2017-03-20
入到去餐廳,裝飾簡單樸實,有lunch定食或者烤肉,當然我就喜歡食烤肉,而家又有放題,更適合我,lunch食放題好處係比較充足時間消化,唔會咁易覺得滯,一坐低就order烤肉了,放題形式係有一疊order紙,按喜好同份量寫落去,例如我地兩人食,份量只可以最多係總人數兩倍即係4,我好欣賞呢種做法,唔會咁易浪費食物,按人數提供,另外我地再加左錢升級,可以有更多選擇。見到牆上有宣傳寫住Like 呢間食肆facebook專頁就送特大刺身蝦一隻,我地當然唔放過呢D優惠,的確食到既蝦刺身真係名副其實好新鮮大隻又爽口彈牙。我地好快就點左好多烤肉類食物,而上菜速度都十分迅速,首輪主要點了肉類,包括牛肉,豚肉同羊架,牛肉我主力推介,尤甚係一口和牛,入口即溶,牛香濃厚,十分可口,其次牛舌,牛肋肉都好好食,值得一叫再叫,豚肉我地食芝士豚拖羅,地獄豚頸肉,拖羅好重豚香味,而豚頸肉口感嫩嫩帶有彈性,不比牛遜色,而香草羊架我地食到津津有味,一來香草味好開胃,二來羊架肉質細緻鬆軟,一食難忘!有點要注意,職員解釋肉類會瀉油,所以適宜放在烤肉碢中間,而海鮮同蔬菜類圍邊,這樣就可以吸收了肉類天然的油份了。我們點的刺身亦都
我們點的刺身亦都好新鮮,如三文魚,帶子同甜蝦,絕不欺場,全部份量足,厚切大大塊的非常爽滑甜,我地都係食左一round 刺身類,因為仲有好多美食要食呢!
其餘小食類,我們點了燒雞翼, ,墨魚軟骨,法式香草龍脷柳,關東雜菜及其他瓜菜類,雞翼燒得香口嫩滑,墨魚軟骨入口脆卜卜的,咸咸香香,龍脷柳亦都好滑同彈牙,至於雜菜同其他野菜類都好新鮮,因為按人頭份量準備食物,我們不會食到過飽,又可以試到咁多種唔同既食物,下次都會再黎。