芝士味會更加突出🤤之後我地都點咗個小食拼盤同黑松露薯條佢嘅黑松露薯條份量好多😋而家炸得唔太油 配埋濃濃嘅黑松露同沙律醬好好食🤤另外我地仲點咗個炸軟殻蟹南瓜意大利飯都好吸引🤤炸軟殻蟹炸得金黃鬆軟不突只 南瓜飯嘅味道都好突出好濃郁🤤 最後我地點咗一份肉眼排肉眼排煎得好香🤤肉質都唔會太韌 好好食😋 佢嘅配菜薯蓉都不錯 佢好軟滑仲唔會食到粒粒嘅薯仔 十分美味😋甜品仲點咗個推介嘅原味梳乎厘同紅桑子甜點 兩個都好好食🤤 梳乎厘嘅空氣感啱啱好 質感鬆軟🤤又唔會太甜 值得一試😋飲品點咗白牛 係七喜加雲厘拿雪糕 兩樣配埋味道都不
今日難得約咗朋友食飯 聽人講金船長好食 就嚟嚟到敘舊

炸軟殼蟹南瓜意大利飯
肉眼扒
原味梳乎厘
  • 金船長梳乎里
好耐無見波仔,我個姨生仔,佢家住大角咀,同佢來呢間食西冷,吹下水。餐廳細細但裝修好法國feel,D燈昏黃幽暗,好浪漫。叫了金船長拼盤,香草,青口好新鮮,芝士豆腐皮脆,入面好軟滑,食落有淡 淡芝士,芝士味不太搶,反而更好吃。蜜糖雞翼是烤 的,無咁肥膩,加上甜甜蜜汁,令雞翼更惹味。魷魚圈好有魷魚味,唔韌。一份我地唔夠喉,再encore一次! 再吃是主菜美國西冷,五成熟牛肉好軟身,入口爆出牛肉汁,加上點了黑椒汁更出到牛味,食埋伴碟薯蓉,好滿足,西泠我愛死左您。友人也大讚西冷有95分。船長D野好正,食完再來。
金船長餐廳系大角咀大全街尾,夜晚人流唔多,但附近都有唔少餐廳,所以都會有唔少人專程黎食野,而家就系一個例子。我會以平民西餐形容,價錢大眾化,Dinner Set都只系$178左右,而Pizza就$108起,呢啲價錢,旺區邊有可能做得到。蟹肉素翅南瓜湯 ($42): 天氣甘凍,純粹嗌個湯暖一暖胃,呢個湯南瓜味幾香濃,仲食到一絲絲既蟹肉,用料都幾足,湯仲夾雜住大量素翅,雖然唔系真魚翅,但無論視覺定系質惑都相當真實,幾可亂真,又真系幾抵飲。黑松露醬芝士夾心薄餅 ($108): 呢個系招牌薄餅,基本系獨有,其他地方都好難搵到。落左大量黑松露做夾心,香氣逼人,而表層大灑芝士,焗至黃金色,外脆內軟,非常融合,味道超級獨特,系出面真系食唔返架! 另外,特製提子果醋既甜味同黑松露及芝士非搭配,味道更為豐富,呢個真心好食!!蜜糖慢煮烤豬手配蜜糖燒汁 ($168): 豬手既表皮烤至入口即溶,而且好有蜜汁香,超級香口,而肉質相當幼嫩,切開一絲絲之餘仲含有肉汁,確系唔錯。嫌唔夠RICH既,仲配左蜜糖燒汁,真系有雙重蜜汁享受,好惹味!

蟹肉素翅南瓜湯

黑松露醬芝士夾心薄餅

蜜糖慢煮烤豬手配蜜糖燒汁

2018-02-01
蟹肉素翅南瓜湯
黑松露醬芝士夾心薄餅
蜜糖慢煮烤豬手配蜜糖燒汁
2018-01-31 49 浏览
唔止一次係朋友口中聽過金船長呢間餐廳,話質素同環境都係唔錯,但係始終大角咀呢個位有啲唔方便,所以過左咁耐,終於黎到試喇!餐廳內既環境燈光暗暗地,幾有氣氛,適合情侶或者同2,3個朋友黎咁,而由於餐廳位置其實唔多,7點半打後都差唔多full晒咁濟,所以真係要黎既話,記得book再位先,因為大多數人都係預先book左位架!海鮮鮮果沙律配千島汁, 食主菜前梗係要食啲開胃啲既野先啦!由於今次唔想叫湯,所以就揀左沙律做starter喇,首先沙律既份量好多,足夠幾個人Share,海鮮方面有青口,蟹柳,蝦生果方面就有蘋果,火龍果,梨,生果本身好甜,再加上千島醬,係一個好好既配搭!美國肉眼牛排12oz, 塊排唔算好厚,不過就真係幾大塊既,叫左7成熟,中間既位都ok,切開仲係紅紅地色既,不過邊邊既位就好似熟左啲喇,所以如果大家可以接受既話,不妨叫5成熟!應該就會食到最好既肉質喇!黑松露菌醬意式pizza, 呢道係餐廳既得獎菜式,現場觀察好似大家都會叫呢個pizza!一上台個陣,pizza中既黑松露味確實好誇張!!不斷飄上黎,黑松露味咁重既原因係入面真係放左好多黑松露醬,餐廳真係唔手軟!而外面個陣仲有好濃既
海鮮鮮果沙律配千島汁
美國肉眼牛排12oz
不斷飄上黎,黑松露味咁重既原因係入面真係放左好多黑松露醬,餐廳真係唔手軟!而外面個陣仲有好濃既芝士味,咬入去外脆內軟,難怪咁受歡迎
豆腐竹炭蛋糕
最後點都都要有返個甜品先係perfect meal!揀左豆腐竹炭蛋糕,要知道豆腐味本身比較淡,可能今餐食既野比既濃味既原因,唔係好食到豆腐同竹炭Mix and match既感覺,不過甜品既賣相都好有心思,仍然係令人滿足既一餐!
2018-01-21
2018-01-31 31 浏览
今日黎到位於大角嘴既金船長  7點左右黎到   當時未算好多人  不過原來餐廳愈夜會愈多人  所以大家黎既話記得要book 定以防萬一我地點左個餐廳既得奬食物  黑松露醬芝士pizza一上菜既時候 侍應好主動咁向我地介紹佢既三種食法除左就咁食之外 仲可以加提子果醋同側邊既有機菜食作為得奬食品 佢絕對唔係浪得虛名!一上枱就已經聞到勁香既黑松露同芝士味食落口當然就更濃郁  特別一提  佢個果醋真係好好味  同個pizza 也都好夾我地都食到唔停口  仲搶住加個醋tim! 跟住仲叫左個蜜糖慢煮烤豬手呢個係我地當晚最鍾意既野食! 完全無諗過佢地可以將個豬手煮到咁淋!! 而個汁也配合得好好 同其他餐廳硬繃繃  切到手都攰既豬手簡直係冇得比!!為左佢  我已經好肯定一定會再黎最後我地仲叫左個12oz 既肉眼牛排呢個牛排實在令人有啲失望`我地叫左7成  雖然火喉控制唔錯 (中間仲係粉紅既)但牛排比較韌 應該係本身排既問題吧?! 而且呢個排係幾樣食物內最貴既一樣... 反正下次黎就絕對唔會食呢個不過整體黎講  除左牛排之外 其他既野食都好好味! 特別係個豬手  真係令人再三回味呢間餐廳絕對有下次!!
今日黎到位於大角嘴既金船長

我地點左個餐廳既得奬食物  黑松露醬芝士pizza

一上菜既時候 侍應好主動咁向我地介紹佢既三種食法
除左就咁食之外 仲可以加提子果醋同側邊既有機菜食
作為得奬食品 佢絕對唔係浪得虛名!
一上枱就已經聞到勁香既黑松露同芝士味
我地都食到唔停口  仲搶住加個醋tim!

蜜糖慢煮烤豬手

跟住仲叫左個蜜糖慢煮烤豬手
呢個係我地當晚最鍾意既野食!
完全無諗過佢地可以將個豬手煮到咁淋!!
而個汁也配合得好好
同其他餐廳硬繃繃  切到手都攰既豬手簡直係冇得比!!
為左佢  我已經好肯定一定會再黎
12oz 美國肉眼牛排
最後我地仲叫左個12oz 既肉眼牛排
呢個牛排實在令人有啲失望`
我地叫左7成  雖然火喉控制唔錯 (中間仲係粉紅既)
但牛排比較韌 應該係本身排既問題吧?!
而且呢個排係幾樣食物內最貴既一樣...
反正下次黎就絕對唔會食呢個

不過整體黎講  除左牛排之外 其他既野食都好好味!
特別係個豬手  真係令人再三回味
呢間餐廳絕對有下次!!
2018-01-26
蜜糖慢煮烤豬手
2018-01-30 45 浏览
去到金船長,就發覺平日黎講,booking都好full下,密密都有人入緊黎。咁廢話唔多講,就梗係點野食啦。一黎就叫左個得獎招牌嘅黑松露薄餅,呢個得哂獎,點都要試一試!一上枱嘅時候,已經有非常濃烈嘅黑松露味飛過黎。咁係食嘅時候仲有3種唔同食法,其中配醋嘅食法係最吸引我,不過整體黎講都係非常特別嘅一道菜。之後黎左個海鮮雜果沙律,呢個沙律一上菜嘅時候就已經嚇親人,因為估唔到個份量有咁多。而且當中嘅生果係鮮甜多汁的。不過海鮮我就冇食到,實質係點就唔知,不過睇落都係非常新鮮!最後仲叫左個肉眼牛扒七成熟配黑椒汁。切落嘅時候見到的確係七成熟,食落都好軟熟,唯一係汁方面略咸。不過,配菜同牛扒整體黎講都係非常出色的。

2018-01-30 45 浏览
今日特登黎到金船長食飯,因為見到網上好多好評,尢其是個pizza。一場黎到,就緊係點左個人氣王 – Pizza。即叫即整,等10分中左右,熱喇喇,店員講解左3種食法。第一種食法: 就咁食第二種食法: 點葡萄醋(新鮮榨成)第三種食法: 配沙律菜Pizza 表面有層鬆化既芝士粉。就咁食已經好好食,但配埋個葡萄醋,簡直係配合得宜,酸酸咪咪好開胃,個人就吾太喜歡菜,但絕對係好食既pizza!黑松露既味重得黎又吾會太over。極力推介大家黎食。食完後,自己都再外賣多個Pizza 拎走,放入雪櫃,吾使翻叮,凍食都好好食。同樣點左個香草焗三文魚併凡立貝:三文魚吾會好腥,而且份量都好多,啲肉又夠滑,配上啲香草忌廉汁,增加左三文魚既鮮味。側邊伴有薯蓉,幾片瓜。薯蓉不過不失,相反啲瓜煎得好爽口, 又好味。點左個黑松露薯條:份量適中,薯條夠脆,黑松露味道好夠,仲有配埋黑松露醬,正!跟住點左個熱柚子蜜:柚子量都算多,吾會好淡。

一場黎到,就緊係點左個人氣王 – Pizza。
即叫即整,等10分中左右,熱喇喇,店員講解左3種食法。
第一種食法: 就咁食
第二種食法: 點葡萄醋(新鮮榨成)
第三種食法: 配沙律菜

同樣點左個香草焗三文魚併凡立貝:

點左個黑松露薯條:
份量適中,薯條夠脆,黑松露味道好夠,仲有配埋黑松露醬,正!

跟住點左個熱柚子蜜:柚子量都算多,吾會好淡。
2018-01-26