2021-01-02
自從晚市禁堂食後 要相遇朋友既時間都被逼調早朋友無啡不歡 機緣巧合下搵到呢間小店差d搵唔到門口入😂舖頭唔大,大約容納到十數人,但感覺開揚舒服店員好nice 同helpful就算一個人相信都可以坐到好耐睇睇menu,選擇唔算多第一時間係有點難揀既終於我揀左個all day breakfast 朋友要左個ham n cheese hot sandwich好快手,朋友杯咖啡就到左啦好似係跟餐加20蚊左右奶泡似乎係打粗左少,但個拉花仍然係好靚😍朋友飲落話唔錯朋友份ham n cheese sandwich 望落已經開胃有種暖暖既感覺至於All day breakfast 其實我每次叫完都會後悔,因爲覺得只係一個好貴既大雜燴😂但叫個下又好想食然而,今次呢個我覺得食得過老實,擺碟其實好一般,望落唔動人但佢個炒蛋幾滑麵包既煙軔同軟硬度都好岩我心,岩岩好。唔會太乾又唔會太硬,煙軔軟熟同重點係佢收埋左粒芝士蘑菇好好......好好食❤️蕃茄都係值得欣賞既仲有佢個薯仔沙律唔會好似平時食既1 pat野咁,有粉少少粒狀口感層次唔同晒!味道亦比平時食既好其他就一般常見野,無特別🤷🏻♀️特別值得一讚係佢每個餐都跟一
朋友無啡不歡 機緣巧合下搵到呢間小店
差d搵唔到門口入😂
舖頭唔大,大約容納到十數人,但感覺開揚舒服
店員好nice 同helpful
就算一個人相信都可以坐到好耐
睇睇menu,選擇唔算多
第一時間係有點難揀既
終於我揀左個all day breakfast
好快手,朋友杯咖啡就到左啦
好似係跟餐加20蚊左右
奶泡似乎係打粗左少,但個拉花仍然係好靚😍
朋友飲落話唔錯
朋友份ham n cheese sandwich
望落已經開胃
有種暖暖既感覺
至於All day breakfast
其實我每次叫完都會後悔,因爲覺得只係一個好貴既大雜燴😂
但叫個下又好想食
然而,今次呢個我覺得食得過
老實,擺碟其實好一般,望落唔動人
但佢個炒蛋幾滑
同重點係佢收埋左粒芝士蘑菇
好好......好好食❤️
蕃茄都係值得欣賞既
味道亦比平時食既好
其他就一般常見野,無特別🤷🏻♀️
特別值得一讚係佢每個餐都跟一個湯,薯仔/南瓜湯
我同朋友都揀左南瓜湯
南瓜味香濃,湯稠而不膩
只係咁樣食真係飽左d咁囉😂
一直坐佢甜品櫃隔離,忍唔住口,螞蟻人都係要叫返件蛋糕😍
應下節揀左個Christmas tree
外層係好濃士多啤梨味既朱古力脆,中間收埋左一粒大既士多啤梨🍓
底層係吉士撻
口感豐富
不過我個人認為如果吉士撻可改為檸檬撻之類口味較清新既味道,抵消上層朱古力脆脆既甜膩可能會更好
值得encore 既小店,下次試埋其他cake先😍