餐厅: 魚治 (太古廣場)
资讯:

快食中環午餐,點了商務午餐。這個午餐由服務員先介紹我聽,頂層有鮑魚,銀鱈魚,有酸瓜蘿白,與其他配菜。冇諗到銀鱈魚很好味,調味很好。第二層、底層有吞拿魚三文魚及三文魚子,飯很好味,基本上和自己去北海道市場食冇分別,魚子很鮮,唯海膽味道中規中矩,另附小甜點,但以$300-400價錢有此質素係會再encore。最後個麵鼓湯好飲,基本上本人從來不喝街外湯,但味道很正宗。
  • 滿足壽司
2024-07-07 3452 浏览
老爺來過幾次PP呢間日本餐廳話好食,今日特別的日子,專登帶我來試吓☺️ ! 過生日,食豪啲,樣樣都好味😋 夜晚8:30仲有現場燒魚show,好有氣氛👍服務都好好,好滿足的生日晚餐😃
天氣唔好所以係商場搵食,見到呢間日式居酒屋裝修好似唔錯。兩大兩小,安排咗個梳化位,侍應好細心,俾咗一個大 cushion 我小朋友坐高啲一睇個裝修同埋餐牌,都覺得尖沙咀嗰間好似,原來係同一個集團,不過金鐘呢一間燈光比較暗。幾鍾意呢一度,有好多爐端燒嘅蔬菜:蓮藕、菇、蘆筍、山芋。佢個炸厚豆腐,炸得超級脆,豆腐又滑,超級好食👍🏼👍🏼仲有每次去爐端燒必食嘅鹽燒金目錭,雖然等嘅時間比較長,但係值得的!估唔到星期日都有happy hour買一送一飲 sake & high ball。呢一度絕對係落雨天、炎熱嘅夏天嘅其中一個選擇。最重要係仲有免費泊車。

2024-05-09 2677 浏览
朋友生日,我地想試吓呢間。結果⋯因為第一次去,想問問服務員有什麼推介,服務員1,不停推介最貴嘅當日的全條鮮魚刺生。本人已經表達想吃雜錦刺身 assorted sashimi,因為想試吓唔同款。再問其他食物意見,服務員回覆,隨你喜歡吧!明顯態度變差,唔知公司係咪迫使服務員追 sales target。當日嗌左7個dishes,張枱好迫。烤牛肋骨嘅木板凸咗出台邊,服務員2夾硬行入去我地同隔籬枱嘅位置,結果我哋嘅烤牛肋骨成盤翹起咗,好彩D牛肉冇飛出街。雖然有講用餐90分鐘,而服務員3亦都趕緊比張單我地埋,我好趕咁埋咗張單,諗住去完廁所就即刻離開。結果我去完廁所,我個朋友已經比人趕咗出門口等。其實我去個廁所都係幾分鍾。呢餐食咗$1207。 食咗90分鐘,食到一肚氣!
朋友生日,我地想試吓呢間。結果⋯
呢餐食咗$1207。 食咗90分鐘,食到一肚氣!
2024-04-29
庆祝纪念
生日
2024-04-30 5411 浏览
位於金鐘來自東京的日式居酒屋「魚治」UOHARU,地點就腳, 行完街去食飯時間剛剛好,店內環境舒適,地方寬敞,位置之間距離感十足💫 魚治一直秉持「簡單就是美」的精神,以最純粹及基本的手法烹調, 用上當造食材, 將食物鮮味帶出💫 . 來到剛好有新餐單推出,加入多款居酒屋精選菜式,包括招牌爐端燒、前菜、小食及主食等新品,當然要立即品嚐一下💫 . ▪️鯷魚醬伴鮮野菜鯷魚醬以小蠟燭保持溫度,再將伴隨來的鮮野茶沾上鯷魚醬伴吃,鯷魚醬帶有咸香味,拌鮮野菜份外鮮甜💫. ▪️刺身拼盤(5點盛)三文魚帆立貝等,全部都新鮮肥美,味道極佳💫 . ▪️燒鵝肝多士佐菠蘿( HK$48 ) 鵝肝香烤後放上多士,外層焦香, 中間軟綿,配上酸甜菠蘿解膩, 夾上多士同吃, 香脆可口💫 . ▪️牛油果芝士薄脆(HK$38) 芝士薄脆上再放上牛油果切片及唧上沙律醬,頂頭加上三文魚籽點綴, 視覺上更加吸引💫 . ▪️煙燻鯖魚配半熟玉子薯仔沙律入口啖啖都有滿滿煙燻鯖魚,跟薯仔很配搭,入口綿密香滑💫. ▪️忌廉芝士西京燒(HK$48/6件) 將忌廉芝士沾上薄薄的西京漬再香烤 味道帶點芝士的鹹香,及忌廉甜品 再以紫菜包裹著吃, 非常滿足💫 .
. ▪️刺身拼盤(5點盛)
入口啖啖都有滿滿煙燻鯖魚,跟薯仔很配搭,入口綿密香滑💫
. ▪️忌廉芝士西京燒(HK$48/6件) 將忌廉芝士沾上薄薄的西京漬再香烤 味道帶點芝士的鹹香,及忌廉甜品 再以紫菜包裹著吃, 非常滿足💫 . ▪️名古屋風炸雞翼(HK$58/2隻) 來居酒屋一定要叫吃雞翼,這裡用上名古屋手羽為當地名物,金黃色外皮, 內裡肉質保持鮮嫩,入口外脆內嫩,滋味無窮💫 . ▪️燒翠玉瓜伴松露鹽 清甜爽脆, 兩邊燒至微微無香💫伴上松露鹽,濕潤不過老,爽口不過腍, 入口清新💫 . ▪️海膽和牛釜飯(HK$298) 賣相極為吸脯,日本傳統鍋飯,面頭放上北海道馬糞海膽及三文魚籽,米飯選用特選珍珠米,配以高湯及和牛放入鍋中慢煮,上枱時已經傳來陣陣香味,味覺視覺雙重享受💫 . 甜品
▪️特製雪糕三文治,我們選了雲呢拿味同埋抹茶味,雪糕好吃,三文治非常非常香脆,每咬一口都清脆聽到香脆聲💫
. 飲品
▪️Shiso Sour 、Oginawa 女士們飲非常適合,酒精濃度不高,入口清爽💫
當晚有禾稈燒煙燻鰹魚,客人會在場吶喊,氣氛熱鬧,煙燻後的鰹魚會分配不全場客人💫
2024-04-30
2024-03-12 4237 浏览
返工PP其實食肆普遍都唔平, 呢間算合理。天氣涼涼地食壽喜燒鍋。午市經常滿座必需要預早一星期訂枱, 冇可能當天walk in。朋友過嚟搵我所以我搵地鐵站出口最近, 喺咖啡店隔離細小入口。
2024-02-01 5004 浏览
.[🇭🇰香港- 金鐘].較新派嘅居酒屋🏮 枱同枱之間夠闊落 坐得夠舒服 啱晒同朋友嚟gathering👍🏻當日仲有表演睇 - 即時用禾稈草煙燻鰹魚🔥 再免費請每一枱食!! 推介:👉🏻 煙燻鯖魚配半熟玉子薯仔沙律👉🏻 胡椒雞腿肉日式炒麵 .🔻🍽 魚治 (太古廣場) @uoharuhk 📌 地址: 金鐘金鐘道88號太古廣場LG1樓001號舖.#tummysreadyatadmiralty #tummysreadyforjapanese #tummysreadyforyakitori

[🇭🇰香港- 金鐘]

推介:
👉🏻 煙燻鯖魚配半熟玉子薯仔沙律
👉🏻 胡椒雞腿肉日式炒麵
🔻
🍽 魚治 (太古廣場) @uoharuhk
📌 地址: 金鐘金鐘道88號太古廣場LG1樓001號舖
金鐘PP這一間魚治是我看住在香港的日本youtuber推薦的🈶家鄉味道的居酒屋🏮 第一次來有驚艷到,然後就帶每一波朋友來了二三四五六次,每一次都會被誇讚:很會選餐廳喔!環境:雖然地理位置很方便,幾乎是地鐵站一出來就到了,但是門口好小,一不小心就看不到🤦🏻‍♀️小小的門口進門要先彎腰,挺有意思🤔食物:整本menu幾乎都吃過了,菜單是手繪的可以看圖點菜。不踩雷,隨便點,真的就是全都好吃!但好吃中的好吃,我覺得第一是烤牛舌!嫩,香,多汁!幾乎每次都會encore,一餐飯可能重複點四碟,也是蠻瘋狂的。驚喜:第一次去還會有驚喜喔!不劇透,不要看其他人的劇透!去一次就知道!

2023-09-22 5076 浏览
🍚魚治朋友話生日要達成自己既願望 我就揀左食最鍾意既居酒屋 當晚仲有艾草燒鰹魚表演 即燒即食👍🏻🍚燒鰹魚鰹魚湯就聽得多 鰹魚都係第1次食半熟既鰹魚味道少少甜唔錯🍚七點刺身有帶子 三文魚 拖羅 等等都幾新鮮同厚切👌🏻🍚烏貝刺身呢個係是日限定 見侍應極力推介就試下賣相好掂👍🏻爽口又夠凍 幾好食🍚焗海膽三文魚籽芝士口感ok但芝士味蓋過左海鮮味有幾啖都係分開來食好味啲🍚和牛炒麵和牛唔錯但份量好少 得2大塊炒麵正常🍚魚治金鐘金鐘道88號太古廣場LG1樓001號舖#魚治 #金鐘 #中環 #居酒屋 #鰹魚 #日本野 #日本 #刺身 #壽司 #三文魚 #拖羅 #海膽 #toro #urchin#爐端燒 #openrice #foodie #hkfoodie #hkcafe #hkfoodblogger #hkfoodieblogger #打卡#foodphotography #食好西 #foodporn #food
🍚魚治

炒麵正常

🍚魚治
金鐘金鐘道88號太古廣場LG1樓001號舖

#爐端燒
 魚治 - 日本菜 - 金鐘金鐘道88號太古廣場LG1樓001號舖🎈推荐指數: 🧡🧡🧡🤍🤍|✏️環境: 6/10|✏️位置: 6/10|✏️服務: 6/10|✏️味道: 6/10|✏️選擇性: 6/10|✏️返尋味: 6/10|✏️Time: Dinner Time|✏️Through: walk-in|✏️Price: Around $500/person|✏️Pay Attention: |✏️Recommend:  🚗 🚗🚗___呠呠車停泊:  PP《 我覺得 》: 👴📢作為食評家,我總是迫不及待地想要品嘗各種不同的美食。這次,我有幸造訪了魚治這家日本菜餐廳,它坐落在繁華的金鐘地區。這裡提供了許多令人愉悅的食物體驗,但也有一些方面仍有改進的空間。 魚治的菜單中充滿了各種美味的選擇,而我最推薦的是他們的燒魚。這道菜的味道鮮美,帶有深刻的日本風味,令人愛不釋手。但是,餐廳的其他一些菜品在味道上表現一般,有時需要更多的調味,以帶來更多層次的口感。 魚治在食材品質方面表現出色。他們的海鮮明顯是新鮮的,每一口都能感受到食材的品質。這一點在他們的刺身和壽司上表現得尤為突出。 餐廳的菜單中有一些創新的嘗試,但整體而

🎈推荐指數: 🧡🧡🧡🤍🤍

|✏️Pay Attention:

|✏️Recommend:

🚗 🚗🚗___呠呠車停泊:  PP

《 我覺得 》: 👴📢

魚治在食材品質方面表現出色。他們的海鮮明顯是新鮮的,每一口都能感受到食材的品質。這一點在他們的刺身壽司上表現得尤為突出。

餐廳的菜單中有一些創新的嘗試,但整體而言,它更注重傳統的烹飪方式。這在某種程度上是一個優點,因為它讓客人真正品味到了正宗的日本風味。

餐廳在味道平衡和食材調和方面做得相當不錯。他們的廚師明顯具備高超的技巧,使每道菜的風味都保持在適中的水平,不會相互過於壓倒。

魚治的食物在視覺上表現得相當不錯。每道菜都精心裝飾,色彩繽紛,令人垂涎三尺。這種美學價值增強了整體用餐體驗。

服務質量高,服務員專業而友善。用餐環境舒適,氛圍愉悅。這讓整個用餐過程更加令人愉快。

魚治的價格相對較高,但考慮到食材的品質和整體體驗,它是物有所值的。這裡的食物質量高,並且提供了一個真正的日本用餐體驗。

餐廳在展現日本烹飪的地域性和文化特色方面做得非常好。它不僅呈現了美味的食物,還讓客人感受到了日本的烹飪傳統。

餐廳提供了適合不同飲食需求的選擇,包括素食選項和低卡路里的選擇。這使得魚治成為各種飲食需求的人們的理想之地。

總之,魚治是一家值得一試的餐廳,它提供了豐富多彩的日本美食體驗。儘管還有一些方面有待改進,但這家餐廳在整體上表現相當出色,絕對值得造訪,品味正宗的日本風味。
2023-08-14 2830 浏览
呢間店係日本過江龍既日式居酒屋, 門面簡潔, 一唔留神好容易就睇唔到, 呢度每日有新鮮食材到香港, 無論係店內裝潢, 餐牌, 餐具都好有和式感覺, 就連部份侍應都係日本人首先點咗玉子 - 重蛋香, 好滑好鬆軟, 但我個人口味比較鍾意結實一點壽司拼盆 - 好新鮮, 尤其拖羅入口溶化, 我至愛, 仲有牡丹蝦都係我最鍾意既, 所以再加單刺身魚沙律 - 魚味清甜, 最重要係配上既沙律醬汁, 自家調配, 醬汁裏面加咗wasabi, 因為呢個醬汁, 我食咗好多沙律菜😂純米大吟釀 - 食下傾下, 點少得清酒呢, 侍應介紹咗呢款, 經過三年既歲月, 僅靠雪既溫度, 溫存喺雪中, 令酒入口順滑, 帶有淡淡甜同米香, 愛上呢款喇軟殼蟹卷 - 外皮炸得金黃酥脆, 肉質唔會太乾, 咬落去帶有蟹味同香脆既口感焗海膽三文魚子 - 海膽同三文魚都有獨特嘅海鮮味 , 仲要配埋濃郁既芝士, 三樣獨有味道溶合埋一齊,令到口感豐富, 食唔停口燒雞翼 - 相比之下雞翼唔係好大特別, 但呢度燒既野食比較出色, 燒得雞皮香口燒南瓜 - 睇落普通, 但原來有驚喜, 加上牛油令到口感滑順綿密禾稈草燒鰹魚 - 大約8點多突然所有燈熄咗

禾稈草燒鰹魚 - 大約8點多突然所有燈熄咗, 以為餐廳為某人送上生日蛋糕, 正當好奇係邊枱客既時候, 原來係燒鰹魚表演, 氣氛好熱鬧, 呢個魚係送的, 每人都有一片, 入口仲有陣煙熏味, 好特別

燒魚 - 呢個係侍應介紹, 都唔記得係咩魚, 外脆肉質嫩, 鮮甜, 燒到啱啱好, 又唔會燒到好乾身, 唔點醬汁都好好食

豚肉鍋 - 呢個鍋中規中矩, 反而我好鍾意呢個烏冬夠幼滑
呢間居酒屋已經食過好幾次,每次都好滿意🥰 之前都出過post推介中環分店嘅週末放題🧡 今次就去咗金鐘Pacific Place分店食晚餐🥢 自己一向都食得比較健康,平日如果唔係有聚會都鍾意食素食,清清地💚食完健康又舒服☺️🌱見到餐廳推出咗素食餐牌,用𝗢𝗺𝗻𝗶𝗣𝗼𝗿𝗸新豬肉🐽創作各款菜式好吸引所以試吓😙🌟重點推介:🐽•吉列新豬肉三文治• $𝟵𝟴🐽•香辣新豬肉餃子• $𝟳𝟴🐽•新豬肉豆腐飯• $𝟱𝟴吉列新豬肉三文治🥪係𝗠𝗩𝗣👑👏🏻可能因為係新豬肉所以唔會好油膩☺️ 炸得好香脆,其實唔講唔覺唔係肉🤣 我無醬不歡所以自己加咗炸豬扒醬,加咗簡直將個三文治昇華到另一層次🤩🔝香辣新豬肉餃子🥟入面係泡菜新豬肉,男朋友話好辣唔太食到不過我覺得還好😝 好惹味煎得又香脆🔥 略嫌多咗少少辣油,但係整體係好味嘅😋新豬肉豆腐飯🍚 我一睇賣相已經覺得好吸引,因為本身好鍾意食豆腐😚 雖然配搭簡單: 一大舊豆腐+新豬肉肉碎+白飯🤣 但係食落感覺舒服,調味適中,豆腐有淡淡嘅醬油香味😋 健康冇負擔💕🥕•鮮野菜拼盤• $𝟭𝟴/𝗵𝗲𝗮𝗱另外鮮野菜拼盤配上鯷魚醬係我其中一款非常推介嘅前菜🌟日本時令蔬果好新鮮爽甜😚 配埋自家製調配鯷

2079 浏览

🌟重點推介:
🐽•吉列新豬肉三文治• $𝟵𝟴
🐽•香辣新豬肉餃子• $𝟳𝟴
🐽•新豬肉豆腐飯• $𝟱𝟴

吉列新豬肉三文治🥪係𝗠𝗩𝗣👑👏🏻

🥕•鮮野菜拼盤• $𝟭𝟴/𝗵𝗲𝗮𝗱
另外鮮野菜拼盤配上鯷魚醬係我其中一款非常推介嘅前菜🌟日本時令蔬果好新鮮爽甜😚 配埋自家製調配鯷魚醬,充滿鹹鮮味好開胃❣️

🍯•楓糖忌廉芝士拌薄脆• $𝟲𝟴
必食‼️ 楓糖+忌廉芝士呢個邪惡組合真係一試難忘,停唔到口😝 係邪惡少少不過值得😜

🥑•辣三文魚牛油果他他• $𝟴𝟴
唔覺得辣😆 淨係記得好𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮好惹味😚 加少少豉油超正😋

🦀•軟殼蟹卷• $𝟭𝟰𝟴
平時覺得炸軟殼蟹都係食炸粉🙊 但呢度嘅軟殼蟹真係有肉☺️ 加分😝

其他推介:
🥗•凱撒沙律• $𝟴𝟴
🍲•蛤蜊味噌湯• $𝟯𝟴
🎃•牛油烤南瓜• $𝟲𝟴

整體覺得每一款食物都有質素🧡 已經回訪過好幾次,推介🌟

⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆
🐽 Overall : 8.8/10
🐽 Revisit : Yes
2023-06-11
2023-06-27 2642 浏览
淘小姐向來追求健康飲食今次就嚟到位於金鐘太古廣場 @pacificplacehk 嘅日式海鮮居酒屋 魚治UOHARU @uoharuhk 嚟自東京嘅 魚治UOHARU 秉持日本總店「簡單就是美」嘅精神以最基本嘅方式烹調最鮮味嘅食材讓食客享用最滋味嘅美食佢地推出「清新之選」Menu 好有心思以不同食材配搭增加顧客進食蔬菜比例養成多菜少肉嘅飲食習慣亦同時減少碳排放為保育地球出一分力咁有意義所以淘小姐一定要嚟支持下魚治門面比商場內其他餐廳低調內進餐廳就感到一份獨特嘅格調從店內裝潢到手寫菜單都感覺到佢地對食物嘅熱誠⭐️️吉列新豬肉三文治作爲魚治招牌吉列和牛三文治變奏版今次用咗高蛋白質、不含激素同抗生素、更不含飽和脂肪同膽固醇嘅植物豬肉碎製成内餡卡路里含量少之餘仲帶有膳食纖維而麵包烘至外脆內軟淋上酸酸甜甜嘅吉列醬汁調味口感更滋味豐富⭐️新豬肉豆腐飯豆腐特別調味令豆腐飯味道上一D都唔單調少量嘅新豬肉碎就更加係錦上添花⭐️️鯷魚醬伴鮮野菜冰鎮蔬菜拼盤有秋葵、南瓜、蘿蔔、番薯、車厘茄同椰菜配以溫熱嘅自家製調配鯷魚醬鹹鮮口味特別新穎真係不知不覺就食多左好多蔬菜⭐️香辣新豬肉餃子佢嘅辣度十足滋味無窮都幾刺激⭐️辣三文魚
淘小姐向來追求健康飲食

令豆腐飯味道上一D都唔單調
少量嘅新豬肉碎就更加係錦上添花

⭐️️鯷魚醬伴鮮野菜
鯷魚醬伴鮮野菜
冰鎮蔬菜拼盤有秋葵、南瓜、蘿蔔、番薯、車厘茄同椰菜
配以溫熱嘅自家製調配鯷魚醬

簡單加小小即磨胡椒碎調味
就已經十分好味

⭐️楓糖忌廉芝士拌薄脆
楓糖忌廉芝士拌薄脆
楓糖Cream Cheese完全打破咗淘小姐對Cream Cheese嘅印象
估唔到兩者加埋一齊咁有火花

📍 金鐘金鐘道 88 號太古廣場LG1樓 001號舖
凱撒沙律
燒日本南瓜
蛤蜊味噌湯
👫🏻日本控又出動🫶🏻今次嚟到東京過江龍「魚治 UOHARU」日式居酒屋🏮,秉持日本總店 「簡單就是美」嘅精神,用最簡單烹調方法突顯食材原味道🐟🐠🍤👨🏻‍🍳👩🏻‍🍳根據每日食材供應而改變菜單,對美味有一種日本職人嘅堅持👍🏻😺從食物、餐具、煮法、服務、店内裝潢到手寫菜單,滿滿和風氛圍🎌🎎🕰️呢度每晚8點都有燒鰹魚表演,每位客人都會附送一片,夾埋洋蔥同蒜片食🫶🏻😻oishiii店內最近推出「清新之選」餐目🌱,有多款素菜及以可持續食材製作嘅餐飲選擇,希望鼓勵大家養成多菜少肉嘅習慣🫰🏻,又可以減少碳排放,為環保出一分力,當然要嚟支持下🙌🏻😎.🝮鯷魚醬伴鮮野菜「otoshi」前菜係清新開胃嘅鯷魚醬伴鮮野菜,包含多款不同時令蔬果🤩,有青蘿蔔、甘荀、蕃薯、西蘭花同車厘茄等,配以自家製調配鯷魚醬,帶出鹹鮮風味嘅沙律味道❣️.🝮風筒忌廉芝士拌薄脆忌廉芝士濃滑,配薄脆食,送酒一流🫶🏻.🝮辣三文魚牛油果他他賣相靚靚,調味剛好🫶🏻見上道菜薄脆有剩,用嚟夾呢款他他食,又係另一番滋味🌀.🝮牛油南瓜呢款南瓜🎃應該係我食過最好味嘅,調製得好軟腍,加上香滑牛油🧈,無得輸👐🏻😹.🝮軟殼蟹卷軟殼蟹炸得香脆,咬落索索聲好爽🤝🏻😽.

🝮鯷魚醬伴鮮野菜

🝮風筒忌廉芝士拌薄脆

忌廉芝士濃滑,配薄脆食,送酒一流🫶🏻
🝮辣三文魚牛油果他他

賣相靚靚,調味剛好🫶🏻

見上道菜薄脆有剩,用嚟夾呢款他他食,又係另一番滋味🌀
🝮牛油南瓜

🝮軟殼蟹卷

軟殼蟹炸得香脆,咬落索索聲好爽🤝🏻😽
🝮吉列新豬肉三文治

係魚治招牌吉列和牛三文治嘅變奏版🎼,麵包烘到外脆內軟,夾上健康有「營」嘅新豬肉🐽,再用酸酸甜甜嘅吉列醬汁調味,香口又好味💓

🥪內餡用高蛋白質、不含激素同抗生素、不含飽和脂肪同膽固醇嘅「新豬肉」製成,卡路里含量比一般動物豬肉少 68%👍🏻😳,每100克又含有4.6 克嘅膳食纖維,係美味健康之選💚
🝮蛤蜊味噌湯

最後飲碗味噌湯,圓滿🫶🏻😜

2023-05-25
在金鐘太古廣場高級食肆選擇甚多,值得推薦的有這一家位於地庫層的日本東京過江龍居酒屋「魚治ᴜᴏʜᴀʀᴜ」,個人認為無論是用餐體驗或是性價比來說也是商場內數一數二的。來自東京、由日本人主理,主打日式海鮮料理,質素有保證。店家營運理念是「簡單就是美」,堅持以基本低調原始的方式處理食材,保留最原始的鮮味道。.線條簡潔的門面,簡單亦帶神秘感。餐廳不算太大,以暗黑風裝潢,每個座位也保留一定的空間和私隱度。手繪餐單有特色,從居酒屋必備的佐酒小食,以至爐端燒、一品料理等都不缺,不會令食客失望。.隨著大家對健康和環保的重視度日增,最近餐廳推出了「清新之選」餐目,主打減少碳排放的環保菜式。鼓勵多菜少肉的飲食習慣,很適合追求健康生活的食客,同時為保育地球出力。.✿ 鯷魚醬伴鮮野菜「清新之選」餐目有很多特色餐點,當中的鯷魚醬伴鮮野菜為必試項目。野菜盛包含多款時令蔬果,例如心裡美,亦即青蘿蔔、甘荀、蕃薯、西蘭花和車厘茄等等,配以溫暖自家製調配的鯷魚醬,為野菜帶出鹹鮮的味道。.✿ 吉列新豬肉三文治另一款吉列新豬肉三文治,是魚治招牌的吉列和牛三文治的變奏版本。改以有「營」新豬肉,含更高的蛋白質、不含激素、抗生素、飽
✿ 鯷魚醬伴鮮野菜

✿ 吉列新豬肉三文治
另一款吉列新豬肉三文治,是魚治招牌的吉列和牛三文治的變奏版本。改以有「營」新豬肉,含更高的蛋白質、不含激素、抗生素、飽和脂肪及膽固醇,吃得更健康。三文治外脆內軟,加上醒胃的吉列醬汁調味,惹味開胃。

✿ 楓糖忌廉芝士拌薄脆
楓糖忌廉芝士拌小多士,看似簡單但卻是讓人驚豔的配搭。甜甜的楓糖醬加上半溶的忌廉芝士,加上脆多士很惹味。

✿ 香辣新豬肉餃子
同樣以有「營」新豬肉作餡料的香辣新豬肉餃子,味道刺激帶辣勁,嗜辣者必試。

✿ 新豬肉豆腐飯
主食有健康配搭的新豬肉併豆腐飯,是清新零負擔之選。

✿ 辣三文魚牛油果他他

✿ 凱撒沙津
凱撒沙津

✿ 軟殼蟹卷

✿ 牛油南瓜
牛油南瓜

✿ 蛤蜊味噌湯
蛤蜊味噌湯

除此之外,還有其他一系列的清新之選綠色餐目,品質也很不錯。而晚餐吃到中段,餐廳安排了禾稈草火燒鰹魚表演,全場關燈看表演,氣氛很不錯。表演後,餐廳會宴請每檯品嚐火炙後的鰹魚片,很高興。
禾稈草火燒鰹魚
牛油南瓜