2019-03-27 74 浏览
今日約了客人在尖沙咀,一邊吃飯,一邊傾公事,所以特意選了一間環境舒適、寧靜的餐廳,最後決定去Amitte Kitchen。它的午市套餐主菜有六款,包是日餐湯或煎帆立貝仔沙律伴日式洋蔥汁、餐飲和甜品,相當豐富,最後點香草牛油燒春雞和烤燒紐西蘭肉眼扒配意粉,再額外散叫了一客法國藍青口。先講starter,,沙律菜蔬翠綠,入口新鮮,沙律汁味美;是日餐湯為磨菇湯,味濃富磨菇味;至於法國藍青口忌廉味極致香濃,青口肥美鮮甜,每隻青口都掛汁,十分惹味。主菜方面,香草牛油燒春雞size 大、肉多,雞肉燒得恰到好處,一切開仍流出肉汁,配上香草牛油調味,一個字「正」;烤燒紐西蘭肉眼扒配意粉製作同樣出色,紐西蘭肉眼扒表面燒成網紋,medium 生熟的程度外脆內嫩,肉味突出,另一驚喜的的意粉,廚師用牛油炒過,所以味道香濃惹味。最後,以一塊蝴蝶酥作為整餐的完結。以人均百多元來說,性價比高,不會令人失望。

• 法國藍青口
  • 紐西蘭肉眼扒
2019-03-25 66 浏览
2019年3月25日星期一 今日去開尖沙咀附近同老婆去咗朋友介紹嘅一間樓上西餐食晚飯地點有少少難找但係嘢食質素唔錯環境亦都相當唔錯我哋book咗六點鐘食飯上到去嘅時候周圍未有人但係見到大部份枱面都寫住訂了枱。大約6:45所有已訂枱嘅枱面都已經坐滿了人如果想來食嘅最好訂枱如果唔係可能會摸門釘嘢食嘅種類都唔少呢排成日去西餐廳鋸扒今日想試吓一啲其他嘅菜式都有唔少嘅fusion 菜餐前麵包好味麵包非常鬆軟。 呢一個菜式係我今個月最有特色嘅菜式本身諗住意大利飯係一碟嘅原來佢將炒完嘅意大利飯擺上一隻好大嘅蘑菇上面蘑菇完全吸晒意大利飯嘅所有味道每一隻蘑菇飯上面仲有蝦扇貝同埋鮑魚雞胸年糕雞胸煮得非常之琳配番茄年糕味道感覺幾特別原來雞扒配年糕都唔錯兩個人食西餐埋單$400非常之抵
2019年3月25日星期一
今日去開尖沙咀附近同老婆去咗朋友介紹嘅一間樓上西餐食晚飯
地點有少少難找但係嘢食質素唔錯

如果想來食嘅最好訂枱如果唔係可能會摸門釘

都有唔少嘅fusion 菜

餐前麵包好味麵包非常鬆軟。

呢一個菜式係我今個月最有特色嘅菜式

雞胸煮得非常之琳
配番茄年糕味道感覺幾特別原來雞扒配年糕都唔錯

兩個人食西餐埋單$400非常之抵
2019-03-25 61 浏览
星期六行尖沙咀行到攰攰地,就想搵地方抖下再食下好西-亞士里道有好多餐廳,但呢間餐廳之前見到網上有人推介記得見過酥皮湯相,所以就被個湯吸引住今日一於黎試一試😛😛餐廳坐得好舒服下午茶時間去都仲有午市Menu最後 友人選擇左鐵板蒜片一口和牛粒 $88原來都幾大份😛😛一上枱,「咋咋」聲!熱辣辣和牛粒真係好香牛味,再加上蒜片,完全幫呢個鐵版再加分👍🏻👍🏻-再來重點就係我最愛既酥皮湯因為唔係好多間酥廳都有酥皮湯所以我一見到龍蝦湯可以加酥皮即就緊係即加!!!❤️酥皮湯個皮比想像中冇咁厚,但都係外脆內軟既,如果可以厚少少就更加岩我口味🥰🥰龍蝦湯好香濃,好夠味!蟹肉好多,忌廉汁都好香又稠身意粉都偏彈牙,唔會過腍 唔錯~-大啡菇薄餅雖然係素食,但絕對唔會因爲係素食而覺得味道單調首先係要讚個批底,厚薄適中,唔會太薄又唔會過分脆,我好怕食一咬落去就脆到碎開哂既pizza大啡菇切開後都好juicy,pizza加芝士呢個組合邊有得輸🥰😍👅今次來食,pizza同一口牛到而加都令我覺得翻尋味呀!如果晚上唔知同朋友去邊gathering呢間餐廳既味道係絕對有保證~環境都好舒適
星期六行尖沙咀行到攰攰地,就想搵地方抖下再食下好西
亞士里道有好多餐廳,但呢間餐廳之前見到網上有人推介
記得見過酥皮湯相,所以就被個湯吸引住
今日一於黎試一試😛😛

餐廳坐得好舒服
下午茶時間去都仲有午市Menu

最後 友人選擇左鐵板蒜片一口和牛粒 $88
原來都幾大份😛😛
一上枱,「咋咋」聲!熱辣辣

再來重點就係我最愛既酥皮湯
因為唔係好多間酥廳都有酥皮湯
所以我一見到龍蝦湯可以加酥皮即就緊係即加!!!❤️
龍蝦湯好香濃,好夠味!

鐵板蒜片一口和牛粒

蟹肉好多,忌廉汁都好香又稠身
意粉都偏彈牙,唔會過腍
唔錯~
蟹肉意大利麵伴松葉蟹膚忌廉汁

大啡菇薄餅雖然係素食,但絕對唔會因爲係素食而覺得味道單調
黑松露大啡菇蕃茄薄餅

今次來食,pizza同一口牛到而加都令我覺得翻尋味呀!
如果晚上唔知同朋友去邊gathering
呢間餐廳既味道係絕對有保證~環境都好舒適

2019-03-16
下午茶
蟹肉意大利麵伴松葉蟹膚忌廉汁
黑松露大啡菇蕃茄薄餅
  • 酥皮龍蝦忌廉湯
2019-03-24 47 浏览
晚上同朋友來到Amitie Kitchen雖然地方細細裝潢簡潔舒適前點小食有些法包個香蔥餅幾好食好香口成盤都仲係暖粒粒架絕對唔係hea 住咁出場仲有牛油同果醬比你配搭去品嚐香煎無花果辣肉腸沙律伴黑松露油醋汁選料上盛無花果好新鮮帶子有數粒好鮮甜沾滿左黑松露油非常之配合起初以為辣肉腸會好辣我呢個BB辣既都食到菜都好新鮮蟹肉意大利麵伴松葉蟹羔忌廉汁整體都好creamy 但不膩口完全係用新鮮蟹肉絕不是一般的雪藏蟹柳蟹肉亦不是蟹肉碎是完整的蟹蚶肉咁拆出來好鮮味絕不馬虎仲有些小草菇沾滿哂忌廉汁炸黑松露薯條勁香黑松露味好大一碗份量十足一條條幼幼得薯條可能係幼薯條既關係炸得特別脆口每條都好分明感覺食多幾條都唔覺邪惡有別於平常食開的薯條食落感覺好清新爽利仲有小小紫菜粉食落好開心

晚上同朋友來到Amitie Kitchen

食落感覺好清新爽利
仲有小小紫菜粉
食落好開心
2019-03-24 50 浏览
朋友告知尖沙咀亞士厘道的”Amitie Kitchen”是前五星級酒店廚師主理,而且是親民價錢,所以今晚要去一試。看看餐牌:食物選擇都幾多類別,前菜、沙律、主菜、甜品、飲品等等類別,牆上有黑板手寫出每天特色食物。餐前麵包 - 有两款麵包和脆身帶鹹香的扁麵包條,两款麵包一款硬身一款軟身,同樣熱辣辣口感鬆軟,配上牛油和果JAM更正。精選晚市套餐Appetizers:《燒紅菜頭、菲達芝士合桃沙律伴黑醋汁》是日餐湯 - 《甘筍忌廉南瓜湯》湯非常夠蓉,好濃郁又杰身,濃厚的甘筍和南瓜香,一流。Main:《芝士BBQ醬燒美國豬仔骨(三支骨) $198》豬仔骨比想像的也大份而且厚身,肉質不會太乾,很Juicy,肥瘦相間,切開粉嫩有肉汁流出。表面上的BBQ汁配上芝士食簡直是邪惡,薯條鮮炸口感脆身幼條,灑上鹽和香草,整體很不錯。《宇治抹茶牛奶朱古力 $32(跟餐+$15)》《芝士莧菜雲吞配香草忌廉汁 $78》已經很久沒有吃過意大利雲吞,這款更是黑板上的推介食物,不得不試。賣相漂亮,雲呑皮不會太厚,香草忌廉汁濃稠度和味道剛剛好,不會過濃過膩。《法式橙酒煮班戟 $58》薄餅做得薄身,摺疊起後便淋上橙酒調製而成

精選晚市套餐

Appetizers:
《燒紅菜頭、菲達芝士合桃沙律伴黑醋汁》

是日餐湯 - 《甘筍忌廉南瓜湯》
湯非常夠蓉,好濃郁又杰身,濃厚的甘筍和南瓜香,一流。

Main:
《芝士BBQ醬燒美國豬仔骨(三支骨) $198》

《宇治抹茶牛奶朱古力 $32(跟餐+$15)》

《芝士莧菜雲吞配香草忌廉汁 $78》

《法式橙酒煮班戟 $58》
薄餅做得薄身,摺疊起後便淋上橙酒調製而成的醬汁,甜而不膩十分清新,最後灑上橙皮屑,令整體橙香味更濃,圓滿。

服務:店員親切殷勤主動。
2019-03-18
2019-03-22 79 浏览
同老公係附近行完街,我地兩個又想食西餐,搵下搵下就黎到依間餐廳,鋪內大概有二三十個位,還有兩間房可以做vip房。餐牌既選擇蠻多,套餐都有幾款揀不過我同老公都想試多d野,嗌左一個套餐,加份扒、小吃及甜品。首先來了麵包,麵包香口軟熟,其中一塊是芝士脆片,脆口的我地嗌左個Dinner set B 前菜揀左西班牙墨魚仔伴辣肉腸辣肉腸都有4、5塊,辣辣地而且有d厚度,所以咬落啖啖肉,蕃茄同沙律酸酸地中和個辣。北海道帶子磨菇意大利飯黑松露再加$40轉House wine($228)帶子煎得好香,表面煎得黃金,內裡軟滑。意大利飯啖啖芝士黑松露味,再加上不少洋蔥同磨菇,令口感完全不油膩,又有咬感!相當欣賞😋😋😋紐西蘭肉眼扒6oz 5成熟 ($148)第一下係覺得有d薄身但食落好好味!肉眼相當嫩滑!一點也不痴牙,同老公搶住食而且配菜都相當有心思,菠菜及薯仔溶有經過特別既調味。芝士焗松葉蟹羔大啡菇 ($68)一切開 流汁!好juicy,內有蟹羔又有三隻椒,層次好豐富!配菜沙律附有陳醋,好開胃最後嗌埋甜品,朱古力香蕉金寶($68)金寶都好好食,但特別在於底部都係朱古力香蕉金寶同朱古力好match!連碎都食埋
同老公係附近行完街,
我地兩個又想食西餐,
搵下搵下就黎到依間餐廳,

鋪內大概有二三十個位,
還有兩間房可以做vip房。

餐牌既選擇蠻多,套餐都有幾款揀
不過我同老公都想試多d野,
嗌左一個套餐,加份扒、小吃及甜品
首先來了麵包,麵包香口軟熟,
其中一塊是芝士脆片,脆口的

我地嗌左個Dinner set B
前菜揀左西班牙墨魚仔伴辣肉腸

辣肉腸都有4、5塊,辣辣地而且有d厚度,
所以咬落啖啖肉,
蕃茄同沙律酸酸地中和個辣。
帶子黑松露西班牙飯

北海道帶子磨菇意大利飯黑松露
再加$40轉House wine($228)
帶子煎得好香,表面煎得黃金,內裡軟滑。
意大利飯啖啖芝士黑松露味,
再加上不少洋蔥同磨菇,令口感完全不油膩,
又有咬感!相當欣賞😋😋😋

紐西蘭肉眼扒6oz 5成熟 ($148)
紐西蘭肉眼扒6oz

第一下係覺得有d薄身
但食落好好味!肉眼相當嫩滑!
一點也不痴牙,同老公搶住食
而且配菜都相當有心思,
菠菜及薯仔溶有經過特別既調味。

芝士焗松葉蟹羔大啡菇 ($68)
芝士焗松葉蟹羔大啡菇

一切開 流汁!
好juicy,內有蟹羔又有三隻椒,層次好豐富!
配菜沙律附有陳醋,好開胃

最後嗌埋甜品,朱古力香蕉金寶($68)
朱古力香蕉金寶

金寶都好好食,但特別在於底部都係朱古力
香蕉金寶同朱古力好match!
連碎都食埋😆😆😆

朱古力香蕉金寶
  • 紐西蘭肉眼扒
  • 帶子意大利飯黑松露
2019-03-20 44 浏览
這天朋友相約於尖沙咀吃午餐,朋友安排了一家由前五星級酒店主廚打理的餐廳。 位置方面,餐廳距離鄰近地鐵站,路程約需五分鐘左右,還算方便。午市菜單清晰易明,更有大廚推薦任君選擇。座位方面,還算寬闊。 另外,餐廳更有半開放式水吧,透明度更高。薑汁忌廉甘筍湯,沒想到有薑味之餘, 薑不太辣,又不失甘筍的甜香, 沒想到可以這樣配搭, 真是不錯。希臘沙律伴菲達芝士汁,沙律菜洗得夠乾淨,已經是重點,份量十足。香煎老虎蝦伴香草汁意大利飯, 香草汁意大利飯, 帶有陣陣的草青味,有種回歸大自然的感覺,令人吃了一口還想再吃, 沒想到這樣配搭起來味道也不錯。宇治抹茶牛奶朱古力, 甜度適中,朱古力味重,帶有陣陣茶香。法式橙酒煮班戟,這個太法式了,真是有種水火交融的感覺,又帶有種纏綿似漆的味道,又長知識了。下次再食過,味道不錯價錢又合理。

午市菜單清晰易明,更有大廚推薦任君選擇。

宇治抹茶牛奶朱古力, 甜度適中,朱古力味重,帶有陣陣茶香。

下次再食過,味道不錯價錢又合理。
🍴尖沙咀高質西餐廳🥂 位於亞士厘道樓上舖 ,開業多年,之前都去過一次😗🔸️ 晚市套餐($238)先嚟新鮮熱辣辣嘅麵包🥖呢度啲麵包真係好好食😋自家製焗起,外脆內軟,有三款🥖 充滿麵包香味👍🔸️ 湯係甘筍湯,口感幾creamy,甘筍濃烈度適中,甜甜地好似紅蘿蔔咁🥣🔸️ 前菜係西班牙墨魚仔伴辣肉腸🐙 墨魚仔林林哋有調味,配埋沙律菜感覺好清新。🔸️ 主菜慢煮雞胸伴薯仔丸 🐔雞肉都算林,雞皮烤過脆脆地咁, 仲有好多薯仔丸煙煙靭靭,不過份量好多。🔸️ 另外散叫咗個蟹肉意粉伴松葉蟹膏🦀🍝 ($148)意粉質感彈牙幼身, 撈埋松葉蟹膏汁帶點鮮味,蟹肉由大大條,好食☺晚餐仲包埋餐飲,幾抵食

自家製焗起,外脆內軟,有三款🥖 充滿麵包香味👍

晚餐仲包埋餐飲,幾抵食

2019-03-18 46 浏览
尖沙咀嘅樓上餐廳有唔少都係性價比高,環境亦都好舒適、有情調,呢間就係其中一間。今晚行完街就自己一個來呢度食個set dinner。南瓜湯配餐包南瓜湯味道香濃、甜度適中,好飲!比較特別係有兩款餐包,包括長麵包、法式麵包、同脆片,唔單止有牛油、仲配埋果醬!麵包質感都好鬆軟。燒紅菜頭、菲達芝士核桃沙律呢間餐廳係沙律前菜上都好有心思,唔係其他餐廳個啲普普通通嘅田園沙律,仲加左紅菜頭、核桃同芝士粒,芝士Creamy、軟滑。紅菜頭嘅酸同芝士嘅鹹,令到呢個沙律味道更豐富。北海道帶子蘑菇意大利飯拌黑松露黑松露嘅味道係呢個燴飯度非常突出,帶子好大粒,每粒都煎香過,味道鮮甜。飯嘅質感比較偏向係起粒個種質感,但我個人就比較喜歡軟腍少少嘅飯。伯爵茶奶凍用印花圖案嘅英式茶杯裝住,賣相好優雅精緻。奶凍味道係好濃嘅奶茶味,夾雜絲絲嘅甜,配埋乾玫瑰花更加清新,非常好食!榛子咖啡呢款咖啡杯幾特別,比一般咖啡大杯,榛子味十分香濃,口感順滑,味道很好!呢間餐廳嘅晚餐無論係前菜、主菜、甜品、咖啡各方面都幾有心思,味道亦都好好,而且份量非常足夠,價錢係尖沙咀來講亦不算貴,好值得一試!

南瓜湯配餐包

燒紅菜頭、菲達芝士核桃沙律

北海道帶子蘑菇意大利飯拌黑松露

伯爵茶奶凍

榛子咖啡

2019-03-18 6167 浏览
上年間唔中都會黎Amitie食晏,過左段時間無黎今次趁比較得閒帶埋新同事黎試質素有增無減,非常非常滿意!以前lunch 好似只放左lunch set 出黎,今次有埋full menu,吸引力瞬間大增!呢日係白色情人節,決定同同事「浪漫」一下,二人各一lunch set +升級飲品再+甜品!lunch set 配既南瓜湯或沙律,我揀既沙律大到好似散叫既沙律咁⋯材料都好多,沙律醬又岩岩好唔會太多太重味,芝士粒亦都係較輕身既feta cheese,好好既starter~同事既南瓜湯都唔錯,不過我既沙律好味d*****帆立貝明太子忌廉意粉*****攞五星星元貝既份量好多,一粒粒咁好鮮甜,明太子忌廉醬亦毫不吝嗇,味道濃郁,配上新鮮車厘茄可以中和一下濃濃既creamy口感*****香煎豬梅肉*****又一五星星之作:本來lunch set 係豬鞍但賣晒所以俾左豬梅肉,本來以為係普通梅頭,但係一上菜我一食,肉質嫩又多汁,令我以為上錯左人地既牛扒!估唔到豬梅肉都可以整到牛扒既口感,而且一d都唔乾,又唔係落鬆肉粉果種淋豬肉,非常推薦加$10-$15就有各款特飲,同事既凍mocha非常吸引,無論係味道定賣
質素有增無減,非常非常滿意!

同事既南瓜湯都唔錯,不過我既沙律好味d

帆立貝明太子忌廉意粉

*****帆立貝明太子忌廉意粉*****
攞五星星

豬梅肉

*****香煎豬梅肉*****

iced  mocha

加$10-$15就有各款特飲,同事既凍mocha非常吸引,無論係味道定賣相都超水準~
dessert  time!!  Earl  Grey  奶凍同心太軟~

壓軸出場嘅甜品時間!女仔既第二個胃出場,earl grey 奶凍係之前朋友夜晚黎食食過後十級推薦的,估唔到lunch加$30蚊就有得食
earl grey味香濃,奶凍非常滑溜,質地偏彈好似布甸咁,仲有好香既玫瑰花味。成set茶具既擺設好精緻,令我呢個中女既少女心唔小心爆發出黎

同事order既心太軟甜到入心,流心lava效果一流,擺盤亦都好有誠意,中間鋪左朱古力醬仲有蜜糖合桃,全部都好好食!但我依然首選推薦earl grey奶凍

呢個3月14過得好滿足好幸福,每人計番都係$180左右,食晒前中後full set!性價比超高
2019-03-14
帆立貝明太子忌廉意粉
豬梅肉
iced  mocha
  • 伯爵茶奶凍
聽說尖沙咀亞士厘道哩度有一間由五星級酒店廚師主理嘅樓上西餐廳,適逢今日係3.14白色情人節,就同另一半嚟哩度試試~慶祝一下餐廳燈光柔和,甚有格調。最尾我哋叫咗兩個set dinner試下⭐️餐前包點 ( 免費 )共有三種款式,麵包送上時,包身鬆軟之餘,仍帶微暖除了牛油,還配上藍莓果醬,相當貼心當中特別鍾意最底嘅薄脆餅⭐️香煎西班牙墨魚仔伴辣肉腸沙律 ( 跟餐 )墨魚仔好鮮味,而且一啲都唔un加埋辣肉腸,味帶辛辣,非常惹味。⭐️甘荀薑汁湯 ( 跟餐 )湯口感較淍身,甘荀味濃。加入薑汁,估唔到味道幾有驚喜!好味⭐️北海道帶子蘑菇意大利飯伴黑松露 ($228)材料份量十足!有3粒大大粒帶子!表面煎得金黃,內裡剛熟,非常鮮甜。哩度嘅意大利飯較硬身,但咬落好有口感~!而且黑松露味非常濃郁~醬汁creamy,芝士微溶~整體配合天衣無縫。⭐️香煎大老虎蝦伴"Paper Thin"雜菜沙律 ($268)兩隻虎蝦開邊鋪面,一上枱,就已經被震撼到!而且相當大隻,絕不欺場~~~!!虎蝦煎得非常香口~~ 香氣撲鼻!肉質彈牙鮮甜!啖啖肉!!底下"Paper Thin"雜菜沙律~ 酸酸甜甜,好fresh好開胃!推介!估唔到
,就同另一半嚟哩度試試~慶祝一下

餐廳燈光柔和,甚有格調。

最尾我哋叫咗兩個set dinner試下

⭐️餐前包點 ( 免費 )

共有三種款式,麵包送上時,包身鬆軟之餘,仍帶微暖
除了牛油,還配上藍莓果醬,相當貼心

當中特別鍾意最底嘅薄脆餅

⭐️香煎西班牙墨魚仔伴辣肉腸沙律 ( 跟餐 )
墨魚仔好鮮味,而且一啲都唔un

加埋辣肉腸,味帶辛辣,非常惹味。

⭐️甘荀薑汁湯 ( 跟餐 )

湯口感較淍身,甘荀味濃。
加入薑汁,估唔到味道幾有驚喜!好味

⭐️北海道帶子蘑菇意大利飯伴黑松露 ($228)

材料份量十足!有3粒大大粒帶子!

表面煎得金黃,內裡剛熟,非常鮮甜。
哩度嘅意大利飯較硬身,但咬落好有口感~!

兩隻虎蝦開邊鋪面,一上枱,就已經被震撼到!
而且相當大隻,絕不欺場~~~!!

估唔到樓上餐廳,都有如此高質素!

是日晚餐好滿足

2019-03-17 40 浏览
早前跟朋友吃飯時經過 亞士里道 的巨型大海報介紹《Amitie Kitchen》,食物相很吸引於是今天特地過來! 佈置簡約,環境舒適。多人約埋食lunch / dinner 都很方便 食飯時間很忙但職員也應付自如先來一客3種不同口感餐飽~ 陳年意大利甜醋慢燴澳洲牛面肉 HKD 268 看餐牌時發現這道菜名很特別,用了「陳年」都知好醋、還要配合廚師控制火喉 讓他慢慢地烹調 (慢燴)。製作須要,約等候半句鐘但值得👍🏻👍🏻刀輕輕一切己把肉分離,可想像到非常嫩口,仿似來自牛BB 一樣。 門口處還放了各種各樣的蛋糕~ 正! 除外還有酒供量 ~ 貼心!

食飯時間很忙但職員也應付自如

先來一客3種不同口感餐飽~

陳年意大利甜醋慢燴澳洲牛面肉 HKD 268

製作須要,約等候半句鐘但值得👍🏻👍🏻

門口處還放了各種各樣的蛋糕~ 正!
除外還有酒供量 ~ 貼心!
2019-03-17 36 浏览
為星期一打打氣,星期日晚到了Amitie Kitchen 嘆嘆樓上西餐。星期日晚上都有dinner set好開心🥳叫了$198的ribs set. 頭盤有我最愛的南瓜🎃湯,係自家製的呢!好多南瓜蓉,用來點佢d麵包🥯一流。值得一讚係送的餐包很軟熟,個cracker 脆卜卜。個set 仲有柚子汁墨魚🦑仔沙律🥗,柚子汁好清新。主菜ribs 驚喜原來有跟薯條🍟!ribs 仲有3條骨咁多!出面食ribs單點都過$200,依家個set 有咁多前菜,性價比很高呀!個set 仲包飲品,我加左$20試抺茶牛奶🥛朱古力。好味過星x克哈哈😄因為好有抺茶味🍵,又不會太甜😬 另外單點了一個芝士莧菜雲吞($78),又係好推薦的一道菜,好多粒雲吞,個汁又不會太膩,我地仲用來點薯條,創新食法🤘🏻

2019-03-16 3358 浏览
During lunchtime, you can easily get a table cause it’s located in upper floor. The environment is quite neat and clear. Quite suitable for friend gathering. The dishes come normally fast, but the drink you have to wait for a whileCarrot soup is quite rich here, the right balance of sweetness, good taste esp I’m feeling hungry, haaaOrdered Canadian Sea Urchin and Crab meat Spaghetti, it seems to be a new dish here, haaa, i like trying new things. Sad that I can’t really taste the crab meat what

Carrot soup
Sad that I can’t really taste the crab meat what I always love most, so saddd.
though the lobster sauce is quite nice and yummy here,

it’s be better if adding with a bit more lobster taste, don’t be so mean, haaa. Mixing urchin with the spaghetti, it tensed up the whole dish
, haaa, urchin not that fresh, but still nicee
For Grilled Spanish Lamb, the sauce isn’t strong enough, very light taste. the lamb is a bit small here too, the portion isn’t enough for a boy. The lamb is soft though the quality is just soso
Grilled Spanish Lamb
Raspberry chocolate cake is nicee here with thick texture,
is a good treat after my main dish, though its only included in lunch set menu. If you order in main menu, then next time la, haaa
Raspberry chocolate cake
I quite like the cup for Lemon tea, haa, so cutee.
Lemon tea
Chocolate milk with Match is delicious haaa, rich chocolate taste
Chocolate milk with Match
Two cups
insides:
menu:
Neat environment and nice food here, though it’s a bit high price for lunch hour, and the portion not quite enough for a boy, lol
Carrot soup
Raspberry chocolate cake
Chocolate milk with Match
Two cups
2019-03-14 64 浏览
今日黎左依間樓上舖既西餐廳食午餐,之前已經有朋友介紹過,依度既西餐質素都唔錯。我同朋友都點左今日既精選午市套餐,點左日式鰻魚飯同烤燒西班牙羊髀扒。每個套餐都可以揀要是日餐湯或者手撕雞凱撒沙律,我地都係一人點一款,可以share試晒🤣🤣🤣今日既餐湯係甘荀湯,依個湯既甘荀磨得好滑,好甜甘荀味又唔會有渣。手撕雞凱撒沙律🐔starter黎講份量都幾多,雞肉亦都唔少,好fresh👍🏻👍🏻👍🏻日式鰻魚飯🐟🐟🐟鰻魚飯係用日式便當上,鰻魚肥瘦適中,加埋濃郁鰻魚汁,都幾有水準😋😋😋烤燒西班牙羊脾扒🐏🐏🐏羊脾我揀左5成熟,膻香軟腍,羊味十足。最後既甜品仲有朱古力慕絲奶凍,依個奶凍需然睇落好平凡,但係其實一d都唔簡單😎😎😎佢食落口係好濃好濃既朱古力味,唔會一味得個甜!好高質!!!! 藍莓芝士蛋榚 (跟餐加$30)芝士味好香濃,正!! 師傅仲好細心做伴碟,成個感覺唔同哂,好高級🤣🤣🤣

手撕雞凱撒沙律🐔

日式鰻魚飯🐟🐟🐟

烤燒西班牙羊脾扒🐏🐏🐏
羊脾我揀左5成熟,膻香軟腍,羊味十足。

藍莓芝士蛋榚 (跟餐加$30)

2019-03-13
午餐