2018-03-29 111 浏览
今日陪媽咪去大角咀買啲野,買完黎個early dinner! 記得好耐之前黎過呢度食,上openrice search 下,仲係度兼評語好ok. 就決定今晚帶媽咪試下。餐廳佈置貫切金船長🚢個名!原來拎左2017最優秀意大利餐廳!黑松露菌醬意式馬斯卡普芝士夾心比薩6吋108hkd呢個pizza係得奬作品,連個feature wall都用佢做主角!好鬆軟脆口,濃濃ga mascarpone芝士滲出truffle 香,抵佢拎獎!👍🏼👍🏼美國特級肉眼牛扒12安士配薯蓉298hkd好好好大塊!媽咪一個人食唔曬豬分咗啲比我,幾香口唔un!法式焗紐西蘭金獅柳配西西里番茄汁158hkd本來想叫我至愛三文魚,但見到金獅柳(orange roughly fillet)幾特別,未試過所以決定一試!個汁好好味,金獅柳煎得啱啱好,好香口肉嫩!汁同魚好夾!熱薄荷咖啡26hkd店員推介,媽咪好鍾意!熱檸檬水16hkd下次試下叫抵食套餐先!

餐廳佈置貫切金船長🚢個名!

原來拎左2017最優秀意大利餐廳!

黑松露菌醬意式馬斯卡普芝士夾心比薩6吋108hkd

美國特級肉眼牛扒12安士配薯蓉298hkd
好好好大塊!媽咪一個人食唔曬豬分咗啲比我,幾香口唔un!

法式焗紐西蘭金獅柳配西西里番茄汁158hkd

熱薄荷咖啡26hkd
店員推介,媽咪好鍾意!

熱檸檬水
16hkd

下次試下叫抵食套餐先!
2018-03-27 90 浏览
朋友推薦嘅餐廳話一定要食黑松露菌醬意式馬斯卡好似係得獎菜式所以必試😘😘😘☝🏻☝🏻☝🏻黑松露菌意式馬斯卡超香、超多黑松露菌😘皮外脆內軟,甜甜的,超好味鍾意黑松露嘅朋友一定要試!👍🏻侍應介紹咗三種嘅食法我覺得原味食係最好味!☝🏻☝🏻☝🏻海鮮鮮果沙律千島汁真係冇諗過咁大碟😵係四人嘅份量👍🏻海鮮同生果沙律非常新鮮爽口!☝🏻☝🏻☝🏻焗金獅魚柳同Menu嘅相係一模一樣嘅!勁!魚柳焗得超好味!同埋味道處理得很好!十分有驚喜👍🏻👍🏻👍🏻☝🏻☝🏻☝🏻薑味梳乎里☝🏻☝🏻☝🏻心太軟朱古力布甸兩款甜品水凖很好特別係心太軟嘅蛋糕皮很薄朱古力流心很多所以食完都唔會有滯嘅感覺呀😊總結:味道很好,有驚喜,會再來幫襯!(招呼很好,很細心)
朋友推薦嘅餐廳
話一定要食黑松露菌醬意式馬斯卡
好似係得獎菜式
所以必試😘😘😘

☝🏻☝🏻☝🏻黑松露菌意式馬斯卡
超香、超多黑松露菌😘
皮外脆內軟,甜甜的,超好味
鍾意黑松露嘅朋友一定要試!👍🏻
侍應介紹咗三種嘅食法
我覺得原味食係最好味!

☝🏻☝🏻☝🏻海鮮鮮果沙律千島汁
真係冇諗過咁大碟😵
係四人嘅份量👍🏻
海鮮同生果沙律非常新鮮爽口!

☝🏻☝🏻☝🏻焗金獅魚柳
同Menu嘅相係一模一樣嘅!勁!
魚柳焗得超好味!同埋味道處理得很好!
十分有驚喜👍🏻👍🏻👍🏻

☝🏻☝🏻☝🏻薑味梳乎里
☝🏻☝🏻☝🏻心太軟朱古力布甸
兩款甜品水凖很好
特別係心太軟嘅蛋糕皮很薄
朱古力流心很多
所以食完都唔會有滯嘅感覺呀😊

總結:味道很好,有驚喜,會再來幫襯!(招呼很好,很細心)
2018-03-26
  • 心太軟
  • 焗金獅魚柳
<大角咀>這個舊區除了有個大型商場外,多數都只是民居小店,濃厚的人情味就是特色。今天在朋友介紹下有幸遇到一位親切的<金船長>。<金船長餐廳>位於大全街,從門外看就是普通的一間西餐廳,但想不到內裏的食物令人驚喜。進店內看見店鋪雖然不大,但是氣氛有情調而且有大量和航海有關的裝飾,佈置非常用心。侍應先生遞上餐牌的時候熱烈的推介我們必定要吃這個得獎pizza,說每一個客人都必定會點,那我們當然要一時真偽啦。車仔麵就吃得多,車仔意粉真的是第一次見!其實原理和車仔麵一樣,都是可以自選醬汁和配料。那很好啊,喜歡吃什麽就自行配搭,可以有無限個mix and match可能!牆身的壁畫還有介紹到剛才那個得獎pizza的吃法,真的畫得很美觀,而且pizza還有三個吃法和層次,很期待呢!雖然叫黑松露pizza,但其實有點像飛碟!外層乾爽香脆,輕輕咬開面層後內裡是軟棉的麵包和香到爆的黑松露夾芯,外層內軟,口感爽快,大讚!!除了即吃外,還可以點上自家制的提子醋。味道有點甜甜的像提子軟糖,果味香濃。起初還怕提子和黑松露夾在一起會古怪,但出奇的是異常配合呢!!伴碟的

今天在朋友介紹下有幸遇到一位親切的<金船長>。

黑松露菌醬意式馬斯卡普芝士夾心比薩

雖然叫黑松露pizza,但其實有點像飛碟!

黑松露菌醬意式馬斯卡普芝士夾心比薩

伴碟的還有新鮮有機沙律菜,加在pizza上吃很清新。

一款pizza有3種吃法,還要這麼好吃,怪不得是得獎作品!

自選車仔意粉

另外還有車仔意粉!!
我們選了巴馬火腿和煙三文魚,廚房先生把它們扭成玫瑰花型,靚靚

重點!!!!!大家看見那層芝士嗎

巴馬火腿及煙三文魚

除了有濃濃的芝士在面層烤得香香的外,醬汁也是香濃的洋蔥味,每一啖也濃郁滋味

金船長梳乎厘

甜品方面我們點了原味的<梳乎厘>,鬆鬆高高的漲得好大喔!

金船長梳乎厘

梳乎厘外層乾爽有點焦焦的再撒上糖霜。吃進口內<空氣感>滿滿,質感輕盈,暖暖的又軟綿綿,感覺好幸福喔~~

黑牛及宇治抹茶紅豆奶昔

最後仲叫咗<黑牛>同埋<宇治抹茶紅豆奶昔>,為這餐甜美的畫上句號。

雖然是街坊小店加上街坊價錢(人均只是$169),但無論食物質素,服務和情調都絕不馬虎!
金船長,Nice to meet you !!我們下次再會
2018-03-19
自選車仔意粉
巴馬火腿及煙三文魚
黑牛及宇治抹茶紅豆奶昔
2018-03-25 87 浏览
早前朋友介紹左呢間意大利餐廳,google左一下,原來係喺朋友屋企附近,就同他去試下。一坐落來就感覺到餐廳裡寧靜既氣氛,幾適合同朋友暢談心事。個晚我和朋友都幾餓,點了幾多菜試試看。一開始黎左呢個黑松露pizza,聞起來有陣陣黑松露香味。只食呢個pizza已經覺得香氣洋溢,但加左餐廳自家製既葡萄醬會令味道更加昇華,而且好開胃,十分建議點呢個。黑松露薯條嗰個醬汁十分惹味,上菜時都是熱辣辣。另外炸軟殼蟹好酥脆,粉好薄,加上甜甜酸酸既醬汁,份量都幾多架。之後主菜既羊架羊味十足,簡直係羊控必選!個人認為七成熟剛剛好,但脂肪比例稍為多左少少,但整體都十分滿意!最後的柳丁甜點挺新穎的,二人份量來說剛剛好。飲品方面介紹大家飲呢個抹茶和草莓特飲,口感綿軟,而且好開胃口。餐牌上仲有好多菜式未試,一定會再來大吃大喝!

黑松露薯條嗰個醬汁十分惹味,上菜時都是熱辣辣。

最後的柳丁甜點挺新穎的,二人份量來說剛剛好。

餐牌上仲有好多菜式未試,一定會再來大吃大喝!
2018-03-24 84 浏览
原本以為奧海城已經好多好野食估唔到奧運站行過啲有間性價比幾高既西餐廳!我地叫左黑松露pizza 估唔到真係有驚喜 配埋佢自家制個提子醋認真一流!食西餐自然會想食蒜蓉包 牛油搽得好滿 滲哂入面包到 十分香口!主食方面我地叫咗個豬肋骨配薯蓉 豬肋骨好大份 肉質鮮嫩煮到岩岩好 唔痴骨得黎又唔會話啲肉好老 証明廚師拿捏得好好!薯蓉方面有好多餡料 有胡蘿蔔粒同其他配料 食落口感好豐富 又唔會話太咸 而且薯蓉質感十分滑身!甜品方面食左心太軟 整得都唔錯 配埋個雪糕同伴碟既生味完全唔覺得膩野飲方面我地叫左白牛同紅豆冰 紅豆冰略嫌太過creamy 紅豆偏少 其他整體都唔錯!
原本以為奧海城已經好多好野食
估唔到奧運站行過啲有間性價比幾高既西餐廳!

2018-03-24 1896 浏览
聽同事說大角咀有一間得獎餐廳,名叫金船長餐廳,今天剛好去大角咀探朋友,而餐廳又在朋友家附近,我們决定前往食晚餐,試試這得獎餐廳。餐廳地方雅潔,燈光柔和,氣氛不錯!餐廳供應的飲用水加有薄荷葉,好清新!黑松露菌醬意式馬斯卡普芝士夾心比薩:專程來試得獎名菜,當然第一時間order,這得獎Pizza上枱時已聞到很香的黑松露味,因為Pizza中間夾心有很多的黑松露,Pizza面灑上了芝士粉,侍應介紹有三種食法,第一是食Pizza的原味,外脆內軟,第二是將Pizza點一些用提子特製的醋食,提升味蕾。第三是將Pizza加提子醋,再加上一些沙律菜食,美味又有口感!是日餐湯,甘筍忌廉湯:香甜creamy,好味!蟹肉素魚翅南瓜湯:素翅口感與真魚翅一樣,湯底有蟹肉的鮮味,又有南瓜的甜味,好味!燒紐西蘭羊架(8安士):我選了6成熟,羊架中間程少許紅色,肉質鮮嫩,點些特製醬汁甚美味!配有薯蓉,燒過的L南瓜、茄子、翠肉瓜。都很香,而且飲食要均衡,食返D蔬菜好健康!香煎泰國老虎蝦拼日式帆立貝伴龍蝦汁天使麵:煎過的老虎蝦已開邊,夠大隻又彈牙,帆立貝鮮味,並有龍蝦汁惹味!天使麵軟硬適中。紅豆冰:紅豆林甜,奶味香,冰涷好

餐廳地方雅潔,燈光柔和,氣氛不錯!

餐廳供應的飲用水加有薄荷葉,好清新!

是日餐湯,甘筍忌廉湯:香甜creamy,好味!

燒紐西蘭羊架(8安士):我選了6成熟,羊架中間程少許紅

紅豆冰:紅豆林甜,奶味香,冰涷好飲。宇治抹茶紅豆奶昔:林甜的奶昔,香濃的茶味,不錯!

金船長梳乎里:鬆軟的口感,甜度度中。

心太軟朱古力布甸:流心的朱古力蛋糕,滑滑的雲糕,好美味!
2018-03-12
  • 金船長梳手厘
  • 香煎泰國老虎蝦拼日式帆立貝伴龍蝦汁天使麵
  • 燒紐西蘭羊架
  • 甘筍忌廉湯
  • 蟹肉素魚翅南瓜湯
  • 金船長梳乎里
2018-03-22 69 浏览
大角咀呢個地方越黎越多食肆,要站得住腳唔容易。今日收工約左朋友過大角咀搵食,之前睇完食評,決定試下呢間西餐廳。晚市套餐都幾抵食,但心思思想試下個個都讚好嘅黑松露pizza,又想食意大利飯,都係散叫算。呢個就係我見食評必點嘅pizza,佢夾左黑松露同芝士,口感好特別,外脆內軟,其實唔係咁似pizza,有啲似酥酥軟軟嘅夾餅,好香好多芝士,我鍾意就咁食,朋友話加左提子醋冇咁漏,酸酸甜甜。虎蝦龍蝦汁意大利飯,飯嘅質地好,汁夠濃,粒粒分明,好驚糊狀意大利飯。呢個飯份量好大,食完都飽左大半。12安士肉眼配薯菜,全晚我最鍾意嘅菜式,五成熟肉眼油脂平均,滿口油香又嫩,配埋熱辣辣野菌汁正!加左$25要左個忌廉菠菜,冇諗過配菜都有咁大碟,性價比好高!總括黎講呢餐我都好滿意,埋單六百蚊兩個人,食到攬住個大肚腩走!

2018-03-21 52 浏览
今日難得準時收工,之前聽講金船長有個pizza攞獎,即興同同事去左大角咀食。環境雅緻 西餐格調 都幾舒服見到牆上大大個黑松露菌醬意式馬斯卡普芝心夾心pizza 我地當然要食!聞落好香黑松露 外脆內軟 中間啲黑松露查到好均勻 佢有3種食法 我自己就最鐘意點提子果醋食 提升左成個黑松露同芝士嘅配搭 好有特色!焗蜜糖雞翼雞肉好嫩 冇雪味 焗到金黃香脆蒜香欖油香辣炒青口 有少少微辣 青口又大又鮮甜 啲蒜唔但止香口 仲做到提鮮嘅效果美式燒豬肋骨配BBQ汁份糧好多 切開有成十幾條 燒到啱啱好 唔會好韌痴牙 BBQ汁令到每條豬肋骨都好野味老虎蝦龍蝦汁意大利飯意大利飯粒粒好飽滿 索晒啲龍蝦汁老虎蝦肉質彈牙 好正!金船長梳乎里 即叫即整 整到幾出色蛋味濃郁 又唔會太甜幾驚喜 食完甜品好滿足!
環境雅緻 西餐格調 都幾舒服

燒到啱啱好 唔會好韌痴牙
BBQ汁令到每條豬肋骨都好野味

老虎蝦龍蝦汁意大利飯
意大利飯粒粒好飽滿 索晒啲龍蝦汁
老虎蝦肉質彈牙 好正!

金船長梳乎里
即叫即整 整到幾出色
蛋味濃郁 又唔會太甜
幾驚喜 食完甜品好滿足!
朋友話「金船長」餐廳嘅食物好正,特別係黑松露夾心比蕯,好多好評,決定試下。 餐廳喺大角咀,幾有情調,店員服務態度好好,推介店裡的得奬菜式,食物選擇豐富。黑松露菌醬意式馬斯卡普芝士夾心比薩有三種食法:1. 純粹感受黑松露及芝士的清香,入口外脆內軟2. 配合自家製提子果醋享用3. 加上有機沙拉菜和自家製提子果醋享用個人覺得第一個食法最好味,黑松露同芝士的味道好香濃,而且外脆內軟的口感好好,唔加任何東西都已經非常好味。加上提子果醋亦好好味,果然係得獎菜式👍🏻 香煎法國鵝肝蘋果沙律三安士的鵝肝有兩片多士咁大,兩個人分都好滿足,非常甘香,充滿油份,配上多士食唔錯,蘋果沙律酸甜好味,中和了鵝肝的油脂感。美國特級肉眼牛扒好大塊,賣相好好,設計到帆船咁,配合餐廳名,牛扒我哋揀咗七成熟,切開見到粉嫩嘅粉紅色,有肉汁,好淋唔靭,肉味濃。 我哋揀咗黑椒汁,好香,同牛扒好配合。 我哋兩個人share先食得晒,不過都唔覺得好膩。我哋揀咗薯蓉,味道好好。 旁邊嘅配菜有矮瓜、南瓜、翠玉瓜,都燒得唔錯,清新好味。燒紐西蘭羊架有三大件,order七成熟,肉仍然粉嫩,肉質淋,有羊味而唔羶,配黑椒汁都唔錯,亦有薄荷醬可以提

有三種食法:
1. 純粹感受黑松露及芝士的清香,入口外脆內軟
2. 配合自家製提子果醋享用
3. 加上有機沙拉菜和自家製提子果醋享用

香煎法國鵝肝蘋果沙律

燒紐西蘭羊架
有三大件,order七成熟,肉仍然粉嫩,肉質淋,有羊味而唔羶,配黑椒汁都唔錯,亦有薄荷醬可以提供。配菜同牛扒的一樣,都係清新好味。

甜品方面,我哋揀咗金船長梳乎厘同心太軟朱古力布甸。金船長梳乎厘好靚,好大件,焗得好高,好鬆軟, 外皮金黃色,裏面軟綿綿,好正😋而心太軟非常流心,熱辣辣新鮮焗,配雪糕好正,味道好好👍🏻

非常滿足的一餐,餐廳服務好,環境情調都唔錯,食物質素好,推介👍🏻

2018-03-21 58 浏览
今日係大角咀體育館做完運動,朋友即興約食dinner,講起食野立刻覺得肚餓😻吃貨立即上open rice睇下大角咀有咩好介紹,見到金船長,膽粗粗之制就走左入去😂。晚飯時間入到去,岩岩好得反一張枱,好好彩唔洗等位,坐位都尚算闊落,唔會話覺得好有壓迫感,侍應服務亦都好有禮貌。咩都想食下,所以點左黑松露芝士夾心薄餅 卡邦尼芝士帆立貝煙肉天使麵 美國肉眼牛扒(12安士) 薄荷朱古力咖啡 橙汁什飲 心太軟朱古力布甸 金船長朱古力味梳乎厘🙊薄餅配埋提子汁食真係冇得彈 一 正!吾會太「漏」,開頭仲有d擔心呢個問題。天使麵份量都相當十足!牛扒反而多左小小肥肉🤔侍應亦好細心等我地食到咁上下就上第二樣菜。甜品更值得一試!朱古力梳乎厘好滑 軟棉棉 「動L」😂朱古力味適中 唔會太淡亦唔會太濃 而心太軟上面有個雲呢拿雪糕 兩樣配埋一樣食 入口暖暖的 感覺唔會太凍同太熱 介開心太軟 濃濃既朱古力醬慢慢流出黎 好香好好食!飲品不過不失,都ok!餐廳亦會提供薄荷水,清清口腔,品嚐第二道美食👍🏻好貼心!環境亦乾淨舒服的,唯獨廁所比較迫左小小,可能吃貨太肥🤣我 會 再 來 的 ! 等 我 ! 💕👍🏻
我 會 再 來 的 ! 等 我 ! 💕👍🏻
2018-03-17 36 浏览
今日fif同朋友係旺角東小聚後,行行下發覺去左大角咀。 跟住係大角咀諗住搵食,見到有間西餐叫金船長!見個名咁得意就去試下啦!餐廳入面真係有隻船!吊住係天花~講返野食先!聽講呢個芝士松露pizza係必食,所以就叫左!嘩!芝士同松露夾埋係超香,佢仲有自家製提子醬,個人認為點左提子醬更香!總共有6塊,夠哂滋味!另外,友人就叫左個set dinner,奉送湯,主菜同野飲。友人講三文魚煎得好香,仲有惹味薯容~而我就唔鍾意一set叫,比較鍾意單點,所以就叫左個車仔意粉。故名思意就係自己揀送落個意粉到,我就叫左蕃茄醬菠菜、雞絲、司華力腸、溫泉蛋意粉!好豐富呢?上台既時候,味道仲香啊!而且份量超足!我都要分比友人先食得落啊!我地仲有叫左個蜜糖雞亦小食,好香又有蜜糖味!雞亦又有肉汁!正!野飲方面我就叫左士多啤梨沙冰,友人就叫熱檸蜜,沙冰都好綿滑又足士多啤梨味!總結黎講,呢間西餐質素都唔錯,下次黎開大角咀想食西餐都會再返來!
今日fif同朋友係旺角東小聚後,行行下發覺去左大角咀。
跟住係大角咀諗住搵食,見到有間西餐叫金船長!
見個名咁得意就去試下啦!
餐廳入面真係有隻船!吊住係天花~

講返野食先!聽講呢個芝士松露pizza係必食,所以就叫左!

總共有6塊,夠哂滋味!

友人講三文魚煎得好香,仲有惹味薯容~

2018-03-14
2018-03-17 56 浏览
大角咀依頭對大部分人黎講算幾偏僻,如果唔係黎探朋友既話其實我都唔會點黎。聽朋友講依間金船長餐廳係區內餐廳黎講算頗有名,所以就跟佢黎試一試入到去發現其實餐廳地方唔算大,我地閒日黎,而且時間尚早,所以起初都無咩人,後來食食下就愈來愈多人,差唔多滿座店只推介我地食佢地既得獎菜式,就係依款外型獨得既pizza 一上枱啲黑松露味同埋芝士味都已經攻到埋黎,鐘意食黑松露既人必定鐘意從外觀睇其實我覺得叫佢做夾餅會岩啲一咬落係外脆內軟,表皮真係鬆化可口另一種食法,係配埋碟上既沙律菜同埋餐廳自家製既提子果醋一齊食味道十分獨特提子醋既酸甜味同埋黑松露同芝士既穌味交疊埋一齊,好有化學作用如果有朋友唔太受得穌味,更加建議加果醋,佢會中和部分穌味,帶出另一番風味另一值得推介既菜式,我認為係依一碟黑松露牛肝菌雲吞意式雲吞有約六塊,口感很好,唔會煮得太腍入面夾住少少餡料配埋個好creamy 既汁入口,味道濃郁,好食此外,依味鵝肝多士配蘋果沙律都做得幾唔錯鵝肝質感鮮嫩柔滑,味道濃郁配埋蘋果粒同埋沙律,酸甜味道可抵銷油脂過重既感覺,不錯我地仲叫左碟炸軟殼蟹南瓜意大利飯軟殼蟹炸得鬆脆可口個意大利飯好creamy ,富有南瓜
黑松露菌醬意式馬斯卡普pizza
店只推介我地食佢地既得獎菜式,就係依款外型獨得既pizza
從外觀睇其實我覺得叫佢做夾餅會岩啲
一咬落係外脆內軟,表皮真係鬆化可口
味道十分獨特
黑松露及牛肝菌雲吞配忌廉野菌醬
另一值得推介既菜式,我認為係依一碟黑松露牛肝菌雲吞
意式雲吞有約六塊,口感很好,唔會煮得太腍
此外,依味鵝肝多士配蘋果沙律都做得幾唔錯
鵝肝質感鮮嫩柔滑,味道濃郁
配埋蘋果粒同埋沙律,酸甜味道可抵銷油脂過重既感覺,不錯
炸軟殼蟹南瓜意大利飯
我地仲叫左碟炸軟殼蟹南瓜意大利飯
軟殼蟹炸得鬆脆可口
個意大利飯好creamy ,富有南瓜嘅味道,同個軟殼蟹一齊食,味道同口感都變得有層次
加州牛油果沙冰
牛油果製既軟品我都係第一次見,所以叫左一杯,依食杯特飲味道係的確富有牛油果味,質感較傑,會比較飽感一啲,我覺得值得一試
士多啤梨蛋白脆脆伴豆腐竹炭蛋糕
甜品方面,叫左依款蛋糕,佢以豆腐製作並帶出竹炭味道,幾特別,亦唔洗擔心過於飽流,都值得一試
黑松露菌醬意式馬斯卡普pizza
黑松露及牛肝菌雲吞配忌廉野菌醬
炸軟殼蟹南瓜意大利飯
  • 黑松露及鵝肝菌雲吞配忌廉野菌醬
2018-03-13 58 浏览
今日出大角嘴搵friend子。我平時好少會過去呢頭,一路以為呢邊都係死城,但原來呢邊而家都幾多小店可以行。行到咁上下,我friend子就話帶我去佢平時至愛食既飯堂醫肚。反正我都唔熟路,你話點就點啦一望餐牌已經覺得驚喜。我以為大角咀係得茶餐廳架咋。但佢個menu係正式西餐既模式,款式多而且吸引,最重要價錢都算貼地美國肉眼牛扒12oz超厚超大塊,肉質鮮嫩多汁蜜糖慢煮烤豬手我未食過咁冧既豬手,完全唔使咬,入口即溶。豬皮有彈性但唔會似香口膠。金船長小食拼盤竟然有青口超鮮甜,炸物都非常脆口心太軟朱古力布甸蛋糕綿密,啲朱古力漏到火山爆發咁。太吸引所以我食哂先唔記得自己無影相唔會太甜,配埋雪糕簡直perfect match白牛黑牛飲得多,呢度竟然有白牛咁搞笑大角咀啲餐廳原來都有咁高質,睇黎呢啲好地方要黎多啲先得

美國肉眼牛扒12oz
超厚超大塊,肉質鮮嫩多汁

蜜糖慢煮烤豬手

金船長小食拼盤
竟然有青口
超鮮甜,炸物都非常脆口

心太軟朱古力布甸
唔會太甜,配埋雪糕簡直perfect match

白牛
黑牛飲得多,呢度竟然有白牛咁搞笑

大角咀啲餐廳原來都有咁高質,睇黎呢啲好地方要黎多啲先得
2018-03-13 45 浏览
平時真係好少去大角咀呢一頭,咁岩見到呢加餐廳,幾有質素咁,同男朋友諗左一陣就入去啦!間餐廳燈光暗暗地,幾有氣氛,我地7點入到,佢個到已經坐滿晒人。我地見到佢貼住推介個黑松露pizza,而且佢幅牆畫左個pizza出黎🤣🤣應該係皇牌野!所以就叫左呢個。我地仲叫左豬手同我最愛既焗田螺同雞翼!先講個pizza!!真係要推介!最初見到諗住係個薄薄地既包,就咁夾住d黑松露。食左第一啖,已經😋😋👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽佢真係好香好香黑松露味,而且個Pizza個包好軟熟,加埋啲芝士嘅鹹味。成個pizza好出色,材料唔洗多。焗田螺有別於一般用薯蓉做配菜,佢用蒜蓉牛油,同埋好出色🤪🤪👍🏽豬手!又係要推介!小舖都做到d有水準既野食!佢d肉質好嫩,唔會太咸👍🏽👍🏽加埋d sauce同意粉,勁滿意!!

2018-03-10 92 浏览
去大角咀搵野食就好似刮刮卡咁,上次試完某車仔麵中大伏,今次再撞入一間睇落好掂嘅西餐廳試下啲佈置好有FEEL,主題係航海,水手咁款式,襯曬金船長呢個霸氣名book咗食夜晚六點,時間尚早關係入到去無乜人坐位寬闊坐得好舒服一坐低就有侍應黎斟水,拎餐牌俾我地順便介紹呢度最出名係黑松露芝士PIZZA,話係得獎作品牆上面仲有呢個得獎作品嘅介紹,咁搞法唔試唔得周打海鮮湯落完單之後好快就送咗湯黎,仲有一片剛烘起熱辣辣嘅蒜茸包海鮮湯非常濃郁足料,餐前開胃一流黑松露菌醬意式馬斯卡普芝士夾心pizza我同朋友都覺得好新奇,因為賣相唔同我地平時食開果啲PIZZA樣侍應哥介紹食法有三種,一種係就咁食,第二種係加上佢地自家製嘅提子果醋最後一種係加埋旁邊嘅有機沙律菜一齊食咬落第一啖外脆內軟薄餅加上黑松露混合芝士香嘅新奇味道完全係味覺新開發急不及待加埋兩種配料落去,味覺又被衝擊多一次,重點係個提子果醋,將成個薄餅嘅味道昇華,配合埋啲沙律菜,我宣布發明呢個配搭嘅人係天才美國特級肉眼牛扒(12安士)食完幾件令人咁感動嘅pizza,件肉眼扒就上咗黑椒汁,配菜叫咗飯,七成熟塊扒有成隻手掌咁大塊扒味道就不過不失,相較其他扒房無
去大角咀搵野食就好似刮刮卡咁,
上次試完某車仔麵中大伏,今次再撞入一間睇落好掂嘅西餐廳試下

book咗食夜晚六點,時間尚早關係入到去無乜人
坐位寬闊坐得好舒服

一坐低就有侍應黎斟水,拎餐牌俾我地
順便介紹呢度最出名係黑松露芝士PIZZA,話係得獎作品

牆上面仲有呢個得獎作品嘅介紹,咁搞法唔試唔得
周打海鮮湯

落完單之後好快就送咗湯黎,仲有一片剛烘起熱辣辣嘅蒜茸包
海鮮湯非常濃郁足料,餐前開胃一流
黑松露菌醬意式馬斯卡普芝士夾心pizza

最後一種係加埋旁邊嘅有機沙律菜一齊食

咬落第一啖
外脆內軟薄餅加上黑松露混合芝士香嘅新奇味道完全係味覺新開發

黑松露菌醬意式馬斯卡普芝士夾心薄餅
急不及待加埋兩種配料落去,
味覺又被衝擊多一次,
重點係個提子果醋,將成個薄餅嘅味道昇華,
配合埋啲沙律菜,
我宣布發明呢個配搭嘅人係天才

美國特級肉眼牛扒

美國特級肉眼牛扒(12安士)

食完幾件令人咁感動嘅pizza,件肉眼扒就上咗
黑椒汁,配菜叫咗飯,七成熟

塊扒有成隻手掌咁大

美國特級肉眼牛扒
塊扒味道就不過不失,
相較其他扒房無話有咩突出嘅地方
勝在大大份,好飽肚

甜品叫咗個心太軟,
最令人開心嘅時間就係篤爆佢等啲朱古力汁慢慢流出黎
味道幾高質,好怕啲朱古力汁甜到漏,而呢個甜度適中剛剛好

今次大角咀覓食算係刮中二獎
一定番黎encore黑松露PIZZA