餐厅: Amplifier Restaurant (積福街)
资讯:

2024-03-07 110 浏览
大圍係我經常去嘅地方,因為嗰度好多好嘢食,呢排成日打邊爐打到悶悶地,搵間有情調嘅餐廳浪漫下先,我哋睇咗一陣餐牌,決定食$1088二人套餐~法國生蠔(4pcs)Size大,飽滿又厚肉,入口爽滑,淡淡海水味~巴馬火腿配蜜瓜蜜瓜爽口清甜配合巴馬火腿鹹鹹地,好夾~香草牛油田螺酥皮盒千層酥皮鬆化,田螺好大隻,咁樣配搭口感好豐富~招牌蟹肉龍蝦濃湯好濃郁嘅龍蝦湯,湯入邊仲有蝦肉,好足料~香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵好大隻帆立貝,煎得啱啱好唔會韌,意大利麵配上濃郁蕃茄醬,好味~5小時慢煮美國威靈頓牛柳(2PCS)睇得出廚師用心做嘅菜式,先將牛柳大火煎到上色,之後包上一層有鵝肝醬既蘑菇泥,再包一層ham加上金黃色酥包住,無論味道、口感都恰到好處~

法國生蠔(4pcs)
Size大,飽滿又厚肉,入口爽滑,淡淡海水味~

巴馬火腿配蜜瓜
蜜瓜爽口清甜配合巴馬火腿鹹鹹地,好夾~

香草牛油田螺酥皮盒
千層酥皮鬆化,田螺好大隻,咁樣配搭口感好豐富~

招牌蟹肉龍蝦濃湯
好濃郁嘅龍蝦湯,湯入邊仲有蝦肉,好足料~

香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵

5小時慢煮美國威靈頓牛柳(2PCS)
2024-03-06 52 浏览
今日同老公一齊放假撐下枱腳先😆上次同好姊妹已經去過旺角分店覺得唔錯所以今日同老公試埋大圍店選擇困難係絕對會叫二人餐頭盤兩個都想食咁餐就揀精選生蠔(4隻)大大隻好新鮮~再加$38要一份經典新鮮藍青口咪唔使爭絕對無將貨就價,有埋多士比你蘸汁食跟住係5揀2之中必食巴馬火腿配蜜瓜最鍾意咸香既火腿卷住甜甜既蜜瓜~開胃一絕蒜香牛油田螺酥皮盒賣相好靚仔~酥皮盒好鬆化好香牛油味田螺有咬口配埋沙律菜解膩蟹肉龍蝦龍湯~一上枱就好香濃蝦味,有蟹肉絲真材實料主菜揀左香蒜帆立貝蕃茄醬意大利麵3大粒帆立貝,意粉軟硬適中有咬口唔會太腍蕃茄醬亦唔會太酸,啱我地兩公婆口味5小時慢煮美國威靈頓牛柳有兩件厚厚既~仲有焗到好正既蒜頭底下有綠油油既蔥墊住外面酥皮唔錯牛柳仲係粉紅色重牛味,肉質嫰滑飲品要左白酒&凍檸茶因為老公仲要去打波就唔飲酒我就覺得西餐點都要配番杯酒(其實係搵藉口飲)甜品:朱古力蛋糕配咖啡味慕絲~生果~馬卡龍朱古力蛋糕配埋慕絲食幾夾,馬卡龍唔太甜老公果杯係奶凍~整體食物都唔錯,座位寬敞,有梳化位幾好,裝修復古同旺角有d唔同,樓上仲有一層。店員親切有禮,訂左位早到都可以入,會主動收碟加水,下次會再嚟試其他。
今日同老公一齊放假撐下枱腳先😆
上次同好姊妹已經去過旺角分店覺得唔錯
所以今日同老公試埋大圍店

選擇困難係絕對會叫二人餐
頭盤兩個都想食
咁餐就揀精選生蠔(4隻)
大大隻好新鮮~

再加$38要一份經典新鮮藍青口咪唔使爭
絕對無將貨就價,有埋多士比你蘸汁食

跟住係5揀2之中
必食巴馬火腿配蜜瓜
最鍾意咸香既火腿卷住甜甜既蜜瓜~開胃一絕

蒜香牛油田螺酥皮盒
賣相好靚仔~酥皮盒好鬆化好香牛油味
田螺有咬口配埋沙律菜解膩

蟹肉龍蝦龍湯~
一上枱就好香濃蝦味,有蟹肉絲真材實料

主菜揀左香蒜帆立貝蕃茄醬意大利麵
3大粒帆立貝,意粉軟硬適中有咬口唔會太腍
蕃茄醬亦唔會太酸,啱我地兩公婆口味

5小時慢煮美國威靈頓牛柳
有兩件厚厚既~仲有焗到好正既蒜頭
底下有綠油油既蔥墊住
外面酥皮唔錯牛柳仲係粉紅色
重牛味,肉質嫰滑

飲品要左白酒&凍檸茶
因為老公仲要去打波就唔飲酒
我就覺得西餐點都要配番杯酒(其實係搵藉口飲)

甜品:朱古力蛋糕配咖啡味慕絲~生果~馬卡龍
朱古力蛋糕配埋慕絲食幾夾,馬卡龍唔太甜

老公果杯係奶凍~

2024-03-04
  • 蟹肉龍蝦濃湯
  • 慢煮美國威靈頓牛柳
呢間餐廳多次回訪,終於忍唔住要寫下好評📝,因為呢間真係呢區係好高質西餐!餐廳環境好浪漫,坐位舒服又寬敞,星期4 夜晚7:30-9:30 仲有live music 🎼🎤 🎸Shirley唱得好好聽,好值得嚟支持吓!戶外位仲Pet friendly🐱🐶, 真係要大大力推介👍🏻食物方面唔止超值,仲質素好高,擺盤都精美! 我哋order 咗餐廳大受歡迎嘅🐮二人餐,有3款頭盤+ 湯 + 2 款main course +甜品 + 餐飲 仲可以揀house wine🥂 真係食得超級豐富啊🤩Signature Beef Wellington Set For Two🐮 $1,088🩵Daily Oyster 4pcs🦪 法國生蠔大大隻,好肥美鮮甜,仲有少少海水味,yummy啊😋🩵巴馬火腿配蜜瓜🍈充滿鹹香火腿配上勁鮮甜蜜瓜,真係絕配,好滿足😍🩵香草牛油田螺酥皮盒造型好精緻,田螺收藏酥皮盒入面,咬落有唔同層次感,好特別。🩵招牌蟹肉🦀龍蝦🦞濃湯濃郁龍蝦湯,啖啖都好香,入面仲有蟹肉,熱騰騰嘅湯岩晒呢啲天氣飲👍🏻.🩵香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵🍝有我最愛帆立貝🥰 鮮甜帆立貝跟帶有酸甜嘅蕃茄,味道好夾。🩵5小時慢煮

🩵Daily Oyster 4pcs🦪
法國生蠔大大隻,好肥美鮮甜,仲有少少海水味,yummy啊😋

🩵巴馬火腿配蜜瓜🍈
充滿鹹香火腿配上勁鮮甜蜜瓜,真係絕配,好滿足😍

🩵香草牛油田螺酥皮盒
造型好精緻,田螺收藏酥皮盒入面,咬落有唔同層次感,好特別。

🩵招牌蟹肉🦀龍蝦🦞濃湯
🩵香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵🍝
有我最愛帆立貝🥰 鮮甜帆立貝跟帶有酸甜嘅蕃茄,味道好夾。

🩵5小時慢煮美國威靈頓牛柳 (2pcs)
呢個必點⭐️ 經過咗5小時慢煮,牛柳鎖緊肉汁天好嫩滑,被黃金酥脆包裹住,入口外脆內軟,好好味。

🩵是日精選甜品🍰 Tiramisu & Brownie
上碟已經超吸引,兩款甜品都唔會過甜,但各有特色,為呢一餐完美作結♥️

🩵餐飲

一間咁有氣氛嘅餐廳,色香味都有,下次都要再嚟🥰
大圍一直都是美食天堂,今次來到一間充滿懷舊氣息的西餐廳,裝修屬於復古帶點工業風格,最喜歡餐廳的英式風格皮梳化和 Live Show 表演 🎷整體氣氛有情調,適合情侶約會🩷晚市二人餐十分豐富~𝐀𝐦𝐩𝐥𝐢𝐟𝐢𝐞𝐫 𝐒𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞 𝐒𝐞𝐭 𝐅𝐨𝐫 𝐓𝐰𝐨 𝐇𝐊𝐃𝟏𝟎𝟖𝟖 🍽️ 包含 Starter Soup Main Dessert and Drinks餐前來一杯 Prosecco 🥂前菜揀選了來自法國的生蠔 🦪 蠔味較淡,但味道尚算鮮甜Parma Ham and Melon 🍈 火腿鹹香味撲鼻、甜甜蜜瓜配黑醋沙律菜,十分開胃!跟餐額外加HKD30可配香煎鵝肝,油香Juicy 🍑 配上多士和酸酸甜甜蜜桃醬,味道清新正好中和了鵝肝的膩。蟹肉龍蝦濃湯 🦞 蝦味濃郁,湯裏有蟹肉。飲過湯後就是最期待主菜,慢煮美國威靈頓牛柳 🥩 黃金酥皮唔會會太厚太醉,中間薄薄一層蘑菇,牛柳粉嫩有點偏生,最喜歡墊底的波菜,整體不錯。另一款則加HKD100 原隻法式龍蝦米多,表面鋪滿澎湃芝士 🧀 口感爽彈Juicy,而薯蓉口感Creamy軟滑但味道偏淡。甜品 🧁 巴斯克芝士蛋糕和布朗尼蛋糕,兩款嘛感都像海綿蛋糕,略為

晚市二人餐十分豐富~

餐前來一杯 Prosecco 🥂

法國生蠔

前菜揀選了來自法國的生蠔 🦪 蠔味較淡,但味道尚算鮮甜

Parma Ham and Melon

蟹肉龍蝦濃湯

蟹肉龍蝦濃湯 🦞 蝦味濃郁,湯裏有蟹肉。

慢煮美國威靈頓牛柳

原隻法式龍蝦米多

甜品 🧁 巴斯克芝士蛋糕和布朗尼蛋糕,兩款嘛感都像海綿蛋糕,略為失望。

酒與音樂、浪漫情調滿分的餐廳,而且 Pet Friendly 🐶 當晚幸運地有 Music Live Show 帶來的狗狗陪伴渡過一個愉快的晚上 ✨
法國生蠔
Parma Ham and Melon
蟹肉龍蝦濃湯
原隻法式龍蝦米多
低調的背景和裝潢, 全已招呼周到和食物質素取勝, 還未到晚飯高峯時段, 七點前已滿座, 聽咗一輪舊歌金曲, 原來還有現場音樂Live Show簡直係未食已先陶醉。見很多拖友或甚至一大枱人客都叫二人或四人餐, 當然招跟, 果然超正, 頭盆的法國西朗生蠔超大隻又够海水味, 見有做緊 promote $38可再加白汁忌廉藍青口,真係沒有將貨就價,前菜的parma ham蜜瓜 及田螺酥皮盒很開胃, 跟住的蟹肉龍蝦湯很香濃, 主菜啦, 炭燒朱鞍及凡立貝麵, 不但份量足且惹味, 還有甜品, 賣相超吸晴又甜度適中, 怪不得天天爆滿, 果然有道理。
2024-02-28
2024-02-26 32 浏览
大圍高質素西餐廳🥰 餐廳裝潢好有格調 悠閒寧靜,十分浪漫☺️ 食物選擇豐富,質素高,價格合理,性價比高🥰 店舖空間闊落,坐得好舒適,適合約會或朋友聚會🥂 💰二人晚市消費:$1200💖💖💖食評💖💖💖🦪精選新鮮生蠔4隻法國生蠔,好肥美大隻,口感鮮嫩,味道好鮮甜,十分推薦💯🥓巴馬火腿配蜜瓜鹹鹹甜甜,好開胃~🌮蒜香牛油田螺酥皮盒牛油蒜蓉香氣撲鼻,入口又脆又彈牙🦞蟹肉龍蝦濃湯熱騰騰,超濃龍蝦味👍🏻😋🥩慢煮美國威靈頓牛柳高質素牛柳!牛柳肉質嫩滑多汁,經過慢煮嘅處理,令到牛肉更加入味。佢嘅外層煎得恰到好處,金黃色嘅外皮酥脆,完美配合嫩滑嘅內部,每一啖都有咬勁同豐富嘅肉汁爆發出嚟,好滿足😋🍝香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵大大隻帆立貝好鮮嫩,肉質爽口彈牙🤤 意粉都好好味,蕃茄醬酸甜可口,非常惹味,混有豐富蘑菇😋🍰是日精選甜品賣相吸引🥰 好推薦!有brownie又有野莓tiramisu 😍😍 brownie甜味十足,Tiramisu 口感濕潤細滑,層次豐富😋

💰二人晚市消費:$1200

💖💖💖食評💖💖💖

🦪精選新鮮生蠔4隻
法國生蠔,好肥美大隻,口感鮮嫩,味道好鮮甜,十分推薦💯

🥓巴馬火腿配蜜瓜
鹹鹹甜甜,好開胃~

🌮蒜香牛油田螺酥皮盒
牛油蒜蓉香氣撲鼻,入口又脆又彈牙

🦞蟹肉龍蝦濃湯
熱騰騰,超濃龍蝦味👍🏻😋

🥩慢煮美國威靈頓牛柳

🍝香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵

🍰是日精選甜品
2024-02-26 41 浏览

法國生蠔(4pcs)
Size大,飽滿又厚肉,入口爽滑,淡淡海水味~

巴馬火腿配蜜瓜
蜜瓜爽口清甜配合巴馬火腿鹹鹹地,好夾~

香草牛油田螺酥皮盒
千層酥皮鬆化,田螺好大隻,咁樣配搭口感好豐富~

招牌蟹肉龍蝦濃湯
好濃郁嘅龍蝦湯,湯入邊仲有蝦肉,好足料~

香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵

5小時慢煮美國威靈頓牛柳(2PCS)
🌟係大圍站A出口步行2分鐘就到🌟今次揀左二人餐,$1088/ 二人,Total 有5個course, 好豐富🦪頭盤 -有二揀一,可揀精選新鮮生蠔4隻 或 白酒忌廉青口-我地揀左生蠔🦪-生蠔大隻飽滿,新鮮😋前菜-可以5揀2,多選擇-我地揀左巴馬火腿配蜜瓜,香草牛油田螺酥皮盒-巴馬火腿鹹香味適中,配埋甜到流既蜜瓜🍈,好正-香草牛油田螺酥皮盒一上枱就好靚,酥皮鬆化,牛油味香,而田螺處理得好好,爽彈口感,冇異味🦞🦀招牌蟹肉龍蝦濃湯-果然係招牌,超濃香,超好飲-龍蝦味濃厚,又有蟹肉,鮮上加鮮-質地好creamy, 忍唔住秒清🍝香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵-有三大隻煎香既帆立貝-蕃茄醬🥫清新,唔會太膩🥩5小時慢煮美國威靈頓牛柳-擺盤好靚外,份量都好足夠-有兩大塊威靈頓牛柳,外層酥皮牛油味香,焗到金黃酥脆-牛柳經過5小時慢煮,具有鮮嫩的口感和濃郁的肉味,配埋內部的蘑菇醬,更加增加風味層次和香氣🍰是日甜品-今日好lucky 係我最鍾意既巴斯克芝士蛋糕,同埋朱古力mousse 蛋糕-更加欣賞朱古力mousse 蛋糕,朱古力係大人味既苦甜香濃,mousse 質地又做得好好,好絲滑☕️最後叫埋凍檸茶,同埋mo
🌟係大圍站A出口步行2分鐘就到

🦪頭盤

-有二揀一,可揀精選新鮮生蠔4隻 或 白酒忌廉青口

-我地揀左生蠔🦪

-生蠔大隻飽滿,新鮮

😋前菜

-可以5揀2,多選擇

-我地揀左巴馬火腿配蜜瓜,香草牛油田螺酥皮盒

-巴馬火腿鹹香味適中,配埋甜到流既蜜瓜🍈,好正

🦞🦀招牌蟹肉龍蝦濃湯

-果然係招牌,超濃香,超好飲

-龍蝦味濃厚,又有蟹肉,鮮上加鮮

-質地好creamy, 忍唔住秒清

🍝香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵

-有三大隻煎香既帆立貝

-蕃茄醬🥫清新,唔會太膩

🥩5小時慢煮美國威靈頓牛柳

-擺盤好靚外,份量都好足夠

-有兩大塊威靈頓牛柳,外層酥皮牛油味香,焗到金黃酥脆

🍰是日甜品

☕️最後叫埋凍檸茶,同埋mocha

2024-02-22 32 浏览
📍 Amplifier Restaurant (積福街) (大圍) ————————————————follow @cteateat_mommy了解更多美食推介話說新年前試咗一間好高質嘅西餐喺大圍 一早想介紹吓,但係次次都未寫,本身想介紹俾大家情人節去食真係非常good! 一一入到去環境好吸引到我,唔係話特別好靚,但場內俾到我好chill好舒服嘅感覺,一個星期有兩三日有live Band添,下次要嚟再感受一下! 食物碟碟都咁好食😋,仲要唔細碟!今次叫咗個二人套餐,食到勁飽先嚟個頭盤生蠔同Parmaham 配蜜瓜,又甜又好味新鮮! 跟住揀咗個香煎帆立貝蕃茄意大利粉同威靈頓牛扒、好食好食!最後連個Cake 都咁好食 ,但嗰個Brownie就普通味道: 8/10環境: 8/10服務: 8/10呢個set 大約$1000
————————————————
話說新年前試咗一間好高質嘅西餐喺大圍
食物碟碟都咁好食😋,仲要唔細碟!
今次叫咗個二人套餐,食到勁飽
味道: 8/10
環境: 8/10
服務: 8/10
呢個set 大約$1000
位於大圍車站附近,裝潢同背景音樂都非常西化,又有情調🎶。平日夜晚唔算多人,被安排四人梳化位置,坐得舒舒服服服務亦不俗,店員留意食客進度,由頭盤、主菜到甜品,有次有序,而且小編杯水亦整晚常滿👍🔅二人套餐 $1088(包括starter, main, sweet及drink)Starter🔹精選新鮮生蠔(4隻)蠔身飽滿,食落清爽鮮甜,海水味唔算好重🔸巴馬火腿配蜜瓜鹹度十足嘅巴馬火腿,配搭甜蜜蜜瓜,開胃🔹蒜香牛油田螺酥皮盒田螺口感軟滑,加上酥皮外層,每口都有多一種口感Soup🔹蟹肉龍蝦濃湯香濃鮮甜,加入絲絲蟹肉,足料Main🔸香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵大大粒嘅帆立貝好肥美,配上酸酸甜甜嘅蕃茄醬汁食得開胃唔會膩🔹炭燒美國豬鞍扒脂肪邊位煎得香口,令每口豬鞍扒帶油脂香味建議點上碟旁嘅鹽同胡椒,味道會再提升Sweet🔸Basque Cheesecake🔹Brownie前者十分綿滑,又creamy,必試後者唔會太甜,正常發揮

🔅二人套餐 $1088

Starter

🔹精選新鮮生蠔(4隻)
蠔身飽滿,食落清爽鮮甜,海水味唔算好重

🔸巴馬火腿配蜜瓜
鹹度十足嘅巴馬火腿,配搭甜蜜蜜瓜,開胃

🔹蒜香牛油田螺酥皮盒
田螺口感軟滑,加上酥皮外層,每口都有多一種口感

Soup

🔹蟹肉龍蝦濃湯
香濃鮮甜,加入絲絲蟹肉,足料

Main

🔸香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵
大大粒嘅帆立貝好肥美,配上酸酸甜甜嘅蕃茄醬汁
食得開胃唔會膩

🔹炭燒美國豬鞍扒
脂肪邊位煎得香口,令每口豬鞍扒帶油脂香味
建議點上碟旁嘅鹽同胡椒,味道會再提升

Sweet

🔸Basque Cheesecake
🔹Brownie
前者十分綿滑,又creamy,必試
後者唔會太甜,正常發揮

2024-02-21 37 浏览
大圍火車站附近的西餐廳Amplifier裝修帶點工業風 每星期三四晚都有live music邊用餐邊聽歌 是區內西餐不錯的選擇點了Signature Set二人套餐 餐點很豐富白酒忌廉煮青口用了藍青口 個頭小嫩滑有鮮味香草牛油田螺酥皮盒田螺肉質軟嫩 酥皮盒層次分明 牛油味香濃香煎鵝肝煎得外脆內嫩 油香豐富 配了蘋果中和油膩感蟹肉龍蝦湯味道真的很鮮很濃 蟹肉份量也好多威靈頓牛柳據說花了5小時去慢煮的牛柳 的確充滿肉汁肉質軟腍 酥皮部份牛油香氣重煎帆立貝茄醬意粉三隻帆立貝都好巨型厚肉蕃茄醬意粉味道偏酸 很開胃惹味 朱古力心太軟加30升級了套餐內的甜品這個心太軟流心度一流 朱古力味香濃
大圍火車站附近的西餐廳Amplifier

朱古力心太軟
加30升級了套餐內的甜品
這個心太軟流心度一流 朱古力味香濃

2024-02-20 52 浏览
由於之前正日情人節去咗旅行,有電燈泡喺度,所以今日就簡左屋企附近既Amplifier補做情人節。一去到我哋唔想揀,就order咗個二人餐,估唔到咁高質😝頭盤係四隻法國生蠔,非常之肥美,仲一d沙都冇,後悔冇加錢照多幾隻。在自選蒜香牛油田螺酥皮盒,做得好好田螺Juicy得來個酥皮盒又唔會淋左。另外加$30就有鵝肝,連埋啲啤梨醬同下面既多士,簡直係天堂與地獄之間,好香好邪惡。蟹肉龍蝦濃湯都好得,連我哋平時麻麻哋龍蝦湯都飲到一滴不留。日本帆立貝蕃茄醬意大利麵夠Juice,帆立貝有大大粒。最後一定要揀美國威靈頓牛柳,中間嚟到啲肉仲係砰砰顏色,入口好香牛味,連埋酥皮食,真係好正。甜品我哋有加咗錢轉芒果千層酥,香甜嘅芒果加埋吉士醬再加埋新鮮嘅酥皮,呢餐大大大滿足。

蟹肉龍蝦濃湯都好得,連我哋平時麻麻哋龍蝦湯都飲到一滴不留。

日本帆立貝蕃茄醬意大利麵夠Juice,帆立貝有大大粒。

餐廳裝潢比較復古,座位都比較寬敞,餐廳裡d懷舊金曲很有情調。我地選擇座室外,因為餐廳pets friendly可以帶狗狗,同因為車拍餐廳門口方便看車。餐廳職員服務好好,因為我唔食洋蔥,所以食物為我走洋蔥。叫咗二人餐Signature Beef Wellington Set For Two:1、白酒忌廉汁青口:新鮮的青口搭配秘制醬料,味道豐富,鹹味伴隨著酒香,海鮮的鮮美和香脆的切片麵包完美融合;2、巴馬火腿配蜜瓜:這是一道經典的意大利前菜,薄切的巴馬火腿與甜脆的蜜瓜組合在一起十分相配;3、香煎鵝肝:鵝肝是經典的西餐代表,外皮微脆內裡仍然鮮嫩柔軟,搭配上酸甜的蘋果醬汁很解膩;4、招牌蟹肉龍蝦濃湯:濃郁的龍蝦湯香氣撲鼻,濃稠的湯裡還有新鮮的蟹肉,味道鮮美值得一試;5、雜菜湯:健康有美味的蔬菜湯,十分適合開胃;6、香煎日本帆立貝蕃茄醬義大利麵:海鮮的鮮美與番茄的酸甜相輔相成,裹滿了醬汁的義大利面口感更加豐富;7、5小時慢煮美國威靈頓牛:鮮嫩多汁的牛柳被金黃酥脆的餅皮包裹著,賣相十分誘人,搭配烤的軟糯的大蒜,好吃到沒朋友;8、甜品:朱古力蛋糕Brownie:一款經典的朱古力布朗尼蛋糕,甜而不膩,

餐廳職員服務好好,因為我唔食洋蔥,所以食物為我走洋蔥。

5、雜菜湯:健康有美味的蔬菜湯,十分適合開胃;

8、甜品:朱古力蛋糕Brownie:一款經典的朱古力布朗尼蛋糕,甜而不膩,是一道完美的餐後甜點。
2024-02-04
  • 香煎鵝肝
同朋友👱🏻‍♀️一齊,佢想食西餐🍽️兼且要坐得舒服啲🤣,但係我哋又唔係好熟悉呢區,於是朋友👱🏻‍♀️上網搵一搵,見到呢間西餐廳🍽️口碑機好,咁朋友👱🏻‍♀️就決定孖我嚟呢度開餐🤣我哋叫咗 $1088 Amplifier Signature Set for 2,包括3個頭盤+湯+2個主菜+甜品+咖啡/茶/House Wine,頭盤同主菜有幾款可以自己揀🤩Starter「精選新鮮生蠔🦪4隻」:係嚟自法國🇫🇷嘅生蠔🦪,個名好似係 The Speciale Chironfils Oyster,大大隻非常飽滿,好好肉,肉質比較爽身,有淡淡嘅海水味,仲有啲甘甘哋嘅 aftertaste 😋;養殖 Chironfils 生蠔🦪嘅「牡蠣袋」長期懸掛喺海底 1 公尺深嘅籠裏邊,咁樣可以喺持續餵食過程中提供肉質豐富嘅 Chironfils 生蠔🦪,網上邊係咁樣講🤣Appetizer 「巴馬火腿配蜜瓜🍈」:蜜瓜🍈非常甜,意大利🇮🇹 Prosciutto 肉質竟然幾嫩,有鹹香,配甜蜜瓜🍈食好夾👍Appetizer 「傳統凱撒沙律🥗」:羅馬生菜新鮮爽脆,用凱撒沙律做法,簡單又好食😋Soup「蟹肉🦀龍蝦🦞濃湯」:味道幾濃郁

Soup「蟹肉🦀龍蝦🦞濃湯」:味道幾濃郁,仲有少少 smoky 😋

Main Course 「香煎日本🇯🇵帆立貝蕃茄醬意大利麵🇮🇹」:意大利麵🇮🇹 煮得軟腍腍,口味大眾化🤣;帆立貝大大隻連埋生殖器,幾好味 😋

Main Course「炭燒美國🇺🇸豬鞍扒🐷🥩」:豬鞍扒🐷🥩幾好豬味😋,肉質都幾軟熟,又有少少肥,所以仲幾甘香🤣

「是日精選甜品🍮」:有 Brownie 又有 Tiramisu,兩樣都唔係好甜,幾好味,擺盤仲幾靚🤩;兩碟都有一小粒我鍾意嘅「龍珠果」可以食🤣
2024-02-18 31 浏览
今次嚟到大圍站呢間充滿格調嘅西餐廳食dinner 慶祝朋友生日✨食咗佢地嘅set dinner有哂頭盤、湯、主菜、甜品添!😋白汁忌廉藍青口忌廉白汁夠creamy,配搭埋多士🍞 青口大大隻肉嫩配有麵包薄脆 Cp值高!👍🏻巴馬火腿配蜜瓜火腿配合蜜瓜 再加少少黑醋沙律菜👍🏻食落口感更有層次清爽開胃😼香煎鵝肝鵝肝味香 油味好出😋蘋果醬酸酸甜甜勁夾😙蟹肉龍蝦濃湯🫕蟹肉味好濃郁 暖胃一流😋香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵🍝帆立貝大大粒✨茄醬偏酸十分開胃份量啱啱好😋夠晒兩個人share食慢煮美國威靈頓牛柳牛柳煮得啱啱好好🥩唔會太乾咬落去鮮嫩多肉汁;酥皮夠晒薄唔會太厚配搭鵝肝醬咬落去每啖嘅層次都好豐富😆最後甜品有巴斯克蛋糕同朱古力布朗尼😍因為係慶祝生日所以餐廳仲好體貼咁寫Happy birthday 🎂

白汁忌廉藍青口

鵝肝味香 油味好出😋蘋果醬酸酸甜甜勁夾😙