2019-07-16
想係銅鑼灣食西餐都唔一定貴既, 其實食lunch 都係個好選擇黎到, 因為我地無BOOK 位, 見到以為無哂位, 跟住侍應帶左我地去間房, 好彩仲有位lunch set, 2 courses 有沙律或餐湯 + 主菜+ 飲品侍應好快遞上麵包俾我地揀, 麵包暖暖地圓形餐包好鬆軟, 長形的提子包帶點脆沙律係炭燒西班牙像果肩頸肉, 配不同新鮮沙律菜, 連羽衣甘藍都有是日餐湯, 好creamy 濃郁, 有粒粒磨菇有口感其中一個主菜係炭燒加拿大骨豚, 肉味香濃, 質感嫩滑, 係非一般豬扒配以獨特醬汁, 雖然唔知龍萵草本身係咩味, 但蘸上龍萵草朝胡椒忌廉汁令肉味更有層次另一個主菜係炭燒美國特級黑毛安格斯肉眼扒燒得表面有焦香, 炭燒味好濃肉眼扒要左7成, 生熟度掌握得唔錯肉質肉味濃, 肉質嫩滑, 油份較重, 被鎖住的肉汁在每啖口裡慢慢滲出最後餐茶, 一杯凍啡, 一杯檸茶食物很不錯, 用lunch set 相宜價錢都食到高品質食物
侍應好快遞上麵包俾我地揀, 麵包暖暖地
圓形餐包好鬆軟, 長形的提子包帶點脆
是日餐湯, 好creamy 濃郁, 有粒粒磨菇有口感
另一個主菜係炭燒美國特級黑毛安格斯肉眼扒
燒得表面有焦香, 炭燒味好濃
肉眼扒要左7成, 生熟度掌握得唔錯
最後餐茶, 一杯凍啡, 一杯檸茶