2023-11-24
荔枝角一帶好唔同多國餐廳,仲可以捐窿罅去工廈入面尋寶,既之前程班長都係一表表姐, 今日又同大家推介一間個人覺得唔錯既西餐廳,無論餐廳環境、食物都值得推介比大家。餐廳環境舒服,左邊牆掛著多幅藝術相及右邊質掛放滿白色的海鷗,以藍白為主調感覺簡約輕鬆自然。餐廳主打輕奢華法國菜,lunch set,有餐包、餐湯或前菜、主菜、餐飲🍞🥯芝麻軟餐包麵包上枱熱辣辣,上面非常多芝麻,一啖咬入口芝麻脆脆,入面非常鬆軟塗上牛油,即溶更香美味。🌽粟米湯以原粒新鮮粟米打碎烹調,粟米味清甜可口,加以濃郁嘅忌廉奶令粟米湯更香滑。🥗🍤意式蝦沙律蝦大隻又彈牙配以紅洋蔥、車厘茄及羅馬生菜加以青檸汁,微微酸好新鮮清爽開胃🍔🧀雙重芝士牛肉漢堡配粗薯條,漢堡扒非常口,而且JuicY,牛牛味好濃郁!加埋新鮮蕃茄、青瓜、酸瓜、及洋蔥圈,既classic又豐富。🐷👍烤焗有骨豬排豬鞍扒煎到金黃色~ 厚肉juicy,一火過火而亂畫,肥瘦分明適中肥瘦比較分明,推介大家必食🫸🏻🫷🏻溫馨提示,如果11月生日既朋友,仲可以帶3個朋友黎食,壽星仔女就可以免餐。
🍞🥯芝麻軟餐包
🌽粟米湯