2021-11-11 31 浏览
官塘新開的居酒屋,環境 ok, 可能新開業人流唔算多,位於商廈,中午反而超多人食物方面,前菜點咗枝豆、燒三文魚腩、同豬肉串,味道ok嘅,可惜偏咸,特別係枝豆,唔知點解會撒咁多鹽係個面 另外點咗啲刺身,好新鮮,據說隔日就有新鮮貨到 燒鹿兒島和牛,牛肉好香,唔算太過油膩,有八片,二人份好足夠 三文魚壽司,唔算大件,適合女仕不過出菜比不理想,先出串燒,再出燒肉,燒到一半,刺身就上,所以唔知食刺身先定繼續燒肉 值得一提,員工服務態度好好,樣樣都跟得好足,贊!

另外點咗啲刺身,好新鮮,據說隔日就有新鮮貨到

燒鹿兒島和牛,牛肉好香,唔算太過油膩,有八片,二人份好足夠

三文魚壽司,唔算大件,適合女仕

值得一提,員工服務態度好好,樣樣都跟得好足,贊!
2021-11-10
下班時分的觀塘總是人頭湧湧👥上班族如遊子般四散回歸温暖的家,擠上一架又一架巴士,剛剛開show的大熱channel試當真也曾有一首二創歌<哪裡只塞駿業里>道盡觀塘打工仔的心酸🚍 有時候下班後我會選擇避開人流,在這裏發掘一下不同的特色新餐廳。今天走到遠離市中心,近海濱的宏利中心,試一家好評很多的居酒屋↪鶴崎居酒屋。 餐廳佈置復古,踏入後真的仿佛進入了一個異空間的昭和歲月居酒屋🎎由忙碌的職場去到一個放鬆的好地方。門口和店內都掛了好幾個燈籠,提醒著經過的人群這裏有菜有酒有暖席,而且用竹簾布幕分隔了幾個小包厢,讓三五知己更能好好聯絡感情🛖 翻開餐牌,由刺身、壽司、燒肉、鍋物等主食到串燒、炸物、下酒菜等都有📖讓人吃飽後也能接著盡享杯中物,不像日韓般走個一攤二攤三攤才能盡興。使用QR code下單,不過這裏的訊號很弱,必需使用餐廳wifi才能順利下單📲 🥗牛油果豆腐沙律 | $58 | 7/10前菜先來一份沙律開胃,份量頗多,面上鋪滿了火箭菜,牛油果切得較薄易入口,但口感會有點不夠綿軟豐厚🤔 🦪帆立貝刺身 | $68 | 7.5/10貨源是隔日從日本空運到來,後面墊著扇形厚身的外殼

翻開餐牌,由刺身壽司、燒肉、鍋物等主食到串燒、炸物、下酒菜等都有📖讓人吃飽後也能接著盡享杯中物,不像日韓般走個一攤二攤三攤才能盡興。使用QR code下單,不過這裏的訊號很弱,必需使用餐廳wifi才能順利下單📲

🥗牛油果豆腐沙律 | $58 | 7/10

🦪帆立貝刺身 | $68 | 7.5/10
貨源是隔日從日本空運到來,後面墊著扇形厚身的外殼。大粒且厚身😋味道清甜口感滑身

🦐甜蝦刺身 | $48 | 7.5/10
特大隻有近5吋長,有著粘粘的口感,減上醬油更能提出本身鮮味
🥓雲糖壽喜燒(安格斯牛小排) | $188 | 8/10
賣相搶眼的壽喜燒鍋,以棉花糖取代砂糖去烹調湯底😍在上菜前職員親手炮製棉花糖放在鍋上🥘
安格斯牛小排的油花分佈均勻,鍋內還有冬菇、春雨、金針菇和豆腐等索味材料,牛小排輕焯至5分熟,入口滑溜,油香豐富,蓋過了點牛味,但和壽喜燒汁配合得天衣無縫👍

🍍菠蘿雪葩 | $62 | 8/10
菠蘿雪葩冰得較為結實,要用點力才能挖開🥄菠蘿帶點天然酸味,令雪葩的甜味更有層次感。

🍎蘋果雪葩 | $52 | 8/10
果肉挖出冷凍至結冰後磨成沙冰再灌回蘋果內,有蘋果的清甜感覺,剛好清除口腔裏濃厚的肉味😂
2021-11-08
觀塘工廈食得多啦,今次喺觀塘金融中心鶴崎居酒屋一入店就有個酒吧位,入面除咗普通座位仲有一個個好似帳篷4 人位,有私隱又舒適😜居日本菜 當然唔少得壽喜燒啦,呢間 壽喜燒絕對係打卡點上面勁大個棉花糖,一開火就岩岩溶,好特別!湯底勁濃郁,牛肉鮮嫩,掛湯力十足"! 加$25 還有烏冬,壽喜燒當然不可缺少烏冬啦~烏冬索曬啲湯汁,煙煙靭靭!當然唔可以錯過壽司,叫咗件3文魚壽司,夠鮮味,新鮮😆另一個主菜就揀原條鰻魚飯呢個,可以揀多飯, 配合唔到食量嘅客人,鰻魚汁微甜,魚質肉質Q彈緊緻,反而個飯無汁比較淡味~餐廳坐得好舒服,服務都體貼,不停加茶,環境算寧靜,整體值得再去😆
觀塘工廈食得多啦,今次喺觀塘金融中心鶴崎居酒屋

當然唔可以錯過壽司,叫咗件3文魚壽司,夠鮮味,新鮮😆

2021-11-05 43 浏览
—Openrice完 環境寬敞骨緻幾啱放工嚟食飯傾偈去到仲有枱日本客人應該有返咁上下水準店員推介當晚到嘅飛機貨生蠔同象拔蚌 非常新鮮同行友人想食熱嘢 留待下次先試喇雲糖壽喜燒配安枱斯牛小排($188)甜絲絲嘅雲朵棉花糖融化於湯底中唔止睇得打卡 仲係壽喜燒嘅甜味來源之一牛肉肥瘦均勻 肉味香濃嫩腍 唔錯唔錯葛絲滑溜爽彈 卻能吸收湯底嘅精華大蝦天婦羅($78)脆衣厚薄適中 攤咗陣都仲脆身蘿蔔蓉都好食!!帆立貝北海燒($38)最後𢳂埋蟹籽沙律醬食露筍豬肉卷($32) 燒得啱啱好京蔥雞肉($30) 京蔥帶焦香同雞肉好夾豬頸肉($30) 爽而不膩 唔落檸檬汁都ok冬菇($18) 望落乾身 但保持菇汁——————————————鶴崎居酒屋觀塘鴻圖道78號宏利金融中心1樓7號舖

Openrice完 環境寬敞骨緻
幾啱放工嚟食飯傾偈
去到仲有枱日本客人
應該有返咁上下水準
店員推介當晚到嘅飛機貨
生蠔同象拔蚌 非常新鮮
同行友人想食熱嘢 留待下次先試喇
雲糖壽喜燒配安枱斯牛小排($188)
甜絲絲嘅雲朵棉花糖融化於湯底中
唔止睇得打卡 仲係壽喜燒嘅甜味來源之一
牛肉肥瘦均勻 肉味香濃嫩腍 唔錯唔錯
葛絲滑溜爽彈 卻能吸收湯底嘅精華
大蝦天婦羅($78)
脆衣厚薄適中 攤咗陣都仲脆身
蘿蔔蓉都好食!!
帆立貝北海燒($38)
最後𢳂埋蟹籽沙律醬食

——————————————
鶴崎居酒屋
觀塘鴻圖道78號宏利金融中心1樓7號舖
2021-11-05 348 浏览
今次小編就介紹下觀塘既一間隱蔽高質居酒屋「鶴崎居酒屋」,位於觀塘近海旁嘅金融中心一樓。全店以日式木系裝修,天花掛滿一個個日式燈籠同傳統油紙傘,和風感滿滿呢!.【餐牌】.【唐揚蓮藕片 $38】蓮藕片切成超薄的一片,目測有0.1cm呀😎炸至金黃色,口感更勝薯片,脆卜卜又爽口😍.【野菜天婦羅 $65】天婦羅盤好豐富!有茄子,蓮藕,南瓜,金菇,甜薯,青椒,香菇,款款都各有千秋🥳但為一不變的是,炸薄輕薄,入口鬆化呢~.【鹿肉島甘薯豚肉鍋 $168】$168就可以食到日本鹿兒島嘅甘薯豚,真係好抵食😎鹿兒島甘薯豚,以甘薯藤葉飼養,脂肪比例只有10%,每片只需在鍋中涮幾秒即可,纖維極細,滿嫩富肉汁,再蘸上胡麻醬,綿密香濃嘅口感,令人讚歎!鍋中本身有豐富配菜,有白菜,嫩豆腐,菇菌,粉絲等,再拌勻日本蛋落漿落去,真係正到暈呀😍.【雞翼 $32。三文魚壽司 $38】燒雞翼外脆內嫩,表面灑上少少海鹽,有提鮮作用😆三文魚壽司,入口軟綿清甜,咬落係陣陣嘅魚油香~.【蘋果雪芭 $52。檸檬可樂 $28】食飽飽再歎埋個甜品,為今日豐富既晚餐畫上句號🥰小編建議,早5分鐘上,當雪芭解左少少凍食時,口感同味道係最正😎

【餐牌】

【唐揚蓮藕片 $38】

【野菜天婦羅 $65】

【鹿肉島甘薯豚肉鍋 $168】

【雞翼 $32。三文魚壽司 $38】

【蘋果雪芭 $52。檸檬可樂 $28】
2021-11-03 51 浏览
今日去咗公司附近嘅一間餐廳食晚飯,叫鶴崎,門面非常之大,落地玻璃嘅設計,令到鋪面感覺非常開揚,日式嘅裝修,再配上Halloween嘅佈置,唔知點解覺得有啲陰森🤣同埋呢度都幾大,環境幾舒服😌staff都好多,加水都密,抵讚👍🏻🍴 雲糖壽喜鍋🍴$188最期待的,好野係要等嘅😄等棉花糖慢慢溶落湯底,甜甜地,令個湯底冇咁鹹,加上配上牛小排,肥瘦均勻,推薦👍🏻👍🏻🍴串燒🍴🍢和牛🍢$38比較重油份,香牛嘅油味🍢雞翼🍢$32正常發揮,不過不失🙂🍢三文魚腩🍢$30串燒中最值得叫,皮脆肉嫩,正😄🍢雞軟骨🍢20有少少雪味,但係調味料都可以蓋到🍴川海老唐揚🍴$48遠處就已經聞到佢陣香味,同期望一樣,我自己一個K.O.一碟,可以一試😋🍴味醂魚干🍴$48我去串燒店必食嘅小食,呢間嘅製作比較林,冇咩口感,送酒都可以,因為佢味道都濃。因為佢係用電話落單嘅,但因為入面個訊號收得唔係咁好,佢又冇提供Wi-Fi,所以提提大家,落單前可以問一問佢話有冇Wi-Fi先😌

🍴 雲糖壽喜鍋🍴$188

🍴串燒🍴
🍢和牛🍢$38
比較重油份,香牛嘅油味
🍢雞翼🍢$32
正常發揮,不過不失🙂
🍢三文魚腩🍢$30
串燒中最值得叫,皮脆肉嫩,正😄
🍢雞軟骨🍢20
有少少雪味,但係調味料都可以蓋到

🍴川海老唐揚🍴$48

🍴味醂魚干🍴$48

2021-10-31 45 浏览
曾經搭音速號時路過大分鶴崎風景好靚🏞估唔到觀塘呢度有間居酒屋🏮用呢個地方名做餐廳名👍🏽即時湧起又想去日本旅行啦😭😭由於餐廳係商場舖所以外牆係全玻璃,店內裝修極富有日本風格㗎!仲有少少哈囉喂佈置🎃我哋今晚叫咗👇🏽北海刺身丼:刺身好新鮮!基本上以$118呢個價錢嚟講都冇乜缺點😆鹿兒島甘薯豚肉鍋(加配烏冬):肉味都好突出!配菜又多,日本烏冬幼細又滑,個湯底超好味的😋花魚一夜干:日本菜當中特別喜歡一夜干(其次就係燒鯖魚😂),因為經過醃漬同風乾的處理令到魚嘅鮮味再提升!魚肉更為結實💯
2021-10-31 361 浏览
咁岩去開觀塘做野,同事介紹呢間新開嘅居酒屋食物唔錯,就入去試下!餐廳環境佈置得好日式,座位闊落,坐得好舒服!▪️牛油果豆腐沙律🥑🥗豆腐好滑,切到剛好一口咬到嘅size!牛油果軟綿綿,沙律菜都幾爽脆,附上芝麻醬食好香濃,好fresh好開胃!▪️雲糖壽喜燒 - 鹿兒島和牛🇯🇵🐂🍲賣相好吸睛,係鍋上面有舊好似雲嘅棉花糖,一上台就狂影相,不過影相要快手,個湯滾左後溶得好快,棉花糖溶入湯後令湯底甜度提升,幾特別!鹿兒島和牛份量比想像中多,和牛油脂分布平均,靚牛就咁淥兩淥就食得,入口軟綿綿,非常好味!牛肉味濃,點埋蛋汁食一流!鍋入面配料都幾多,豆腐、菇類、菜、紅蘿蔔、冬菇!個鍋望落唔算好大,但兩個人食都夠飽!▪️北海刺身丼🍚性價比極高,超多款刺身:海膽、帶子、三文魚子、呑拿魚蓉、蟹腳、鰹魚都有!刺身好新鮮,特別係帶子,好鮮甜!仲有得揀多飯,完全唔擔心唔夠食!整體感覺食物質素相當唔錯,以居酒屋黎講,價錢唔算貴,兩個人4百幾蚊埋單。而且侍應服務好好,不時走黎加茶,值得再encore!

▪️牛油果豆腐沙律🥑🥗

▪️雲糖壽喜燒 - 鹿兒島和牛🇯🇵🐂🍲

雲糖壽喜燒 - 鹿兒島和牛

▪️北海刺身丼🍚

雲糖壽喜燒 - 鹿兒島和牛
  • 雲糖壽喜燒
去觀塘行街諗住去碼頭搭船番港島食飯點知去到碼頭附近就發現到佢超有日本feel嘅居酒屋咁就食埋先啦😋—————————————————————食親日本野都不能抗拒壽司刺身嘅誘惑總之要是但有一樣啦🤣今次中島揀左menu上面唯一嘅刺身丼貪佢有齊多款刺身唔洗再逐樣揀拿 睇下有七款新鮮刺身咁多吞拿魚蓉 帆立貝 海膽 吞拿魚油甘魚 蟹鉗 三文魚子將啲吞拿魚蓉撈勻成碗刺身丼人間美味就是這樣簡單🤤身為芝士控見到金馬倫芝士卷要試炸到熱辣辣脆卜卜嘅麵包包住滿滿芝士熱氣又邪惡🤣唔中意食醬嘅👨🏽見到碟炸雞冏左因為啲他他醬成pat撻左喺上面中島一於懶理照食攤左陣先食咬開漏汁飄煙👍🏻個醬酸酸地好開胃又可以提鮮老是常出現嘅墨魚咀都係👨🏽request烏冬無論點煮都好食加上香蔥油揚同雞肉更添鮮味而且呢個份量都好大方絕對唔係兩啖就食晒重點係啲烏冬真係好彈牙煙韌超喜愛呢個口感的說😋在場見到有幾檯食緊棉花糖すき焼き中島表示想食舊棉花雲🙈—————————————————————■ 金馬倫芝士卷 $52■ 南蠻炸雞籃 $68■ 七味墨魚咀 $48■ 北海刺身丼 $118■ 京蔥雞肉稻庭烏冬 $88■ 藍桔乳酸梳打 $36
去觀塘行街諗住去碼頭搭船番港島食飯

藍桔乳酸梳打
2021-10-26
南蠻炸雞藍
京蔥雞肉稻庭烏冬
今日去嘅呢間居酒屋,雖然喺工業區,但位置係商業大廈下面,都幾高級。入到去裝修唔錯,卡位分開一格格,私隱度幾高。而好彩地店員安排咗卡位俾我哋坐👍🏻雲糖壽喜鍋(鹿兒島和牛)$268以呢個價錢來講同有6塊鹿兒島和牛其實都幾抵食,和牛肉質鮮嫩,入口即溶❤️而且受喜燒鍋來嘅配菜亦多,豆腐芽菜冬菇娃娃菜全部都齊。講到最特別嘅係上面嘅棉花糖,真係好似一舊雲咁係個鍋上邊,然後等佢慢慢溶化,糖嘅甜融入湯中,令到個湯底甜甜地好好味👍🏻 我哋忍唔住叫咗碗白飯同和牛一齊食,好滿足🤗南蠻炸雞籃 $68雞件夠大舊,咬落去啖啖肉,而且亦有好多肉汁流出,新鮮炸真係好味啲!配上獨特嘅沙律醬,好野味!串燒三文魚腩$30同牛舌$38三文魚腩脂肪多,魚油香味充滿晒成個口😋鍾意食三文魚嘅真係唔好錯過,尤其係燒完之後魚香更出!而牛舌肉質鬆軟,都唔錯😉總括嚟講餐廳嘅食物質素高,而且款式都幾特別,經過附近嘅可以一試!😊
雲糖壽喜鍋(鹿兒島和牛)$268
2021-10-25
雲糖壽喜燒
  • 三文魚腩
  • 南蠻炸雞籃
一直bookmark左哩間居酒屋既雲糖壽喜燒,今日係觀塘收工就同同事一齊黎試下。居酒屋既佈置相當用心🏮勁有日本居酒屋既感覺,仲要有啲好有特色既卡位。入到去一坐低,店員會先送一碟免費既芥末八爪魚,本身就咁叫要$38架!餐牌好大本,入面有好多選擇,所以我地揀左好耐😆最後揀左以下幾樣👇🏻☁️雲糖壽喜鍋(鹿兒島和牛) $268壽喜鍋上面有好似雲朵一樣既棉花糖,完全係打卡必選📸️一路煮既時候棉花糖會慢慢溶化,湯底既甜度亦會提升,鍋內既配料相當豐富,有豆腐、各種菇類、生菜同粉絲,煮得非常入味。重點絕對係碟鹿兒島和牛!雪花非常靚,入口肉質軟嫩,點埋佢比既蛋漿,滑溜可口,超好食推薦👍🏻🥩安格斯牛小排 $128牛小排既油脂分布均勻,入口充滿油脂香,而且牛味濃郁,唔需要點醬汁已經好好食。🐂牛舌 $38牛舌入口爽脆惹味。整體黎講,哩間居酒屋環境別緻,食物亦多選擇同高質素,係同朋友聚會傾偈既好地方。

☁️雲糖壽喜鍋(鹿兒島和牛) $268

🥩安格斯牛小排 $128

🐂牛舌 $38
牛舌入口爽脆惹味。

呢間居酒屋,雖然地方距離地鐵站有少少遠,但係環境唔錯夠闊落同靜,真係坐得好舒服,最重要係嘢食真係唔錯。✨豚肉鍋:塊豚肉真係好好味,邊位帶點肥膏食落好香又唔鞋,點埋胡麻醬更加正。配菜吸收晒湯底既味,再追加左碗白飯夠晒飽。✨雞翼:燒得好香外皮微微脆,d 肉一啲都唔乾仲keep 到有肉汁。✨三文魚腩:食落好肥美嫩滑,不過落鹽重手左,好彩有碗白飯可以送口✨京蔥雞肉稻庭烏冬:個湯望落好清但清得黎又好夠味,烏冬超滑超彈牙,而且索晒湯底嘅味。油揚加上京蔥真係好鬼香,雞肉份量都幾多。呢碗烏冬雖然看似簡單,但唔知點解我真係幾鍾意。✨燒廣島蠔: 蒜蓉夠香夠晒多,隻蠔好鮮甜又嫩滑,真係好好味。

• 京蔥雞肉稻庭烏冬
  • 燒廣島蠔
  • 豚肉鍋
2021-10-24 28 浏览
實在太掛住日本呀,而家又冇得去旅行,於是喺香港搵啲嘢食嘅餐廳,滿足下我去旅行嘅慾望啦🧳於是今日過咗嚟香港嘅中心地帶:觀塘!原來呢度有一間居酒屋,好有日式嘅感覺,嘢食都好多元化,可以食返晒以前日本嘅味道,一於同埋我朋友過嚟試吓😍👏🏻嚟到呢度簡直係味覺嘅享受:p首先叫咗一個芥末醬燒大蝦🍤大黑超級新鮮,上層仲加咗一啲芥茉醬,味道好豐富🥰另外叫咗一個京蔥雞肉稻庭烏冬依家天氣轉涼,最啱食返一個熱辣辣嘅烏冬,依度嘅烏冬食得出係手打,未到超級彈牙,湯底仲要暖粒粒,味道好清香仲有叫咗一個上壽司盛盒壽司超級新鮮!我最鍾意食係三文魚,超香嘅三文魚🍣再叫多一個雞翼肉汁超級豐富,我最鍾意食雞翼,勁高質👏🏻最後叫咗一杯百香果乳酸梳打🥳
於是今日過咗嚟香港嘅中心地帶:觀塘!

嚟到呢度簡直係味覺嘅享受:p
首先叫咗一個芥末醬燒大蝦🍤
大黑超級新鮮,上層仲加咗一啲芥茉醬,味道好豐富🥰

另外叫咗一個京蔥雞肉稻庭烏冬

仲有叫咗一個上壽司盛盒
壽司超級新鮮!我最鍾意食係三文魚,超香嘅三文魚🍣

再叫多一個雞翼
肉汁超級豐富,我最鍾意食雞翼,勁高質👏🏻

最後叫咗一杯百香果乳酸梳打🥳
餐廳:鶴崎居酒屋地址:觀塘鴻圖道78號宏利金融中心1樓7號舖鶴崎喺日本九州嘅一個地方🗾,餐廳用咗呢個地方名命名為居酒屋嘅名,寓意主打日本當地美食🇯🇵餐廳開咗兩個幾月,臨近萬聖節餐廳落足心機佈置🎃,仲有唔少赤提燈🏮、油紙傘、竹牌、清酒櫃等,完全將日式居酒屋嘅風格盡顯出嚟👍餐廳所用嘅和牛仲拎咗日本食肉格付協會所頒發嘅認證,包你喺到食到非一般級數嘅正規和牛🐮,嚟到緊喺要試吓啦🤤✝️雲糖壽喜鍋 (鹿兒島和牛) $268呢個壽喜鍋最特別之處喺加咗大大個棉花糖喺火鍋上面☁️,除咗打卡靚之外📸,開火後棉花糖仲會慢慢融入湯底,壽喜湯除咗鹹香十足、濃郁夠味,仲有棉花糖甜甜哋嘅滋味👍,不過個人就無咁重口味鍾意食淡味啲🤪。鹿兒島和牛最大特色就喺牛肉味非常濃郁,肉質鮮紅得嚟脂肪分佈均勻,睇吓啲紋理幾靚😍,口感比其它和牛更有咬勁同鮮嫩✝️左口魚裙邊壽司 $58左口魚裙邊喺居酒屋嗰日時令新鮮到港嘅推介新款,緊係要叫嚟試吓😋,未食已經見到魚油慢慢喺壽司周圍滲出,一啖放入口即溶之外,仲充滿甘甜嘅魚油香,真係一食難忘🥰✝️蒜燒廣島蠔 $38日本廣島縣嘅產蠔量喺全日之冠🥇,海入面嘅潔淨度高而且浮游生物豐富,造就咗廣島蠔嘅新鮮、肥
餐廳:鶴崎居酒屋
地址:觀塘鴻圖道78號宏利金融中心1樓7號舖

餐廳開咗兩個幾月,臨近萬聖節餐廳落足心機佈置🎃,

✝️雲糖壽喜鍋 (鹿兒島和牛) $268
開火後棉花糖仲會慢慢融入湯底,

✝️左口魚裙邊壽司 $58

✝️蒜燒廣島蠔 $38
日本廣島縣嘅產蠔量喺全日之冠🥇,海入面嘅潔淨度高而且浮游生物豐富,造就咗廣島蠔嘅新鮮、肥美、飽滿🤩,
大大隻嘅燒廣島蠔用蒜粒燒香🧄,再加入青蔥同蟹籽,唔錯唔錯👻

✝️串燒白鱔 $45
一串串燒白鱔有三舊,燒香後掃上惹味燒汁,食落外層焦脆、內裡肉質軟嫩,忍唔住好快就食晒三舊😂,可摸以食多串添🙋‍♂️

餐廳嘅Asahi啤酒仲喺日本進口運到港🍻,啱晒你哋一隻二隻酒鬼😈
2021-10-20
2021-10-21 39 浏览
同同事放工近近地黎放空一下心情,呃下自己食左當旅行。呢度環境同服務真係唔錯,絕對可以講係幾享受。崎刺身盛合二人前(海膽、帶子、吞拿魚、油甘魚、赤貝、拖羅、牡丹蝦、三文魚子等等)上壽司盛合,唔洗去日本,絕對高質,刺身盛二人份量呢盤算性價比幾高,賣相正又鮮美,多款又多高質刺身類。露荀豬肉卷,串燒質素高,入口唔會油膩, 因為油香肉香嘅薄薄豚肉裡面係幼嫩露荀,正!蒜燒廣島蠔爆多蒜,蠔肉大大隻好有滿足感。鹿兒島甘薯豚肉鍋加烏冬,配料多,豚肉片到好薄肉味濃,好香豬骨湯底,配上滑滑烏冬,好味又飽肚。北海道刺身丼多飯(吞拿魚蓉、三文魚子、雪場蟹、帶子、油甘魚等等),同刺身盛一樣新鮮,驚唔飽我仲可以揀多飯,掂!
芥辣八爪魚

崎刺身盛合二人前
上壽司盛合
露荀豬肉卷
蒜燒廣島蠔
蒜燒廣島蠔爆多蒜,蠔肉大大隻好有滿足感。
鹿兒島甘薯豚肉鍋
北海道刺身丼多飯