2017-01-26 404 浏览
上openrice見呢間燒肉幾多人比好評,就約了朋友去試試。中午去,不是太多人,我們選擇吃燒肉放題,因為種類好多~爐上面鋪了牛油紙,無咁容易燶,或者痴底。生的食物無影太多,只有影雞軟骨。香草味,食落無咩味,可點醬食。第一次燒雞軟骨來食,平時都係炸,但燒嘅口感都夠脆卜卜!食物種類好多,我地咩都叫咗啲黎試~雞翼醃得幾入味,辣辣地,啱啱好!豬肉方面覺得五花肉同豬頸肉最好食,脂肪同肉分佈幾平均,燒完好香口。牛柳粒同牛舌都好好食,牛柳粒大細剛好入口,又夠嫩。牛舌切得薄咗少少,但都好爽口,黑椒味幾濃。甜品都有好多選擇,最緊要係任食。

中午去,不是太多人,我們選擇吃燒肉放題,因為種類好多~
爐上面鋪了牛油紙,無咁容易燶,或者痴底。
生的食物無影太多,只有影雞軟骨。

香草味,食落無咩味,可點醬食。

第一次燒雞軟骨來食,平時都係炸,但燒嘅口感都夠脆卜卜!
食物種類好多,我地咩都叫咗啲黎試~

雞翼醃得幾入味,辣辣地,啱啱好!

牛柳粒同牛舌都好好食,牛柳粒大細剛好入口,又夠嫩。

牛舌切得薄咗少少,但都好爽口,黑椒味幾濃。
甜品都有好多選擇,最緊要係任食。
2017-01-20 416 浏览
今日考完試,決定食餐好!瘋狂到同朋友晏晝食烤肉放題😂呢個放題其實除咗肉,仲有日式刺身、海鮮、小食。價錢係午市嚟講都唔算平,不過見平時嘅lunch set都幾多人推介,咁就試一試啦~我同朋友都唔係好刷得,所以每樣都只係叫咗少少🙆🏻首先係日式刺身,三文魚同甜蝦係我地最愛😁三文魚唔係切得好厚,食落仍然有口感,但油脂嘅感覺就無咁香濃。甜蝦好新鮮,幾爽口,食完又再叫過😋👍🏻另外北寄貝、帶子個啲都唔錯,可以一試。烤肉方面,好多選擇,但唔同嘅醃料分別唔大,可能未夠入味。呢到有台灣腸,雖然唔係啲咩貴野,但好食😆豬牛雞雖然係急凍,但食落唔會好重雪味!肉質唔錯,個人覺得雞同牛好食啲😋雞翼切開好方便食!牛柳粒好juicy,不停encore👍🏻仲有海鮮,蝦好大隻,好爽口~帶子同青口都ok,但就無咩味😣待應知到我地淨係飲柚子蜜,直接比咗一壺我地👍🏻👍🏻雪糕都好味,幾滑。

烤肉方面,好多選擇,但唔同嘅醃料分別唔大,可能未夠入味。
呢到有台灣腸,雖然唔係啲咩貴野,但好食😆
豬牛雞雖然係急凍,但食落唔會好重雪味!
肉質唔錯,個人覺得雞同牛好食啲😋
雞翼切開好方便食!
牛柳粒好juicy,不停encore👍🏻
仲有海鮮,蝦好大隻,好爽口~
帶子同青口都ok,但就無咩味😣
待應知到我地淨係飲柚子蜜,直接比咗一壺我地👍🏻👍🏻
雪糕都好味,幾滑。
2017-01-11 411 浏览
我們通常都是去比較大的店吃放題的,但質素都可以再進步一點,所以就想來試小間的,看看質素會不會比較高呢每一件都超肥美很新鮮~甜蝦很爽口,帶子很甜,軟軟的。海鮮都超大顆囉~而且不是急凍的那種喔~那個香腸很好吃囉~是台灣的那種,微微甜甜的喔~而且肉很紮實。羊架的肉味很重,超入味,不過要注意不要烤太久喔~烤熟了也沒縮水,還這麼大顆!!!咸咸的超鮮甜的。炸得很透,蝦子很有彈性,炸粉不會太厚,最重要的是新鮮烤出來的,香香脆脆的超好吃。這個我吃了3碗,哈~抹茶味很濃厚,奶味偏重的,不會太甜,解解烤肉之後的油膩感超級好
每一件都超肥美很新鮮~甜蝦很爽口,帶子很甜,軟軟的。
海鮮都超大顆囉~而且不是急凍的那種喔~
烤熟了也沒縮水,還這麼大顆!!!咸咸的超鮮甜的。

• 刺身
  • 肉類
2017-01-11 1181 浏览
翻完學就已經冇晒體力,日日翻學真係唔可以唔食晒一餐好野黎令自己開心下啦平時食放題就食得多,好少會話去食燒肉放題,因為驚成身都係燒既味道今次就破例去食下啦,因為朋友想食呢種燒肉而且亦都未試過呢一間咁就行入黎食架啦!出面睇落唔大,入到去其實都有唔少台,都唔驚冇位既選擇都好多下,每一種都有幾個口味,黎既份量都可以自己控制到唔洗驚食唔晒海鮮類既選擇都好多,例如呢個帆立貝,無殼既反而係方便去燒,有多D位去燒其他食物而且都好新鮮,我地就燒得岩岩好唔會好硬呢個帆立貝我地都有再叫多一次架! 都值得一食牛肉都有好多既選擇個人鍾意食一口和牛,唔會好硬同油脂都好平均重點係呢度會有刺身食!身為一個鍾意食刺身既人就緊係唔會放過啦雖然佢主打係燒肉料理,但刺身都唔差,都好新鮮馬刀貝同北寄貝都係我每次食日本野必食既!都冇令我失望,馬刀貝都好爽口同埋呢度都有台灣腸食!去完台灣都一直好回味台灣既腸呢度既都唔差,都有台灣腸個種既口感,少少硬硬地咁既而肉類就有唔同既口味,例如燒汁呀鹽呀等等另外仲有甜品食呢個係精選甜品,應該就係每日唔同咁叫得呢個名都驚會伏,但係知道係蛋糕黎都放心D都唔會好甜,還可以仲有雪糕係一杯杯咁比我地,都

咁就行入黎食架啦!

出面睇落唔大,入到去其實都有唔少台,都唔驚冇位既
選擇都好多下,每一種都有幾個口味,黎既份量都可以自己控制到

唔洗驚食唔晒
而且都好新鮮,我地就燒得岩岩好唔會好硬

呢個帆立貝我地都有再叫多一次架! 都值得一食

牛肉都有好多既選擇

個人鍾意食一口和牛,唔會好硬同油脂都好平均
重點係呢度會有刺身食!

身為一個鍾意食刺身既人就緊係唔會放過啦

雖然佢主打係燒肉料理,但刺身都唔差,都好新鮮

馬刀貝同北寄貝都係我每次食日本野必食既!

都冇令我失望,馬刀貝都好爽口
同埋呢度都有台灣腸食!

去完台灣都一直好回味台灣既腸

呢度既都唔差,都有台灣腸個種既口感,少少硬硬地咁既

而肉類就有唔同既口味,例如燒汁呀鹽呀等等
另外仲有甜品

呢個係精選甜品,應該就係每日唔同咁

叫得呢個名都驚會伏,但係知道係蛋糕黎都放心D

都唔會好甜,還可以

仲有雪糕係一杯杯咁比我地,都好有誠意XD,而唔係就咁比"雀_"一杯咁~
最後呢度既店員都好好,成日幫我地換左張紙佢同加水

有咁多既選擇加埋都係250左右,同食放題差不多
2016-11-09
2017-01-07 486 浏览
平時行過望得多,今日食就去試下。嗚橋燒肉是以一般放題方式主理,基本放題的材料如魚生,燒物,漬物,小食都十分齊全。魚生既份量足夠。以燒肉為主的食材都算多,當中羊架牛柳粒腸仔和牛肉等。燒肉新鮮,而且爐火夠熱。即使三人行都可以快速燒好食物,值得推介的是牛柳粒,如波子棋既大小,放進火中不消三分鐘就可以食,而且肉汁鮮甜,肉既肥肉分佈算是平均,在放題燒肉中都有一定性價比。爐上面既燒烤紙可以不停更換,每張六元,一旦要換紙,換鐵板員工都會立即上前為你更換,服務和效率都不錯。而且日本風格既擺設都做得不錯。餐廳會有黑板寫上特定時期既推介產品,今期是生蠔,價格可以接受。但無奈近日食得太多生冷食物,所以唯有下次再試。海鮮如圖,熱門種類都有,蝦帶子味道OK,青口雖然唔係每粒都好睇,但係比起不少放題都種類多而且有一定水平魚生小食亦算可以,魚生有十多種選擇。一般大眾口味都有,而且有日式放題既品質。而小食中炸物算是高質,炸蝦和蕃薯比其他日本放題優勝。最後既甜品雪糕都好食,以兩百多元食放題加燒肉而言,嗚橋性價比高,種類包括大部分放題和燒肉既熱門菜,另外海鮮亦有多款選擇。只是飲品選擇較少,不過亦是不錯既選擇。
而且日本風格既擺設都做得不錯。

2016-10-25
  • 牛柳粒,炸物
2016-12-19 973 浏览
我勸大家千祈唔好離,啲食物硬到不得了,每樣食物都好大雪味,冇一樣野係新鮮,唯一可以食得下嘅就係啲刺身,但係都唔好報咁大期望,本人已經冇乜要求,天意經過嘅時候,你望下隔離枱,之後望一望對面啲茶餐廳,你會好自然行過去茶餐廳食個碟頭飯算數
2016-12-19
2016-12-04 946 浏览
食得太多韓燒,都想轉下口味,今日就約左朋友食日式燒肉日式同韓式唔同地方就係日式既肉類會講究D,今日依間燒肉放題都做到依樣野一開先燒D牛肉同蝦律肉多幾多肉汁,幾好食,蝦都幾大隻,幾有蝦味,不過要燒耐先入味雞軟骨燒完幾香脆之後再燒左豚肉同牛柳粒豚肉幾香,不過薄左D牛柳粒幾有肉味,有驚喜估唔到甜品有芝麻雪糕,好開心呀芝麻幾重,好夠味雪糕都好滑綠茶就爭小小,味道淡左D不過作為放題雪糕黎講都唔錯唔錯既放題餐廳,值得再黎
食得太多韓燒,都想轉下口味,今日就約左朋友食日式燒肉

一開先燒D牛肉同蝦

律肉多幾多肉汁,幾好食,

蝦都幾大隻,幾有蝦味,不過要燒耐先入味

雞軟骨燒完幾香脆
之後再燒左豚肉同牛柳粒

豚肉幾香,不過薄左D

牛柳粒幾有肉味,有驚喜
估唔到甜品有芝麻雪糕,好開心呀

芝麻幾重,好夠味

雪糕都好滑
綠茶就爭小小,味道淡左D

不過作為放題雪糕黎講都唔錯

唔錯既放題餐廳,值得再黎
2016-12-01 689 浏览
星期日最凍果日,本來唔想出街,不過朋友約到食飯,無理由放飛機咁衰,所以都係照出去為左暖D,我地決定去食燒肉放題,黎到油麻地食野依間燒肉放題估唔到幾多人,可能因為天氣太凍掛原本打算食燒肉,見到隔離D刺身好似唔錯,估唔到有超水準既情況出現首先飲左杯熱甘吉,酸甜開胃,而且夠曬暖肚,感覺唔錯食左個天婦羅,炸蝦天婦羅唔錯,蝦肉新鮮,外皮夠脆車瓜都幾新鮮,好香口小薯仔甜甜地,幾好味三文魚好新鮮,入口唔錯鮮蝦細隻D,不過味道唔錯帶子就普普通通燒蝦都味道唔錯,蝦肉真係好滑,不過要燒耐D,如果唔係唔夠熟其他燒肉都唔錯,不過無刺身咁好食,依度D海鮮好味過燒肉

為左暖D,我地決定去食燒肉放題,黎到油麻地食野

依間燒肉放題估唔到幾多人,可能因為天氣太凍掛

首先飲左杯熱甘吉,酸甜開胃,而且夠曬暖肚,感覺唔錯
食左個天婦羅,炸蝦天婦羅唔錯,蝦肉新鮮,外皮夠脆

車瓜都幾新鮮,好香口

小薯仔甜甜地,幾好味
三文魚好新鮮,入口唔錯

鮮蝦細隻D,不過味道唔錯

帶子就普普通通
燒蝦都味道唔錯,蝦肉真係好滑,不過要燒耐D,如果唔係唔夠熟

其他燒肉都唔錯,不過無刺身咁好食,依度D海鮮好味過燒肉
2016-11-24 755 浏览
實在太肚餓,路經此地,見餐牌啲食物款式還可以,就走左入去,點知就中伏了!啲肉基本上可以用難食黎形容,刺身我無食,所以唔知味道如何。最好食係個飯同一口蕃薯,綠茶雪糕同芝麻雪糕都唔錯。只可以講,呢間嘢無下次!

啲肉基本上可以用難食黎形容

只可以講,呢間嘢無下次!
2016-11-24
  • 一口甜蕃薯
2016-10-29 656 浏览
貪新鮮愛嘗試一向是食客的本性, 燒烤時自然想多試各種肉類, 海鮮, 蔬菜. 今次Tony來到鳴橋燒肉放題一飽食欲. 餐廳是簡單日式裝潢, 柔和燈光加上親切的店員, 有如置身家中與親友暢聚.餐廳的烤爐鋪上牛油紙. 就算是燒烤新手亦減少燒焦食物. 更有助保留食物水份. 鎖住肉汁.刺身(三文魚 甜蝦 北寄貝 帶子)厚切三文魚是頭盤的首選. 其他刺身不錯, 北寄貝略為失色.炸物南瓜天婦羅外脆內軟, 炸物配上燒肉易感油膩飽濟, 適宜淺嘗.肉類(牛肋肉 牛舌 和牛粒 豬腩肉 羊架 黑椒腸 雞翼)和牛粒油香而肉味濃,牛舌較易掌握燒烤火喉, 豬腩肉亦不錯.如圖 虎蝦. 帶子份量十足. 新鮮味美. 如餐廳能提供海鮮燒烤參考時間會更好.甜品(胡麻雪糕)芝麻雪糕頗有驚喜 充滿芝麻香外亦有口感.
刺身(三文魚 甜蝦 北寄貝 帶子)
刺身(三文魚 甜蝦 北寄貝 帶子)

厚切三文魚是頭盤的首選. 其他刺身不錯, 北寄貝略為失色.
炸物
炸物

肉類(牛肋肉 牛舌 和牛粒 豬腩肉 羊架 黑椒腸 雞翼)
肉類(牛肋肉 牛舌 和牛粒 豬腩肉 羊架 黑椒腸 雞翼)

和牛粒油香而肉味濃,牛舌較易掌握燒烤火喉, 豬腩肉亦不錯.
海鮮(虎蝦 青口 帶子)
胡麻雪糕
甜品(胡麻雪糕)

芝麻雪糕頗有驚喜 充滿芝麻香外亦有口感.
2016-10-25
  • 牛舌
2016-10-09 1871 浏览
同阿媽慶祝生日,食好d所以揀咗呢間,六點半入去開始食果時都唔會話好多人。坐低都覺得呢間幾企理同唔會好大陣油煙味。我覺得有幾款都幾好食香草龍脷柳唔錯,燒完好滑同好新鮮,幾有魚味同唔會腥味,加上有d香草係上面感覺會清新d唔錯。果兩粒咁大粒的帶子真心好食,因為燒完唔會好難咬,肉質都鮮甜有少量海水味,同晍會有沙幾好。蝦方面,蝦肉都幾香,同幾新鮮,一燒完勁去,曬d黑椒同5香粉再食真心正,同隻蝦都幾大,有15cm長幾鮮甜。另外食左個炒雜菜,我覺得如果可以軟身d同咸少少會比較好,不過都夠熱都唔錯嫁啦。餃子細紬粒咁不過就好脆有炸過,上枱好熱,同入面都多料好多菜。另外仲有個辣烏冬,距係味噌湯加上少許韓式辣醬,烏冬都好彈牙,不過就相對飽肚,男子岩食。台灣腸係我至愛朮其係黑椒腸,又辣又夠味。另似雞翼幫你切一半易食d,同有調味過鹹鹹地同有啲香草所以好夠味幾好食,雞肉就夠肥美所以好諗,5花腩會有d老可能我燒過左啦最後同小弟最中意同一定要叫係和牛粒,超級夠肥美,燒果時大概燒到四邊度焦焦把就得,再咬落去根本就唔洗用力,頸香牛味,起碼要食十粒啦。甜品芝麻雪榚最好好香芝麻味,其次係精選蛋糕,我個日係朱古力蛋糕,朱古力味

我覺得有幾款都幾好食

甜品芝麻雪榚最好好香芝麻味,其次係精選蛋糕,我個日係朱古力蛋糕,朱古力味都濃。
由於有牛油紙係底所以都無咁容易燒焦,健康d.
2016-10-08
庆祝纪念
生日
  • 一口和牛
2016-10-08 302 浏览
星期日係旺角行左成日街,已經肚餓到不得了,睇openrice附近有間食燒肉放題,好評如潮,價錢都合理,就去大食一餐去到門口“和”味十足,門口有兩個大燈籠寫住居酒屋同平時放題一樣,都有剔剔紙比你選擇食物,食物種類不算太多大概有一百款左右,實行貴精不貴多而為免經常換爐及方便,餐廳係每個爐上都放上紙隔一隔,食得健康d,冇咁易燶係度叫食物有樣野值得讚,永無漏單及足食物數量大蝦係放題中,係度食到既蝦都算大隻,燒既時候蝦頭同身都係連係一齊,証明係新鮮,係燒既過程中傳出陣陣鮮味,令人食指大動,蝦身好爽口彈牙,正!一口牛肉粒牛肉粒大細岩岩好,放係爐上面燒大概一分鐘就食得,外層燒到有點焦香,咬入去時有小小粉色,肉汁鎖實哂係中間,肉汁咇哂出黎!炸天婦羅可以話係餐廳得意之作,以前出面食炸天婦羅必定會覺得好油膩,食一件就已經好夠,但今次餐廳真係即叫即炸,炸粉夠薄,食落口好脆,食到蔬菜既原味之餘,又不覺得膩炸蝦足足有我隻中指咁長!係餐廳有個傳統就係結帳前(即last order)會將三條魚放係你面前,相當有趣

去到門口“和”味十足,門口有兩個大燈籠寫住居酒屋
係度叫食物有樣野值得讚,永無漏單及足食物數量
大蝦
一口牛肉粒
炸天婦羅

炸蝦足足有我隻中指咁長!
2016-10-06 308 浏览
好耐冇食燒肉,今次去到旺角食呢間放題晚飯時段, 每位二百多元左右,幾抵食呀!選擇都幾多架!由燒肉,炸物,飯麵,小食,甜品乜都齊枱上都有調味料供應,燒野食時加少少鹽,啲野食會更好味!點完野食開始燒,爐上加左張紙,再查啲油上去,食物就唔會痴底同咁易燶呢個真係好貼心呀!叫左啲海鮮,海鮮有蝦,多春魚,青口等等蝦好大隻,而且肉質好彈牙燒既時候可以加少少鹽,咁就更加惹味再黎燒肉我地都叫左好多種肉,其中一口牛肉粒最好而羊肉就比較羶,唔係人人都接受到!其他肉例如雞肉都係好腍呢個一口牛肉粒好正,粒粒都腍身,唔會太肥但又同時有少少脂肪係度另外,天婦羅都唔錯架!叫左蝦,南瓜,天婦羅既炸粉好薄,而且一啲都唔油放題有咁既質素真係好好呀!蝦都幾爽口,而南瓜味道帶微甜食到last order時,店員會放呢支旗係枱面,以示話比客人聽就黎夠鐘支旗幾有日本風
好耐冇食燒肉,今次去到旺角食呢間放題

晚飯時段, 每位二百多元左右,幾抵食呀!
選擇都幾多架!由燒肉,炸物,飯麵,小食,甜品乜都齊
枱上都有調味料供應,燒野食時加少少鹽,啲野食會更好味!

呢個真係好貼心呀!
叫左啲海鮮,海鮮有蝦,多春魚,青口等等
蝦好大隻,而且肉質好彈牙

燒既時候可以加少少鹽,咁就更加惹味
再黎燒肉
我地都叫左好多種肉,其中一口牛肉粒最好
而羊肉就比較羶,唔係人人都接受到!
其他肉例如雞肉都係好腍

另外,天婦羅都唔錯架!
叫左蝦,南瓜,天婦羅既炸粉好薄,而且一啲都唔油
放題有咁既質素真係好好呀!

蝦都幾爽口,而南瓜味道帶微甜

支旗幾有日本風
2016-09-22 3703 浏览
呢排真系好多人生日 搞到我都食窮哂😭😭😭 今日同男朋友慶祝生日 一向中意食韓燒既佢話一定要食 甘唯有就下佢拉 生日大哂既 反完學近近地去左食呢間 吾知好吾好味呢🤔🙆入到去我叫左幾新鮮既虎蝦 加上少少鹽同辣粉甘食 又吾錯bo 而且又幾大隻 食反幾隻都回哂本 不過男朋友就吾中意食海鮮 蝕哂本之後我地食燒肉 我地叫左燒汁豚頸肉、同埋必定要推介既一口和牛✨ 等等和牛大大粒嘅 系正方體 燒既時候幾方便 而且d肉地真系好嫩口 吾系講笑!而個豚頸肉夠哂肥 幾好咬😁不過就 有d肉拎出黎既時候系咪解凍 所以要燒耐少少 同d雞翼一半為二之後有少少難熟 多左幾面要再燒先熟到 但整體都可以接受!之後我地仲叫左d刺身 原來2人份量系得2片 搞到我要系甘加單 不過我覺得比多幾塊會方便d 吾洗甘煩 不過個三文魚、帶子都夠肥美 但系甜蝦就有少少細隻 食完都吾知自己食緊😂最後 我地叫左甜品 由於我吾系綠茶控 同埋個綠茶有d甜 所以吾系太岩我 但系芝麻味就幾出個味!整體來說 我覺得吾錯 岩哂一班人一齊gathering 慶祝生日 有機會都會再黎!

2016-09-20
庆祝纪念
生日
2016-09-17 2806 浏览
最近得知油麻地區有個蠻特別的日式放題,一次過可吃燒肉、刺身, 聽落十分吸引, 更吸引的是價錢相宜, 每人只是二百元左右, 立即約朋友一起到「鳴橋燒肉料理」。任飲的飲品也是真韓國飲料, 有驚喜。CC提子甜甜的味道不錯, 不會藥水味。這裏有彩色的點菜紙, 自行劃寫。開始烤肉了, 看和牛粒肥美, 有入口即溶之感, 肉質軟嫩又有牛香味。和牛呈粉紅色, 脂肪細緻而且分佈得很平均好靚, 可以灑上點點鹽調味。這是我的最愛,日燒必吃。和牛粒建議在一邊燒30秒, 反轉燒3秒, 就可以吃得了。根據這樣的燒法, 大概有四五成熟, 如果想食熟一點的, 自行加時。如果吃別家的和牛燒至五成熟, 好多都會有筋咬不開吃不到, 有渣吐出來, 但吃這裏的和牛粒不會了, 好少筋, 所以有融化的感覺, 我喜歡這個熟度。雞翼已調味, 味道適宜, 肉質嫩滑又有口感。雞翼的油脂雖然沒有比牛排肉更豐富, 咬下去卻感覺是很多汁而不是滿口油, 罪惡感不重呢。雖然這間鳴橋是任食, 大家不用擔心烤肉的質素, 事實食物新鮮,服務員工作勤快,特別是一口和牛, 齒頰留香, 光吃這款已過足癮, 刺身環節可吃點鮮味的三文魚和帶子, 最後吃完甜品就很完
任飲的飲品也是真韓國飲料, 有驚喜。
CC提子甜甜的味道不錯, 不會藥水味。
這裏有彩色的點菜紙, 自行劃寫。

雞翼已調味, 味道適宜, 肉質嫩滑又有口感。
雖然這間鳴橋是任食, 大家不用擔心烤肉的質素, 事實食物新鮮,服務員工作勤快,特別是一口和牛, 齒頰留香, 光吃這款已過足癮, 刺身環節可吃點鮮味的三文魚和帶子, 最後吃完甜品就很完滿了, 埋單每人二百多元, 經濟實惠地點又方便。
2016-08-07