2023-01-08
又發現一間環境好chill,食物又高質,服務都好好嘅印度同中東菜餐廳🥰佢有埋酒吧,可以chill成晚,而且兩位廚師都大有來頭,一位曾擔任五星級酒店主廚,另一位係唔少著名餐廳任職過,所以出品有保證👍🏻Lal maas,$158天氣凍真係好想食啲羊肉,我哋睇中咗呢款咖喱羊,佢嘅咖喱其實有好多款,我哋都唔係好識,求其揀咗一款,點知味道好好,配garlic nann真係一流,佢嘅nann都整好出色,勁香,好好味😋希臘沙律,$108勁豐富勁足料勁大份嘅沙律,有火箭菜、羽衣甘藍、生菜、大量芝士、洋蔥、青瓜、蕃、青椒等等。。。酸酸哋,又健康又開胃☺️mediterranean platter,$118呢款係中東菜,非常值得一試,可以一次過試晒5種唔同口味嘅醬,而且都係平時好少機會食到嘅味道😍有紅椒合桃醬、中東茄子醬、中東芝麻醬、鷹嘴豆醬 同埋 塔布蕾菜粒沙律,配上自家製嘅彼特包,非常過癮。每種醬都好好味,尤其係紅椒合桃醬同菜粒沙律,酸味十足,勁開胃,食到停唔到口👍🏻蕃茄大蝦扁意粉,$168餐廳除咗印度菜同埋中東菜,仲有意大利菜,意粉同Pizza嘅款式都勁多,我哋試咗扁意粉,意粉嘅質地比較軟身,似麵嘅質
Lal maas,$158
希臘沙律,$108
mediterranean platter,$118
蕃茄大蝦扁意粉,$168
餐廳除咗印度菜同埋中東菜,仲有意大利菜,意粉同Pizza嘅款式都勁多,我哋試咗扁意粉,意粉嘅質地比較軟身,似麵嘅質地,我自己就覺得有咬口嘅意粉好味啲,不過朋友就食得好滋味😆
rasmalai,$88
甜品試咗呢款自家製嘅rasmalai,我都係第一次食,佢口感好特別,唔似雪糕又唔似蛋糕,不過帶有好香嘅奶味,味道偏甜,兩個人share食就啱晒。
總體嚟講呢間餐廳質素都好高,而且環境非常好,價錢又好合理,係我食印度菜嘅頭三位選擇之一。