2023-11-27
8:00去到所有湯底都無哂得翻半個😂湯底叫「雲南野菌乳鴿鍋」但無乳鴿😂 咁就要咗個「雲南野菌鍋」但驚喜嘅係惹菌種類十分多 仲要有啲係冇見過嘅 詳情請看片 十分新奇有趣 火鍋配料:⊶ 太極兩儀 係一個牛肉同豬肉拼盤佢用紅酒汁同黑松露牛乳汁作底,然後砌成個太極嘅圖案豬肉配淡淡黑松露牛乳嘅味牛肉浸泡紅酒汁非常濃郁嘅 帶出牛鮮味⊶ 七彩餃子一上枱必定相機食先 色彩繽紛好吸睛,每隻色都唔同口味,新鮮大膽又好玩。我覺得一定要自己試過先有新鮮感,所以就唔喺度開館咩色係咩嚟喇🤫⊶ 七色丸概念同七彩餃子一樣 一色一味 但佢哋兩款係無撞味嫁 同樣新鮮好玩 ⊶ 一帆風順(秋葵蟹籽墨魚滑)其實係秋葵蟹籽墨魚滑 外表好似帆船 用紅蘿蔔片搭配三款不同肉餡 釀進秋葵呢到擺盤真係花盡心思⊶花花綠綠係蔬菜拼盤 好多不同蔬菜都包括小番茄 油麥菜 南瓜 西洋菜 生菜 娃娃菜 勁多種擺到到好似盆栽咁⊶即炸魚皮超大块 超脆 相信係新鮮炸起 偏厚身 自己覺得可以比出面嘅可以滾耐多10-20秒飲品:⊶ 琥珀誘惑佢舊冰係玫瑰形狀超靚 可以自己倒落去玩味十足 甜度適中 仲有一條蟲仔糖喺下面好過癮⊶ 奇幻歷險上枱時會幫你整氣泡 🫧 過
8:00去到所有湯底都無哂
得翻半個😂
湯底叫「雲南野菌乳鴿鍋」
但無乳鴿😂 咁就要咗個「雲南野菌鍋」
火鍋配料:
⊶ 太極兩儀
係一個牛肉同豬肉拼盤
佢用紅酒汁同黑松露牛乳汁作底,然後砌成個太極嘅圖案
豬肉配淡淡黑松露牛乳嘅味
牛肉浸泡紅酒汁非常濃郁嘅 帶出牛鮮味
⊶ 七彩餃子
⊶ 七色丸
⊶ 一帆風順(秋葵蟹籽墨魚滑)
⊶花花綠綠
⊶即炸魚皮