招聘中
$17,150-$18,300
月薪
餐厅: FireBird (東薈城名店倉)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-12-27 76 浏览
第一次去「FireBird」居酒屋, 見門口餐牌已經好吸引,入到餐廳木色為主, 好多卡位, 氣氛好舒服。豪華刺身盛合(8品)$348刺身好新鮮,配搭好豐富,有海膽、三文魚、帶子、飛魚子、牡丹蝦、北寄貝和吞拿魚等,全部都好肥美👍🏻!九州產4A和牛壽喜燒午餐set $138配有沙律稻庭烏冬甜品和一杯無酒精飲品,牛肉表面怖滿雪花般嘅油花添肉質嫩滑柔軟,肉味湯味香濃,鍋裡面仲有菇,紅蘿蔔片、大蔥、豆腐、皇帝菜及蛋好豐富。稻庭烏冬口感好嫩滑好入味。另外加$38有一碗迷你牛肉丼,肥牛意想不到地入味,好味道👅FireBird 串燒盛合(4串)$128有雞胸紅黃椒串;牛肉菜/ 金菇卷和培根蕃茄仔串。有蔬果配搭豬牛雞肉,食落清爽不膩,肉類燒得很香口👍🏻肉汁豐富好Juicy。 另外點了一串厚切牛舌$38大大串, 爽口彈牙!Mango bar de mocktail $78 楊枝甘露味的芒果特飲,酸酸甜甜,有一支雪葩,配個壽喜燒一流,好清爽❤️

豪華刺身盛合(8品)$348

2023-12-27
午餐
九州產4A和牛壽喜燒
2023-12-25 74 浏览
日式居屋酒屋裝潢,寬闊舒適。在東涌Outlet 濕平後很適合來大快朵頤,補充能量🤭。這裡是點菜都不會踩雷的高質日式料理。貓太太最欣賞這裏的菜餚😍不重鹹不濃味,還原日本菜那主張吃食材鮮味的本質。🔥🍗🐓重量級火焰原隻雞腿高度酒精淋上烤雞腿,點燃熊熊烈火🔥,沒想到吃雞腿還能看表演😍嫩滑雞腿灑上紅丹丹的香料,微辣味加上酒精燻香。水煮椰菜經火焰燒過後,香脆爽甜。🐟🐠刺身二人份帶子、大蝦、油甘魚、三文魚和魚籽,鮮甜美味。🍤海老天婦羅炸得完美🤭🥚🥗溫泉蛋慢煮雞胸肉沙律黑松露沙律醬香氣四溢,雞胸肉一點都不柴,沙律菜新鮮乾淨,再加上芝士碎,溫泉流心蛋,太豐富了好不好😍🔥🍣火山熔岩鮭魚卷經煎炸後的鮭魚壽司卷,魚肉是半熟的狀態。加上炸乾蔥絲和千島醬,邪惡但美味😂🍅🥓有機蕃茄豚肉乾鍋採用日本有機香甜的蕃茄、五花豚肉片和一些蔬菜。以熱乾鍋的方式煎炒著吃,下酒健康小菜。🥭Mango-de Mocktail新鮮芒果肉打成芒果沙冰和芒果雪條,真材實材。大推大推,必點的mocktail!🍛牛肉丼飯滿滿的牛肉,鬆軟而且不會太死鹹。日本米飯飽滿香軟。非常純粹飽肚的丼飯。🍮水滴餅由寒天製成的甜品,沾點日本黑蜜和香濃黃豆粉,簡

🔥🍗🐓重量級火焰原隻雞腿

🐟🐠刺身二人份
帶子、大蝦、油甘魚、三文魚和魚籽,鮮甜美味。

🍤海老天婦羅
炸得完美🤭

🥚🥗溫泉蛋慢煮雞胸肉沙律

🔥🍣火山熔岩鮭魚卷

🍅🥓有機蕃茄豚肉乾鍋

🥭Mango-de Mocktail

🍛牛肉丼飯

🍮水滴餅
由寒天製成的甜品,沾點日本黑蜜和香濃黃豆粉,簡單又低卡。
2023-12-22 33 浏览
記念日滿心歡喜地去此評價不錯的餐廳慶祝,我們準時到達,吃了一頓美味性價比頗高的晚餐。本來打算會再去此餐廳位於市區的分店幫襯,如今可能要重新考慮了。事緣是因為過了一星期後,本人再登入此APP時,發現被缺席了,真的不明白其原因。是因為我沒有點一蚊優惠價菜式,還是有職員做漏了什麼步驟呢?不清楚…但因為我不是每天登入剛剛才知道被缺席了,亦過了48小時申訴期,實在感到無奈。當然,現在翻查電郵記錄,看到OpenRice是有通知我缺席的,只是我電郵太多沒有留意到內容是通知我缺席,而不是確認我出席,唯有無奈接受。唯有提醒自己每次出席後,確認清楚餐廳有沒有確認該訂座吧。在此分享一下那天的美食,連同單據等,以示清白。

在此分享一下那天的美食,連同單據等,以示清白。

2023-12-15
2023-12-11 87 浏览
東薈城開左新的日本居酒屋餐廳,主打各款串燒、燒物等等日式料理。餐廳更設有不少卡位,環境寬敞舒適。Fire Bird名物重量級火焰原隻嘅燒雞腿係餐廳名物,即刻點左!餐廳職員會點上火酒真係火焰燒成!雞肉外皮燒微微焦脆,雞肉非常嫩滑多汁好惹味!呢個價錢真係物超所值。免治雞肉棒:呢個係餐廳自家製!雞肉棒即叫即燒,熱辣辣的免治雞肉棒沾上蛋漿口感非常嫩滑,加上餐廳加了一些雞軟骨,更添口感。生蠔2隻:呢個生蠔非常肥美,每隻都有手掌咁大!海水味和鮮味都十分出色,不用什麼調味,加上檸檬汁已經非常鮮甜。壽司組合有多款壽司:包括有三文魚,帆立貝,甜蝦,北寄貝,鰻魚等等全部都很新鮮,款式夠多樣化。另外餐廳的串燒都非常出色!!!值得一試,假日和朋友一齊飲酒傾下計的好選擇。

2023-10-30 179 浏览
來到東涌shopping,梗係要食餐好,銅鑼灣都食過佢分店嘅串燒,今次見到呢度有薩摩牛同金槍魚(吞拿魚)。東涌呢度地方大好多,大部分都係靚靚卡位,有些間隔仲上到頂,私隱度好高,和式設計,燈光柔和,感覺好舒服。本金槍魚三色刺身~連皮軟骨上,大大刀切粒,魚脂含量極高,入口即溶,口感勁正。FireBird名物重量級火焰原隻雞腿~鐵板大大隻燒雞腿淋上酒點火,熊熊烈火勁惹火,店員細心提醒大家要小心保持距離呢!也會為你細心剪開雞肉,鐵板能保溫,可以慢慢食。九州產炙燒薩摩黑毛和牛(西冷)~今日做特別優惠,好抵食,店員又出場,幫忙烤至五成熟,開火直燒,脂肪量咁高,果然係FireBird,好惹火,跟手剪開,熱辣辣香噴噴,沾少少海鹽或炸蒜粒,牛肉味道更突出,juicy!明太子半玉子燒~士多啤梨益力多cocktail~特色靚靚飲品都喺呢度嘅打卡位,即叫即做即刻打起嘅士多啤梨沙冰,正啊!建議大家平日嚟,週末假期咁多人shopping 等位都有排。

本金槍魚三色刺身~
連皮軟骨上,大大刀切粒,魚脂含量極高,入口即溶,口感勁正。

FireBird名物重量級火焰原隻雞腿~

九州產炙燒薩摩黑毛和牛(西冷)~

今日做特別優惠,好抵食,店員又出場,

明太子半玉子燒~
士多啤梨益力多cocktail~

2023-10-17
原來屋企附近開咗Fire Bird以前喺銅鑼灣店食過 覺得幾正今個Happy Friday 就去東涌新店試吓新店環境大、有木系卡位感覺舒服 好岩約會食飯🩷🔸炙燒薩摩黑毛和牛($178)係西冷,牛肉味濃,油花均勻入口即溶 充滿脂香店員即場燒 未食就已經流口水了🤤🔸Fire Bird名物重量級火焰($138)係原隻嘅燒雞,但去咗骨,貼心!燒所得超香~雞皮微微焦脆雞肉彈牙多汁 又入味必食!🔸炸雞軟骨($48)🔸廣島縣產脆炸牡蠣($48)炸物脆卜卜 又唔油會忍唔住一口接一口咁食炸蠔好鮮、超多汁、蠔味濃👍🏻🔸帆立貝壽司($56)🔸軟殼蟹牛油果壽司卷($128)珍珠醋飯好食!少少黏口、煙煙韌韌壽司卷包住牛油果、生菜、軟殼蟹感覺好fresh又飽肚.🔸Berry Kisses($68)🔸Suntory the Premiun($88)哩度有多款飲品 叫咗杯mocktail 同啤酒Berry Kisses用咗新鮮水果唔會有假假的藥水味好飲呀~

原來屋企附近開咗Fire Bird
以前喺銅鑼灣店食過 覺得幾正
今個Happy Friday 就去東涌新店試吓
新店環境大、有木系卡位
感覺舒服 好岩約會食飯🩷

🔸炙燒薩摩黑毛和牛($178)
係西冷,牛肉味濃,油花均勻
入口即溶 充滿脂香
店員即場燒 未食就已經流口水了🤤

🔸Fire Bird名物重量級火焰($138)
係原隻嘅燒雞,但去咗骨,貼心!
燒所得超香~雞皮微微焦脆
雞肉彈牙多汁 又入味
必食!

🔸炸雞軟骨($48)
🔸廣島縣產脆炸牡蠣($48)
炸物脆卜卜 又唔油
會忍唔住一口接一口咁食
炸蠔好鮮、超多汁、蠔味濃👍🏻

🔸帆立貝壽司($56)
🔸軟殼蟹牛油果壽司卷($128)
珍珠醋飯好食!少少黏口、煙煙韌韌
壽司卷包住牛油果、生菜、軟殼蟹
感覺好fresh又飽肚
🔸Berry Kisses($68)
🔸Suntory the Premiun($88)
哩度有多款飲品 叫咗杯mocktail 同啤酒
Berry Kisses用咗新鮮水果
唔會有假假的藥水味
好飲呀~

2023-10-23 662 浏览
位於東薈城內既居酒屋主打各款串燒、燒物及特色創意料理✨ 以木系裝修為主調,環境寬敞舒適,設有唔少卡位,啱晒同家人朋友聚會chill下☺️❀ 炙燒薩摩黑毛和牛(西冷) 🐮蕯摩A4和牛色澤粉嫩而且油脂分佈均勻✨ 上枱後店員會幫忙燒及剪開一片片和牛,入口軟嫩多汁,油香四溢,簡單蘸上岩鹽或芥末食已經好香😍❀ FireBird 雞肉串燒盛合 🍢❀ 雞皮串 (數量限定) 🍢串燒盛合有齊長蔥雞腿、雞胸、雞頸、秋葵及免治雞肉棒✨ 雞腿肉嫩滑juicy,配上京蔥食更香☺️ 免治雞肉棒食落好有口感,蘸上生蛋黃食好香滑呢😝 另外仲單點咗雞皮串,炸到脆卜卜亦帶油脂香~❀ FireBird 三代目軟殼蟹沙律 🥗軟殼蟹炸到好酥脆🥰 沙律入面有蘋果、溫泉蛋、芝士、青瓜、雞肉及蟹籽等配料,配以胡麻醬食味道豐富又開胃👍🏻❀ 火山熔岩鮭魚卷 🍣依款創意料理係炸三文魚壽司✨ 口感外脆內軟,表面混上炸蒜絲及蘿蔔絲,配埋蟹籽及芥末醬食微辣惹味,味道好有層次感😍❀ 明太子芝士椰菜燒餅 🫓切開燒餅有微微芝士拉絲效果☺️ 入面仲有雞蛋及椰菜做配料,表面分別塗上明太子醬及大阪燒醬,濃郁滋味亦唔會太膩👍🏻❀ Mango-bar de Mock

❀ 炙燒薩摩黑毛和牛(西冷) 🐮

❀ FireBird 雞肉串燒盛合 🍢
❀ 雞皮串 (數量限定) 🍢

❀ FireBird 三代目軟殼蟹沙律 🥗

❀ 火山熔岩鮭魚卷 🍣

❀ 明太子芝士椰菜燒餅 🫓

❀ Mango-bar de Mocktail 🍹
依杯mocktail以芒果為主調,飲落酸酸甜甜,芒果味好香濃👍🏻 旁邊仲有自家製芒果雪條,好啱打卡❤️
2023-10-19 132 浏览
 在東涌東薈城Shopping完,是時候醫醫肚吃個晚餐才返市區。商場内除了購物外,食也有不少選擇。 我們今晚選了一間開張不久的居酒屋試試~餐廳裝修以木系為主調高雅簡潔,是間以食伴酒帶有日本居酒屋文化的餐廳。我們坐下感到舒適,燈光柔亮~看看Menu十分多選擇,見正在做優惠價熱賣人氣九州産黑毛和牛西冷,好吸引!還有其他牛肉類也相當吸引!20多款串燒及燒物.....1壽及揚物有50多款日本酒及特色有酒精和無酒精雞尾酒等飲品。前菜,麵,飯。我們先點了份正在熱賣中的~炙燒薩摩黑毛和牛( 西冷  ) 100G  原價 $ 250   現在 優惠價 $ 178塊肉好靚!佈滿油花。職員放上網上用火槍炙燒,然後再剪件上碟。燒至旁邊的脂肪溶化,油脂溢出味濃郁肉質彈口甘香豐腴。日本直送~鹽燒油甘魚鮫  $198魚肉嫩滑細緻,甘香肥美。雞肉串燒盛合  $138雞軟骨串味道較濃郁沾上蛋黃令口感更軟滑。雞串肉質較粗"鞋”及稍乾身了一點。三代目軟穀蟹沙律  $ 138軟穀蟹炸得金黃,外層相當酥脆。蔬菜充滿份新鮮!沙律醬汁酸甜醒胃。水果茶  $ 58內有西柚,橙,藍莓,青檸....等。
商場内除了購物外,食也有不少選擇。
 我們今晚選了一間開張不久的居酒屋試試~
我們坐下感到舒適,燈光柔亮~
還有其他牛肉類也相當吸引!
20多款串燒及燒物.....
1壽及揚物
有50多款日本酒及特色有酒精和無酒精雞尾酒等飲品。
前菜,麵,飯。
我們先點了份正在熱賣中的~
塊肉好靚!佈滿油花。
炙燒薩摩黑毛和牛A4級和牛西冷
職員放上網上用火槍炙燒,然後再剪件上碟。

燒至旁邊的脂肪溶化,油脂溢出味濃郁肉質彈口甘香豐腴。
日本直送~鹽燒油甘魚鮫  $198
魚肉嫩滑細緻,甘香肥美。
日本直送鹽燒油甘魚鮫

雞肉串燒盛合  $138
雞軟骨串味道較濃郁沾上蛋黃令口感更軟滑。
雞串肉質較粗"鞋”及稍乾身了一點。
FireBird雞肉串盛盒

三代目軟穀蟹沙律  $ 138
軟穀蟹炸得金黃,外層相當酥脆。
蔬菜充滿份新鮮!沙律醬汁酸甜醒胃。
Fire Bird 三代目軟殼蟹沙律
水果茶  $ 58
內有西柚,橙,藍莓,青檸....等。
三代目軟殼蟹沙律
2023-10-16
炙燒薩摩黑毛和牛A4級和牛西冷
日本直送鹽燒油甘魚鮫
Fire Bird 三代目軟殼蟹沙律
三代目軟殼蟹沙律
2023-10-17 57 浏览
10月是開心的日子咁就食多啲好嘢啦!🔥Firebird 重量級火焰原隻雞腿 🍗 上枱時店員先下酒在雞腿上再點火!WOW!大火得有被嚇到😂~雞腿已去骨啖啖肉,稍微燶咗少少,雞肉灑上辣粉調味,很香口的一道菜。火山熔岩鮭魚卷🍣 鮭魚卷油炸過,所以紫菜脆脆的,加上醬料和香芋絲伴碟,多重口味口感,好吃。100g A5和牛剛好熟但不夠熱,所以再翻熱一下至微暖,牛肉多油脂入口即溶,略厭旁邊的肥膏太多,試一下便好了。
10月是開心的日子
咁就食多啲好嘢啦!

• 火焰原隻雞腿
2023-10-10 549 浏览
陪同家人到東涌購物,購物不忘要享用美食,又是時候找個地方吃飯。木系色調的餐廳,簡潔舒適。我們下單時,店員說「炙燒薩摩黑毛和牛(西冷)」和「海鮮燒盛合」可由自己或交由廚子處理。我們懶得動手,就交由廚子主理吧。✨️ 炙燒薩摩黑毛和牛(西冷)薩摩黑毛和牛是上等牛肉,看來不錯 脂肪分佈均勻的薩摩黑毛和牛,油花豐富。牛肉非常嫩滑,肉質鬆化,幾近入口即溶。✨️ 特上牛肉串燒盛合日本產和牛串:油花分佈均勻,肉質軟腍,口感細嫩,柔嫩多汁。牛肉壽喜燒串:沾上鮮蛋黃汁,口感更香嫩幼滑,滋味非常。牛肉金菇卷串:口感豐富,味道鮮甜。厚切牛舌串:肉質爽口,越嚼越香。秋葵串:新鮮健康。各款牛肉串燒均濃厚味美,又香又嫩。✨️ 海鮮燒盛合海鮮燒盛合含北海道珍寶帆立貝、日本生蠔及珍寶大蝦。珍寶帆立貝厚肉飽滿,味鮮兼富彈性。日本生蠔仍含海洋氣息,蠔味濃郁,非常鮮美。珍寶大蝦肉質鮮甜,爽口彈牙。✨️ 廣島縣產脆炸牡蠣(3個)外層酥香脆口,內裹鮮嫩多汁的廣島蠔,質感細膩,味道清甜。✨️ 抹茶蕨餅配黑蜜抹茶蕨餅風味清新淡雅,口感細滑而富有彈性。抹茶粉一點也不苦澀,翠綠的顏色,富茶香。添點黑蜜,增添清甜味道。🍹 Mango-bar de
木系色調的餐廳,簡潔舒適。
✨️ 炙燒薩摩黑毛和牛(西冷)
炙燒薩摩黑毛和牛(西冷)
薩摩黑毛和牛是上等牛肉,看來不錯
✨️ 特上牛肉串燒盛合
特上牛肉串燒盛合
日本產和牛串:油花分佈均勻,肉質軟腍,口感細嫩,柔嫩多汁。
牛肉壽喜燒串:沾上鮮蛋黃汁,口感更香嫩幼滑,滋味非常。
牛肉金菇卷串:口感豐富,味道鮮甜。
厚切牛舌串:肉質爽口,越嚼越香。
秋葵串:新鮮健康。
各款牛肉串燒均濃厚味美,又香又嫩。

✨️ 海鮮燒盛合
海鮮燒盛合
✨️ 廣島縣產脆炸牡蠣(3個)
廣島縣產脆炸牡蠣(3個)
外層酥香脆口,內裹鮮嫩多汁的廣島蠔,質感細膩,味道清甜。
✨️ 抹茶蕨餅配黑蜜
抹茶蕨餅配黑蜜
🍹 Mango-bar de Mocktail
Mango-bar de Mocktail
自家製的芒果雪條,全由芒果肉製成,果味香甜濃郁。加上清爽嘅梳打,好味道。
2023-10-05
炙燒薩摩黑毛和牛(西冷)
特上牛肉串燒盛合
海鮮燒盛合
廣島縣產脆炸牡蠣(3個)
抹茶蕨餅配黑蜜
Mango-bar de Mocktail
午間在東涌購物城找運動鞋及尋找其他優惠,完成消費後看看有沒有食的好地方,竟見到這標榜採用日本入口食材如雞及和牛的日式居酒屋在商場内開業了,正好再嚐其串燒及燒物👏門面及内部佈置取和風木系主題,卡座座位增加了私密度,富日本居酒屋影子👏🥢厚燒玉子,作小食頭盤,蛋味足又有濕度,入口甘香,佐酒佳伴😋🥢日本產霜降A4和牛及厚切牛舌燒,和牛鮮嫩冧滑,牛肉肉味濃,牛舌富嚼勁😋🥢FireBird名物-重量級火焰原隻雞腿,店中名物,雞肉烤至恰到好處,入口香滑😋🥢九州產和牛壽喜燒,六大片薄切和牛,雪花均勻,伴以窩内豆腐菜蔬,份量十足,和牛入口滑溜😋😋此店雞和曰本和牛靠得住👏👏

厚燒玉子

火焰原隻雞腿
九州產和牛壽喜燒
九州產和牛
2023-10-07 105 浏览
今晚相約朋友出東涌食中秋晚飯, FireBird就係東涌地鐵站出口行三分鐘便到達, 地點極為方便。餐廳應該是新開的, 日式裝修非常新淨和風, 獨立卡位自成一角, 傾偈私隱度高。至於餐牌方便都係走和風系列;日本和牛、燒物、刺身、卷物.... 還有餐飲餐牌, 日式米酒、清酒、cocktail、果酒......任君選擇。日本桃梳打 ($58) & Suntory the premium malt's ($68)我就當然飲 至愛的生啤, 泡沫細緻, 冰凍清爽, cheer >>>>>>>>>溫泉蛋慢煮日本雞肉凱撒沙律 ($98)沙律菜上很多白色日本雞肉片,  在撒上濃香芝士碎提味, 日本雞肉零脂肪, 可能經慢煮處理, 全不嚡口, 還有肉汁, 軟棉棉的口感, 健康的高白質前菜。日本生蠔 ($88/隻)呢隻日本生蠔很新鮮, 蠔肉賬卜卜的, 光澤亮麗, 海水喊味比較淡, 較清甜, 蠔肉肉質爽口。肥嘟嘟牛油果加州卷 ($88)喊鮮爆汁的三文魚籽、滑溜的牛油果配上口感煙韌的珍珠米飯,  再唧上酸酸甜甜的沙律醬, 味道豐富。A4 薩摩牛 ($178/100g)我們今晚中秋飯的重頭戲 >>&
溫泉蛋慢煮日本雞肉凱撒沙律 ($98)
日本生蠔 ($88/隻)
肥嘟嘟
牛油果加州卷 ($88)
A4 薩摩牛 ($178/100g)

我們今晚中秋飯的重頭戲 >>>≥>>火炙A4 薩摩牛。
薩摩黑毛和牛肉色嫩紅, 油花豐富。
店員即場火炙, 確保溫度, 較肥的邊位叫店員燒多幾下, 很香口的。
薩摩黑毛和牛口感不是入口即溶那款, 肉質比較結實微彈, 牛的味道比較濃郁, 拈少許海鹽伴食, 很肥美。。
2023-10-05 86 浏览
臨近中秋佳節 來了這家在東薈城新開的日式居酒屋飽餐一頓 店內空間夠大 卡座寬敞舒適 菜品和酒類選擇眾多 很適合下班後跟朋友來把酒言歡Tiffany Sour - 加入了清酒 乳酸和菠蘿汁的cocktail 酸甜的味道和Tiffany blue的顏色很有夏天的感覺火山熔岩鮭魚卷 - 鮭魚卷輕微炸過 外層紫菜變得更酥脆 鮭魚處於半熟狀態 魚油的香味更突出 鋪在上面的蘿蔔絲很震撼 有如火山爆發一樣出汁厚燒玉子 - 嫩白的厚燒玉子浸泡在高湯中 每一口都吸收了高湯的精華Firebird名物 重量級火焰原隻雞脾 - 第一次看到以避風塘形式製作雞脾 雞脾超級大塊 差不多有一張臉那麼大 店員會先加酒點火 把香料的香味引出來 然後再幫忙切件明太子芝士椰菜燒餅 - 一邊是大阪燒酸甜的醬汁 另一邊是微辛的明太子汁 一次過可以吃到兩種口味炙燒薩摩黑毛和牛(西冷)- 油脂分佈均勻 入口即化 可按個人喜好配炸蒜 芥末或鹽一起吃 我覺得配芥末最好吃 能中和油膩感Firebird名物 特製蒙布朗蛋糕 - 店員會在你面前用一部機即時製作栗子蓉 在幼滑的栗子蓉下有雪糕和蛋糕 層次感豐富總括來說 食物水準高 味道與賣相兼

總括來說 食物水準高 味道與賣相兼備 份量十足 非常適合一班朋友來
2023-10-05 71 浏览
呢間居酒屋以其獨特的格局和寬敞環境脫穎而出‼️從一進門,木系色調嘅裝潢營造出濃厚的時代感,讓人彷彿置身於另一個時空~~呢度嘅炙燒A4薩摩和牛優惠更是令人心動只係$178的價格,就能品嚐到咁高品質嘅牛,店員會即時在我面前炙燒,增加同店員嘅互動經過火炙後,多餘的油份被迫出,令肉質保拎軟嫩,同時又不會過於油膩,這無疑係肉食愛好者理想中嘅享受軟殼蟹沙律當中有蘋果粒、青瓜粒、車厘茄、生菜、雞粒、mozzarella,材料非常豐富,簡直係清新爽口嘅完美結合軟殼蟹係香脆的,好加分雞肉串燒盛合雞肉捧真係必食之選有日本蔥香,同時亦有軟骨嘅脆脆口感,雞肉捧外層燒到焦香,係多種層次嘅享受松葉蟹肉稻庭烏冬食埋抹茶蕨餅作為甜品就非常滿足喇‼️抹茶味濃郁,配上微微甜味嘅黑蜜,有助去除抹茶嘅苦澀味,整件事好balance😋
呢間居酒屋以其獨特的格局和寬敞環境脫穎而出‼️

呢度嘅炙燒A4薩摩和牛優惠更是令人心動

只係$178的價格,就能品嚐到咁高品質嘅牛,
店員會即時在我面前炙燒,增加同店員嘅互動

這無疑係肉食愛好者理想中嘅享受

軟殼蟹沙律

材料非常豐富,簡直係清新爽口嘅完美結合

軟殼蟹係香脆的,好加分

免治雞肉棒

雞肉串燒盛合
雞肉捧真係必食之選

有日本蔥香,同時亦有軟骨嘅脆脆口感,
雞肉捧外層燒到焦香,係多種層次嘅享受

抹茶蕨餅

食埋抹茶蕨餅作為甜品就非常滿足喇‼️
抹茶味濃郁,配上微微甜味嘅黑蜜,
有助去除抹茶嘅苦澀味,整件事好balance😋
2023-10-03
軟殼蟹沙律
免治雞肉棒
抹茶蕨餅
2023-09-26 158 浏览
返工食晏落樓下見到新開餐廳,試左個串燒lunch set。諗住主打串燒一定無死。沙律啲醬得兩滴,串燒只係微溫,有兩串直情係凍既,秋葵直情好似無燒過超難食唯一比較好啲係個雞肉串,唔會再下次。
返工食晏落樓下見到新開餐廳,試左個串燒lunch set。
諗住主打串燒一定無死。
沙律啲醬得兩滴,
串燒只係微溫,有兩串直情係凍既,
秋葵直情好似無燒過超難食

唯一比較好啲係個雞肉串,
唔會再下次。
午餐