2024-02-03
最近灣仔新開左間高質西餐$498起有齊前菜 主菜 甜品同飲品裝修簡約高級 仲有大量酒做wine pairing 鐘意飲酒既一定會好鐘意呢度老闆去外國入貨攞左啲48個月熟成西班牙橡果黑毛豬火腿返嚟,同每位客人分享,比大家試食入口唔會好咸,油份好足,有淡淡木和,好好味😋仲有一籃bake house既麵包 好鬆Appetizerspan seared foie gras鵝肝超軟滑 入口即化 表面少少脆 好好味好高質smoked eel 煙薰鱔未食過粗煙薰鱔 好有驚喜呀入口好油潤 好嫩滑呀仲有淡淡煙薰味 帶出鱔既甜味🤤usda prime striploinMedium rare 係偏生,但唔會好多血水,處理得非常好,入口好嫩好淋得黎 都好有牛味taste of iberic西班牙黑毛豬 食到個汁好重果香 另到豬肉多份香甜味 黑毛豬肉質一樣好滑食到邊邊肥位仲好有啲香脆 好好味caesar salad入口好順滑 係偏奶香唔酸既 仲有少少芝士陪襯好好味grilled asparagus焗蘆筍好嫩滑爽脆餐廳推薦唔飲酒既我地試sparkling tea仲推薦左darjeeling味比我地倒出嚟好似酒咁
最近灣仔新開左間高質西餐
$498起有齊前菜 主菜 甜品同飲品
裝修簡約高級 仲有大量酒做wine pairing
鐘意飲酒既一定會好鐘意呢度
入口唔會好咸,油份好足,有淡淡木和,好好味😋
仲有一籃bake house既麵包 好鬆
grilled asparagus
焗蘆筍好嫩滑爽脆
餐廳推薦唔飲酒既我地試sparkling tea
仲推薦左darjeeling味比我地
倒出嚟好似酒咁 聞落茶味好香,有少少花香味
飲落微甜有白葡萄味,高就好似飲緊champagne 咁,好特別
飲到味仲有茶香餘韻 好正呀
最後仲有甜品
士多啤梨撻同栗子撻
撻面超鬆脆 好重牛油香味
士多啤梨餡香甜同好滑
栗子都好正
呢度會樣食物都食得到廚師精心處理每樣食材,侍應都好熱情嘅介紹成個menu感覺好親切
服務好好,一定會再同朋友黎
Forkers (灣仔)
灣仔駱克道33號萬通保險大廈地下A號舖