2023-02-04 383 浏览
食過1次,覺得非常特別同受歡迎既秘魯菜,所以收工再黎試,餐廳好full, 面積細小,但經常坐滿客人,9pm後仍是滿座再一次試紫色粟米汁,今次冇咁甜,好濃既肉桂味,係秘魯菜既等式魚他他醬汁豐富,配菜新鮮,炸粟米粒幾特別,魚肉爽滑,配上紫生洋蔥中和味道,唯檸檬汁太多非常酸,最後帶出點點甜味1/4燒雞配焗蜜糖蕃薯蕃薯十分香甜軟糯,配上肉桂粉,青蔥粒及蜜糖增添異國風味,燒雞皮脆,雞肉香滑,配上醬汁好惹味海鮮餡餅擺盤優美色彩鮮豔,顏色配搭增加視覺享受令食慾倍增海鮮餡餅醬汁豐富,有西蘭花蓉及洋蔥碎,味道口感層次豐富,切開餅皮已聞到香濃海鮮味,餅皮薄身脆口唔油膩,值得一讚,多種海鮮包括青口魷魚等配上濃厚咸香芝士,每啖都有拉絲效果,非常回味無窮,這個菜式一絕,值得一試炸油條伴香蕉配朱古力汁面頭有椰絲,炸油條香脆,本身算太甜,配上朱古力汁更好味,唯香蕉只有2小片,整體唔算太特別本身訂了其他日子,但今日在附近,所以提早到左,想叫店員幫忙改回訂座日期,但店員已取消了訂座
魚他他

魚他他

海鮮餡餅
擺盤優美色彩鮮豔,顏色配搭增加視覺享受令食慾倍增

炸油條伴香蕉配朱古力汁

炸油條伴香蕉配朱古力汁
2023-02-04
$250 (宵夜)
2023-01-24 319 浏览
好鍾意食啲唔同國家嘅菜式,順便去了解下佢地嘅文化。今次就去左試秘魯菜。呢間餐廳有兩間分店,一間喺中環另一間喺灣仔!店內嘅侍應都係秘魯人,亦都有好民族風嘅壁畫,感覺好似去左旅行咁!招牌秘魯烤雞(半隻) $140想試多啲唔同食物,所以嗌左半隻雞,雞肉好嫩滑但味道唔算太特別,反而係芥末醬同烤雞嘅味道出乎意料地夾。份量亦都好夠食!另外加左個飯,個飯落左啲炸蒜同蔥花,口感同平時食嘅有啲唔同,係比較硬身嘅!海爐魚他他薯蓉 $98賣相唔算吸引,本身見到仲以為少伏,但味道不錯。同牛肉他他唔同,落左沙律醬名類似黑豆醬嘅醬汁,味道微辣而豐富。薯蓉亦打成條狀,口感會比較綿密細滑!至於主角海爐魚他他,係好fresh又好鮮嫩嘅!秘魯特色芝士餡餅 $128餡餅有三款可以簡,另外兩款係牛肉同海鮮,我地就簡左最邪惡果款 - 拉絲!雖然係得兩舊,但份量好足好夠飽,真係成舊都係芝士,而餡餅嘅皮非常脆口,好惹味!

招牌秘魯烤雞(半隻) $140

海爐魚他他薯蓉 $98

秘魯特色芝士餡餅 $128

2023-01-02 523 浏览
朋友推薦特色秘魯菜,決定一試。係中環斜坡,差啲錯過咗個門口,裡面地方唔算好大,但壁畫好有特色,適合打卡。叫咗招牌秘魯烤雞半隻,配菜選咗蕃薯同沙律。個雞有肉汁,有啲甜味,食得出有其他香料。層皮好入味,連肉一齊好好食。見碟上有啲類似蜜糖既醬汁。配菜好大份,蕃薯有成1.5個,好甜。蔬菜新鮮,醬料攪拌均勻。朋友叫咗豬肉三文治,豬肉香但唔會太肥,芥末醬唔會太辣,配合得啱啱好。薯條都好好食,但真係好多。整體而言真係好好食,份量對得住價錢,不過對一個女仔有啲多,同朋友一齊黎最好。

2022-12-10 740 浏览
對於秘魯菜, 看似陌生, 但其實香港已比不少附近城市更容易Access到, 除了在Mono及Ichu可以吃到很精緻而且Fine Dining設計過的秘魯及其他南美菜式外, 也可以在Tokyolima吃到日式秘魯菜, 又或者在Amusement Eatery接觸到傳統菜式, 而今次介紹的Chullschick也是較便宜而地道的秘魯菜, 以烤雞為主打.Chullschick的主理人Abel是之前Picada的主理人, 當然價錢比後者便宜, 而它的烤雞烤得很香, 特別是茴香和黒啤甘香, 雞皮香脆中帶彈牙, 雞肉Juicy而且各部份都受火均勻, 沒有未熟或Overcooked的地方. 配以其他烤肉及烤腸組合而成的傳統秘魯烤肉拼盤, 再加上同樣來自秘魯的Cusqueña啤酒, 非常盡興.除了烤雞, 當然也有傳統的秘魯小食, Empanada就是脆酥餡缾, 而Tamal就是肉粽, 兩者在Mono吃的是極化精緻的版本, 這裡的是大件頭, 沒有很Luxurious的食𣏾, 但前者的酥脆, 後者的豬肉蛋黃香, 也有另一種風味.Chullschick is held by Chef Abel who is

Chullschick is held by Chef Abel who is the owner of Picard before. Focusing on traditional Peruvian cuisine, he can grill the chicken well. Using French chicken with many species and black beer, it is tasteful and the grilled taste is awesome. With the traditional grilled sausage and meat, the platter is enjoyable. Empanada and tamal are also traditional Peruvian cuisine that can be tasted here. Not luxurious but you can taste the real taste here.
2022-11-27 706 浏览
黎中環要食特色菜,搵返自己私藏美食list,有間秘魯菜!地點黎講,都算中環嘅隱世。店主係秘魯人,裝修異國溫馨風,一幅幅秘魯美食,例如烤肉,帶我地離開咗中環。我食點咗煙燻豬肉三文治及薯條。麵包叫做Chulls 麵包,比較薄身,厚度大約係嘉X薄白麵包。薄得黎最正係脆身,較一般三文治更有口感。三文治內有煙燻豬肉同埋蕃薯。味道上好豐富,秘魯菜用咗好多香料,但唔會太重口味,唔會好似印度菜咁搶flow,而係配合到材料天然味。係呢個三文治有沙沙醬、黃辣椒醬、煙燻味,再加蕃薯甜味。好耐冇食過咁正嘅三文治。朋友點咗招牌秘魯烤雞,再加蕃薯同沙律菜兩個配菜。烤雞同樣有香料,好滋味。皮脆肉嫩,質素好,值得再試。食完增加我地對秘魯菜嘅興趣。

煙燻豬肉三文治及薯條

秘魯烤雞

食完增加我地對秘魯菜嘅興趣。
2022-11-26
煙燻豬肉三文治及薯條
秘魯烤雞
  • 煙燻豬肉三文治
  • 招牌秘魯烤雞
世界各地既人都有唔同既方法烤雞(*´∀`)今次去試下香港罕見既正宗秘魯烤雞.ᐟ‪‪‬老闆係秘魯人 本身都係做廚出身決意要帶佢家鄉美食比香港人試咁首先就叫左半隻招牌烤雞 跟兩款配菜醃料幾有南美風情同幾入味 不過唔辣既放心雞用特製既爐去烤 烤得好香唔算太嫩滑 不過都唔算鞋配料就一般 蒜香飯無期望咁香蕃薯本身都甜仲加左蜜糖另外見好多人推介海鱸魚他他薯蓉的確幾特別又好食( •̀֊•́ ) ̖́-味道同口感都非常豐富酸酸甜甜 帶一點點辣吊味柔軟既海鱸魚同幼滑既薯蓉混合出奇地和諧.ᐟ‪‪‬我地仲叫左一份秘魯傳統街頭小食tamal我地叫左豬肉 佢仲有一款素既第一次試秘魯粽 同我地食開既唔同佢唔係用糯米 係用粟米蓉架.ᐟ‪‪‬所以食落帶甜 餡料就只有醃製豬肉再蘸黃辣椒醬食感覺幾有趣 不妨一試啊成餐飯都比草泥馬望住咁 好好笑ˏ₍•ɞ•₎ˎ✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
世界各地既人都有唔同既方法烤雞(*´∀`)
今次去試下香港罕見既正宗秘魯烤雞.ᐟ‪‪‬

感覺幾有趣 不妨一試啊

成餐飯都比草泥馬望住咁 好好笑ˏ₍•ɞ•₎ˎ

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
2022-11-03 691 浏览
🍗秘魯特色烤爐拼盤Peruvian Grill烤雞好香好juicy,唔會好柴好乾,雞肉幾滑,香腸都幾好食,香料幾特別同有新意,而自選配菜揀咗蒜蓉飯好香口,好夠蒜味🥪煙燻豬肉三文治及一個配菜Smoked pork sandwich with one side dish 炸豬腩肉同黃辣椒醬好夾,唔會太油膩,但係麵包有啲難夾起一齊食🥩安第斯燒烤牛排Anticuchero Steak本身好期待牛扒但小失望,煮得太熟有啲筋,好難咬而且有少少太鹹,不過配菜薯條炸得好脆🍫秘魯油炸鬼配朱古力醬Peruvian churros with chocolate sauce 味道正常但份量偏小,如果鍾意朱古力嘅可以一試
秘魯特色烤爐拼盤

🥩安第斯燒烤牛排
Anticuchero Steak

秘魯油炸鬼配朱古力醬
🍫秘魯油炸鬼配朱古力醬
味道正常但份量偏小,如果鍾意朱古力嘅可以一試
秘魯特色烤爐拼盤
秘魯油炸鬼配朱古力醬
同個fd係中環想食啲特別嘢,就揾到呢間秘魯餐廳🍽睇menu啲菜式唔錯。主打菜式係烤雞🐔甘梗係要食呢個啦!我哋再叫咗個小食嘅菜式就夠哂我哋食啦!秘魯特色牛肉餡餅 $128(Peruvian Beef Empanapa)外形幾好,但餡餅皮有啲硬,有啲難切開肉餡牛肉味濃,係mince meat.配上底下好似芝士嘅醬,同埋餡餅上嘅應該係牛油果醬,酸酸哋幾開胃招牌秘魯烤雞  $89(1/4 Chicken)雞胸肉,肉質唔滑,唔算好淋🙊可能我哋掛住影相啦。。烤雞嘅皮唔算香口,烤料味道亦無滲入到雞肉度。旁邊配有沙律,主要係紅菜頭同紫洋蔥,酸酸哋幾開胃圖四:無名🙈 佢係跟烤雞嘅湯味道還可,有啲似紅蘿蔔味今次平均消費 $130 左右(每人,包埋加一)
同個fd係中環想食啲特別嘢,就揾到呢間秘魯餐廳🍽

睇menu啲菜式唔錯。主打菜式係烤雞🐔甘梗係要食呢個啦!

我哋再叫咗個小食嘅菜式就夠哂我哋食啦!

秘魯特色牛肉餡餅 $128
(Peruvian Beef Empanapa)
外形幾好,但餡餅皮有啲硬,有啲難切開
肉餡牛肉味濃,係mince meat.

招牌秘魯烤雞  $89
(1/4 Chicken)
雞胸肉,肉質唔滑,唔算好淋🙊
旁邊配有沙律,主要係紅菜頭同紫洋蔥,酸酸哋幾開胃

圖四:無名🙈 佢係跟烤雞嘅湯
味道還可,有啲似紅蘿蔔味

今次平均消費 $130 左右(每人,包埋加一)
2022-10-08
2022-09-25 816 浏览
秘魯我就未去過 但係聽講香港有得食咁咪去試吓囉 🤣 好少去香港島嘅我喺SOHO 附近兜兜轉轉幾個圈 終於搵到呢一間正宗秘魯菜 我哋冇訂枱 間舖頭又好細 去到已 full booking 🥲 好彩我哋去得早 可以比一張枱我哋坐低住先食住先 生鱸魚他他 - 傳統頭盤有薯蓉 生鱸魚 雞蛋 老虎奶 鍵盤醬汁 好似食魚生飯咁 都好得意Ceviche Clasico - 係一款好正宗頭盤 酸酸美味 好開胃香辣蜜糖雞翼 - 甜得來有啲辣 辣得來有啲甜 傳統秘魯烤雞 - 好香好Juicy 可以選擇配蒜蓉飯 沙律 薯蓉 甜番薯 食咗幾款餸家良杯特飲 埋單$700 都算唔貴 食得好飽 -***5💋 is the highest***Feeling:💋💋💋💋Service:💋💋💋💋Yummy:💋💋💋💋💋Overall:💋💋💋💋-💈 Chullschick (中環)中環蘇豪嘉咸街45-53號地下D舖

香辣蜜糖雞翼 - 甜得來有啲辣 辣得來有啲甜

食咗幾款餸家良杯特飲 埋單$700 都算唔貴 食得好飽
***5💋 is the highest***
Feeling:💋💋💋💋
Service:💋💋💋💋
Yummy:💋💋💋💋💋
Overall:💋💋💋💋
💈 Chullschick (中環)
中環蘇豪嘉咸街45-53號地下D舖
2022-09-24
2022-09-15 878 浏览
有意外驚喜的秘魯菜,門面睇上去平平無奇,但係環境好有異國風情~整體食物質素唔錯,價錢以ᴡᴇᴇᴋᴇɴᴅ ᴍᴇɴᴜ黎講都唔算貴,最推介海鱸魚他他薯蓉!另外食物分量都頗多,我同男朋友兩個人係勉強食曬。週末想同朋友食下異國菜嘅不妨一試٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و▫️海鱸魚他他薯蓉 $98sᴛᴇᴀᴋ ᴀɴᴅ ᴛᴜɴᴀ ᴛᴀʀᴛᴀʀᴇ就食得多,海鱸魚都係第一次!擺盆有美感得黎分量好大,但當然呢個價錢主要都係薯蓉,海鱸魚只係點綴效果。薯蓉好軟滑,醬汁非常濃郁,海鱸魚都唔會有腥味或者口感霉爛,配合得好好~▫️招牌秘魯烤雞(ǫᴜᴀʀᴛᴇʀ) $99可以自選兩款配菜,我地就揀左西蘭花同蕃薯。可以見到佢蕃薯嘅份量好多,唔會係有時好貴上到黎得小小女仔都食唔飽嘅情況(。 ́︿ ̀。)。呢款烤雞對我黎講唔夠ᴊᴜɪᴄʏ,不過好彩都唔乾柴,唔會好難入口。▫️安第斯燒烤牛排 $139本身好期待牛排,但係食落覺得普通。叫左五成熟但係見到(ᴘ.4)好明顯太熟,幅圖已經係中心最嫩嘅位置了。有筋同埋小小乾,如非必要都唔建議叫佢╮( ̄▽ ̄"")╭ 不過啲薯條炸得好脆!

▫️海鱸魚他他薯蓉 $98

▫️招牌秘魯烤雞(ǫᴜᴀʀᴛᴇʀ) $99

▫️安第斯燒烤牛排 $139
2022-09-13 581 浏览
蘇豪區𝗪𝗲𝗲𝗸𝗲𝗻𝗱 𝗕𝗥𝗨𝗡𝗖𝗛••••••••••••••••••••••••••••••𝗣𝗼𝗹𝗹𝗮 𝗔 𝗹𝗮 𝗕𝗿𝗮𝘀𝗮 | 秘魯烤雞🍗 $100𝗤𝘂𝗮𝗿𝘁𝗲𝗿 𝟭|𝟰 𝗔 𝗹𝗮 𝗕𝗿𝗮𝘀𝗮 𝗦𝗮𝗻𝗱𝘄𝗶𝗰𝗵 |烤雞三文治🥪 $99𝗪𝗶𝘁𝗵 𝗳𝗿𝗶𝗲𝘀🥪 較重口味同辣 用既香料- pepper-醬汁比Polla多 記得預先訂座😺😺
蘇豪區𝗪𝗲𝗲𝗸𝗲𝗻𝗱 𝗕𝗥𝗨𝗡𝗖𝗛
𝗣𝗼𝗹𝗹𝗮 𝗔 𝗹𝗮 𝗕𝗿𝗮𝘀𝗮 | 秘魯烤雞🍗 $100
𝗤𝘂𝗮𝗿𝘁𝗲𝗿 𝟭|𝟰

𝗪𝗶𝘁𝗵 𝗳𝗿𝗶𝗲𝘀
🥪 較重口味同辣
用既香料- pepper-醬汁比Polla多

記得預先訂座😺😺
2022-09-11 481 浏览
作文都寫過,香港作為美食之都,咩國家嘅菜式都有。今次就去左中環一試冷門嘅秘魯菜。以前係屋企都試過整ceviche,秘魯出名嘅前菜,即係用檸檬汁醃熟啲生魚肉,調味之餘仲起到殺菌嘅作用。不過呢啲比較簡單嘅野,今次就冇揀到啦。值得留意嘅係lunch set 比起散叫扺食,想嘗鮮嘅建議lunch hour黎,佢嘅lunch做到三點架。今次反而要左秘魯燒烤拼盤($199) 有牛扒、四分之一隻烤雞、香腸同兩款配菜,兩個人share好夠食, 一個人叫呢個肯定係大胃王先食到。唔叫兩個set嘅原因係貪佢咩都有啲, 可以一次過試曬。Lunch set有湯,每日都唔同,今日就係豆類煮成嘅湯,講唔出係乜嘢嘅味道,帶點香料味。牛排反而偏乾,但點嘅汁好惹味,有yellow mastrard 再加香料咁。其實食落冇想像中咁異國風情咁重香料味,平時唔鐘意印度菜咁重香料味嘅人應該都會接受到。香腸嘅話就正常,係肉感多於粉感嘅腸,食落都有啲似台灣腸。雞肉仲好juicy,唔柴, 但雞皮略嚴有啲乾,1/4隻亦都大大份,食完非常之夠飽,食落似港式蒜汁雞扒咁。 配菜就揀咗蒜頭飯: 同平時食開嘅大差唔多有乾蒜係面,食落蒜味幾足;同蕃

配菜就揀咗蒜頭飯: 同平時食開嘅大差唔多有乾蒜係面,食落蒜味幾足;同蕃薯條,蕃薯都係秘魯嘅其中一種主食 。
順便科普下,其實秘鲁菜自上世紀嘅中國日本嘅移民影響,飲食文化都帶點亞洲風味,例如有好似鼓汁炒牛肉配薯條嘅lomo saltado。所以秘魯菜聽落好似好異國風情,但其實都好啱香港人口味。中環同灣仔都有分店,食得多西餐嫌悶,不妨探索下新菜系。
2022-08-30 1426 浏览
從來沒有吃過秘魯菜,看到這間小店性價比幾高,評價亦不錯就趁週末慕名來試試。店舖都幾細只有十多張枱,週末的中午眼見人流不斷,建議先訂位啊!******************************Brunch Menu:✨招牌秘魯烤雞 Pollo A La Brasa (半隻half $140)配菜揀咗烤番薯及沙律🐓半隻烤雞好大隻好好肉又juicy,好重香料味,就算吾點碟上嘅碗辣椒醬都好夠味,點左就仲惹味🌱沙律有點醋汁,🍠烤番薯上面撒了肉桂粉,點埋碟上的蜜糖,吃到尾覺得有點太甜😂✨秘魯特色煙燻豬腩肉三文治及薯條 Smoked Pork Sandwich with Fries $99🌮放旁邊的麵包烤得有點太脆,好像比較難夾起來一起吃🥓炸豬腩肉比較肥,亦炸得比較乾身,洋蔥和黃辣椒醬中和了豬腩肉嘅油膩感中間有蕃薯🍠,但味道有點被蓋過了🍟薯條是粗身波浪薯條,份量很足夠✨配有餐湯或汽水🫕南瓜湯幾夠熱,但不太似平日西餐飲到的南瓜湯,免頭仲有好多炸蒜🧄🥃Ginger ale加了冰的日式啤酒杯子都幾特別😬略嫌有點細杯雖然剛好坐到是中間的位置,道門開關有點問題關不上門,熱風便吹入來感到不太舒服。但食物質

Brunch Menu:
配菜揀咗烤番薯及沙律
招牌秘魯烤雞

🌮放旁邊的麵包烤得有點太脆,好像比較難夾起來一起吃
中間有蕃薯🍠,但味道有點被蓋過了
🍟薯條是粗身波浪薯條,份量很足夠
秘魯特色煙燻豬腩肉三文治及薯條

✨配有餐湯或汽水
🫕南瓜湯
幾夠熱,但不太似平日西餐飲到的南瓜湯,免頭仲有好多炸蒜🧄
🥃Ginger ale
加了冰的日式啤酒杯子都幾特別😬略嫌有點細杯
餐湯

雖然剛好坐到是中間的位置,道門開關有點問題關不上門,熱風便吹入來感到不太舒服。但食物質素不錯,性價比算幾高,職員服務態度都幾殷勤,如果剛好坐到靠牆的位置可以來試試👍🏻
2022-08-28
秘魯特色煙燻豬腩肉三文治及薯條
餐湯
2022-08-25 399 浏览
因為見到同事不斷推薦秘魯燒雞,一而再咁去都食唔到,決定book一次12:30一行七人咁去試下呢間餐廳,個日行上去仲熱辣辣,去到點左half chicken + mixed salad + baked sweet potatoes 加左一個zero.而其他人都點左quarter chicken 同配菜。燒雞唔係用春雞而係正常size 既雞,起初見到都怕會好乾但食落發現都唔會而且十分之juicy ,佢地會配左一個秘魯黃芥辣醬,係甜甜辣辣黃色既同燒雞都幾夾,而沙律既量都非常之多同新鮮,唔會有苦味同配既醬汁都好清新。而烤蕃薯好甜,唔知係面有蜜糖定佢焗到出哂糖汁,佢亦都比好大既份量我覺得女仔食quarter 都已經夠飽男仔食half 應該都好夠食但平時無得walk in 一定要book 好岩健身人既餐廳一定會再食。
我覺得女仔食quarter 都已經夠飽

一定會再食。
2022-08-22
午餐
2022-08-13 491 浏览
上次食完上海餐廳,係附近行逛就發現到呢間秘魯菜😳見秘魯菜唔係度度都有,價錢又唔離地,所以就mark低左要搵次來食😏終於今日就有機會啦🎉🎉🎉去到餐廳係六點三,一入去staff已經問有冇book枱,我地係walk in來,好彩時間尚早,所以都比我地入來,但七點三左右要交枱~如果想來呢度食野,真係book定枱會好D😏幾鍾意佢牆個幅壁畫,好靚,又有特色👍來之前已經睇定,一定要叫🐔招牌秘魯烤雞😋我地另外再叫埋🐔秘魯辣椒蜜蜂烤雞翼同🐷煙燻豬肉三文治~D菜都幾快到😳先來嘅係🐔招牌秘魯烤雞 - 半隻 ($145)半隻烤雞可以揀2種配菜,有🥗沙律、🍟薯條、🍠烤蕃薯、🍚蒜香飯同🍅是日精選配菜~我地揀左🍠烤蕃薯同🍚蒜香飯~一上枱已經覺得好香好吸引😍陣陣香料味,好正👍🐔烤雞唔會好乾,皮脆肉嫰😋個雞本身都好夠味,但又唔會話好重口味~就算唔點佢個黃辣椒醬都得😏同埋佢個黃辣椒醬真係有D辣🥵🍠烤蕃薯有D玉桂粉係面~蕃薯好淋,本身都已經有D甜~再沾埋碟上面嘅蜜糖,sweet上加sweet😍其實真係好甜,但唔知點解覺得好好食😝🍚蒜香飯,好多蔥同炸蒜係面😂個飯幾乾,又有味,唔錯👍見到隔離枱份烤雞,其中一個配菜係🍟炸薯條~望
上次食完上海餐廳,係附近行逛就發現到呢間秘魯菜😳
終於今日就有機會啦🎉🎉🎉

去到餐廳係六點三,一入去staff已經問有冇book枱,
如果想來呢度食野,真係book定枱會好D😏

幾鍾意佢牆個幅壁畫,好靚,又有特色👍
來之前已經睇定,一定要叫🐔招牌秘魯烤雞😋
我地另外再叫埋🐔秘魯辣椒蜜蜂烤雞翼同🐷煙燻豬肉三文治~
D菜都幾快到😳

先來嘅係🐔招牌秘魯烤雞 - 半隻 ($145)
我地揀左🍠烤蕃薯同🍚蒜香飯~

一上枱已經覺得好香好吸引😍
陣陣香料味,好正👍
🐔烤雞唔會好乾,皮脆肉嫰😋
個雞本身都好夠味,但又唔會話好重口味~
就算唔點佢個黃辣椒醬都得😏
同埋佢個黃辣椒醬真係有D辣🥵

🍠烤蕃薯有D玉桂粉係面~
蕃薯好淋,本身都已經有D甜~
再沾埋碟上面嘅蜜糖,sweet上加sweet😍
其實真係好甜,但唔知點解覺得好好食😝

🍚蒜香飯,好多蔥同炸蒜係面😂
個飯幾乾,又有味,唔錯👍

見到隔離枱份烤雞,其中一個配菜係🍟炸薯條~
望住佢地D薯條,好震撼,又粗又多😳
好彩冇叫薯條,如果唔係我地一定食唔晒🤦‍♀️
招牌秘魯烤雞 - 半隻
跟著到🐔秘魯辣椒蜜蜂烤雞翼 ($80)
呢個係我覺得全餐最好食嘅野😍😍😍
本身驚佢會幾辣,自己未必食得來😐
點知出到來完全唔辣,仲要好好食,不得了👍

🐔雞翼擺盤擺得幾靚😂
雞翼皮好脆口,但D肉好滑有肉汁😋
食落酸酸甜甜,真心唔錯~
最後食晒D雞翼,仲要食埋D汁先停手🤣
秘魯辣椒蜜蜂烤雞翼
最後係🐷煙燻豬肉三文治 ($88)
呢個都幾多人叫,但我自己反而覺得一般🤦‍♀️
個三文治上枱又係好震撼,食起上來有D無從入手,惟有拆開逐樣食😂

個包又薄又脆😳
中間係🐷豬腩肉、🧅洋蔥、🍠蕃薯~
朋友幾鍾意🐷豬腩肉,但我覺得有少少乾🤦‍♀️
個黃辣椒醬真係幾辣,頂唔順要撥走D醬😂
🐷豬腩肉下面有D他他汁之類~
如果夾住成個食,又食得辣的話,應該幾唔錯~
但無奈我唔食得辣🤦‍♀️
煙燻豬肉三文治
最後兩位埋單共 $344,食物本身係 $313,再收加一服務費~
呢個價錢食到高質冷門菜,又食到飽,真係幾抵👍
服務上,staff都幾有禮貌,都會keep住幫斟水,唔錯👍
2022-08-12
招牌秘魯烤雞 - 半隻