2017-05-10 138 浏览
係旺角番工一唔知食咩就會去砵蘭街搵靈感😆 行行下見到鳴橋都好似幾吸引就碌左入去~.非常鐘意食豬頸肉既我見到餐牌上 $48就有得食,個感覺好似執到寶咁呀😂👉🏻燒汁豚頸肉飯 $48好食⭐️⭐️⭐️⭐️半套餐包左一豌麵豉湯同雪米滋一碗咁細既飯仔竟然內有11舊豬頸肉😳 好驚喜呀大佬~ 肉好爽口而且好肥美,燒汁有好多,唔會好似乾哽咁👍🏻但係個湯就好失色喇😩😩😩😩😩😩 好淡呀 無咩味,完全唔係我杯茶呀

👉🏻燒汁豚頸肉飯 $48
好食⭐️⭐️⭐️⭐️半
套餐包左一豌麵豉湯同雪米滋

2017-05-09
午餐
2017-05-09 1576 浏览
今日放假,約咗朋友出去行街,佢提議去食燒肉,話 呢間燒肉放題好抵食,就順佢意去試下啦~下午1:30pm 去到,唔使等位,直入~ 小店唔算太大,但一枱有一爐,坐得都唔算太逼~午市原來只係$168 一位,另加$40 就可以食埋 升級王牌放題, 升級嘅嘢包括有:虎蝦、刺身帶子、帆立貝、牛肋肉 、馬刀貝、法式香草羊架。 一場嚟到就梗係試埋啦~放題都幾多選擇,有肉類、海鮮類、 和食類、炸物、刺身先嚟燒啲海鮮先,虎蝦幾大隻,燒落啲蝦好香,食落好爽口,唔痴殼,應該幾新鮮~帶子好鮮甜 ,而牛油青口,落咗牛油味令到燒出黎嘅青口好香~再嚟燒我最喜愛的牛肉,有牛肋肉同埋一口牛,牛肋肉雪花分佈平均,燒幾下已經7成熟 ,好有牛味~一口牛我覺得最正,入口好淋, 食落唔會渣,呢個我再encore咗幾次~刺身算係幾新鮮,帶子甜蝦都好爽~炸物係即炸既,上枱仲熱辣辣,good!蟹籽沙律, 枝豆, 雜菜和烏冬自家製羅漢果茶, GOOD!總括黎講,款式都算多,又刺身又燒肉又炸物,抵!
下午1:30pm 去到,唔使等位,直入~
小店唔算太大,但一枱有一爐,坐得都唔算太逼~
放題都幾多選擇,有肉類、海鮮類、 和食類、炸物、刺身
帶子好鮮甜 ,而牛油青口,落咗牛油味令到燒出黎嘅青口好香~

刺身算係幾新鮮,帶子甜蝦都好爽~
炸物係即炸既,上枱仲熱辣辣,good!

蟹籽沙律, 枝豆, 雜菜和烏冬

自家製羅漢果茶, GOOD!
總括黎講,款式都算多,又刺身又燒肉又炸物,抵!
2017-05-09 1441 浏览
相信應該沒很多人像我一樣,會自己一人去吃放題吧?今天家人不閒,男友又未下班,有點郁悶,想自己放肆一下。放肆的其中一項就是食食食,看到這小店並非連鎖放題餐廳,都有好多人吃,好奇下就進去了。放題在不同時段不同價錢,飲啤酒的話也有優惠。食物種類是燒烤為主,肉類,蔬菜和海鮮都有。另外還有刺身、炸物、和食類,甜品和飲品。喜歡帆立貝和虎蝦的我當然願意加40元升級~枱上有不同調味料任君搭配。右邊的御飯有飯素在上面,味道微鹹,混著吃好下飯。底下的一口甜蕃薯必點,外皮有咬口,內裡軟滑,除了外層蜜糖甜味,本身的蕃薯味也很鮮甜,小粒不會怕飽肚。自家涼茶是羅漢果,我encore了好幾杯。餐廳以燒烤為主,本來對刺身沒甚麼期望,但是竟讓我喜出望外,比我想像新鮮,沒雪味。馬刀貝非常爽口,甜蝦清爽、鮮甜味美,帶子也很鮮甜,三文魚油脂不太多但入口味道好濃,好食好食。燒物先上海鮮,有大大隻虎蝦,肥美的帆立貝,青口,還有特別的芝士麻吉。燒烤如先燒蔬菜和海鮮就不怕後期多油了。翠肉瓜和雞脾菇味道清新;帆立貝和青口燒後沒縮水,有新鮮的甜味,味道十足;虎蝦蝦膏味道超濃,蝦身又啖啖肉,爽口彈牙,正正子。芝士麻吉原來是像魚腐的東西夾著

放題在不同時段不同價錢,飲啤酒的話也有優惠。

燒烤如先燒蔬菜和海鮮就不怕後期多油了。翠肉瓜和雞脾菇味道清新;帆立貝和青口燒後沒縮水,有新鮮的甜味,味道十足;虎蝦蝦膏味道超濃,蝦身又啖啖肉,爽口彈牙,正正子。芝士麻吉原來是像魚腐的東西夾著溶芝士,口感豐富啊!

之後就是肉,肉和肉!羊架超大塊,加40元真是值得。還點了香草雞翼,一口牛,牛肋肉,牛舌等等食肉獸必食的肉類,還點了芝士豚拖羅。

原來豚拖羅即是豬腩的部位,像未加工的煙肉,薄薄一片沾滿芝士粉好邪惡呢。一口牛要四方八面燒,鎖住內裡肉汁,真的入口即溶,味道濃郁
牛肋肉和牛舌都頗厚身,燒熟點要需時,不過厚切牛舌更合我意,質感非常爽口。牛肋肉的味道也非常濃郁,點店家提供的醬汁最適合不過。

然後又encore了肉類,又來一口牛和牛舌,再加豚背肋。看著滿滿的肉真舒暢。

還有虎蝦和多春魚呢,魚能烤到外脆內軟但不燶,然後感受爽口的魚春才是最高享受啊。見我encore虎蝦和一口牛就知道很好吃是吧,一口牛那入口即溶的感覺真的受不了地正啊!豚背肋比我想像中好,非常薄的一片,脂肪分佈均勻,咬下去非常柔嫩,點醬汁吃就perfect~

甜品有雪糕和是日甜品選擇。平常放題吃雪糕多,所以今次嘗試其他,原來是芝士蛋糕!質感柔滑creamy,小小粒不怕膩

芝士蛋糕

一人吃放題是有點odd的,因為身邊枱的客人都三五成群在談天說地,有點尷尬。不過,自我陶醉在美食當中根本不用理會其他人呢!
2017-05-08
  • 刺身
  • 虎蝦
  • 一口和牛
每隔一排,就會心思思想食燒肉。想大快朵頤,唔想就住就住食,當然係揀食放題燒肉啦!不過唔知大家有冇試過,香港有好多間放題店,都會有漏單或者服務態度唔好嘅情況但今日試完呢間鳴橋之後,我可以話係我食過嘅放題燒肉店中,服務態度最好嘅一間!門面好有日式居酒屋feel! 當日我下晝12點半入場,$168加一,價錢算係大眾化!餐牌食物種類都算多,見到佢只要加$40就可以升級做皇牌放題,當然要試吓啦!先叫一啲刺身做前菜,因為加左$40所以有得食馬刀貝,爽口!刺身新鮮,三文魚脂肪分布平均,唔錯!再嗌咗少少天婦羅,有炸蝦、番薯同野菌!熱辣辣、吹卜卜!喺正式燒肉之前,要讚一讚嘅係,呢間燒肉店會放一張牛油紙喺爐面,以防痴底同濃,非常細心亦都係第一次見。之後每樣肉都點左少少,其中和牛粒同雞翼係亮點!前者非常重牛味;後者則香草味濃郁!溫馨提示,燒完D肉記得點埋個醬汁先食,即時層次升級之後再嗌多少少海鮮類,例如青口、帆立貝等。味道不過不失,但本人認為肉類較出色!食飽飽之後,當然要叫埋雪糕食啦!我叫左兩隻味,分別係綠茶同芝麻。綠茶雪糕重奶味,茶味略嫌不足;芝麻雪糕芝麻味突出,我較為鍾意呢款!
門面好有日式居酒屋feel!
當日我下晝12點半入場,$168加一,價錢算係大眾化!
先叫一啲刺身做前菜,因為加左$40所以有得食馬刀貝,爽口
刺身新鮮,三文魚脂肪分布平均,唔錯!
再嗌咗少少天婦羅,有炸蝦、番薯同野菌!熱辣辣、吹卜卜!
,非常細心亦都係第一次見。
溫馨提示,燒完D肉記得點埋個醬汁先食,即時層次升級
去完朗豪坊睇戲,原本打算入大埔BBQ,點知落雨,去燒野食燒唔成,但又釣起條燒烤引,行吓行吓,就搵到哩間鳴橋。見吓個餐牌,重有日本魚生食添,一次過食勻兩款食品,唔錯,吸引咗我入去幫襯。入到餐廳,無一d燒烤場嘅油煙味。首先試吓我最喜歡嘅香草羊扒先啦,羊騷味有少少唔係好重,自己鍾意有少少騷味,啱自己口味,雞中翼唔多醃料去醃制而肉味重,日本魚生新鮮,蟹子沙律落咗唔少沙律醬,哩點值得一讚。需要幫襯時人客不少,但上菜速度唔慢,好快上菜,而且餐廳員工d服務唔錯,無漏單。
入到餐廳,無一d燒烤場嘅油煙味。

2017-05-05 190 浏览
今日出旺角搵朋友lunch, 佢喺附近返工,話成日都想試下呢間燒肉,所以我捨命陪君子🤣🤣。燒肉店門面好有日本食店feel店內燈光柔和,座位尚算闊落,午市時段唔洗等位,原來除左燒肉, 午市都有抵食套餐。 燒肉午餐時段$$, 我地仲要加$40 升級優惠, 可以任食大虎蝦、牛筋肉、帆立貝、羊架等等。菜單款色太多, 好在佢俾到「一口」份量, 可以每樣試少少。七款新鮮刺身選擇, 第一次食馬刀貝, 幾彈牙, 至於啖啖肉既帆立貝, 係我既至愛。肉類款色超多,牛、薄切豚肉、單骨雞翼,仲有羊架。 肉嫩牛筋肉同入口即溶既一口和牛真係無得輸,encore 左幾次。另外海鮮類有超肥美既多春魚、青口同帶子等等。仲有其他小食,炸超甜蕃薯、新鮮大蝦天婦羅、鹽味枝豆同埋炒野菜。燒肉, 當然熱氣, 但好在有老闆細心既自家制羅漢果茶, 甜度適中。老闆俾左成樽我地自由斟,真係一邊食一邊下🔥。埋單加一:抵

燒肉店門面好有日本食店feel

店內燈光柔和,座位尚算闊落,午市時段唔洗等位
,原來除左燒肉, 午市都有抵食套餐。

菜單款色太多, 好在佢俾到「一口」份量, 可以每樣試少少。

肉類款色超多,牛、薄切豚肉、單骨雞翼,仲有羊架。

另外海鮮類有超肥美既多春魚、青口同帶子等等。

埋單加一:抵
2017-05-05
  • 刺身
2017-04-28 109 浏览
同老公路過, 老公想食烤肉就試下, 又到去餐廳冇一半滿已經覺得怪.....老公揀左加40蚊升級, 有帶子刺生, 羊架, 蝦, 開始點餐, 作為放題佢D野食算好少.....餐廳裝修設施感覺去左大陸餐廳咁, 坐又坐得唔舒服野食方面冇咩味, 除左香草之外食唔到咩味, 刺身都一樣係冇咩味.....食到一半已想走, 最好食只有一口蕃薯, 枝豆同雪米慈唔會再去, 強力唔建議朋友去呢度咁多好評就真係勁奇怪喇,原因不用多說啦

唔會再去, 強力唔建議朋友去

呢度咁多好評就真係勁奇怪喇,原因不用多說啦
  • 雪米慈
2017-04-28 811 浏览
今晚冇飯食,打俾好朋友問有冇意欲出來食飯,佢竟然話約咗我哋中學時期的女神出來,有女神的出沒,我當然逼佢講出約會地點,然後強行加入。原來佢哋約咗在旺角呢間燒肉放題食飯。燒肉食過,日式放題都食過,但係燒肉放題其實真係未食過,不過有女神坐鎮,食咩我都仆倒過來啦!由於收到消息的時候已經為時已晚,來到現場佢哋已經食緊,我見到枱面上有個美輪美奐的的刺身小碟,當然搶先試一試啦(這個時候已經不理在女神面前的形象),雖然話名叫係食燒肉,但原來刺身款式都幾多喎,眼前經已見到有北寄貝,三文魚,帶子同甜蝦,三文魚係我的最愛,一來都已經食咗三片,仲食到一款細細舊的好爽口的刺身,應該就係馬刀貝了!食完刺身之際,佢哋已經燒好左多春魚了,細看多春魚之下原來放咗一層紙,呢個燒法又幾好喎,唔使直接比食物接觸個爐面燒,減少燒焦的機會,又冇甘油!多春魚個肚裏面收埋咗好多春春BB呀!好多蛋白質,好香口。 後來都我點菜先知道加左$40升級皇牌放題,好在佢哋選擇咗升級, $40又唔算好多,但係食多好多正嘢,例如係呢個香草羊架,我哋叫完一碟又一碟,看到羊架之上那層厚厚的香草,可想而知羊架能夠好輕易好充足的吸收左香草的味,放上爐燒的時

後來都我點菜先知道加左$40升級皇牌放題,好在佢哋選擇咗升級, $40又唔算好多,但係食多好多正嘢,例如係呢個香草羊架,我哋叫完一碟又一碟,看到羊架之上那層厚厚的香草,可想而知羊架能夠好輕易好充足的吸收左香草的味,放上爐燒的時候除了羊肉的香, 同時散發出香草的香氣,食落唔覺得有羊臊味,好香口,好惹味!

帆立貝大大粒,啖啖肉咁幾彈牙!最後仲食咗大大粒蒜蓉牛油青口

拖羅都可以放上芝士來燒,夠創新!

芝士嘅界別仲有芝士麻吉燒,我孤陋寡聞,真係未聽過麻吉燒呢樣野,不過煙煙韌韌咁,裏面有包住啲軟軟的芝士,不錯。

除咗推介一口和牛,牛舌亦都係必試之選!厚度切得好適中,放上去燒唔使燒好耐就熟,食得,好乾身,咬落幾chewy 又爽口。

女神竟然親自燒雞肉比我食,簡直一個莫大嘅恩典,雞肉好滑,油脂算係厚少少,放上去燒過好香。

後來仲食得落,但係又懶唔想燒,我就點佢哋個餃子來試吓,細細隻的的式式咁,外皮炸得幾香,都不錯。

忘記了影相,呢度嘢飲之中可以揀自家涼茶!怕熱氣嘅朋友可以一試,唔苦的,甘甘地(雖然我講唔出係咩涼茶) ,不過好欣賞佢哋食物咁多樣化,連野飲都咁照顧客人,而且涼茶係自家製,好有誠意。

今晚呢餐燒肉放題令大家胃口都好滿足,但可惜女神在晚餐的後段已經先行回家,希望不久的將來可以再同佢食飯。
2017-04-24
  • 法式香草羊架
2017-04-26 212 浏览
鍾意一個人食放題嗎? 一個人食放題一D都唔自閉!其實係一種享受, 靜靜地慢慢燒,慢慢食,仲可以一邊煲劇!放題!刺身、天婦羅、各海鮮、各肉類,又要講攻略! 個肚咁細唔可以嘥咗啲位架麻!首先刺身, 各樣都好唔錯,我除咗三文魚冇食,其他全部有食。最 like 馬刀貝爽口,帶子鮮甜。天婦羅, 蝦同地瓜must食! 記得趁熱, 個皮仲脆嘅時候,沾佢個汁食海鮮 蝦, 去殼去頭後,蝦肉都仲有成隻中指咁長!帆立貝,都大隻架!多春魚、三文魚骨… 記得燒耐小小先至會好食架食海鮮記得自己調味, 檯面有鹽、七味粉、 豉油!肉類香草羊架,超好食,肉嫩juicy. 味道醃得好好一口牛真係冇介紹錯!一路燒,d牛油一路飆出嚟,好香! 有啲朋友可能喜歡生少少, 但係我今次將佢燒到全熟,依然好淋好多汁, 呢個冇調味架,記得自己加鹽雞軟骨, 燒耐少少,再加鹽加七味粉,冇得頂!豬頸肉,本身已經調咗味㗎啦,燒香咗浸肉味撲埋呢個鼻到,流曬口水佢哋有一個豚拖羅, 我唔知咩嚟嘅,叫咗試下,原來就係肥豚肉, 都唔錯㗎!燒耐少少,迫多少少油出嚟先好食呀, 感覺罪惡感少啲甜品我叫咗個胡麻雪糕,加埋精選甜品係芝士蛋糕! 雪糕芝麻味幾出,偏甜

放題刺身、天婦羅、各海鮮、各肉類,又要講攻略
! 個肚咁細唔可以嘥咗啲位架麻!

蝦、地瓜天婦羅
海鮮
蝦, 去殼去頭後,蝦肉都仲有成隻中指咁長!
帆立貝,都大隻架!
多春魚、三文魚骨… 記得燒耐小小先至會好食架
食海鮮記得自己調味, 檯面有鹽、七味粉、 豉油!
肉類
香草羊架,超好食,肉嫩juicy. 味道醃得好好

雞軟骨, 燒耐少少,再加鹽加七味粉,冇得頂!

香草羊架
一口和牛、牛柳、雞翼、豚拖羅
雞軟骨、豬頸肉、大蝦、三文魚骨、帆立貝
甜品我叫咗個胡麻雪糕,加埋精選甜品係芝士蛋糕! 雪糕芝麻味幾出,偏甜,不過都唔錯!

驚喜!佢飲品有CC蘋果汁
雖然店舖細細,但係坐得好舒服, 一路燒肉一路煲劇,呢啲咪就係叫做歎囉
冇得頂呀!
2017-04-25
香草羊架
2017-04-26 1502 浏览
舊朋友飯聚,朋友book左地方食燒肉。小店位於砵蘭街,都花左少少時間先搵到。去到先知,原來係燒肉放題。二百零蚊一位又幾抵wor。有部分食物要加$40升級,一場黎到當然要盡興啦!店員仲過黎同我地講,FB打卡會有白肉拖羅送啊!先來一盤刺身,始終是放題唔會對刺身期望太高,但可以開開胃都唔錯。肉類方面選擇都幾多,牛都有近十款。上檯都幾靚仔幾夠誠意。最鍾意食一口和牛同牛舌,油脂比較多、牛肉味濃。海鮮方面,虎蝦最吸引,有成隻手掌甘大架!除左燒肉,呢度仲有少量日式食品例如前菜、湯、天婦羅等。天婦羅都唔比一般放題輸蝕,甜薯好甜好好味。香草羊架好厚肉,羊味重,可惜香草稍為多左少少。撥開哂黎食,會比較好食。全盛時期,我地放滿哂燒肉爐,睇見都興奮。幾欣賞佢地有一張紙沾上牛油,墊住火爐就唔會痴底啦。店員仲會密密換,真貼心!另一樣野,一定要讚一讚,店員下單、師傅出貨精準。叫一份真係黎一份,無多無少,兩個人都可以黎食,唔驚食唔哂。成晚無漏單,無缺貨,貨真價實,十分值得欣賞。
店員仲過黎同我地講,FB打卡會有白肉拖羅送啊!
海鮮方面,虎蝦最吸引,有成隻手掌甘大架!
香草羊架好厚肉,羊味重,可惜香草稍為多左少少。
撥開哂黎食,會比較好食。

2017-04-24
2017-04-25 82 浏览
好耐無食放題,今晚就同朋友黎食燒肉放題啦餐廳雖然寫住旺角,但其實係油麻地出最近。到達時已8:30,$208一位加一燒肉放題黎講算合理食物選擇算多另加$40可升級,升級既6種食物都岩食所以就決定升級啦第一次係張紙上面燒肉,感覺食物無咁易燒燶,燒出黎好食好多刺身不錯👍鮑片值得一讚甜薯超好食!脆卜卜而且好香甜每次點完份量不會太多,完全滿足左食客咩都想試既慾望一口牛係日本料,所以燒到7成已好好食,入口即溶羊架好香好諗,但建議遲少少先燒,因為一燒完羊架其他肉都會變左羊架味虎蝦夠大隻同好新鮮,啖啖肉令人滿足
好耐無食放題,今晚就同朋友黎食燒肉放題
食物選擇算多
另加$40可升級,升級既6種食物都岩食所以就決定升級啦
第一次係張紙上面燒肉,感覺食物無咁易燒燶,燒出黎好食好多
刺身不錯👍鮑片值得一讚
甜薯超好食!脆卜卜而且好香甜
每次點完份量不會太多,完全滿足左食客咩都想試既慾望
一口牛係日本料,所以燒到7成已好好食,入口即溶
虎蝦夠大隻同好新鮮,啖啖肉令人滿足

2017-04-25 327 浏览
今天心血來潮想去食燒肉,得知旺解有間價錢相宜的燒肉店,就決定和家人來。店面好有日本風,門口有兩棧燈籠。店內不算大,但氣氛很好,很有居酒屋的格調,店內大概可以容納到20-30人。每枱面上有一個烤爐,我們安頓好就準備點食物。我們晚上八時入內就座,所以每位成人$208 。只需加$40/每人,就可以任食一些更高級的食材,如虎蝦和帆立貝。所有肉類都好新鮮呀,點了好多肉,特別是雞軟骨和牛肋肉真的好鮮味。在燒好的肉上加上日本的鹽調味會更加錦上添花。虎蝦大大隻!帆立貝都是大大粒!以任食來說,只需加$40就可以無限任加,真的物超所值。刺身十分新鮮,我尤其喜歡肥美的三文魚片和清甜的鮑片。甜蝦也很不錯,肉質鮮美!帶子更是清甜可口。帆立貝真的好大粒!燒到兩邊有少少焦就剛剛好!肉質嫩滑。燒蔬菜也不錯,這裡的蔬菜都好新鮮翠綠。這個七味豚拖羅真的無得頂,肥瘦均勻,燒完口感煙韌得來又 入口既溶,豬肉帶有甜味。多春魚燒完油份滿滿,外皮香脆。雜菜炒得剛好,食完可以清清腸胃。炸餃子還蠻不錯,餃子皮炸到金黃色,口感香脆。味付螺肉惹味,帶有少少辣,但以小食來說真不錯。天婦羅炸到黃金色,入口脆卜卜,粉漿下的南瓜、茄子、蕃薯還是水

店面好有日本風,門口有兩棧燈籠。
每枱面上有一個烤爐,我們安頓好就準備點食物。
我們晚上八時入內就座,所以每位成人$208 。
雞軟骨
在燒好的肉上加上日本的鹽調味會更加錦上添花。
虎蝦
帆立貝
帆立貝真的好大粒!燒到兩邊有少少焦就剛剛好!肉質嫩滑。
燒蔬菜也不錯,這裡的蔬菜都好新鮮翠綠。
七味豚拖羅
多春魚
多春魚燒完油份滿滿,外皮香脆。
雜菜
雜菜炒得剛好,食完可以清清腸胃。
餃子
炸餃子還蠻不錯,餃子皮炸到金黃色,口感香脆。
味付螺肉
味付螺肉惹味,帶有少少辣,但以小食來說真不錯。
雜錦天婦羅
天婦羅炸到黃金色,入口脆卜卜,粉漿下的南瓜、茄子、蕃薯還是水份滿滿,外脆內軟的天婦羅特顯出廚師的功力。
一口日式御飯
一口日式御飯拌著芝麻和紫菜碎,麻香一流。
蟹籽沙律
蟹籽沙律口感清新,開胃醒神。
中華沙律
中華沙律同樣是酸酸甜甜的好開胃。
三文魚頭湯
三文魚頭湯材料十足,每一口都食到有三文魚肉碎。
雪糕
甜品以芝麻和綠菜雪糕作終結,雪糕質感幼滑。
羅漢果茶
這裡有羅漢果茶,燒到中途可以解一解渴。
飲品
飲品可以點常見的soft drinks。

今次跟家人來用餐都好滿意,每人只需二百多元就食到飽飽,感覺好化算。除了環境舒適外,這裡的服務都好迅速,我們都好滿意。
雞軟骨
虎蝦
帆立貝
七味豚拖羅
多春魚
餃子
羅漢果茶
2017-04-24 1077 浏览
平時經常在旺角出沒,今天找來一間位於旺角的燒肉放題店,名字好日式,叫【鳴橋】,也好讓我期待一下。店面紅黑的設計好搶眼,好容易就會找到。店前有一個餐牌,寫上食物的種類,我和妹妹看了看合心水就衝入店內。店內保持紅黑的設計,座位容間感十足,枱面寬闊。食物紙共有五款,分別有刺身/野菜、海鮮/和食、肉類、飲品/甜品、炸物/湯飲。法式香草羊架羊架大大件,用好多香草醃製,所以香草味甚濃,肉質嫩口,羊味香濃,喜歡吃羊的朋友一定喜歡。雞軟骨、鹽燒牛舌和各式的肉類肉類食物顏色好鮮美,全部都好新鮮。店員好有心思過來教我們應該先把油份多的肉在鍋中心燒過後,油份可以令之後燒的食物更香和不易焦燶。枱上有一些日本鹽,燒食物時放少少會更惹味。虎蝦和帆立貝共需加$40升級就可以無限享用。虎蝦有心掌大,肉質彈牙鮮味!帆立貝都好大顆!燒起來鮮味十足。秘制牛柳肉肥瘦均勻!燒起來油份香濃,牛味濃郁,肉質更是嫩口。鹽燒牛肋肉也是加$40就可以無限享肉。牛肋肉脂肪分佈均勻!入口鬆化,牛肉味好香濃!食肉多都要食點蔬菜,這裡的蔬菜都好新鮮。這個芝士麻吉,中間有芝士年糕,煙煙韌韌的口感好過癮。這裡的天婦羅也很不錯,粉漿炸到脆卜卜!粉漿的
店內保持紅黑的設計,座位容間感十足,枱面寬闊。
雞軟骨、鹽燒牛舌
雞軟骨、鹽燒牛舌和各式的肉類
肉類食物顏色好鮮美,全部都好新鮮。
枱上有一些日本鹽,燒食物時放少少會更惹味。
虎蝦、帆立貝、墨魚軟骨
秘制牛柳肉
鹽燒牛肋肉
蔬菜
食肉多都要食點蔬菜,這裡的蔬菜都好新鮮。
芝士麻吉
這個芝士麻吉,中間有芝士年糕,煙煙韌韌的口感好過癮。
雜錦天婦羅
這裡的天婦羅也很不錯,粉漿炸到脆卜卜!粉漿的調味又適中。
刺身
刺身很不錯,全部都好新鮮,特別是甜蝦,和蝦的蝦身令人食上癮。帶子肉精瑩通透,肉質鮮嫩。
中華沙律
中華沙律好開胃,酸酸甜甜,麻油味香濃。
雜菜
食得肉多,都會吃點蔬菜,好彩這裡有炒雜菜可以滿足我們。
一口日式御飯
就算食肉多,都不能不吃點澱粉,不過這個一口日式彾飯真的好一口,所以我們點了好幾回。
蟹籽沙律
蟹籽沙律十分多蟹籽!裡面還有蟹柳,沙律醬和青瓜絲好清爽。
三文魚頭湯
三文魚頭湯好濃郁的三文魚味,用料十足,不時食到啖啖的三文魚肉。
枝豆
枝豆加上鹽作調味,好惹味可口,作為小食一流!
味付螺肉
味付螺肉有少少辣,想食而又不能食辣的朋友要注意了
雪糕
甜品有綠茶味和芝麻味雪糕,雪糕的質感幼滑,芝麻味和綠茶味都好香濃。
甜品
還有雪米糍和芝士蛋糕,真不錯。
飲品
第一次飲提子味的C&C,原來挺好喝。而自家製的涼茶就我是羅漢果茶,清甜解渴。
餐牌上還有好多其他食物可供選擇:
放題來說,這裡的價錢好相宜,兩人都只花了五百多元,我們都吃得好盡興,加上這裡上茶速度快,食物水準高,食物種類多,下次我們想食放題還會再來。
雞軟骨、鹽燒牛舌
芝士麻吉
枝豆
甜品
2017-04-18 309 浏览
鄰近朗豪坊, 不想上樓上舖, 要食剌身燒肉放題, 這間算就腳大眾化價錢食剌身燒肉放題, 所謂大眾化, 以我角度, 就係間間都差不多價錢, 只在乎邊間較有返D質數內裡裝修有點似西式餐廳, 燈光帶點柔和氣氛, 不太侷促一坐下, 侍應便介紹$40升級優惠, 呢個價錢........,豐富D, 升級都OK 刺身, 當然先出場, 怎可缺少它刺身夠新鮮,帶子厚厚, 北寄貝又夠爽口. 忍唔住要encore多幾輪!升級優惠的虎蝦及帆立貝. 視覺上都OK喎升級優惠的羊架, 大小適中, 味道要燒過才知道羊架血水也出, 都很新鮮啊!! 羊架味道剛剛好,又唔羶試過食燒肉放題, 開爐前, 侍應問要唔要加牛油紙, 加就每張枱收多$10, 簡直離譜, 反而呢樹, 不用加$, 侍應還主動幫你替換, 相當貼心最好味都係一口和牛粒/牛肋肉, 略加少少海鹽, 就能帶出牛肉的香味牆上有張"C&C 蘋果汁"POSTER, 未試過, 當然要試下味道都不錯, 你話有提子味, 當然也要試埋, 那麼, 整晚只飲這兩隻, 已滿足!!
內裡裝修有點似西式餐廳, 燈光帶點柔和氣氛, 不太侷促
刺身, 當然先出場, 怎可缺少它
升級優惠的虎蝦及帆立貝. 視覺上都OK喎
升級優惠的羊架, 大小適中, 味道要燒過才知道
羊架血水也出, 都很新鮮啊!! 羊架味道剛剛好,又唔羶
2017-03-20
  • 一口和牛粒
2017-04-06 127 浏览
朋友想食燒烤,但我又想食日本嘢,就揾來鳴橋燒肉料理(任飲/任食)。網上的評價都幾好,而且可以滿足我哋兩個不同的願望,所以就試了。點菜紙上都有好多款式,我哋加了$40 來個升級優惠,可以食到虎蝦/帆立貝/牛肋肉/帶子刺身等.....!第一時間當然係叫我的至愛-刺身啦。刺身夠新鮮,帶子厚厚又爽甜;  北寄貝又夠爽口. 忍唔住要encore!食完刺身,就輪到燒烤時間。侍應先放一張牛油紙在爐面,以防食物容易燒焦,嘩!好細心呀肉類我哋叫了一口和牛/牛肋肉/羊架等.....肉類的調味唔錯,和牛/牛肋肉略加少少海鹽仲能帶出牛肉的香味,羊架味道剛剛好,又唔羶。飲品有羅漢果茶,仲有C&C 蘋果汁/提子汁。叫咗好多食物,不能盡錄。
第一時間當然係叫我的至愛-刺身啦。

肉類我哋叫了一口和牛/牛肋肉/羊架等.....
飲品有羅漢果茶,仲有C&C 蘋果汁/提子汁。
叫咗好多食物,不能盡錄。
2017-03-15